Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login
POZE BAUTURI
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: DEEA25 pe Simpatie.ro
| Femeie 25 ani Mures cauta Barbat 25 - 51 ani |
|
Cosstel
20%
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 82
|
|
Salut, aseara si in dimineata asta jucaria mea http://bauturi.3xforum.ro/post/267/1/AliExpress/ nu a mai functionat in parametrii. Tot avea rabufniri si imi arunca abur pe picurator, la un momendat ridicind capacul de pe oala. Am oprit jucaria dupa un asemenea eveniment si m-am pus pe gindit. E posibil ca de la vremea schimbatoare, peresiune atmosferica variabila, sa fie asa nazuroasa instalatia ? Sigur nu e infundata fiindca functioneaza cam jumatate de ora dupa care apar dezechilibrele de mai sus iar racirea functioneaza bine merci.
|
|
pus acum 9 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Lasa focul mai mic!
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 9 ani |
|
Cosstel
20%
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 82
|
|
Scuze ca nu am oferit suficiente detalii in primul post Operatiunea sa desfasura pe aragaz iar focul era cit se poate de mic. Il facusem la un momendat cu o parere sau doua mai mare dar asa am facut si la precedentele distilari. Si da, e vorba de distilarea a doua. Am fost la cazanul de tuica cu un borhot de fructe si o boasca de struguri si ultima galeata si jumatate le-am colectat separat. Cam 19* tarie alcoolica. Chestia cu pietricelele, ar trebui sa stau la colt pe coji de nuca Pai dupa ce o parte din tineretile mele am stat in laboratoare de chimie sa nu-mi treaca asa ceva prin cap ? Rusine !
Probabil ca o fi mai viscos amestecul de-l supun distilarii insa m-am gindit ca o avea legatura si cu vremea de afara. Sigur instalatia nu era infundata iar racirea o fac legat la chiuveta de la bucatarie. O sa mai studiez fenomenul, mai am materie prima
Apropo de tuica facuta anul asta. O nebunie "Secretul" pare a fi, in cazul fructelor, in eliminarea partilor maronii, taierea lor in bucati cit mai mici, un adaos rezonabil de zahar, aprox. 10kg la un volum de 200l. Tuica in cauza are un parfum deosebit iar taria e pe la 40*. Poate trebuia sa tai colectarea un pic mai devreme fiindca se simte o usoara acreala, dar asta daca vrei sa fii circotas :P Strugurii i-am zdrobit, iar boasca am luat-o la stors in miini am mai adaugat 10 kg zahar la un volum aproximativ de 170 l. Si asta a iesit deosebita, 42* Gata, m-am laudat destul, ramine sa va tin la curent cu viitoarele distilari in oala "minune"
|
|
pus acum 9 ani |
|
Cosstel
20%
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 82
|
|
Salut, revin dupa ceva timp cu evolutia distilarii. La distilarea ce a urmat am pus citeva pietricele in vas si procesul a decurs fara incidente. La urmatoarea am uitat de pietricele si ... totul a decurs normal. As mai fi experimentat eu dar nu mai aveam materie prima. Bun, acum ma rodea sa scot un alcool cu un % cit mai ridicat si lipsit de arome, tinta atinsa pentru 4l alcool de 83* Restul cu arome, mai intense sau mai putin intense + mirosul de spirt. Si mi-am framintat eu creerii pina mi-a venit ideea de a pune pe teava ce duce in condensator un burete de spalat vase din inox Frica ce-a mare era ca sa nu se "inece" coloana mea cu umplutura. Pus in practica ideea, materia prima alcool de 35* cu oaresce aproximatie si arome intense, si am pornit distilarea. Am avut grija sa reduc din timp flacara si minunea s-a implinit. Nici macar fruntea (150 ml) nu mai avea mirosul de spirt. Totul fierbea la 79*, iar distilatul se apropie ca miros de ceea ce stiam eu ca miroase un solvent de laborator 99.99* Se pare ca sint pe calea cea buna, am oaresce stringeri de inima ca buretele de inox sa nu fie aditivat cu diverse elemente toxice. Inainte de al folosi l-am fiert in 1/2 l apa.
Despre lichioruri, jale Asa e cind lucrezi dupa ureche, alcool "aromat", materie prima pusa acolo ca sa fie. Mai fac incercari cu noua sarja de alcool poate, poate prind ceva.
|
|
pus acum 8 ani |
|
razvanilie
20%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 80
|
|
Slutare oameni buni !
Am facut o modificare la instalatie, respectiv flanse la cazan si capac pt inchidere pe garnitura, vreau sa montez supape de siguranta, manometru si un robinet pt. purjare manuala. Poate sa-mi spuna cineva ce presiune a aburului se formeaza in cazan la o functionare normala ? Asta pt a alege corect supapele si manometrul.... Cu multumiri.
|
|
pus acum 7 ani |
|
sergiurau
Moderator
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 167
|
|
Salut, Răzvan, ce mai faci? Pīnă intră cineva care chiar se pricepe, īmi dau cu părerea că presiunea nu are cum să crească īn cazan. Sistemul e deschis și probabilitatea de a se-nfunda trebuie să fie mică.
Numai bine, Sergiu
P.S. Sigur, siguranța primează. O supapă, acolo, nu are ce strica, dar hai să așteptăm īmpreună și un meseriaș.
_______________________________________ Cu limba īnegrită, cu dinții violeți Sīnt mort și eu de beat, sīnt morți și ei de beți
Armand C Banu
|
|
pus acum 7 ani |
|
razvanilie
20%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 80
|
|
Bine zis daca focul este bine condus.....la foc mai puternic(debit mare de distilat la iesirea din racitor) imi ridica capacul de 14 kg din Cu care mai era si lipit cu pamant, tevile de evacuare a aburului din cazan nu faceau fata cantitatii mari de abur crescand presiunea in capac. Am cautat pe site-urile producatorilor de cazane, youtube prezentari instalatii de distilare, nu am gasit nimic. Voi pune o supapa de siguranta tarabila (0,5-10bar) si inca una tarata la 1,5 bar, robinet pt. purjare manuala si manometru, sper sa fie suficient.In capac m-am gandit sa montez la intrarea supapelor niste teuri perpendicular pe supape in ideea ca eventuala spuma care se ridica pana sus sa nu intre direct in gaura supapei. Dca aveti alte idei ar fi binevenite.
Cu multumiri.
|
|
pus acum 7 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Eu as cauta rezolvarea in controlul incalzirii si al racirii. Poti de asemenea sa maresti diametrul tevii dintre cazan si condensator.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 7 ani |
|
razvanilie
20%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 80
|
|
Cazanul are capacitate 100l, comanacul undeva la 40l iar evacuarea aburului o fac pe doua tevi de 22mm. Am cumparat astazi supapa de siguranta tarabila 0,8-10 bar, robinet pt. purjare manuala 1/2 inox inchidere pe teflon rezista la 200 grade Celsius si manometru cu csp de scala 2,5 bar.
|
|
pus acum 7 ani |
|
cazanel
30%
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
|
|
am manometru cu scala detailata[mare] de 1,5 barr o sa ramai surprins niciodata nu o sa arate ceva presiunea este mult mai mica fa un calcul al suprafetei comanacului si imulteste cu 10 grame pe cm 2 sa vezi la ce forta ajungipresiunea este de 0,0 barii nu o sa o poti masura
_______________________________________ unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice mindrele sa nu m-ii mance
|
|
pus acum 7 ani |
|
cazanel
30%
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
|
|
dupa cum ai vazut pe net sunt cazane care etansaza capacul cu apa daca ar avea presiune ar rasufla se poate sa ai ceva strangulat sau obturat
_______________________________________ unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice mindrele sa nu m-ii mance
|
|
pus acum 7 ani |
|
razvanilie
20%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 80
|
|
Draga cazanel, sunt de acord cu tine, dar ce spui tu este valabil doar in cazul in care volumul de abur produs in cazan este mai mic sau egal cu capacitatea de evacuare a tevii(tevilor in cazul meu). Atunci cand se depaseste acest prag de echilibru presiunea din cazan creste, dupa cum spuneam intr-un post anterior la intrarea spumei pe tevi presiunea aburului imi ridica comanacul de 14 kg rupand si lutul cu care era lipit.Presiunea mai poate creste si daca focul este prea tare marind cantitatea de abur mai mult decat pot prelua tevile. La aceasta presiune ma refeream pentru a alege corect supapele de siguranta si manomentrul. Daca ai manometru montat pe comanac poti masura foarte usor aceasta presiune obturand pentru putin timp iesirea din serpentina(asta in timp ce distilatul curge), vei vedea cum in scurt timp presiunea indicata de manometru va creste, intrebarea este LA CE VALOARE ? Astept cu interes un rezultat al acetui experiment. Cu multumiri.
|
|
pus acum 7 ani |
|
razvanilie
20%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 80
|
|
Sa nu ma intelegi gresit, sa nu tii serpentina obturata pana explodeaza cazanul, doar pana iti ridica capacul, bolboroseste puternic apa di garnitura pe apa, dezlipeste lipirea etc.
|
|
pus acum 7 ani |
|
cazanel
30%
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
|
|
eu te-am inteles perfect ,eu cred ca nu am ex bine nu poti pune ceas pt ca presiunea este ft mica daca comanacul tau are 30cm diametru vine cam700cm patrati imultit cu 0,10 barr [100grame/cm2]vine cam 70kgla care mai pui si aria peretilor deci presiunea este ft mica nu ai cu ce sa o masori si de ce sa o masori incearca sa legi capacu cu un arc cu ceva sau fal sa intre mai fix la mine am comanacul de 50cm diametru si inalt de 40 si teava de iesire de 60mm la intrarea in racitor e redusa la 22mm si nu am probleme indiferent de foc
_______________________________________ unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice mindrele sa nu m-ii mance
|
|
pus acum 7 ani |
|
cazanel
30%
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
|
|
ce fel de racitor ai?
_______________________________________ unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice mindrele sa nu m-ii mance
|
|
pus acum 7 ani |
|
Cosstel
20%
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 82
|
|
Salut AlexD2 ! "simtomele sunt tipice pt. existenta unei inchideri hidraulice (inchiderea unei sectiuni cu lichid) pe traseul de racire a vaporilor, care a dus la inecarea racitorului" tot timpul incidentului asta am avut in cap, sa nu fi fost asa ceva am oprit instalatia si am facut verificari si totul era in regula de atunci nu s-a mai repetat fenomenul iar capacul de la instalatie, cu tot cu racitor a fost pus pe un butoi de 100l, 80 utili si si-a facut treaba bininteles reducind corespunzator debitul de gaz din arzator se intelege ca ar fi nevoie de un racitor mai potent dar pe principiul orice improvizatie devine solutie definitiva, asa a ramas
|
|
pus acum 4 ani |
|