Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
grecoaica
Femeie
22 ani
Dambovita
cauta Barbat
22 - 45 ani
Bauturi / Bucatarie / Maia pentru paine Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
marius 45
40%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 154
Salutare!Este cineva de pe forum care face paine cu maia?

pus acum 9 ani
   
sergiurau
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 167
Faceam .
Chiar am furat din plamada de whisky a lui pazucu special pentru plamadeala.
Am maia congelata la lada frigorifica si, acum, ca mi-ai facut pofta, cum ajung acasa, daca nu uit, o scot s-o resuscitez!

Da de ce intrebi?


_______________________________________
Cu limba īnegrită, cu dinții violeți
Sīnt mort și eu de beat, sīnt morți și ei de beți

Armand C Banu

pus acum 9 ani
   
marius 45
40%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 154
Maiaua de care vorbesc eu se face din faina cu apa....e un proces mai lung...intr un final rezulta o drojdie salbatica foarte buna pt facut paine.
Eu mi am facut una,avea cam un an vechime,dar am fost in concediu...s a stricat frigiderul si s a dus totul de rapa
Ma gadesc ca poate mai foloseste cineva maia la facut paine si imi poate da 20-30g de maia matura,daca nu ma apuc sa fac.....problema e ca dureaza minim doua luni o maia buna....


pus acum 9 ani
   
marius 45
40%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 154
Daca are cineva din Bucuresti maia matura pt paine (sa nu iasa painea acra) ii platesc.

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391

marius 45 a scris:

Maiaua de care vorbesc eu se face din faina cu apa....e un proces mai lung...intr un final rezulta o drojdie salbatica foarte buna pt facut paine.
Eu mi am facut una,avea cam un an vechime,dar am fost in concediu...s a stricat frigiderul si s a dus totul de rapa
Ma gadesc ca poate mai foloseste cineva maia la facut paine si imi poate da 20-30g de maia matura,daca nu ma apuc sa fac.....problema e ca dureaza minim doua luni o maia buna....



 

... poti sa detaliezi procesul ?  

... mai fac si pine  din cind in cind  =D ... dar la masina 

... m-ar interesa o piine ... gen ... ciabatta  ... si daca se poate tine la frigider maiaua e perfect !!!!


sporuri !
 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
marius 45
40%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 154


pus acum 9 ani
   
marius 45
40%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 154
din ce stiu nu merge la masina...e putin mai mult de lucru dar diferenta de gust este f mare 

pus acum 9 ani
   
bionut
50%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 293
Ti-am zis si pe facebook, o matusa la tara face paine cu niste gogosele ca astea
In principiu e maia uscata, doar ca ea le mai tavaleste prin malai inainte sa le usuce (gasesti la comentarii faza cu malai).
E acelasi principiu, opreste la fiecare paine (sau o data la cateva paine, cand ramane fara gogosi) o parte din aluat si il face gogosi d-astea.

Daca vrei sa incerci asa intreb in weekend si iti aduc saptamana viitoare. La urma o poti pastra proaspata daca vrei.
Am avut si eu maia proaspata, dar nu am pastrat-o ca nu coace bine cuptorul aragazului mei. Mai mult ma chinuiam. Poate mi-ar ajuta o piatra de copt... hanar n-am.


pus acum 9 ani
   
proffranc111
Membru nou

Inregistrat: acum 5 ani
Postari: 7
salut la toata lumea. am descoperit intamplator acest forum. daca exista doritor de maia naturala pot sa ajut doritorul. a mea are vechime de 5 luni si fac paini bunicele, zic eu

pus acum 5 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la