Amedeo
50%
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 273
|
|
Neata domnilor! Dupa cum poate ati citit/vazut in postarea mea cu plamada de faina si malt proaspat, dupa fermentare au rezultat 25,5 litri de lichid limpede, 3,2 kg de malt aproape uscat si peste 5 litri, aproape 6, de lichid gros cu drojdii si ce resturi de fermentare or mai fi fost p-acolo.
Si cum in urma distilarii am fost multumit de lipsa mirosului de hidrogen sulfurat, ciine ud sau de gustul puternic de drojdie de panificatie de care pomeneati voi, iar la distilare nu am avut spumare,am zis ca poate faptul ca nu am pus la filtrat si lichidu' ala gros a fost cauza.
Da' totusi pierderea e semnificativa, zic io, 2-3 litri de lichid, adica peste 10% din total inseamna destul de mult, chestie care nu-mi place.
Asa ca in afara de sedila din perdea, care isi face excelent treaba filtrind ce-i mare, o sa mai fac una din pinza de filtru, pentru a recupera si cei 2-3 litri. Care sedila o sa fie conceputa si asezata in asa fel incit cea de perdea sa intre cam jumatate in ea, iar intre ele sa fie cam 4-5cm distanta intre pereti si fro 30cm sau mai mult la fund. Vedem cum imi permite locu' si materialul. Porm, las timpu' si gravitatia sa-si faca treaba. Am deja pinza de filtru, o sa revin cu poze si rezultate, ca azi am pus la maltificat 7kg de griu.
"Borhotul" din cazan a fost limpede cind l-am scos dupa ce s-a racit, aproape fara drojdii pe fund, un strat de 2-3mm. Dar precum vedeti, de ieri si pina azi in bidonul cu lichidul de distilat tot s-a depus un strat de drojdie.
25.4KB
|
|