Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Bianca777 la Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Brasov
cauta Barbat
24 - 61 ani
Bauturi / Bauturi distilate / Reteta compot de cirese ,metoda prin fermentare :) Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
salutare!

luna iunie sau ciresar ,nu? asta inseamna numaidecat ca se coc ciresele . da s-au copt si s-au copt multe  ;asadar dupa ce au mancat copiii ,au facut nevestele dulceturi si compoturi cu sutele de borcane ,am intrat si noi barbatii la rand si am cules ce a mai ramas pentru o portie de compot  ,metoda prin fermentare-distilare  .

reteta compot cirese ,metoda prin fermentare iunie sau ciresar ,nu? asta inseamna numaidecat coc

78.3KB


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 9 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
reteta e simpla : am cules 50 kg cirese albe si 75 kg cirese rosii  , le-am zdrobit prin zdrobitorul de struguri ,reglat in asa fel incat sa mai sparga si catva samburi  ,apoi am pus enzime pectolitice si am bagat compotul in butoaie .
dupa 12 ore cu enzime am facut un starter de drojdie si l-am amestecat frumos in compot asa incat nu a durat mult si a inceput o fermentatie frumoasa .

reteta compot cirese ,metoda prin fermentare reteta simpla cules cirese albe cirese le-am zdrobit

41.7KB


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 9 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
eh , am uitat sa va zic : in reteta asta pentru compoturile barbatesti nu am pus zahar , asa cum fac femeile cu compoturile lor  , fructele au avut 130 brix cele albe si 140 brix cele rosii , un continut de zahar destul de bun tinand cont ca a fost cam seceta si cireselor nu le-a mers chiar bine .
acum asteptam sa fermenteze 20-30 de zile  si punem compotul la fiert in cazan  ;
este prima oara cand incerc reteta aceasta si sper sa iasa un compot bun , oricum va tin la curent  .
multa sanatate la toata lumea 
P.S. azi este duminica , maine luni mai am de batut doi ciresi     


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 9 ani
   
marius 45
40%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 154
Mama mama ce iese de acolo...   daca nu au suficient zahar poti sa adaugi zahar invertit ca nu le face rau si nici nu modifica gustul.Oricum ai face iese medicament    .

pus acum 9 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Spor la treaba! Sper sa gustam si noi din compotul tau!

_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
   
...Pazucuu ... 

... azi e ziua tatalui ...    si uite ca TATA s-a apucat de bucatarit 

... BRAVO Pazucu    vad ca inventezi retete noi   

... sunt sigur ca o sa faci ceva      ce nu a vazut parisul     


    la 130-140 g/L ... cred ca ar fi bine sa adaugi o complectare de 40-50g/L sa ajungi la 170-180 ca sa elimini riscurile eventuale de acrire rapida plamada (la 10-11% cred ca e ok)) si eu as fi folosit drojdie selectionata = de la ultimul pritoc la vin de ex.

... asteptam cu interes ... impresiile de la degustare   
( ... si un mic monstru ??? )




_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
@caberlot , am folosit drojdie selectionata de cea din care am facut vin. de zahar ce sa zic , am fost tentat sa pun insa am zis ca vreau sa vad gustul real .
am infoliat butoaiele si le-am pus furtun in borcan ca sa nu se infesteze cu bacterie acetica . apoi cum sa-i duc lui sinenomine tuica cu zahar ? are ala un nas de mi-o scuipa intre ochi .
@sinenomine , ti-am raspuns la intrebare ?


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 9 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
@caberlot , un mic monstru ? cand vii in tara ?

_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 9 ani
   
sergiurau
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 167
Nasul lui SineNomine e baubaul bauturilor contrafăcute, nu?
Spor la treabă, Pazucu!


_______________________________________
Cu limba înegrită, cu dinții violeți
Sînt mort și eu de beat, sînt morți și ei de beți

Armand C Banu

pus acum 9 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
...de la bixtonim...        

Abia astept sa incepem degustarile. Ceva ma face sa cred ca Pazucu va fi campion anul asta.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 9 ani
   
sergiurau
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 167

OT: concurența o să fie acerbă


_______________________________________
Cu limba înegrită, cu dinții violeți
Sînt mort și eu de beat, sînt morți și ei de beți

Armand C Banu

pus acum 9 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Asta ma bucura si mai mult!

_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391

pazucu a scris:

@caberlot , am folosit drojdie selectionata de cea din care am facut vin. de zahar ce sa zic , am fost tentat sa pun insa am zis ca vreau sa vad gustul real .
am infoliat butoaiele si le-am pus furtun in borcan ca sa nu se infesteze cu bacterie acetica . apoi cum sa-i duc lui sinenomine tuica cu zahar ? are ala un nas de mi-o scuipa intre ochi .
@sinenomine , ti-am raspuns la intrebare ?



... daca ai pus drojdie selectionata e OK !

... ...  sa revenim la ZAHAR    ... stii ca eu sunt cu vinurile = asta e locul 1  ... si la vinuri legea viei si vinului=de la Ceausescu => zice ca se accepta un adaus=corectie de zahar  de 30g/L asta daca nu ma insel    si inca mai poti sa-i zici vin   

... deci ... la un vin de 9-10% ... adica 153-170 g/L zahar putem pune 30 g ... ==> deci cam 15%    

... inclin sa cred ca ... procentul asta e OK !   ... si nu face decit o diferentza de randament ! === te ajuta sa tai bine din frunte+capete .... o parere strict personala


 


p.s.
... la jumatatea lui iulie sunt in ro    ... pt.2 saptamani


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
Salut caberlot  , pai ne auzim la telefon , oare anul asta ne vedem cumva ?
Noi suntem in delta pe 31 iulie !

Recolta de azi !

reteta compot cirese ,metoda prin fermentare salut pai auzim telefon oare anul asta vedem cumva ?noi

66.9KB


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 9 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
Adunate la un loc arata cam asa :

reteta compot cirese ,metoda prin fermentare adunate loc arata cam asa

78.1KB


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 9 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
Faina cromatica baieti , nu ?
Cantitatea de azi 100 kg , cantitatea totala 220 kg de cirese , vedem noi cat compot iese de aici.
Brix 14 , ciresele de azi coapte bine si zemoase .

reteta compot cirese ,metoda prin fermentare faina cromatica baieti azi 100 cantitatea totala 220

42.4KB


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 9 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
Dar stati !!!!!     
Ia uitati- va voi ce a vazut maica- mea la stiri !


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 9 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
Si da , deja am dat comanda de 1200 de kile !    
Pai ce naiba , ori facem treaba ,ori nu .
Astept sa ma sune baietii .


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 9 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Bravo domne'!
La pretul asta as veni de la Bucuresti sa cumpar. Poate chiar as fi venit daca aveam ce sa fac cu ele...     


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391

pazucu a scris:

Salut caberlot  , pai ne auzim la telefon , oare anul asta ne vedem cumva ?
Noi suntem in delta pe 31 iulie !

Recolta de azi !


PAi ne auzim sigur ... la un telefon


... de ajuns ... nu pot sa ajung in delta    trebuie sa stau pe linga casa  asa e cu oamenii batrini  vor sa te vada toti ... 


BRAVO PENTRU COMANDA !

... 50de bani kg ... sa zicem 60% zeama ...adica 140x0,6=84 g zahar/kg cirese x 0,9 o distilare  x 0.9a 2-a distilare  = 68g ==> transfomat in alcool :1,7 = 4% la litru 
===> adica din 10 kg cirese => 1L de 40%  

... dar daca mai pui si capete , cozi ... si sa o faci de 50% => cred ca ai nevoie de 15KG =7,5lei+curent/gaz ---energie

.. PAZUCU ... umple cisterna ... si mai adauga 20g zahar/L ca sa iasa boasca tare %  ... si  pina la vin ... tot ... fa compot ! 
( oricum ... poti baga inapoi peste boasca citeva distilari => o conservare sigura pt boasca + UN PLUS DE AROME !)


MULTE SPORURI !
   


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
marius 45
40%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 154
50 bani  ...sa tot faci treaba....
Faina scula din imagine,treaba de profesionist ce sa mai...


pus acum 9 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
baieti , eu le- am oferit 1 leu pe kg , numai sa imi stranga .
oamenii au zis ca culeg 80 kg cirese pe zi , adica cu ciresii lor pot castiga 40 ron pe zi !
asa ca nici nu vor sa le culeaga , insa pentru un leu au zis ca incearca . astept sa ma sune .
vedem ce iese de aici !

@caberlot, ar trebui sa faci un efort de 1- 2 zile sa ne vezi si sa te vedem . ar fi pacat sa ratam ocazia asta, apoi asa mi-ai promis anul trecut !


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 9 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
@marius45 , asta este zdrobitorul de struguri cu dezciorchinator . intradevar este o scula profesionista , intr- o ora dai 1000 de kile de struguri .
marius , de ce nu vii la sulina ?


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 9 ani
   
marius 45
40%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 154
Maine merg acasa,sunt din Sfantu Gheorghe,la o aruncatura de bat  ...nu ma atrage Sulina stand relativ aproape..am tot ceea ce au si ei.Problema mea e concediu,il am planificat acum,in august serviciul nu mi permite.Tot de maine sau poimaine ma apuc si eu de treaba,am cumparat malt,acolo am si porumb si ma apuc de facut whisky ...in toamna am nunta si imi cam trebe ceva bun    .

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391

pazucu a scris:

baieti , eu le- am oferit 1 leu pe kg , numai sa imi stranga .
oamenii au zis ca culeg 80 kg cirese pe zi , adica cu ciresii lor pot castiga 40 ron pe zi !
asa ca nici nu vor sa le culeaga , insa pentru un leu au zis ca incearca . astept sa ma sune .
vedem ce iese de aici !

@caberlot, ar trebui sa faci un efort de 1- 2 zile sa ne vezi si sa te vedem . ar fi pacat sa ratam ocazia asta, apoi asa mi-ai promis anul trecut !



  Pazucu ...

... tare mult mi-ar placea sa ne intilnim ...  dar nu am timp    pentru mine 2 zile sunt doar pe drum ... una dus si alta la intors     ... ... 

... si cind ai ... parinti de 75-80 de ani    ... nu iti permiti sa pleci in alta parte    atit pot sa le ofer si eu ... 1-2 saptamani pe an ... si anul asta chiar e special => normal nu veneam ... pt ca e prea scump avionul  ...
...  dar la 3 ani jumate poti sa ai amintiri ... asa ca am venit pentru bunici si pt fetita 

... ...  cred ca delata e un loc de vis      mai ales pentru un pescar e de vis 

...  ma bazez pe voi ca-mi trimiteti ceva poze ... cu delta 



 

p.s.
vezi sa nu spargi simburii ... => pericol de acid cianhidric
... si sa distili pe/cu catalizator Cu (SPP) ... ASTA ANULEAZA SLABELE URME DE ACID CIANHIDRIC

... perele padurete ... se distila dupa 3 sapatamini ... o sa incerc sa caut ceva despre CIRESE ==> rezultatul se cheama parca KIRSCH  ... TREBUIE SA VERIFIC


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391

marius 45 a scris:

Maine merg acasa,sunt din Sfantu Gheorghe,la o aruncatura de bat  ...nu ma atrage Sulina stand relativ aproape..am tot ceea ce au si ei.Problema mea e concediu,il am planificat acum,in august serviciul nu mi permite.Tot de maine sau poimaine ma apuc si eu de treaba,am cumparat malt,acolo am si porumb si ma apuc de facut whisky ...in toamna am nunta si imi cam trebe ceva bun    .



 

... SA INCEPI CU ... STATIA PILOT ! ... ... CA SA CLARIFICI RETETA !

... si apoi poti sa treci la ceva mai mare 

... trebuie sa faci doar prima distilare in concediu ... ca restul = LAMURIREA o poti face intr-un weekend

... si nici prima mina nu e chiar obligatore ... distili 1/2 sau 1/3 din plamada    si amesteci cu restul ==> creste % alcool din plamadaaditivata  => zero risc de acrit 

... si o sa faci apoi treaba incet cu timp si rabdare ... in 2 weekenduri 

TIMPUL E UN INGREDIENT F.F. IMPORTANT IN PRODUCEREA SI INVECHIREA DISTILATELOR !

... NU UITA DE ASCHII     




_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
marius 45
40%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 154
Nu e bai,nu e primul an cand fac o cantitate mare odata.Am de facut vre o 500L plamada.Trebe sa fac toata operatiunea in max 2 saptamani (doua distilari) dar nu cred ca o sa fie problema ca mi a dat Bogdan niste drojdie S-5 care fermenteaza foarte bine si rapid..fara sa dea arome.Daca nu mi place drojdia voi recurge la cea de panificatie cu care nu am avut surprize neplacute.
Fara aschii si invechire treaba e facuta doar pe jumatate    .


pus acum 9 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839

pazucu a scris:

reteta e simpla : am cules 50 kg cirese albe si 75 kg cirese rosii  , le-am zdrobit prin zdrobitorul de struguri ,reglat in asa fel incat sa mai sparga si catva samburi  ,apoi am pus enzime pectolitice si am bagat compotul in butoaie .
dupa 12 ore cu enzime am facut un starter de drojdie si l-am amestecat frumos in compot asa incat nu a durat mult si a inceput o fermentatie frumoasa .
@caberlot , deja am spart catva , nu multi , asta pentru gustul special de migdale . vom vedea ce va iesi .
imi pare rau ca nu ne putem vedea .
@marius , casa de piatra si sanatate !
la anul va trebui sa iti iei concediu mai tarziu si sa organizezi intalnirea la sfantu .


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
@Pazucu ...
... daca ai reglat distantza mai mare decit 8 simburi din 10 ... nu cred sa fie o problema  ... oricum la ce calitate iese ... se va bea cu paharutzul cel mic  deci si mai putine riscuri 

... oricum baga Cu in traseul vaporilor    si riscul de acid cianhidric scade !
(ne auzim ...)

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
@marius ... felicitari si casa de piatra 

... pai ... sa ne spui cite ceva despre reteta ???
... parca am gasit undeva pe net ... reteta lui franklin Benjamin pentru BOURBON ... ca asta o sa faci    ... era ceva maltz +porumb +ceva secara  ... nu mai stiu 

... ... cum filtrezi plamada inainte de distilare ? ... ce metoda ai ? ... sau distilezi tot ???

... personal ... inainte cu 24-48 de ore de prima distilare ... recomand 1-2 aerisiri
=> accelereaza fermentare = fermenteaza resturile de zahar
==> cred ca declanseaza fermentatia malolactica ... si asta da bine la gust

SINE , SAM ce idei aveti aici ?

... sa ai apor !


   


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
Am distilat odata visine din visinata. Ce sa zic, iesea atunci o tuica de exceptie cu care completam taria... tot la visinata. Cu cirese n-am incercat dar astept si eu rezultatul lui Pazucu.

Eu as fi preferat sa nu sparg samburii la cirese. Chiar si asa, fiind putini samburi sparti poate ca va influenta in bine. Era interesant daca aveam si o proba pentru comparatie - tuica de cirese cu samburi sparti vs. tuica de cirese fara samburi sparti.


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
 

HALLO PAZUCU 

... ce se aaude cu ... tuica de cirese ?
... ai pornit productia ??

 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
ATENTIE ... ASTIA SPUN CA ... APAR CEVA URME DE AMONIAC CARE ATACA Cu => UN LICHID CAM ALBASTRU ???
... EI RECOMANDA ... UN Cu COSITORIT DACA EU INTELEG BINE (TERMENII ASTIA NU=I STIU !... DAR GOAGAL ASTA ZICE)



L' Eau de vie de cerise

L'eau-de-vie appelée Kirsch se prépare avec des cerises. Le kirsch le plus renommé se fabrique en Alsace-Lorraine, dans le Doubs (Mouthiers), dans la Haute-Saône (Fougerolles), dans les Vosges, en Suisse, en Bretagne, etc. Toutes les cerises peuvent servir à fabriquer du kirsch, mais toutes ne donnent pas une même quantité et une même qualité d'eau-de-vie. La petite cerise noire produit le kirsch le plus parfumé, le plus riche en principes aromatiques. Les cerises rouges donnent un kirsch moins bon, parce qu'elles ne contiennent pas la même quantité de matières sucrées et aromatique

Distillation :

Elle se fait à feu nu dans des alambics spéciaux ou à la vapeur, suivant l'importance de la fabrication. Quel que soit le système adopté, il faut toujours opérer avec des appareils en cuivre étamé et qui ont été entretenus dans le plus grand état de propreté. Dans les alambics en cuivre non étamés, difficiles à nettoyer dans toutes leurs parties, il se forme du vert-de-gris qui altère la couleur et la qualité du kirsch. D'autre part la distillation des cerises dégage de l'ammoniac au contact duquel le cuivre non étamé s'oxyde rapidement ; le produit cuivreux se dissout dans le liquide de la chaudière, qu'il bleuit ; le kirsch lui-même devient bleuâtre.
On peut employer les mêmes appareils que pour la distillation des marcs afin d'éviter que le parties solides n'adhèrent aux parois de la chaudière et ne s'y carbonisent. On peut aussi employer un alambic à bain-marie. Les premiers produits qui passent à la distillation (produit de tête) sont très âcres et mis à part ; puis vient un liquide blanc, marquant 50 à 55° : c'est le kirsch (produit de cœur), que l'on recueille jusqu'à ce qu'il n'ait plus que 40°.

Enfin, ce qui passe ensuite, jusqu'à ce que le liquide obtenu ne marque plus que zéro, constitue le produit de queue. Les produits de tête sont additionnés de 20 grammes, par hectolitre, de chaux vive pour décomposer une partie des aldéhydes qu'ils referment et saturer les acides. Produits de tête et produits de queue sont ajoutés à une nouvelle chauffe.

Rendement :

Avec 100 kilos de cerises séparées de leurs queues, et par une bonne fermentation, on obtient 12 à 15 litres de kirsch à 51°.

Conservation:

Le kirsch devant rester incolore, il ne faut pas le conserver dans des fûts comme le cognac, mais bien dans des bonbonnes en verre.


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
salut , inca nu am fiert nimic , vineri sunt 21 zile , am sa fac un test sa vedem ce si cum ?
cirese nu am mai adus de acolo de unde erau multe , ce sa mai spun : " omul necajit isi merita soarta" .


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 9 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
salut baieti , am distilat compotul saptamana trecuta si am facut si un lamurit .una peste alta au iesit 31l compot de cirese la 40% abv . desigur dupa diluare cu apa .
taria a iesit buna cu gust de cirese se simte un usor gust de samburi insa nu este "oau " . am avut asteptari mai mari . de ce zic asta ? anul trecut am facut o tuica din compot de cirese care a inceput sa fermenteze . a iesit o tuica mult mai aromata decat asta , parca mancai ciresele din copac . deci singura diferenta a fost cea ca in compotul respectiv a fost pus zahar la fermentat si fermentatia a fost facuta cu drojdie de panificatie    .oare trebuia sa ascult sfatul lui caberlot si sa pun zahar in plamada pana la 20 % ? vom vedea la anul !
@caberlot , dupa ce am facut diluarea cu apa pana la 40% abv , nu numai ca sa tulburat tuica dar deasupra a facut o spuma verde albastruie ca oxidul de cupru , sa fie oare ceia ce scria in articolul tau ?
trebuie sa fac o filtrare acum sa vedem cum o dreg !
intre timp am pus la fermentat 200 kg de corcoduse , s- au facut foarte multe pe aici . saptamana asta am sperante sa mai culeg . va tin la curent , multa sanatate !    


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 9 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
a , am uitat , tuica de anul trecut din compotul de cirese ?
nu am apucat decat sa o gust , am facut o manevra gresita si am amestecat- o cu tuica de sfecla    . asta este , nu a mai ramas nici o dovada ca a fost cum am spus  .
asta de anul asta cu tulbureala , ori amoniac sau acid cianhidric o pazesc ca ochii din cap .
   


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 9 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Ciudata spuma aia. Daca o agiti tot asa se intampla? Poate poti sa faci o poza...

_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 9 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
ba fratilor , mare minune filtrul asta cu placi . am filtrat compotul de cirese si a iesit lacrima .

reteta compot cirese ,metoda prin fermentare fratilor mare minune filtrul asta placi filtrat

44.6KB


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 9 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
in pahar tulbure cu spuma aia verde , iar in sticla dupa filtrare , asa limpede ca poti citi prin ea . pun o poza si cu sorbul de la pompa sa vedeti cum era spuma aia verde .

reteta compot cirese ,metoda prin fermentare pahar tulbure spuma aia verde iar sticla dupa filtrare

29.9KB


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 9 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
inca una !

reteta compot cirese ,metoda prin fermentare inca una

44.7KB


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 9 ani
   
sergiurau
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 167
Destul de înfricășător! O aduci la Sulina?

_______________________________________
Cu limba înegrită, cu dinții violeți
Sînt mort și eu de beat, sînt morți și ei de beți

Armand C Banu

pus acum 9 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
pai da , altfel de unde sa stii cum sa te feresti de rau , daca nu l-ai vazut ?

_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
@Pazucu

... Eu ziceam sa ai in plamada 12-14% ... Pt 20% ai nevoie de drozdii speciale-turbo si de conditii speciale ... Si de nutrienti + un Ph adcvat  

... Spuma aia  arata ca si piatra vinata     
(poate ca ma insel ... Aia e mai albastra... Vezi ce spune wiki la toxicitate = cum se neutralizeaza ... Etc )

Am tot visat la un loc unde sa fac niste analize ???????

... Am gasit odata pe net ... Cum fac sirbii = ce baga ... Ca sa neutralizeze acidul cianhidric  ... Cred ca am si pus pe aici ... Pe la zdrobitorul de prune 
(Sam, Sine va mai amintiti ???)

... Computul = o macerare la cald ... Cu mai mult zahar = mai mult alcool ===> a iesit ceva mai extractiva solutia=plamada 

Buna buna treaba filtrul tau !


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
@caberlot , am vazut ca ai intrebat de ciresata , ii drept vad ca nu am mai scris nimic recenzii , desi eu tineam minte ca am facut-o .
am fost cam dezamagit de rezultatul obtinut la tuica de cirese . nu a avut gustul asteptat .
nu va mai zic ca sinenomine nu a vrut nici macar sa o guste    .
a iesit o tuica banala ,nimic deosebit . la anul daca oi ajunge sanatos voi fierbe un cazan de compot de cirese apoi il voi insamanta cu drojdii sa vedem ce iese .

in schimb am facut un compot de corcoduse care a iesit bun de tot , insa recunosc ,am adaugat cam 4% zahar , corcodusele fiind cam acre .

saptamana asta culeg pere wiliams de la care sunt sigur ca voi avea rezultate bune , anul trecut am fost placut impresionat de rezultate .

   


_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391

pazucu a scris:

@caberlot , am vazut ca ai intrebat de ciresata , ii drept vad ca nu am mai scris nimic recenzii , desi eu tineam minte ca am facut-o .
am fost cam dezamagit de rezultatul obtinut la tuica de cirese . nu a avut gustul asteptat .
nu va mai zic ca sinenomine nu a vrut nici macar sa o guste    .
a iesit o tuica banala ,nimic deosebit . la anul daca oi ajunge sanatos voi fierbe un cazan de compot de cirese apoi il voi insamanta cu drojdii sa vedem ce iese .

in schimb am facut un compot de corcoduse care a iesit bun de tot , insa recunosc ,am adaugat cam 4% zahar , corcodusele fiind cam acre .

saptamana asta culeg pere wiliams de la care sunt sigur ca voi avea rezultate bune , anul trecut am fost placut impresionat de rezultate .

   




... cu wiliams nu poti sa dai gres !!!    e deja o marca consacrata   

... poate ca ... ciresele mai au nevoie de timp    si de ceva lemn 

... corcoduse ...    cred ca .... cu putina rabdare (si ajutor) se poate face ceva decent    ... adica cu gust de simbure  ... sa fie acid cianhidric ?

... fa si o varianta de cazan de inox    ca sa nu se mai albastreasca distilatul de cirese  ... asta daca ai de gind ... sa te ocupi de cirese 


 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la