Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
luana_21 din Prahova
Femeie
21 ani
Prahova
cauta Barbat
21 - 47 ani
Bauturi / Bauturi distilate / Tuica de tescovina Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
Am si eu o dilema am cāteva zeci de litri de tescovina de 50-60 dr grade si nu stiu cum sa o pun la īnvechit sa aibă un gust mai bun( nu ca acum mu ar avea un gust bun , dar este gust de tuica obișnuita) ce sfat imi dați sa fac din ea un produs mai rafinat?

_______________________________________


pus acum 8 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
 

... daca ai citeva zeci de L ...incerca sa faci un test cu aschii de stejar prajit => o sa ai un plus de arome ... vanilie, cafea etc.

... supradozeza 1 L ... 2-3 cm3 de aschii =>gusta dupa 1 luna ... si daca iti place redu doza la 1/2 si lasa 6 luni pt. jumatate din cantitate    ... restul lasal incolor = ulti prefer asa ... si mai ai de diluat aschiile

 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 8 ani
   
Alexz
Membru nou

Inregistrat: acum 5 ani
Postari: 1
E ok daca pui tuica la invechit intr-un butoi de stejar in care s-a tinut vin ?

pus acum 5 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374


normal e OK    daca butoiul e in stare buna 

Oricum eu unul ... ash oparii butoiul bine ... si a doua zii ash gusta apa  daca e buna = iti place gustul ==> amesteca cu tescovina sa o faci de 40% -- o proba doar === gusta iar daca e inca OK 

==>>> atunci probabil ca butoiul e ok

Daca e de vin roshu === tescovina se va cam coloraaa...

poate ca ar merge sa bagi la butoi doar  25-50 % si apoi sa amesteci cu ce ramane
===> asta pt ca prima data taninii sunt cam tari ... si culoarea daca butouil a fost folosit la vin rosu

De cit e butouiul ?
... si ... butouil de vin nu e ars pt tarii ... deci o sa dea mai putina culoare si aroma --- dar supliminteaza cu aroma de vin - daca a fost vin bun


   


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 5 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la