Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
GeorgianaBC
Femeie
23 ani
Bacau
cauta Barbat
28 - 80 ani
Bauturi / Fermentarea / Temperatura de fermentare Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
Drojdiile comune, de tipul ale fermentează optim la temperaturi cuprinse īntre 15 şi 24 grade Celsius. Dacă este prea frig fermentaţia se opreşte iar dacă este prea cald drojdia este stresată şi īncepe să producă diverse substanţe nedorite.

Din cauză că am auzit foarte multe īntāmplări cu vinuri şi plămade sistate din fermentaţie din motive de temperatură scăzută īn timpul toamnei tārzii sau iernii vreau să vă arăt nişte soluţii simple pe care le-am aplicat.

Cu un bec de 40W am īncălzit 100 litri plămadă cu vreo 10 grade Celsius.
Becul este pus īntre cele 3 recipiente şi acoperit totul cu pături călduroase şi/sau material termoizolant. Dintre materialele termoizolante, cel mai ieftin este cartonul de la ambalajele de electrocasnice. Ar mai fi polistirenul, neoprenul/izoprenul şi puful acela din care sunt confecţionaţi sacii de dormit.

fermentare drojdiile comune, tipul ale optim cuprinse īntre şi grade celsius. dacă este

39.1KB


_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 12 ani
   
Admin
Administrator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 47
Foarte utile sunt si incalzitoarele de uz acvaristic cu termostat. Au o plaja de reglaj cu valori apropiate de cele care ne trebuiesc la fermentare.

_______________________________________
Nu sunteti inca someri? Continuati sa cumparati importuri!

pus acum 12 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
Am avut unul de 25W dar era prea slab şi l-am donat.
Unul de 200-300W cred că şi-ar face treaba.

fermentare avut unul 25w dar era prea slab şi l-am donat.unul 200-300w cred că şi-ar

26.9KB


_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 12 ani
   
Admin
Administrator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 47
la o damigeana de 50l este suficient unul de 100w

_______________________________________
Nu sunteti inca someri? Continuati sa cumparati importuri!

pus acum 12 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
Da, dar cel de 200 poate fi folosit şi pentru cantităţi mai mari.
El oricum se opreşte automat cānd atinge temperatura setată, numai că fiind mai puternic ajunge mai repede la acea temperatură.
Am avut unul de 25W şi nu făcea faţă nici la 20 de litri.
Acum am īn casă 8 grade iar plămada de orez care fermentează are 20 de grade cu becul aprins sub ea.

fermentare da, dar cel 200 poate folosit şi pentru mai mari.el oricum automat cānd atinge numai

26.9KB


_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 12 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
fermentează cu poftă...

fermentare

35.4KB


_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la