Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
polly__
Femeie
24 ani
Brasov
cauta Barbat
24 - 47 ani
Bauturi / Bauturi distilate / Tuica-palinca din mere si pere padurete Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
Kamena
10%

Din: Baia de fier gorj
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 22
Va salut pe toti utilizatorii acestui forum minunat.
Intamplator am dat de acest forum.
Sunt incepator in alcool.

De curand am strans aproximativ 1000 kg de pere padurete si 1000 kg de mere padurete.
Tocate adaugat 50 kg zahar la 1000 kg fructe + drojdie de panificatie (doar asta mi-a fost la indemana)
Fructele deja au inceput sa fermenteze.

Intrebarea mea este:
A mai facut cineva tuica-palinca din mere padurete?

As mai vrea sa strang ceva dar nu stiu ce randament au.
Mi-e frica ca o sa scot o acritura.
Mentionez ca merele au fost destul de coapte dar la gust acre asa cum sunt merele padurete.
A testat cineva asa ceva?
La pere am testat si sunt ok. La aproximativ 150 kg de fructe am scos aproximativ 30 litri de 25%. O sa vad ce ramane la doua fierbere.

Detin si folosesc 2 alambicuri-cazane des de 200 litri




pus acum 6 ani
   
sergiurau
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 166
Bine ai venit!
Fructele-s toate la un loc?
Era fain să-ți poți forma o impresie despre fiecare distilat īn parte(și fără adaosul de zahăr).

Bravo ție, oricum. să ne zici cum a ieșit!


_______________________________________
Cu limba īnegrită, cu dinții violeți
Sīnt mort și eu de beat, sīnt morți și ei de beți

Armand C Banu

pus acum 6 ani
   
Kamena
10%

Din: Baia de fier gorj
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 22
Binenteles ca fructele sunt separate.
Merele separ de pere.
Zahar 50 kg la 1000 kg fructe.
Am facut si 200 kg de pere fara adaos de zahar.
Stie stineva cat de diferenta de alcool cu zahar si fara.
Cam cat credeti sa le las la fermentat avandin vedere temperatura de afara.
Eu ma gandeam la 13-15 zile

din mere pere padurete binenteles fructele sunt separ pere.zahar 1000 fructe.am facut 200 pere fara

64.3KB


pus acum 6 ani
   
Kamena
10%

Din: Baia de fier gorj
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 22
Astazi am facut 2 cazane de mere dar cu parere de rau am realizat ca curge doar apa.
Dupa 18-19 zile am realizat ca fructele inca nu sunt fermentate.
Am mai incercat cu un cazan de pere si la fel.
Nu mai  dau niciun semn ca nu sunt fermentate.
Intrebarea mea este cum stim exact daca fructele sunt fermentate.


pus acum 6 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Masori densitatea initiala si pe cea finala.

_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 6 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
... perele padurete ... sunt o bunaciune => iese ceva de leac -vorba lu'Bunica

... despre mere ... nu stiu ... dar ... cum erau coapte daca erau acre ? ... cred ca trebuiau sa fie si un pic dulci ??? ... fa comparatia cu perele ???

... daca nu iese mai nimic ==> faci o esentza de mere ... macar atita ar trebuii sa iasa 
... dar daca e ca la MIEREA de albine ... unde aroma nu prea trece in distilat    nu prea ai facut nimic 



_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 6 ani
   
Kamena
10%

Din: Baia de fier gorj
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 22
Am luat un densimetru am scos ceva lichid dintr-un butoi cu pere si am densitatea de 1010.
Densitatea finala 1010
Densitatea initiala nu o stiu.
Pe viitor si chiar in situatia aceasta care ar fi densitatea atunci cand fructele sunt fermentate?


pus acum 6 ani
   
Amedeo
50%

Inregistrat: acum 8 ani
Postari: 273
Păi dacă ai pornit de la 1.050 și are acum 1.010 īnseamnă că are fro 5% alcool, dacă coboară sub 1.000, adică 0.990- 0.980 cum ar trebui la o fermentare aproape completă, īți ies fro 7-8%.
Uite un link util cu niște calculatoare care te ajută să-ți faci o idee, sper să reușesc să-l pun cum trebuie.
[http://homedistiller.org/calcs/rad14701]


pus acum 6 ani
   
Amedeo
50%

Inregistrat: acum 8 ani
Postari: 273
[http://homedistiller.org/calcs/rad14701]

pus acum 6 ani
   
Amedeo
50%

Inregistrat: acum 8 ani
Postari: 273
Se pare că nu reușesc, rog frumos pe cineva să-mi explice cum se face, că se pare c-am lipsit la lecția asta!

pus acum 6 ani
   
Kamena
10%

Din: Baia de fier gorj
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 22
Vreau sa mut butoaiele cu pere intr-o incapere cu temperatura de 20 grade.
Am doua serii
1 tona care au fermentat dar nu definitiv (au 3 saptamsini)
1 tona care cred ca nu prea a inceput fermentarea pt ca a inceput frigul si au cam 10 zile
Sa le adaug din nou drojdii sa fermenteze sau sa le las sa-si termine fermentatia.?


pus acum 6 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374


... cred ca ai ... un fix cu 2-3 saptamani 

... cu cit creste gradul alcoolic cu atita scade viteza de fermentatie 

... la struguri ... care au de toate - zahar si nutrienti ... perioada minima de fermentare e de 3 saptamani ... dar e mai sigur 5-6

... ... poate ca la ... merele si perele tale le lipsesc nutrientii ?   ... sau nu prea au ce fermenta 

FA O SOLUTIE DE 200 G ZAHAR LA UN LITRU DE APA ... SI ADAUGA AICI INCA UN LITRU DE BORHOT SI DU BIDONUL DE 4L IN CASA LA +20C 
=> DACA NU FERMENTEZA IN 1-2 ZILE .   LIPSA DROJDII SI/SAU FERMENTI
=> DACA FERMENTEAZA ... LIPSA ZAHAR
... DUPA 2 ZILE ADAUGA O BANANA DATA PRIN BLENDER ... SAU 0,5L DE BULION =>ASTEA ADUC NUTRIENTI ...    VEZI CE DA  ETC

   


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 6 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

Amedeo a scris:

Se pare că nu reușesc, rog frumos pe cineva să-mi explice cum se face, că se pare c-am lipsit la lecția asta!




LINKUL MERGE !

... TREBUIE COPIAT TOT IN BARA DE ADRESE SUS ... (nu stiu cum ii zice la bara aia) ... SI APOI DAI ... ENTER



_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 6 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
Salut baieti !    

      Remarc cu placere ca avem oameni noi in clubul nostru si mai
sunt si curajoși .
       @Kamena , cand ai cantități din acestea mari , nu trebuie sa risti si
nu ai voie sa dai greș .Ai primit deja toate informațiile necesare aici , pune-le in practica te rog ,
nu strica minunăția de pere pădurețe .
1. Test inițial , daca au pana in 1080 trebuie sa adaugi zahăr (sa ma ierte maestrul Sinenomine ),
dar fermentația alcoolica va fi slaba se va opri repede si va īnlesni o fermentatie acetica păguboasă .
2.Insamantare :daca tot pui drojdii , in viitor comanda drojdii bune la magazinele de profil sunt intre
50-100 RON pachete pentru 2000 kg , insa pentru banii astia cāștigi enorm in calitate si in cantitate .
3. Temperatura de fermentatie peste 15*c , de fapt pe pachetele de drojdii selecționate ai recomandări
de temperatura .
4. Rabdare  , faci teste cu densimetrul si calculezi cat mai este , sa nu te astepti sa ai fermentatii
la zero , din experiența mea raman cam 5g/l mai tot timpul . Calculează tu sa vezi cat inseamna in SG  .
5. Succes !


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 6 ani
   
sergiurau
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 166
(zise Pazucu după care disparu iar pentru 6 luni)



_______________________________________
Cu limba īnegrită, cu dinții violeți
Sīnt mort și eu de beat, sīnt morți și ei de beți

Armand C Banu

pus acum 6 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
Bine fie  , am inteles mesajul , de-acum ma tin de treaba !

_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 6 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
 
Salutari pt Pazucu 

... ne bucuram in primul rind ca mai consumi 
... si in al doilea rind ca ne mai auzi si te mai auzim 
... si in al treilea rind ca mai si produci 

... apropoo ... anul asta ce vin faci ?


toate cele bune !


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 6 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
Vinuri fac ca in anii trecuți , alb , rosé si rosu.
Alb din Fetească albă , aligote si sarba (sarba ar fi o noutate ) in aniitrecuti
Am cupajat cu Riesling . Rosu si rosé fac din Merlot .


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 6 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la