Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Pisii Profile
Femeie
24 ani
Ialomita
cauta Barbat
24 - 44 ani
Bauturi / Handmade / Construire coloana de distilare - niste sfaturi va rog Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
costelus
10%

Din: Talmaciu
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 11
Ok am incercat sa fac un deflegmator din teva de 8mm si din pacate teava groasa in carne de 1 mm s-a cam aplatizat cand am incercat sa o bobinez pe o teava, ce ma sfatuiti ? tinnd cont ca este diametru mic nu merge umpluta cu nisip ect ........

pus acum 8 ani
   
costelus
10%

Din: Talmaciu
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 11
Vreau o schita de coloana usoara si de unde pot lua teava de cu de 50 mm un metru pt coloana ?

pus acum 8 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

costelus a scris:

Vreau o schita de coloana usoara si de unde pot lua teava de cu de 50 mm un metru pt coloana ?


 
... ai mai distilat ,cunosti procedeul 



p.s.
... si eu vreau ... multe
... daca citesti pe aici ... gasesti o schitza simpla ... bokka

... oare ... pe la voi ... politetea e facultativa nu ?
... aici e obligatorie !


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 8 ani
   
costelus
10%

Din: Talmaciu
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 11
Da am mai distilat ,am multa experienta ,Scuze daca am jignit pe cineva cu politetia..........Am numai niste intrebari si atat .

pus acum 8 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Hei, Caberlot, ia-l usor.

Costelus e om de treaba, am vorbit si in privat si la telefon. Poate nu prea are multa experienta pe forumuri, dar va asigur ca indrageste alcoalele, mai mult sa le faca, mai deloc sa le bea.

L-am sfatuit sa puna intrebarile pe forum nu in privat, caci are mai multe sanse sa primeasca raspunsuri si sfaturi bune de la un grup de oameni decat de la un singur om, stiind mai ales ca aici sunt oameni care se pricep foarte bine si se ocupa cu construirea coloanelor de distilare. Experienta mea pe partea de construire este (aproape) inexistenta.

Subiectul este bine-venit si asteptam sfaturi de la membrii nostri, insa eu o sa am totusi rugamintea sa alegem titluri mai sugestive cand deschidem subiecte noi. 


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 8 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Dar cine a zis sa umpli coloana cu nisip?

_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 8 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Putin mai jos de topicul asta este o coloana LM in constructie. Este cea mai simpla coloana cu umplutura, se poate realiza foarte usor.

Poti sa bagi sare fina in loc de nisip. Eu am reusit sa bag pe teava de 6 mm diametru.
Daca nu s-a strangulat, poti sa folosesti spirala fara nicio problema. Ideea este sa circule apa prin ea.

Teava de Cu de 54 mm poti sa gasesti la Beofon. Mie mi-au taiat 1.5 m. Incearca!

Aaa, vezi ca pentru coloana LM iti trebuie robinet cu ac.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 8 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358

Samogon a scris:

Dar cine a zis sa umpli coloana cu nisip?


Nu coloana, ci teava subtire pentru deflegmator.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 8 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

costelus a scris:

Vreau o schita de coloana usoara si de unde pot lua teava de cu de 50 mm un metru pt coloana ?



... pentru mine ... fraza de mai sus pare cam imperativa     

... dar sa trecem peste ... asa cum am zis ... cauta BOKA (2de K ?) ... pe aici pe site (gasesti cam 12-15 variante)... sau in alta parte 
( ... pe google ... cauta ... boka column plans)

... e acelasi lucru cu ce ti-a dat Sine

cea mai simpla coloana ... e una de sticla = o cumperi
... apoi o coloana goala de Cu    apoi una cu umplutura (SPP cel mai bine)    apoi te joci cu LM si VM    si urmeaza una cu talere    ... ....  si pe o ramura parfalela ar fi un BUBLER ... sau 2 

... toate info . sunt pe aici    sau in alta parte 

xxxxxxxxxxx

... de accord cu Sine ... foloseste sare ca sa umplii teava de Cu pt racitor   

xxxxxxxxxxxx

... daca o sa ai timp ... si chef sa faci ceva effort = citit    o sa gasesti pe aici o poza cu varianta originala de la coloana lui Bokka + reteta de plamada de zahar + mod de lucru      ... e in engleza ... dar parca Sam sau Sine a tradus ???

... chiar daca ai experientza la ... rachiu de craca    ... la coloana e ceva diferit   
... am inteles ca ... e plin de prune in zona anul asta  ... sfatul meu mergi pe cazan classic  sau teava goala= coloana  si dubla distilare  ==> cistigi la AROME




_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 8 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
CA SA NU MAI APARA DISCUTII ... CRED CA INAINTE DE INTREBARI AR FI BINE SA CITEASCA FIECARE IDEILE DE MAI JOS ...

Am spicuit cateva sfaturi despre "Cum se pun întrebări în mod inteligent". Cred ca acest articol ar trebui citit in intregime de toti cei care solicita ajutor online (chiar dc articolul se refera la un anume domeniu, majoritatea recomandarilor sunt aplicabile si pt acest forum). Ca propunere, cred ca aceste sfaturi ar putea fi afisate undeva "la vedere" (dc se incadreaza in ceea ce cred si realizatorii acestui forum). ... inteligent

"Introducere:
Pur şi simplu, nu este deloc economic să încercăm să ajutăm oameni care nu vor să se ajute singuri. E OK să fii neştiutor, NU E OK să faci pe prostul.
..... În concluzie, deşi nu este necesar să fiţi un expert pentru a ne capta atenţia, este necesar să demonstraţi o atitudine care în timp duce la competenţă: atenţie, reflecţie, spirit de observaţie şi dorinţa de a participa activ la rezolvarea problemelor. Dacă vă deranjează această "discriminare", vă sugerăm să apelaţi la servicii comerciale de asistenţă tehnică, în loc să ne cereţi să vă facem noi treaba gratuit.
Înainte de a întreba:
Înainte de a trimite o întrebare tehnică pe e-mail, într-un newsgroup sau forum, faceţi următoarele:
• Încercaţi să găsiţi un răspuns căutând pe Web.
• Încercaţi să găsiţi un răspuns în manual.
• Încercaţi să găsiţi un răspuns într-un FAQ.
• Încercaţi să găsiţi un răspuns prin analiză şi experiment.
• Încercaţi să găsiţi un răspuns la un prieten mai experimentat.
Când formulaţi întrebarea, arătaţi că aţi făcut întâi cele de mai sus; astfel demonstraţi că nu sunteţi un puturos care ne face să ne pierdem timpul. Şi mai bine, arătaţi ce aţi descoperit făcând cele de mai sus. Ne place să răspundem celor care demonstrează că pot învăţa ceva din răspunsurile noastre.
Când întrebaţi:
1. Atenţie unde întrebaţi
Folosiţi-vă discernământul în alegerea locului unde puneţi întrebarea. E foarte probabil să fiţi ignorat sau catalogat ca loser, dacă:
• postaţi întrebarea pe un forum sau listă de discuții cu o temă diferită (offtopic)
• postaţi o întrebare elementară pe un forum unde se discută probleme tehnice complexe, sau invers
• postaţi pe mai multe grupuri simultan
• trimiteţi un mesaj direct către cineva pe care nu îl cunoașteți personal sau nu e direct responsabil pentru rezolvarea problemei
2. Nu îngreunaţi răspunsul
3. Folosiţi un limbaj clar, corect gramatical şi ortografic
4. Fiţi precis în descrierea problemei
5. Multe informaţii nu înseamnă precizie
6. Milogeala nu impresionează şi nu înlocuieşte efortul propriu
7. Descrieţi simptomele problemei, nu presupunerile dvs
8. Descrieţi simptomele problemei în ordine cronologică
9. Descrieţi obiectivul, nu paşii intermediari
10. Nu solicitaţi răspunsuri private
11. Puneţi întrebări concrete, punctuale
12. Nu puneţi întrebări din tema pentru acasă
13. Reduceţi numărul întrebărilor irelevanteRezistaţi tentaţiei de a încheia mesajele cu întrebări lipsite de conţinut de genul „Poate să mă ajute cineva?“ sau „Exista vreo soluţie?“. În primul rând, dacă aţi descris măcar pe jumătate coerent problema, astfel de adăugiri sunt superflue. În al doilea rând, pentru că sunt superflue, sunt iritante şi vi se poate răspunde cât se poate de corect din punct de vedere logic "Da, poţi fi ajutat" sau "Nu, nu te poate ajuta nimeni."
14. Puţină politeţe nu strică
Fiţi politicos. Folosiţi "Vă rog" şi "Mulţumesc pentru atenţie". Arătaţi că apreciaţi faptul că sunteţi ajutat gratis.
Sincer, politeţea nu este la fel de importantă (şi nu este un substitut) ca scrierea corectă, clară, precisă, evitarea formatelor proprietare, etc; am prefera să primim mesaje mai abrupte, dar tehnice, decât unele vagi, pline de politeţuri (ţineţi cont că ne plac problemele din care avem ceva de învăţat).
15. Reveniţi cu descrierea soluţiei
După rezolvarea problemei, reveniţi cu un scurt mesaj pentru cei care v-au ajutat; spuneţi-le ce-a ieşit şi mulţumiţi-le pentru ajutor. Dacă problema a captat suficient interes pe o listă de mail sau newsgroup, acolo ar trebui să postaţi această notiţă.
16. Dacă nu vi se răspunde
Dacă nu primiţi nici un răspuns, nu o luaţi personal, în sensul că nu vrem să vă ajutăm. Uneori chiar nu ştie nimeni răspunsul. A nu primi un răspuns nu înseamnă că aţi fost ignorat, deşi e greu să vedeţi asta din exterior.
În general, să retrimiteţi aceeaşi întrebare e o idee proastă. E inutil şi deci deranjant.
Încercaţi să găsiţi ajutor în altă parte, în locuri mai potrivite nevoilor începătorilor.
17. Cum să răspundeţi la întrebări
- Fiţi îngăduitor. Stresul cauzat de probleme îi poate face pe oameni să pară obraznici sau proşti, chiar când nu sunt.
- Comentaţi o greşeală off-line. Nu e necesară umilirea publică din cauza unei simple greşeli. Un începător cu adevărat s-ar putea să nu ştie cum să caute în arhive, sau unde este postat un FAQ.
- Dacă nu sunteţi siguri de un lucru, spuneţi aşa! Un răspuns greşit care sună competent e mai rău decât nici un răspuns. Nu daţi indicaţii greşite doar pentru că e distractiv să pari expert. Fiţi onest şi sincer; daţi un bun exemplu atât pentru cel care întreabă cât şi pentru ceilalţi.
- Dacă nu puteţi ajuta, nu încurcaţi. Nu faceţi glume despre proceduri care ar putea strica sistemul utilizatorului, pot fi interpretate ca indicaţii.
- Puneţi întrebări de control pentru a extrage mai multe detalii. Dacă sunteţi bun la asta, cel care a întrebat poate afla lucruri noi, şi de ce nu, chiar dvs. Încercaţi să transformaţi o întrebare greşită într-una bună.
- Dacă răspundeţi, răspundeţi cu ceva util. Nu sugeraţi soluţii greoaie când de fapt cel care întreabă foloseşte metoda sau uneltele greşite. Sugeraţi uneltele potrivite. Reformulaţi întrebarea.
- Ajutaţi comunitatea să înveţe din întrebare Când daţi de o întrebare bună, întrebaţi-vă cum poate fi îmbunătăţită documentaţia ca să nu mai fie pusă aceeaşi întrebare în viitor.
- Dacă a trebuit să vă documentaţi pentru a răspunde, arătaţi cum aţi făcut, nu faceţi să pară că aţi scos răspunsul din burtă. A răspunde unei întrebări e ca şi cum i-aţi da unui om o pâine, a-i arăta cum să caute singur e ca şi cum i-aţi arăta cum se obţine pâinea."

... IDEIILE VIN DE MAI JOS---NU IMI APARTIN

... ASTEPT SA VAD CE PARERE AU MODERATORII     


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 8 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
Bine punctat Caberlot!!!      

_______________________________________


pus acum 8 ani
   
bionut
50%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 293
Si eu am indoit teava de 6mm cu nisip, sigur merge cu teava de 8 mm.
Condensatorul din teava de 6 construit pentru coloana mea a fost indoit manual fara nici un fel de umplutura, trebuie doar atentie si miscari mici, incerci sa aduci teava de cupru pe suportul pe care o rasucesti putin cate putin, daca incerci miscari mari o aplatizezi.
Acestea fiind spuse, ca sa fii sigur, umple-o cu sare extrafina si indoaie-o. Daca nu mai iese sarea la sfarsit o conectezi la apa si dai presiune la maxim. La nisip nu prea functioneaza asta.
Teava de cupru la metru nu stiu cine vine, eu am impartit cu un coleg de forum una de 3 m.
Eu am facut o coloana bokakob, dar pana nu o folosesc nu o pot recomanda, dar e usor de construit.


pus acum 8 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
@caberlot , eu nu vreau  sa par mare deontolog , este forte bun articolul , insa mi-aduc aminte ça la inceput am pus si eu intrebari impertinente si am mai deranjat in privat .
cateodata nu ai timp sa rasfoiesti peste tot si intri in criza de timp .
si apoi la articolul 17 spune sa fim ingaduitori !

dar una peste alta este interesant si educativ si poate fi afisat la vedere !


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 8 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

pazucu a scris:

@caberlot , eu nu vreau  sa par mare deontolog , este forte bun articolul , insa mi-aduc aminte ça la inceput am pus si eu intrebari impertinente si am mai deranjat in privat .
cateodata nu ai timp sa rasfoiesti peste tot si intri in criza de timp .
si apoi la articolul 17 spune sa fim ingaduitori !

dar una peste alta este interesant si educativ si poate fi afisat la vedere !



  Pazucu ...

... e frumos sa fii ... liberal    ... dar in amintirile mele TU ai inceput prin a citii    si apoi ai intrebat ... si ai primit si raspunsuri 

... oricum ... e bine de citit ... cum sa oui intrebari    ===> mai exact , ca sa pui o intrebare buna trebuie sa cunosti subiectul    si sa nu uiti ca , in realitate , tu ceri ceva    deci pune intrebarea  asfel incit sa fie greu sa te refuze cineva 

... ... ...  si nu toti stiu sa povesteasca ca si tine    in dulcele grai ...   



   

p.s.
... ce se mai aude despre ciresata ... acum ca s-a asezat ???

p.s.2.
... eu I-am raspuns primul ... sa il caute pe boka ... ... inca nu la gasit
(adica effort-> zero)


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 8 ani
   
bionut
50%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 293
Haideti sa fim mai ingaduitori. Unii dintre noi poate abia incep sa inteleaga forumurile, dureaza putin pana prind ideea. Nu m-a deranjat cererea, a intrebat, l-am orientat catre ceva, acum asteptam documentarea din parte lui si discutiile :-)
Noroc!


pus acum 8 ani
   
constantin
50%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 241
Am un prieten ce are o coloana din inox alimentar, diametru 2 toli, lungime un metru, tipul VM, deflegmator  cu 2 spire lung de vreo 15 cm, facut din teava de CU de 6, cred.... El a luat model de la mine, dar intre timp a renuntat la facut alcool..... Cum dau de el, intreb pretul.....( candva spunea ca vrea un keg de 50 de litri pe ea...poate a mai lasat la pret, nu stiu....)
  Scuzati lipsa indelungata de pe forum....  


pus acum 8 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 142
salut ma mir ca la nu-i spunet-i sa o decaleasca prima data  

_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 8 ani
   
bionut
50%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 293
Salut,
am presupus ca e vorba de teava de cupru moale, din aia care vine la colac, nu bara. Nu are nevoie de decalire, eu am indoit-o direct. Daca era bara era absolut necesara decalirea (care la cupru se face prin incingere si racire rapida, contrar otelului).


pus acum 8 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 142
la colac daca se innnvecheste un mai este moale si ar trebui decalita din  nou teava bara pt incalzire numai  cupru curat nu este si este ft subtire si de indoit sa fim seriosi        

_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 8 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

cazanel a scris:

la colac daca se innnvecheste un mai este moale si ar trebui decalita din  nou teava bara pt incalzire numai  cupru curat nu este si este ft subtire si de indoit sa fim seriosi        


 

... daca nu ma insel ... am mai discutat asta  cum se caleste/decaleste Cu ... asa ca cine nu a gasit/sau nu are timp de cautat poate sa intrebe 

... cit despre Cu ... din tevile de incalzire    si despre asta am comentat pe aici ... si concluzia a fost ca ... e acceptabil

... poti sa ne dai si noua COMPOZITIA la tevile obisnuite de Cu      si care ar fi varianta BUNA-compozitia    ... eventual si de pe unde se ia 


merci,
caberlot  

p.s.
... nu e chiar varianta perfecta ... dar e singura accesibila ... teava de Cu de incalzire
(sau eu nu stiu alta accesibila ... sau nu !)


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 8 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 142
am fost plecat scz acum am ajuns.eu am luat cu 99.9% de la fabrica de la bucuresti parca neferal sa sunt producatori de tabla tevi si profile din cu alea de incalzire se fac din cu obtinut din recuperari si au multa alama si fe si altele din asta ai spune cu dur     cu bu gasiti si la colac la cei care vind pt ind. frigorifica 


ps, caberlot draga u stiu ce sa ma mai fac cu cabernetul nu astat din fiert complet nici acum  


_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 8 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374


... pai ... ce cabernet ai ? ... de unde l-ai luat, mai exact cit zahar ai avut ?

... daca a fost prea dulce = peste 250 g zahar/L    ... si l-ai pus intr-un beci rece  ... ai toate sansele sa il bei la anul
... ... asa am facut/patit eu cu al meu de anul trecut (avea 260 )      
  ... si sa stii ca e bun  acuma    ... pina asta vara a fost dulce si tare = a trecut vara cu bine la peste 20C ... si fara sulfitare  

... incearca sa masori zaharul ... eu o fac cu refractometru ... si se poate estima 

... ... sau gusta ... daca esti multumit de el dulce     imparte Marfa si portia de craciun ... o dai afara din beci => dupa 2-3-4 zile o tragi de pe drojdii ==>> si o bentonizezi dupa ce o aduci in beci + o doza de sulf (as recomanda metabisulfit=pe asta il poti doza exact ) ... aici intrebi la vinuri ... pe senator/teonat etc. ... Pazucu te poate ajuta     ... daca nu te aude nimeni ... iti caut eu reteta


 

p.s.
... Cu ... se poate sa ai dreptate ... Cu de la frigidere sa fie mai PUR ... materialele pt criogenie sunt mai pretentioase ... asa ca se cer mai putine impuritati

... totusi 99.9% ... cred ca e OK  ...
... pina si Cu de fire electrice se durifica ... asa ca ... eu suspectez ca ceva nu e tocmai ... kosher ... daca Cu ramine moale ???
(stiu ca ... durificarea = imbatrinire pt Cu ... si asta e ceva cu separare de impuitati in limita de graunti ... etc. ... poate ca totusi mai curat Cu de la frigidere ... fara standard=compozitie facem supozitii ...
xxxxxxxxx
... aliajul de lipire ... garniture ... materie prima ... separarre fractii ... ... TOATE CONTEAZA etc.


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 8 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 142
a fost la 260/l dar fata de anu trecut nu am mai pus si 20%merlot si a stat afara a fiert aproape de sfirsit la-m bagat in beci  si a ramas dulce la gust  si fierbe in sticle daca il pun ia-m pus si drojdii de  vin si enzime pt fiert si extractie aroma din  coaja muscat ottonelu  a stat la-m sulfatat e ok dar cabermetu
il pun lann sticle depune drojdii si face presiune


_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 8 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 142
focsani de unde iau in fiecare an  la ladita si desciorchinat acasa



_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 8 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374


260 a fost si la mine ... si a durat 2 ani   

260:17= 14% + 22 rest zahar    => adica un vin demi-dulce     enormal sa mai vrea sa fermenteze

... daca iti place asa de dulce ... impartel in 2( ca sa nu strici tot)  ... si fa cum am zis = decantat -bentonite-sulf  ... VERIFICA INAINTE CIT ZAHAR MAI ARE   

... O SA FACI UN ... PORTO !




_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 8 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 142
daca ai bag bento/sulf u mai fierbe? dar  cred ca ramane prea dulce il mai iert putin ms pentru sfaturi  

_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 8 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la