Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
DEEA25
Femeie
25 ani
Mures
cauta Barbat
25 - 51 ani
Bauturi / Fermentarea / Problema fermentare Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
denis
Membru nou

Inregistrat: acum 8 ani
Postari: 6
Buna ziua,
Am cumparat in septembrie prune Stanley pe care le-am pus la fermentat in butoaie de 220 l, aproximativ cate 180 de litri in fiecare butoi. Am "dotat" capacele cu fierbator si garnitura si au fermentat anaerob foarte frumos si curat. Am adaugat la inceput si ceva sare de lamaie. Dupa ce au terminat de fermentat, am constatat ca s-au lichefiat foarte frumos, in proportie de aproximativ 80% si substanta solida ramasa este pe fundul butoiului.
Toate bune si frumoase pana aici, dar cand am masurat "vinul", cu densimetrul cu trei scale(de firma) densitatea este de 1010 adica vreo 25 de grame de zahar nefermentat. Am adaugat la doua butoie, la unul drojdii Turbo si la altul drojdie de vin bc s103 buna si la repornit fermentatiile oprite si le-am dotat cu incalzitoare de acvarii ca sa am o temperatura mai mare.
Dupa doua saptamani, rezultatul este acelasi: densitatea 1010.
Nu am masurat densitatea initiala, si nu am adaugat zahar, deci nu poate fi vorba ca drojdiile salbatice nu au facut fata chiar daca prunele au fost culese tarziu, special ca sa se coaca bine si sa acumuleze zahar.
Mai am zahar nefermentat sau e o "eroare" de masurare deoarece lichidul e probabil mai acid datorita sarii de lamaie? Va multumesc.


pus acum 6 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391

Caberlot a scris:

 

treaba ... e cu dichis 

esti asa de sigur ca ... densimetrul ala al tau e precis ?

La cite grade au stat butoaiele ?
Oricum in ro e f.f. cald pt vremea asta - nov =15-18C

Din septembrie ... pina in noiembrie ... sunt minim 5-6 saptamani  =>> f probabil ca fermentatia s-a terminat 

... vezi daca ... bagata la caldura zeama din butoaie ... dupa 1-2 zile intareste bidonul de plastic ... umplel doar 3/4   

Daca nu fierbe in casa ... e clar ... a fiert tot zaharul 

... fa ca francezii ... si distila acum ==> o sa ai o aroma mai curata !




_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 6 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la