Cosstel
20%
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 83
|
|
Scuze ca nu am oferit suficiente detalii in primul post  Operatiunea sa desfasura pe aragaz iar focul era cit se poate de mic. Il facusem la un momendat cu o parere sau doua mai mare dar asa am facut si la precedentele distilari. Si da, e vorba de distilarea a doua. Am fost la cazanul de tuica cu un borhot de fructe si o boasca de struguri si ultima galeata si jumatate le-am colectat separat. Cam 19* tarie alcoolica. Chestia cu pietricelele, ar trebui sa stau la colt pe coji de nuca Pai dupa ce o parte din tineretile mele am stat in laboratoare de chimie sa nu-mi treaca asa ceva prin cap ? Rusine !
Probabil ca o fi mai viscos amestecul de-l supun distilarii insa m-am gindit ca o avea legatura si cu vremea de afara. Sigur instalatia nu era infundata iar racirea o fac legat la chiuveta de la bucatarie. O sa mai studiez fenomenul, mai am materie prima
Apropo de tuica facuta anul asta. O nebunie "Secretul" pare a fi, in cazul fructelor, in eliminarea partilor maronii, taierea lor in bucati cit mai mici, un adaos rezonabil de zahar, aprox. 10kg la un volum de 200l. Tuica in cauza are un parfum deosebit iar taria e pe la 40*. Poate trebuia sa tai colectarea un pic mai devreme fiindca se simte o usoara acreala, dar asta daca vrei sa fii circotas :P Strugurii i-am zdrobit, iar boasca am luat-o la stors in miini am mai adaugat 10 kg zahar la un volum aproximativ de 170 l. Si asta a iesit deosebita, 42* Gata, m-am laudat destul, ramine sa va tin la curent cu viitoarele distilari in oala "minune"
|
|