Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login
POZE BAUTURI
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: sexyindianca pe Simpatie.ro
| Femeie 24 ani Ilfov cauta Barbat 24 - 53 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Nigori sake sau nigorizake este o bautura fermentata din orez, de obicei tulbure dupa cum ii spune si numele de "nigori" care in limba japoneza inseamna "tulbure".
Am facut si eu 35 de litri de nigorizake la o tarie cam de 11,5%, si ca la orice bautura a trebuit, bine-nteles, sa-i fac si inaugurarea cum se cuvine, cum altfel decat printr-o imprastiere buna? Imprastierea n-a fost cine stie ce, dar mahmureala cam grea. Poate unde au fost si 4 litri intinsi cam pe vreo 7 ore de turnat pe gat. Dar na, nu-i o recenzie de imprastiere, doar trebuia sa-i fac proba cumva, nu?
Daca ar fi sa aleg din ce sa ma imbat, in niciun caz n-as mai alege sake.
Maine revin si asupra "procesului tehnologic".
42.2KB
_______________________________________ ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 9 ani |
|
Caberlot
Moderator
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
|
|
SAM ... vrei sa zici 4L in 7 ore ... si citi oameni ? ... totusi 4L de vin e cam mult , chiar si in 7 ore !
... si ... pina la urma ... care e reteta ???
astia zic ca se face mai tare 14-17% ... si e cam dulce ... si ca se bea toata sticla ... deci daca te-ai apucat de un gallon ... a trebuit sa-l bei
Nigori or nigorizake (濁り酒?) is a variety of sake, an alcoholic beverage produced from rice. Its name translates roughly to cloudy because of its appearance. It is about 14–17% alcohol by volume.
Sake is usually filtered to remove grain solids left behind after the fermentation process; however, nigori sake remains unfiltered, resulting in a far cloudier drink.
Nigori sake is generally the sweetest of all sakes, with a fruity nose and a mild flavor, making a great drink to complement spicy foods or as a dessert wine. Before serving, the bottle is shaken properly to mix the sediment with the sake, to obtain the full range of flavor and its signature look. It is advised that it be served well-chilled, storing it in an ice bucket to keep it from warming up between servings. It is recommended, as with most sakes, to consume the entire bottle once opened before it begins to oxidize, altering its flavor.
_______________________________________ "O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă! Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL
|
|
pus acum 9 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Da, cam mult a fost. Daca ma opream la o sticla ar fi fost ok si a doua zi, dar na, vorbeam la telefon si mi se parea ca sunt foarte lucid si coerent si am zis ca nu-s io destul de beat, mai trebuie!
Rar pot bea o singura bautura fara sa le mai schimb. Sake-ul asta se pare ca mi-a placut de nu m-am plictisit de el o seara intrega. Parca beam lapte cu gust de vin alb.
La plamadire: - Am pus sa fiarba 30 litri apa - Intre timp am blenduit 2 kg grau incoltit cu 4 litri apa. - Am trantit 10 kg spartura de orez in apa clocotita. - Am continuat sa fierb amestecand cu coada de matura pana a ajuns iar la 100*C - Am lasat sa se raceasca la 75*C - Am turnat un sfert din graul incoltit peste plamada, sa se subtieze - Am mai lasat sa se raceasca la 65*C si am varsat restul de grau incoltit - Pauza 1,5 ore pentru zaharificare... - Am preparat un starter cu 1 litru plamada + 1 litru apa + 7 grame drojdie rehidratata (plamada avea 21 grade brix la finalul zaharificarii). - Am lasat plamada sa se raceasca pana a doua zi. - Am turanat starterul in plamada abia a doua zi pe la pranz caci a pornit cam greu. Noroc ca nu s-a infectat plamada. - A fermentat intr-o saptamana. Pe refractometru arata 7 grade brix la finalul fermentatiei. - Desi mai scotea baloane ici-colo, am tras-o la sticle dupa vreo saptamana, caci zaharurile ramase stiam ca vor contribui la carbonatare. Si asa a fost, sticlele acum s-au intarit toate. - Am stors zeama pana cand a mai ramas cam 5 kg de solide. - Am tras la sticle
Stiu ca un sake adevarat are alt procedeu de zaharificare si nu urmeaza brasajul ca la bere. La sake se inoculeaza in orez o cultura (koji) care contine un amestec de mucegaiuri (Aspergilus orizae) si drojdii (Saccharomices cerevisiae). Prima contine glucoamilaza care descompune amidonul pana la glucoza iar a doua transforma glucoza in alcool.
Eu i-am zis "nigorizake" pentru ca este chiar tulbure, este din orez si se apropie mai degraba de taria sake-ului (14-18%) decat de cea a unei beri obisnuite (4-6%). Am baut sake si pot spune ca seamana la gust.
_______________________________________ ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 9 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Pai cam asa e si sake-ul asta. Ii lipsesc multe dar iti dai seama doar la prima halba. La urmatoarele nu mai simti.
Dar cel mai nasol e cand n-ai in casa decat cozi puturoase adunate de la mai multe distilari si seara tarziu nu te ia somnul si a doua zi trebuie sa mergi la lucru devreme si la chiosc s-a inchis la 10 iar in zona nu e niciun non-stop. Pui cozile cu niste apa in pahar si bei tinandu-te de nas. Te si scuturi dupa fiecare inghititura. Incerci ca inghititurile sa fie cat mai mari ca sa scapi cat mai repede. Cand incepi sa simti relaxarea aia te bagi repede in pat asteptand sa vina somnul. Cel mai frustrant e cand tot nu-ti vine sa adormi. Atunci realizezi ca singura solutie este sa te faci prastie cu cozile alea nenorocite, ca macar sa apuci sa dormi un pic pana suna ceasul de desteptare. Asta suna a adevarata tortura dar n-ai ce sa faci, trebuie. Iar dimineata te trezesti ametit si cand mergi la munca te simti confuz si ti se pare ca trebuie sa te misti prea repede fata de ritmul tau interior. De cate ori am patit...
_______________________________________ ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 9 ani |
|