Amedeux
40%
Inregistrat: acum 5 ani
Postari: 175
|
|
Salut domnilor! Krokus, găsești aici pe forum tot ce ai nevoie ca rețetă, inclusiv temperaturile necesare pentru o plămădire cît mai eficientă. Trebuie doar să experimentezi pînă ajungi să faci ceva care să-ți placă. Eu prefer alcoolul din grîu 100%, e mai neutru, fără gust puternic. Alții porumb, orz, secară sau diferite combinații. Un lucru e sigur, prin fierberea tărîțelor la distilare, timp de 5-6 ore, apar arome care pot sau nu să-ți placă.
Ai cazan simplu cu amestecător, deci oricum va trebui să distilezi de două ori. Vezi ce gust obții cu o plămadă fermentată și distilată cu tot cu tărîțe și apoi, dacă îți place sau nu gustul, te hotărăști dacă filtrezi sau nu, și cînd, înainte de fermentare sau după.
Ca eficiență ai avantaj dacă filtrezi. Pentru un cazan de distilare de 100 de litri, eu plămădesc 30Kg de grîu din care, după stoarcere, obțin aprox. 85-90 litri de bere pe care o pun la fermentat, fix cît îmi trebuie.
Nefiltrînd, o să plămădești doar vreo 20kg de cereale + 70 de apă, pentru aceiași capacitate a cazanului.
Cu sita pe care mi-ai arătat-o nu cred că faci mare scofală, merge greu filtrarea și prin site mai rare, am încercat destule variante. Pentru mine cel mai eficient este sacul de rafie pus într-un teasc de struguri în care torn plămada groasă și-o storc. Spor la treabă!
|
|