Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
simpatica_dorina pe Simpatie
Femeie
21 ani
Arad
cauta Barbat
32 - 44 ani
Bauturi / Cocktailuri alcoolice / Visinata, si alte lichioruri Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
bionut
50%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 293
Cei care prepara astfel de bauturi, ce reteta urmati? Eu am facut mereu in modul urmator: fructele (visine in cazul meu) merg la borcan intrepatrunse cu straturi de zahar, alcoolul fiind adaugat abia dupa ce zaharul se topeste si visinele isi lasa siropul. Cautand pe net am gasit si metoda de a lasa fructele in alcool, ca la tincturi, si indulcirea licorii abia dupa ce se filtreaza fructele. Aceeasi reteta am gasit-o si intr-o carte (pe care am rasfoit-o la Carturesti), "Producerea palincii si a lichiorului in gospodarie", scris de un nene strain.
Sunt curios voi cum procedati si daca se cunoaste vreo diferenta intre rezultatele obtinute cu aceste doua metode.


pus acum 10 ani
   
Cosstel
20%

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 82
Salut,
avind la dispozitie citeva kilograme de gutui si dorinta de a "sacrifica" 2l alcool de 70* m-am pus pe treaba.
Am inlaturat cotorul de la gutui, le-am taiat cit de cit maruntel si le-am pus la fiert. Cei doi litri si ceva de sirop i-am pus intr-un pet de 5l peste care am adaugat 1kg de zahar. Am asteptat sa se dizolve zaharul si am turnat cei doi litrii de alcool.
Si minune, de doua zile admir un gel/piftie in bidon. Agit energic si nimic   Cind miros compozitia se simte mirosul original al alcoolului ca si cum nu s-ar fi amestecat.
Mai astept pentru omogenizarea fazelor ?

Alte 5kg de gutui, curatate de cotoare, nefierte, mixate, puse intr-un pet de 10l, 1kg.zahar si 3l alcool de 60* se comporta normal. Se simte la miros cum componentele se amesteca inte ele.


pus acum 9 ani
   
bionut
50%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 293
Cred ca de vina a fost fierberea, probabil prea lunga. Gutuile contine pectine, care cred ca ajuta la gelifiere. N-am idee cum ai putea sa o lichefiezi,  poate prin incalzire, dar cu grija sa nu se aprinda alcoolul.

pus acum 9 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1358
Gutuile necoapte, ca si merele, perele, contin amidon.
Proba cu iod este unul dintre testele de coacere.
Probabil gutuile tale nu erau foarte bine coapte.

P.S. Anul trecut am pus la plamada de gutui, pe langa enzime pectolitice si glucoamilaza. Poate sa duca si asta un surplus de alcool.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 9 ani
   
Cosstel
20%

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 82
da, gutuile nu erau suficient de coapte  le-am adunat fiind date jos de vint
banui si eu pectinele rezultate in urma fierberii dar nu aveam cunostinta ca procesul de gelifiere sa fie accentuat in prezenta alcoolului
presupun ca alcoolul in procesul de diluare "fura" apa retinuta de pectine, acestea la rindul lor gelificinduse
speram si inca mai sper la un proces de spargere a gelurilor de pectine si imprastierea lor in masa alcolului ducind la un produs final mai viscos, onctuos
vise


pus acum 9 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la