Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login
POZE BAUTURI
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: grecoaica
| Femeie 22 ani Dambovita cauta Barbat 22 - 45 ani |
|
marius 45
40%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 154
|
|
Salutare!Este cineva de pe forum care face paine cu maia?
|
|
pus acum 9 ani |
|
sergiurau
Moderator
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 167
|
|
Faceam . Chiar am furat din plamada de whisky a lui pazucu special pentru plamadeala. Am maia congelata la lada frigorifica si, acum, ca mi-ai facut pofta, cum ajung acasa, daca nu uit, o scot s-o resuscitez!
Da de ce intrebi?
_______________________________________ Cu limba īnegrită, cu dinții violeți Sīnt mort și eu de beat, sīnt morți și ei de beți
Armand C Banu
|
|
pus acum 9 ani |
|
marius 45
40%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 154
|
|
Maiaua de care vorbesc eu se face din faina cu apa....e un proces mai lung...intr un final rezulta o drojdie salbatica foarte buna pt facut paine. Eu mi am facut una,avea cam un an vechime,dar am fost in concediu...s a stricat frigiderul si s a dus totul de rapa Ma gadesc ca poate mai foloseste cineva maia la facut paine si imi poate da 20-30g de maia matura,daca nu ma apuc sa fac.....problema e ca dureaza minim doua luni o maia buna....
|
|
pus acum 9 ani |
|
marius 45
40%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 154
|
|
Daca are cineva din Bucuresti maia matura pt paine (sa nu iasa painea acra) ii platesc.
|
|
pus acum 9 ani |
|
marius 45
40%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 154
|
|
|
pus acum 9 ani |
|
marius 45
40%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 154
|
|
din ce stiu nu merge la masina...e putin mai mult de lucru dar diferenta de gust este f mare
|
|
pus acum 9 ani |
|
bionut
50%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 293
|
|
Ti-am zis si pe facebook, o matusa la tara face paine cu niste gogosele ca astea In principiu e maia uscata, doar ca ea le mai tavaleste prin malai inainte sa le usuce (gasesti la comentarii faza cu malai). E acelasi principiu, opreste la fiecare paine (sau o data la cateva paine, cand ramane fara gogosi) o parte din aluat si il face gogosi d-astea.
Daca vrei sa incerci asa intreb in weekend si iti aduc saptamana viitoare. La urma o poti pastra proaspata daca vrei. Am avut si eu maia proaspata, dar nu am pastrat-o ca nu coace bine cuptorul aragazului mei. Mai mult ma chinuiam. Poate mi-ar ajuta o piatra de copt... hanar n-am.
|
|
pus acum 9 ani |
|
proffranc111
Membru nou
Inregistrat: acum 5 ani
Postari: 7
|
|
salut la toata lumea. am descoperit intamplator acest forum. daca exista doritor de maia naturala pot sa ajut doritorul. a mea are vechime de 5 luni si fac paini bunicele, zic eu
|
|
pus acum 5 ani |
|