Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login
POZE BAUTURI
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: Bianca777 la Simpatie.ro
| Femeie 24 ani Brasov cauta Barbat 24 - 61 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
salutare!
luna iunie sau ciresar ,nu? asta inseamna numaidecat ca se coc ciresele . da s-au copt si s-au copt multe ;asadar dupa ce au mancat copiii ,au facut nevestele dulceturi si compoturi cu sutele de borcane ,am intrat si noi barbatii la rand si am cules ce a mai ramas pentru o portie de compot ,metoda prin fermentare-distilare .
78.3KB
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 9 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
reteta e simpla : am cules 50 kg cirese albe si 75 kg cirese rosii , le-am zdrobit prin zdrobitorul de struguri ,reglat in asa fel incat sa mai sparga si catva samburi ,apoi am pus enzime pectolitice si am bagat compotul in butoaie . dupa 12 ore cu enzime am facut un starter de drojdie si l-am amestecat frumos in compot asa incat nu a durat mult si a inceput o fermentatie frumoasa .
41.7KB
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 9 ani |
|
marius 45
40%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 154
|
|
Mama mama ce iese de acolo... daca nu au suficient zahar poti sa adaugi zahar invertit ca nu le face rau si nici nu modifica gustul.Oricum ai face iese medicament .
|
|
pus acum 9 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Spor la treaba! Sper sa gustam si noi din compotul tau!
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.
|
|
pus acum 9 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
@caberlot , am folosit drojdie selectionata de cea din care am facut vin. de zahar ce sa zic , am fost tentat sa pun insa am zis ca vreau sa vad gustul real . am infoliat butoaiele si le-am pus furtun in borcan ca sa nu se infesteze cu bacterie acetica . apoi cum sa-i duc lui sinenomine tuica cu zahar ? are ala un nas de mi-o scuipa intre ochi . @sinenomine , ti-am raspuns la intrebare ?
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 9 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
@caberlot , un mic monstru ? cand vii in tara ?
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 9 ani |
|
sergiurau
Moderator
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 167
|
|
Nasul lui SineNomine e baubaul bauturilor contrafăcute, nu? Spor la treabă, Pazucu!
_______________________________________ Cu limba înegrită, cu dinții violeți Sînt mort și eu de beat, sînt morți și ei de beți
Armand C Banu
|
|
pus acum 9 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
...de la bixtonim...
Abia astept sa incepem degustarile. Ceva ma face sa cred ca Pazucu va fi campion anul asta.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.
|
|
pus acum 9 ani |
|
sergiurau
Moderator
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 167
|
|
OT: concurența o să fie acerbă
_______________________________________ Cu limba înegrită, cu dinții violeți Sînt mort și eu de beat, sînt morți și ei de beți
Armand C Banu
|
|
pus acum 9 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Asta ma bucura si mai mult!
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.
|
|
pus acum 9 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
Salut caberlot , pai ne auzim la telefon , oare anul asta ne vedem cumva ? Noi suntem in delta pe 31 iulie !
Recolta de azi !
66.9KB
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 9 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
Adunate la un loc arata cam asa :
78.1KB
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 9 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
Faina cromatica baieti , nu ? Cantitatea de azi 100 kg , cantitatea totala 220 kg de cirese , vedem noi cat compot iese de aici. Brix 14 , ciresele de azi coapte bine si zemoase .
42.4KB
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 9 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
Dar stati !!!!! Ia uitati- va voi ce a vazut maica- mea la stiri !
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 9 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
Si da , deja am dat comanda de 1200 de kile ! Pai ce naiba , ori facem treaba ,ori nu . Astept sa ma sune baietii .
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 9 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Bravo domne'! La pretul asta as veni de la Bucuresti sa cumpar. Poate chiar as fi venit daca aveam ce sa fac cu ele...
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.
|
|
pus acum 9 ani |
|
Caberlot
Moderator
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
|
|
pazucu a scris:
Salut caberlot , pai ne auzim la telefon , oare anul asta ne vedem cumva ? Noi suntem in delta pe 31 iulie !
Recolta de azi ! |
PAi ne auzim sigur ... la un telefon
... de ajuns ... nu pot sa ajung in delta trebuie sa stau pe linga casa asa e cu oamenii batrini vor sa te vada toti ...
BRAVO PENTRU COMANDA !
... 50de bani kg ... sa zicem 60% zeama ...adica 140x0,6=84 g zahar/kg cirese x 0,9 o distilare x 0.9a 2-a distilare = 68g ==> transfomat in alcool :1,7 = 4% la litru ===> adica din 10 kg cirese => 1L de 40%
... dar daca mai pui si capete , cozi ... si sa o faci de 50% => cred ca ai nevoie de 15KG =7,5lei+curent/gaz ---energie
.. PAZUCU ... umple cisterna ... si mai adauga 20g zahar/L ca sa iasa boasca tare % ... si pina la vin ... tot ... fa compot ! ( oricum ... poti baga inapoi peste boasca citeva distilari => o conservare sigura pt boasca + UN PLUS DE AROME !)
MULTE SPORURI !
_______________________________________ "O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă! Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL
|
|
pus acum 9 ani |
|
marius 45
40%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 154
|
|
50 bani ...sa tot faci treaba.... Faina scula din imagine,treaba de profesionist ce sa mai...
|
|
pus acum 9 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
baieti , eu le- am oferit 1 leu pe kg , numai sa imi stranga . oamenii au zis ca culeg 80 kg cirese pe zi , adica cu ciresii lor pot castiga 40 ron pe zi ! asa ca nici nu vor sa le culeaga , insa pentru un leu au zis ca incearca . astept sa ma sune . vedem ce iese de aici !
@caberlot, ar trebui sa faci un efort de 1- 2 zile sa ne vezi si sa te vedem . ar fi pacat sa ratam ocazia asta, apoi asa mi-ai promis anul trecut !
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 9 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
@marius45 , asta este zdrobitorul de struguri cu dezciorchinator . intradevar este o scula profesionista , intr- o ora dai 1000 de kile de struguri . marius , de ce nu vii la sulina ?
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 9 ani |
|
marius 45
40%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 154
|
|
Maine merg acasa,sunt din Sfantu Gheorghe,la o aruncatura de bat ...nu ma atrage Sulina stand relativ aproape..am tot ceea ce au si ei.Problema mea e concediu,il am planificat acum,in august serviciul nu mi permite.Tot de maine sau poimaine ma apuc si eu de treaba,am cumparat malt,acolo am si porumb si ma apuc de facut whisky ...in toamna am nunta si imi cam trebe ceva bun .
|
|
pus acum 9 ani |
|
marius 45
40%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 154
|
|
Nu e bai,nu e primul an cand fac o cantitate mare odata.Am de facut vre o 500L plamada.Trebe sa fac toata operatiunea in max 2 saptamani (doua distilari) dar nu cred ca o sa fie problema ca mi a dat Bogdan niste drojdie S-5 care fermenteaza foarte bine si rapid..fara sa dea arome.Daca nu mi place drojdia voi recurge la cea de panificatie cu care nu am avut surprize neplacute. Fara aschii si invechire treaba e facuta doar pe jumatate .
|
|
pus acum 9 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
pazucu a scris:
reteta e simpla : am cules 50 kg cirese albe si 75 kg cirese rosii , le-am zdrobit prin zdrobitorul de struguri ,reglat in asa fel incat sa mai sparga si catva samburi ,apoi am pus enzime pectolitice si am bagat compotul in butoaie . dupa 12 ore cu enzime am facut un starter de drojdie si l-am amestecat frumos in compot asa incat nu a durat mult si a inceput o fermentatie frumoasa . | @caberlot , deja am spart catva , nu multi , asta pentru gustul special de migdale . vom vedea ce va iesi . imi pare rau ca nu ne putem vedea . @marius , casa de piatra si sanatate ! la anul va trebui sa iti iei concediu mai tarziu si sa organizezi intalnirea la sfantu .
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 9 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Am distilat odata visine din visinata. Ce sa zic, iesea atunci o tuica de exceptie cu care completam taria... tot la visinata. Cu cirese n-am incercat dar astept si eu rezultatul lui Pazucu.
Eu as fi preferat sa nu sparg samburii la cirese. Chiar si asa, fiind putini samburi sparti poate ca va influenta in bine. Era interesant daca aveam si o proba pentru comparatie - tuica de cirese cu samburi sparti vs. tuica de cirese fara samburi sparti.
_______________________________________ ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 9 ani |
|
Caberlot
Moderator
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
|
|
ATENTIE ... ASTIA SPUN CA ... APAR CEVA URME DE AMONIAC CARE ATACA Cu => UN LICHID CAM ALBASTRU ??? ... EI RECOMANDA ... UN Cu COSITORIT DACA EU INTELEG BINE (TERMENII ASTIA NU=I STIU !... DAR GOAGAL ASTA ZICE)
L' Eau de vie de cerise
L'eau-de-vie appelée Kirsch se prépare avec des cerises. Le kirsch le plus renommé se fabrique en Alsace-Lorraine, dans le Doubs (Mouthiers), dans la Haute-Saône (Fougerolles), dans les Vosges, en Suisse, en Bretagne, etc. Toutes les cerises peuvent servir à fabriquer du kirsch, mais toutes ne donnent pas une même quantité et une même qualité d'eau-de-vie. La petite cerise noire produit le kirsch le plus parfumé, le plus riche en principes aromatiques. Les cerises rouges donnent un kirsch moins bon, parce qu'elles ne contiennent pas la même quantité de matières sucrées et aromatique
Distillation :
Elle se fait à feu nu dans des alambics spéciaux ou à la vapeur, suivant l'importance de la fabrication. Quel que soit le système adopté, il faut toujours opérer avec des appareils en cuivre étamé et qui ont été entretenus dans le plus grand état de propreté. Dans les alambics en cuivre non étamés, difficiles à nettoyer dans toutes leurs parties, il se forme du vert-de-gris qui altère la couleur et la qualité du kirsch. D'autre part la distillation des cerises dégage de l'ammoniac au contact duquel le cuivre non étamé s'oxyde rapidement ; le produit cuivreux se dissout dans le liquide de la chaudière, qu'il bleuit ; le kirsch lui-même devient bleuâtre. On peut employer les mêmes appareils que pour la distillation des marcs afin d'éviter que le parties solides n'adhèrent aux parois de la chaudière et ne s'y carbonisent. On peut aussi employer un alambic à bain-marie. Les premiers produits qui passent à la distillation (produit de tête) sont très âcres et mis à part ; puis vient un liquide blanc, marquant 50 à 55° : c'est le kirsch (produit de cœur), que l'on recueille jusqu'à ce qu'il n'ait plus que 40°.
Enfin, ce qui passe ensuite, jusqu'à ce que le liquide obtenu ne marque plus que zéro, constitue le produit de queue. Les produits de tête sont additionnés de 20 grammes, par hectolitre, de chaux vive pour décomposer une partie des aldéhydes qu'ils referment et saturer les acides. Produits de tête et produits de queue sont ajoutés à une nouvelle chauffe. Rendement :
Avec 100 kilos de cerises séparées de leurs queues, et par une bonne fermentation, on obtient 12 à 15 litres de kirsch à 51°. Conservation:
Le kirsch devant rester incolore, il ne faut pas le conserver dans des fûts comme le cognac, mais bien dans des bonbonnes en verre.
_______________________________________ "O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă! Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL
|
|
pus acum 9 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
salut , inca nu am fiert nimic , vineri sunt 21 zile , am sa fac un test sa vedem ce si cum ? cirese nu am mai adus de acolo de unde erau multe , ce sa mai spun : " omul necajit isi merita soarta" .
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 9 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
salut baieti , am distilat compotul saptamana trecuta si am facut si un lamurit .una peste alta au iesit 31l compot de cirese la 40% abv . desigur dupa diluare cu apa . taria a iesit buna cu gust de cirese se simte un usor gust de samburi insa nu este "oau " . am avut asteptari mai mari . de ce zic asta ? anul trecut am facut o tuica din compot de cirese care a inceput sa fermenteze . a iesit o tuica mult mai aromata decat asta , parca mancai ciresele din copac . deci singura diferenta a fost cea ca in compotul respectiv a fost pus zahar la fermentat si fermentatia a fost facuta cu drojdie de panificatie .oare trebuia sa ascult sfatul lui caberlot si sa pun zahar in plamada pana la 20 % ? vom vedea la anul ! @caberlot , dupa ce am facut diluarea cu apa pana la 40% abv , nu numai ca sa tulburat tuica dar deasupra a facut o spuma verde albastruie ca oxidul de cupru , sa fie oare ceia ce scria in articolul tau ? trebuie sa fac o filtrare acum sa vedem cum o dreg ! intre timp am pus la fermentat 200 kg de corcoduse , s- au facut foarte multe pe aici . saptamana asta am sperante sa mai culeg . va tin la curent , multa sanatate !
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 9 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Ciudata spuma aia. Daca o agiti tot asa se intampla? Poate poti sa faci o poza...
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.
|
|
pus acum 9 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
ba fratilor , mare minune filtrul asta cu placi . am filtrat compotul de cirese si a iesit lacrima .
44.6KB
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 9 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
in pahar tulbure cu spuma aia verde , iar in sticla dupa filtrare , asa limpede ca poti citi prin ea . pun o poza si cu sorbul de la pompa sa vedeti cum era spuma aia verde .
29.9KB
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 9 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
inca una !
44.7KB
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 9 ani |
|
sergiurau
Moderator
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 167
|
|
Destul de înfricășător! O aduci la Sulina?
_______________________________________ Cu limba înegrită, cu dinții violeți Sînt mort și eu de beat, sînt morți și ei de beți
Armand C Banu
|
|
pus acum 9 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
pai da , altfel de unde sa stii cum sa te feresti de rau , daca nu l-ai vazut ?
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 9 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
@caberlot , am vazut ca ai intrebat de ciresata , ii drept vad ca nu am mai scris nimic recenzii , desi eu tineam minte ca am facut-o . am fost cam dezamagit de rezultatul obtinut la tuica de cirese . nu a avut gustul asteptat . nu va mai zic ca sinenomine nu a vrut nici macar sa o guste . a iesit o tuica banala ,nimic deosebit . la anul daca oi ajunge sanatos voi fierbe un cazan de compot de cirese apoi il voi insamanta cu drojdii sa vedem ce iese .
in schimb am facut un compot de corcoduse care a iesit bun de tot , insa recunosc ,am adaugat cam 4% zahar , corcodusele fiind cam acre .
saptamana asta culeg pere wiliams de la care sunt sigur ca voi avea rezultate bune , anul trecut am fost placut impresionat de rezultate .
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 9 ani |
|
Caberlot
Moderator
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
|
|
pazucu a scris:
@caberlot , am vazut ca ai intrebat de ciresata , ii drept vad ca nu am mai scris nimic recenzii , desi eu tineam minte ca am facut-o . am fost cam dezamagit de rezultatul obtinut la tuica de cirese . nu a avut gustul asteptat . nu va mai zic ca sinenomine nu a vrut nici macar sa o guste . a iesit o tuica banala ,nimic deosebit . la anul daca oi ajunge sanatos voi fierbe un cazan de compot de cirese apoi il voi insamanta cu drojdii sa vedem ce iese .
in schimb am facut un compot de corcoduse care a iesit bun de tot , insa recunosc ,am adaugat cam 4% zahar , corcodusele fiind cam acre .
saptamana asta culeg pere wiliams de la care sunt sigur ca voi avea rezultate bune , anul trecut am fost placut impresionat de rezultate .
|
... cu wiliams nu poti sa dai gres !!! e deja o marca consacrata
... poate ca ... ciresele mai au nevoie de timp si de ceva lemn
... corcoduse ... cred ca .... cu putina rabdare (si ajutor) se poate face ceva decent ... adica cu gust de simbure ... sa fie acid cianhidric ?
... fa si o varianta de cazan de inox ca sa nu se mai albastreasca distilatul de cirese ... asta daca ai de gind ... sa te ocupi de cirese
_______________________________________ "O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă! Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL
|
|
pus acum 9 ani |
|