Cosstel
20%
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 83
|
|
Revin cu impresii. Costul final al jucarii a fost in jur de 600 lei. Mi-au luat dijma cei de la vama 63 de lei. Instalatia daca as fi vazut-o pe viu as fi stat ceva pe ginduri daca sa o cumpar sau nu, in final as fi cumpart-o fiindca scopul meu e sa obtin alcool din vin sau tuica. Ceea ce se vede pe site am primit si eu in cutie, un cilindru de plastic a avut fundul spart, pusesera in el pipa de evacuare. Nevoie de el nu aveam dar mi-ar fi fost de folos sa pot masura niste densitati in el. Apropo, densimetrele tot de pe aici le-am luat. Capacul de la oala ar fi trebuit totusi dintr-o tabla un pic mai groasa. Ma streseaza ca daca fac vreo manevra aiurea sa nu ramin cu condensatorul in mina, in rest totul pare in ordine.
Cum mi-a venit jucaria m-am si apucat ... nu de distilat ci de zacusca. Am folosit oala pentru diverse manevre in procesul de fabricatie. Abia peste o saptamina, adica ieri, m-am apucat si de distilat. Am uitat sa precizez ca instalatia a fost testata cu vreo 3l de apa obtinind 600 ml apa distilata + ceva impuritati. Cu aceasta ocazie am aflat ca apa fierbe pe la 102*C. Nu conteaza, oricum termometrul il folosesc ca reper in pragurile de distilare. Mentionez ca discul ce vine in pachet se pozitioneaza in oala la jumatatea ei, are un umar acolo iar de aici trebuie sa ai doar imaginatie. Eu am pozitionat discul in dreptul minerelor, se opreste in niturile de la minere, in ideea unui pseudo taler Prima sarja de 7.5l a fost niste vin de anul trecut din hibrida. Am colectat separat primii 100 ml iar pe baza indicatiilor de la termometru am colectat primii 600 ml cu o tarie de 53% iar urmatorii 500 ml cu 40% separat. Am constatat ochiometric finalul distilarii prin faptul ca picaturile lasau niste urme in masa distilatului probabil de la diferenta de concentratie. La o analiza olfactiva fruntea are un miros pregnant de eteri, prima transa de distilat miroase a spirt iar in ultima incep sa se simta usor damful materiei prime. Am mai distilat un rest de vin, rest de tuica. Ocazie cu care am observat ca temperatura de distilare coboara cu citeva grade, urmeaza sa vad cam ce concentratie in alcol am obtinut. Acum am mai pus 5l de tuica de 30%. Incep sa depasesc stadiul de habarnist si sa trec la cel de amator
Mi-ar fi de folos niste tehnici de preparare lichioruri. Le-am vazut pe cele de pe site si o sa revin la ele dar daca ma mai puteti trimite catre ceva asemanator va voi fi recunoscator. Voi posta pe aici incercarile mele 
|
|