Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login
POZE BAUTURI
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: Larina23 23 ani
| Femeie 23 ani Timis cauta Barbat 28 - 80 ani |
|
licap
30%
Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Fac un whisky bun. Nu e numai parerea mea - poate fi subiectiva, e parerea tuturor prietenilor care mi-au gustat posirca. Cazan de inox, racitor de cupru, selectez bine ce vine la teava. Mai ca as putea sa fiu fericit. As fi putut fi fericit, daca dracul nu mi-ar fi scos in cale o sticla de Laphroaig 15 year old.
Aveam malai cacalau la dispozitie. Acum trebuie sa caut orz de calitate, sa procur turba, sa-l afum, s-apoi sa sper ca va semana cit de cit ...
In entuziasmul meu, am mai stricat doua sticle din productia proprie. Am cules alge de mare, le-am pus la uscat, am rupt citeva bucati dintr-un lemn care a stat in apa marii-probabil de la vreo barca, le-am pus in sticle in speranta ca gustul si aromele bauturii mele or sa aduca cit de cit cu cele de pe Islay. Eroare totala,dupa citeva luni bautura a devenit neconsumabila, arome si gust execrabil.
Vreau sa va invit aici sa vorbim despre ce si cum as putea face, sa scot cumva 100 l de whisky single malt.
Ori vreti sa mor de suparare ???
|
|
pus acum 6 ani |
|
licap
30%
Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
E bestial tare gustul, Caberlot. Fum mult, iod si mare cit cuprinde, cotetz de caine, sarat, nu prea dulce... Esenta de fum e lichida, unde se pune, sper ca nu in produsul final ???
|
|
pus acum 6 ani |
|
Cristian T
Membru nou
Din: iasi
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 7
|
|
Am facut acum doi ani o bere afumata , dar nu ma dat pe spate . A fost buna de baut dupa o maturare de trei luni . Cred ca daca nu puneam asa mult malt afumat era mult mai buna . Malt afumat poti cumpara de aici
25.8KB
_______________________________________ A sti sa bei este o adevarata stiinta !
|
|
pus acum 5 ani |
|
licap
30%
Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Ce bine mi-ar prinde parerea lui Samagon. Ma intreb daca as introduce in plamadeala, sau in susla 1 kg Smoked Sea Salt "beech wood" ce ar iesi ?? Caberlot, ce alte arome bune de bagat-falsificat, aveti pe acolo ? Tre sa aveti, acolo este traditie de pe vremea prohibitiei. Am citit pe undeva ca faceau din temiri ce si il inbunatateau cu ulei de secara...apoi la vecini cu el...
|
|
pus acum 5 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Eu am numai pareri bune in general.
De sare afumata nici n-am auzit.
Dar vreau sa incerc altceva apropo de sare: sa dizolv multa sare in plamada ca sa-i cresc densitatea. Marind densitatea lichidului, ridic si flotabilitatea partilor solide care, in felul asta nu se vor mai lipi de fund.
Metoda e la stadiul de teorie. Urmeaza sa o pun in practica, sa stabilesc cantitatea necesara de sare, daca functioneaza, cat este de eficienta si daca e rentabila. Pana atunci am de fiert o plamada de orez, cum faceam pe vremuri, ca de, naravul din fire n-are lecuire.
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 5 ani |
|
licap
30%
Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Samagon, era o intrebare pt chimistul din tine. Cam ce as putea introduce in plamada ca sa ma apropii de aromele celor din Islay. Respectiv Ardbeg si laphroaig. Dar probabil ca cel mai bine ar trebui sa vorbesc cu un falsificator. Sunt sigur ca in Ro e plin de ei. Trebuie doar sa-l gasesc si sa-l conving. Nu vreau sa fac vanzare, fac doar pt mine, dar vreau sa aiba aromele alea. Si nu vreau sa dau 9 Ron/kg orz afumat. Whiskey-ul meu e bun, de o suta de ori mai bun ca ala din magazine. Dar e prea dulce, prea feminin, e soft, precum majoritatea Bourboanelor din America. Eu vrea ceva brutal. Un prieten caruia ii place mult bautura mea, mi-a sugerat sa-i bag soda caustica. Ei, nici chiar asa. La prima sarja voi incerca si cu sarea de mare. Mai vedem.
|
|
pus acum 5 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Ar mai fi inca ceva: sa nu separi mult din frunte daca vrei neaparat sa iasa rachia iute si aspra. Mergi pe minimum, gen 2-3% din alcoolul din plamada. Acetatul de etil e vinovat de chestia asta cu asprimea. Fierbe la 77 de grade si se concentreaza in frunte. Exact ala pe care noi, majoritatea, nu-l dorim la bauturi.
Mie imi place un whisky sa fie bland pe grumaz si mai ales vodca. Cu cat scurtezi mai mult inima distilatului, taind mai mult din capete si cozi, cu atat o sa ai un rachiu mai bland si mai catifelat la gust. Cu cat intri mai mult in capete o sa iasa mai aspru si iute de te strambi la fiecare inghititura. Cozile vin cu cainele ud, cartoane si banda de scotch de te face sa te scuturi de greata. Dar na, fiecare cu preferintele lui.
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 5 ani |
|
licap
30%
Din: Nürnberg
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 136
|
|
Salutare. Acum ar fi timpul să spuneți dacă vreți drojdii de pe Ebay. Eu am avut o experiență foarte bună cu cele din poză. Cam īntr-o lună trag o fugă īn Ro.
34.4KB
|
|
pus acum 2 ani |
|