Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login
POZE BAUTURI
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: Profil deiutza20
| Femeie 21 ani Bacau cauta Barbat 21 - 44 ani |
|
mitica13
10%
Din: Roznov. Neamt
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 25
|
|
Va salut! Stiu ca majoritatea dintre voi, (nici eu), nu agreati zaharul tos, in producerea alcoolului. Dar din zahar invertit ar mai fi asa nociv? Ma gandesc la un alcool neutru, pentru visinata.
|
|
pus acum 9 ani |
|
bionut
50%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 293
|
|
Daca ma intrebi pe mine alcoolul rezultat va fi acelasi fie ca folosesti zahar fie zahar invertit. Singura diferenta va fi in timpul fermentarii, drojdia consumand mai usor unul din aceste zaharuri, probabil pe cel invertit pentru ca are molecula mai mica. Presupun ca vrei alcool neutru pe care sa il aromatizezi cu diverse, ca altfel, daca vrei sa faci tuica de prune, nu ai nici o sansa. Dupa ce imi termin coloana o sa incerc si eu sa obtin niste alcool din zahar pe care sa il folosesc la diferite lichioruri, tincturi, etc, dar sa il beau ca atare ar fi ca si cum ai bea spirt, fara nici o aroma. Alcoolul e nociv din start, nu conteaza din ce il faci :P
|
|
pus acum 9 ani |
|
mitica13
10%
Din: Roznov. Neamt
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 25
|
|
Greseala mea, nu m-am uitat cu atentie, desi am citit destul de mult din tot forumul. Se poate sterge topicul cu totul.
|
|
pus acum 9 ani |
|
Caberlot
Moderator
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
|
|
mitica13 a scris:
Greseala mea, nu m-am uitat cu atentie, desi am citit destul de mult din tot forumul. Se poate sterge topicul cu totul. |
NO PROBLEM !
... o sa sterg ... daca in citeva zile ... nu vine nimeni cu ceva interesant despre zahar invertit
... dar din ce stiu eu ... invertirea ajuta la fermentabilitatea zaharului = polizaharid (prin invertire se obtine un zahar mai usor fermentabil=monozaharid )
mai exact: Ce este invertirea zaharului ? Zaharoza este un dizaharid combinand glucoza cu fructoza si are formula chimica C12H22O11. Legatura chimica care combina glucoza si fructoza poate fi sparta prin diverse metode care va avea ca rezultat scindarea zaharozei in aceste doua monozaharide ale sale, glucoza si fructoza.
_______________________________________ "O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă! Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL
|
|
pus acum 9 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
N-are nimic daca mai e un topic pe aceeasi tema. La unele discutii s-a ajuns la 12 pagini si nu cred ca mai are cineva rabdare sa citeasca mesaj cu mesaj. Lasati topicurile in pace, nu stergeti nimic. Foarte bine ca a deschis topic nou.
Nu mi s-a parut ca ar fermenta mai repede sau mai usor zaharul invertit. De fapt n-am observat nicio diferenta intre cum fermenteaza zaharul normal fata de cum fermenteaza cel invertit. Mi se pare o practica inutila - invertirea zaharului. Cea care fermenteaza greu este fructoza. Drojdia are enzima pentru hidroliza sucrozei in glucoza si fructoza, nu va faceti griji. Deci etapa de invertire a sucrozei inaintea fermentatiei este una consumatoare inutila de efort si timp.
Tot ce trebuie sa ai grija este sa:
1. Folosesti o drojdie selectionata cu fermentatie cat mai neutra (fara producere de esteri). In niciun caz nu folosi drojdie de panificatie ca o sa fii dezamagit de gust. 2. Ii dai ceva cu rol de nutrient dar care sa nu influenteze in vreun fel gustul si mirosul distilatului. Aici poti folosi niste tarate. Un kg la 40 litri apa cu 10 kg zahar ar fi o reteta standard pentru un alcool de casa ieftin si usor de produs. 3. Distilezi la puritate cat mai inalta si sa tai mult din capete si cozi pentru a obtine o "inima" neutra la gust si lipsita de orice fel de arome. S-au scris pe forum diferite scheme de separatii, dar sa ajungi tu acolo ca vom mai lamuri pe parcurs.
Sfatul meu este sa nu ramai la zahar. Invata sa faci alcool din cereale si/sau malt si o sa ai mult mai multe satisfactii. Zaharul nu este o materie prima in sine. Zaharul este un produs rafinat iar cine face alcool din zahar nu este un adevarat producator de alcoale de casa.
Nu e in niciun caz otrava dar nici medicament.
_______________________________________ ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 9 ani |
|
bionut
50%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 293
|
|
Hidromelul este acelasi lucru cu miedul, nu e nici unul cu mere. Practic sunt sinonime, desi denumirea de hidromel o poarta de obicei miedurile cu concentratii mai mici de alcool. Miedul cu mere, si orice alte fructe de altfel se numeste melomel.
Sunt multe feluri de mieduri, cateva le puteti gasi aici:
|
|
pus acum 9 ani |
|
bionut
50%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 293
|
|
Eu am folosit miere ramasa de pe capaceala, la urmatoarea sarja o sa investesc mai mult timp si resurese ca sa fiu sigur de reusita. Englezii ii zic mead de obicei, dar si hydromel, plus toate denumirile gasite in pagina de wikipedia.
|
|
pus acum 9 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
baieti , , in povestea noastra , zaharul este vedeta . nu trebuie demonizat deloc . as putea spune ca : daca zahar nu e , alcool nu e ! il folosim din fructe , din cereale sau din punga ? eu zic ca e bun din orice aveti ! da- tii bataie ! traiasca zaharul !
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 9 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
salut dénis ! 1. nu stiu cat costa siropul acela , asa ca nu stiu daca te avantajeaza , cred ca este bun daca il consuma albinele . totusi nu ete greu sa invertesti zahar si sa ai costuri minime , zaharul este pana in 3 ron /kg. 2.ai zis ca vrei sa urmezi reteta de alcool turbo , faci exact ca acolo , trebuie vazut procentul de zahar din siropul respectiv,faci un calcul sa ai zahar 100% (adica daca ai 10kg sirop cu 80% concentratie zahar , atunci ai 8 kg zahar ). 3. sper sa-ti recomande sine sau sam o drojdie . 4. enzimele influenteaza la modul pozitiv gustul final ,deci sunt bune. 5.daca ai nutrienti pui ,iar daca nu ai nu pui .
cu placere
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 8 ani |
|
Aqua_Ursului
Membru nou
Inregistrat: acum 3 ani
Postari: 2
|
|
Parca mai e ceva cu zaharul invert, ceva legat de chimie. Pentru drojdie e mai bun glucaza si fructoza, ca pentru disaharid mai e o etapa a unei enzime care rupe lantul molecular in glucoza si fructoza (atat facem, ocolim acea treapta si pregatim un zahar ma usor petru drojdie).
Zahar tos = disacharid
Zahar invert = glucoza + fructoza
Se obtine prin hidroliza, am si reteta cum fac eu.
Pun 1 kil de zahar pe aragaz in vas curat, adaug 480 ml apa plata (masurat aprox la + si - 10 ml ca nu e farmacie), adaug un pic de sare de lamaie (acid) cca. cantitate varf de cutit. Usurel fierb, cand fierbe de tot (cca. 20 de min.) sting focul si pun in borcane.
|
|
pus acum 3 ani |
|