Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
andrum94
Femeie
24 ani
Galati
cauta Barbat
27 - 80 ani
Bauturi / Bauturi distilate / Enzime Marinica ALFA SI GLUCO AMILAZA Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
marius 45
40%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 154
Asa cum zice titlul ma gandesc sa facem o lista cu doritori .

pus acum 9 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Eu vreau alfa-amilaza si gluco-amilaza.

Desi cred ca mai sunt bune si cele de anul trecut. Eu le-am tinut la frigider.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 9 ani
   
mitica13
10%

Din: Roznov. Neamt
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 25
Si eu vreau , si alfa si gluco. Daca se poate, si niste drojdie.
Cum facem cu transportul?


pus acum 9 ani
   
cristimoisuc
30%

Din: Fratauti- Suceava
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 116
Eu am luat cate un kg din ambele enzime acum o saptamana. Este o cantitate mult prea mare pentru mine asa ca sunt dispus sa impart cu eventualii doritori.
  Nu stiu cum va fi cu transportul , dar se poate informa.

enzime marinica alfa gluco amilaza luat cate din ambele enzime acum saptamana. este cantitate mult

27.6KB


pus acum 9 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Care sunt conditiile de pastrare si cand expira? Tot asa am impartit si noi anul trecut si nu mai am bidoanele ca sa vad ce scrie pe ele.

_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 9 ani
   
marius 45
40%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 154
Se rezolva prin posta simplu.Costa max 5 ron.

pus acum 9 ani
   
cristimoisuc
30%

Din: Fratauti- Suceava
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 116
Alfaamilaza expira la sfarsitul lui  octombrie , anul asta  iar glucoamilaza e valabila pana in martie , la anul.
  Din ce am vorbit cu domnul care mi le-a trimis ele se tin la frigider si in cazul asta valabilitatea ar fi doar orientativa- ele isi fac munca lor si dupa.
  Daca sunt doritori ...


pus acum 9 ani
   
mitica13
10%

Din: Roznov. Neamt
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 25
Eu as vrea cate 200-250 grame din fiecare. Daca ai in ce le ambala si pune la posta, i-ti trimitem adresele in PM. Ramanem recunoscatori pt deranj.

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
@cred ca pt ambalare puteti folosii sticle de 0,5L de plastic ... din care scoateti aerul=le deformati 

... sticlele astea de plastic sunt f.f. rezistente ... si dopul tine 
(incercati sa umpleti una cu apa si apoi sariti pe ea    nu o sa reusiti sa o spargeti si nici sa faceti dopul sa sara    )




_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
marius 45
40%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 154
Una de apa minerala tine 5-6 bari in functie de cat de gros e materialul

pus acum 9 ani
   
cristimoisuc
30%

Din: Fratauti- Suceava
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 116
Am facut rost de recipiente - de 250 ml.  Doritorii sa-mi trimita adresa si cantitatea in PM.   

pus acum 9 ani
   
marius 45
40%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 154
Ti am trimis PM.L ai primit Cristi?

pus acum 9 ani
   
cristimoisuc
30%

Din: Fratauti- Suceava
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 116
Da , am primit PM-ul.
  Ieri, adica miercuri am pus enzimele la posta pentru Marius si Mitica.
  Daca stie cineva densitatea enzimelor l-as ruga sa mi-o comunice , pentru a putea calcula cat face marfa.Eu am platit-o la kg si nu la litru si neavand un cantar precis nu pot face conversia.
  Multumesc anticipat.


pus acum 9 ani
   
cristimoisuc
30%

Din: Fratauti- Suceava
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 116
Erata :

  Am gasit densitatile pe site-ul producatorului. A nu se mai tine seama de ultima rugaminte.


pus acum 9 ani
   
cristimoisuc
30%

Din: Fratauti- Suceava
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 116
Multumesc baietilor care m-au scapat de o parte din surplusul de enzime.

pus acum 9 ani
   
mitica13
10%

Din: Roznov. Neamt
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 25
S-au ieftinit enzimele la marinica.

pus acum 9 ani
   
marius 45
40%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 154
Multam fain pt enzime Cristi   .

pus acum 9 ani
   
cristimoisuc
30%

Din: Fratauti- Suceava
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 116
Dupa o lunga pauza parca as mai completa provizia de rachie, ca a cam scazut peste iarna.
Enzimele sunt alea de anul trecut- tinute tot timpul la frigider.
  Le-am facut o proba cu jumatate de kg de faina si par in ordine, dar intreb: a mai folosit cineva enzime expirate cu rezultate bune ? Sa maresc cantitatea de enzime /kg cereale sa fiu sigur ca nu am probleme ?
  Ma ajuta testul cu iod sa vad daca a fost transformat tot amidonul ? 
  Am vazut ca s-au ieftinit enzimele la Marinica  dar parca le-as mai da o sansa la alea vechi.


pus acum 8 ani
   
sergiurau
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 167
Eu am primit asigurări că mai pot fi folosite.

_______________________________________
Cu limba īnegrită, cu dinții violeți
Sīnt mort și eu de beat, sīnt morți și ei de beți

Armand C Banu

pus acum 8 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
 

cristi ... daca IODUL nu da rest de amidon = SUNT BUNE !

... ia in calcul ca doza de pe eticheta e oricum ceva mai mare ca sa faca treaba sigur si sa nu se primeasca reclamatii 

... cred ca la frigider ... timpul curge mai incet = intuneric , temperature scazuta  etc.



 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 8 ani
   
cristimoisuc
30%

Din: Fratauti- Suceava
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 116
Am facut testul cu iod si a iesit bine. Multumesc.

pus acum 8 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391

cristimoisuc a scris:

Am facut testul cu iod si a iesit bine. Multumesc.

 

cum mai merg ... racketele ?




_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 8 ani
   
cristimoisuc
30%

Din: Fratauti- Suceava
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 116
Rau ! Nu e timp nici de alcoale dar de rakete !   

pus acum 8 ani
   
cristimoisuc
30%

Din: Fratauti- Suceava
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 116
Am reusit sa fac o plamada din 25 kg de faina de porumb pe care am prelucrat-o cu enzime de la Marinica "expirate" dar tinute la frigider tot timpul si pot sa confirm ca au functionat bine. Productia a fost identica ca cea de anul trecut, poate un pic mai buna caci am schimbat cazanul si acesta este etans - la cel vechi mai aveam ceva pierderi si stiau si vecinii cand distilam.   

pus acum 8 ani
   
mitica13
10%

Din: Roznov. Neamt
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 25
Confirm si eu, aspectul cu enzimele expirate. Am avut enzime expirate din noiembrie 2015, si tinute la temperatura camerei, plus lumina, si rezultatele au fost identice.

Am facut rost de la o moara din zona, de amidon extras de la macinare (un sac), si sunt curios daca iese treaba mai buna cu el decat cu porumbul macinat. Teoretic ar trebui o doza dubla de enzime? Partea buna, e ca am luat amidonul gratis (cu posibilitate de a mai lua), iar cea rea, ca am terminat enzimele, dar asta se rezolva.

Dupa experimentul asta, voi posta rezultatul.


pus acum 8 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391

... interesant ... enzimele au rezistat la temperature camerei    si la lumina    + la oxigenul din sticla 

... probabil ca ... daca e amidon pur ==> trebuie mai multe enzyme 
( 1 kg de boabe ... are undeva la 60-65% amidon ==> eu as adauga undeva la 25-30 mai multe enzyme ! )

... amidonul e bun la ... neutre !


 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 8 ani
   
mitica13
10%

Din: Roznov. Neamt
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 25
Sal! Am plamadit cantitatea de 45 Kg de amidon, iar rezultatul e mai bun decat la porumb.
-Enzime am pus cu 50% in plus, decat la porumb.
-Alcoolul are un gust mai placut, mai neutru.
-Si, cel mai important, a iesit mai mult alcool la aceiasi cantitate. Nu am instrumente de masura, dar asa ochiometric, la un cazan normal (200l) curg 18-20 litri, iar la amidon am obtinut 25 litri. De acum trebuie sa ma dau bine pe langa morarii din zona

Fata de plamada de porumb, asta de amidon a fermentat mai greu, 7-8 zile la prima si vreo 10 zile la amidon.


pus acum 8 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
 

doar amidon ==> inseamna mai mult amidon decit in porumb ... cam 65% parca ==> mai mult amidon==> mai multe zaharuri => mai mult alcool !

... si nevoie de mai multe enzyme    decit la porumb  ... 1,5x cred ca a fost o alegere BUNAN!

==> din amidon alcoolul trebuie sa fie mai pur    ceva spre ala de zahar 

...    a fermentat mai greu = normal pt. ca are probabil mai putini nutrimenti - care sunt prin coaja

NU UITA DE ASCHII !

 

P.S.
eu astept sa degust un HYDROMEL = vin de miere ... in weekend il limpezesc


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 8 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
buna seara am si eu o problema daca ma puteti ajuta nu cred ca se incadreaza aici dar nu stiu ce sa mai fac am luat niste prune direct din livada si le-am pus la butoaie am ajutat cu zahar dar acum am vazut ca au inceput fermentatia dar sunt ca o gelatina inauntru adica in loc sa fie apoase sunt ca zaharul invertitsi prunele nu au inceput sa putrezeasca bn au 4 zile deabia dar tot e ca o gelatina in tre ele ft groasa sa mai trebuie apa???    

_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 8 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
cam cum e albusul de ou

_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 8 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
   

... gelatina ?

... ce fel de zahar ai pus ?    ... si cit ?

... am auzit ... stiu ca ... prin Germania era un zahar special pentru dulceatza    avea ceva pectine parca ?   ... care petine aveau rolul sa gelifice amestecul+> o dulceatza mai lunga= cu mai putine fructe 

... zaharul invertit nu se gelifica    se face acadea la racier pe motive de concentratie ridicata de zahar ... asa am crezut intotdeauna !


punete pe mestecat in butoaie !
... data viitoare fa ... un amestec de zahar +apa+nutrienti+drojdii alcoolice ==>> cind sunt fermentate de jumate (1 saptamana buna) aduna fructele si baga amestecul peste fructe  =>> asa o sa iasa sigur un rachiu aromat !
... nu exagera cu zaharul    ... dar cred ca 4-5-6 kg la un butoi mare de 140L e OK


sporuri !


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 8 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
la 1200kg de prune am pus 100kg zahar dizolvat in 300 apa zaharul lemarco la sac de 50kg luat de la auchan  am inteles ca aufost si prunele ft bogate in zahar am mai pus apa ca de dulci nici nu incepuse fierbereaam mestecat cu bormasina cu mestecator mare si acum a inceput ce zici sa pun si drojdii si cam cat la butoiu de 200 l cred ca de la zahar e asa ca din aceiasi masina a luatcineva 1500 kg si a pus margaritar/zahar/ si nu a avut aceasi problema
sa vad acu ce se intampla as vrea sa pun drojdie ca are mult zahar sa-lv transforme pe tot un cubulet mic la butoi o fi bn.nutrienti ?ce sa pun???


_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 8 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Nu mai pune zahar!!
De ce faci asta? De unde ai inteles ca au fost si prunele bogate in zahar? De ce ai pus zahar daca nici macar nu stiai cate zaharuri au prunele?


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 8 ani
   
sergiurau
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 167
Sīnt curios și eu de răspunsul lui Cazanel.

Se subīnțelege că e vorba de cantitatea finală de distilat, problemele cred că apar atunci cīnd īți numești produsul.
Ce-o să fie? Nu ar fi-n regulă să-i zică țuică de prună. Īi zici așa atunci cīnd alcoolul provine din zaharurile conținute-n prună. Poate corect ar fi țuică de prune și sfeclă? A, nu ai vrea să sune așa, lumea ar da īnapoi auzind asta...
Cīți am băut vreodată o astfel de băutură numită curată de către producător?
N-o să pretind că e neapărat toxică, dar cīștigi, īntradevăr, ceva bun adăugīnd zahăr la plămadă?
Nu cred că de asta sīntem pe forum.
Prunele au tot ce trebuie unui distilat cu care să te mīndrești mai tīrziu.
Ar trebui să fie un standard(măcar aici).


_______________________________________
Cu limba īnegrită, cu dinții violeți
Sīnt mort și eu de beat, sīnt morți și ei de beți

Armand C Banu

pus acum 8 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
asa e baieti aveti dreptate am eu 2 scanduri sa ma puneti pe cruce dar nu stity totul eu am luat 3 tone de prune de la silistra  1500 ala cu masina 1200 eu si 300 taicamiu cand eram la cantar mau sunat de la munca /vapor ca iesim pe mare cu olandezi care au facut extindere la plaja si eu am ajuns in fata curtii am coborat din camioneta si am urcat in masina si am plecat la munca nici nu am descarcat am rugat un vecin si pe taicamiu sa mi le descarce si sa le puna in butoaie si ei au zis ca sa le ,,ajute cu zahar ,, nevastamea nu are treaba cu astea si a ascultat de ei si asta a fost am rezolvat am scos prunele le-am scurs ca erau intregi si le-am pus separat la restul drojdie si bulion si sa vedem ce iese   
domnu sergiu tot respectul daca respecti retetele traditionale .stii cum se zice sa dea cu piatra cel fara de pacat .dar nu judecati omul fara sa-l stiti  dar nui bai eu nu sunt suparacios viata si ani mi-au dat puterea asta oricum va respect in continuare .sine am ajuns la concluzia ca aveau zahar destul prunele dupa ce am venit acasa de pe mare si am vazut sacii in care au fost ele si zeama care a ramas am pus cateva picaturi in refractometru si am vazut. scuze daca am suparat pe vreunul        


_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 8 ani
   
sergiurau
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 167
N-am vrut să pară că dau cu piatra, experiența mea e limitată, voiam doar să știu motivul. Īmi cer scuze dacă a părut altfel.
Și-s doar Sergiu
Succes īn muncă!


Sīntem off-topic aici, poate ar trebui mutate ultimele replici


_______________________________________
Cu limba īnegrită, cu dinții violeți
Sīnt mort și eu de beat, sīnt morți și ei de beți

Armand C Banu

pus acum 8 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
ms sergiu apreciez e mult de scris pe tema asta o fac din pasiune dar nici nu sunt atat de independent financiar incat sa produc litru de tuica/ fara alta denumire / care o vand pe gustatate si dupab ce trag linie sa fac munca voluntara din asta am luat prune de la bulgari ca le-am luat cu 6o bani kg si cu drum rovignete ,motorina 0,73 ron tocmai sa nu mai pun zahar dar daca ai citit nu a mai depins de mn .cu toate ca daca stam strimb si gandim drept 1200kg;100 kg zahar  adica 83grame la litru nu e nici pe departe ce gasesti pe piata facut de stat sau de cei care au din asta o afacere . oricum ms pt sfaturi si toate cele bune ne mai auzim o sa va spun si daca ajungeti pe la malu marii o sa va arat ce a iesit .mentionez ca sunt ft pretentios cu ce beau si e acelasi lucru cu ce dau     

_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 8 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
o sa-i spunem ... Rachiu cu arome de PRUNE 

... daca va fi bine lucrat => va fi poate mai bun decit unul ... ADEVARAT    

... DAR imi pare ca ai inceput prost    ==> 100kg zahar= 100L de distilat de +50% asta cu separari ... medii 

... 1200 kg prune ... astea cit dau ? ... la mere stiu ca se iau cam 13-14 KG/L de distilat +50% ... la prune as merge pe 10-11 ... hai cu 10 ca e usor de calculate  =>120L

... ... asa cum vezi ... ne indreptam spre un 55-45% ... alcool cu aroma de prune    inca nu e rau   
... raul acum urmeaza  ABSOLUT MINIM 1KG ZAHAR=>MINIM 5L SOLUITIE DE ZAHR    daca nu o sa ramana zahar nefermentat RISC MAJOR      ... SI URMA DE CALITATE ... S-A DUS DRACU ! 

... 1 KG => 5L ... adica 200s zahar/L ==> imparte la 17 => peste 11,5% aproape 12% ... asta e deja vin    si trebuie sa stea la cald +15C  si cu drojdii ... de vin ... ca sa termine fermentarea     

CAZANEL ... verifica ce ai facut  ... E PREA DULCE ==> O SA TE DOARA CAPUL RAU=RAU daca ai zaharuri nefermentate

... personal ... daca as face asa ceva ... as merge pe 6L solutie la 1 kg zahar  ==> as fermenta zaharul cu apa separat ==> si apoi as pune maiaua asta fermentata peste prunele proaspete ===>>> sunt sigur ca drojdiile alea o sa roada si zaharul din prune      si o sa asigure si o fermentatie  SUPER CURATA    => asta poate compensa CALITATEA pe care ai pierduto la inmutit plamada      
( ... si mai correct ar fi sa distili o data zaharul cu separari mai mari ... sa fermenteze prunele singure ==> apoi bagi alcoolul la cam la 30% peste prune ===> macerezi citeva saptamini si apoi distili dupa regulile artei de 2 ori ... butoi etc. )

... dar la mine ... cele mai ieftine fructe ... sunt strugurii ==> coniac  
... o sa pun o poza din productia de acum 2 ani        ca am fost ieri la teste 

... acum ... fac hydromel=vin de miere      ... o sa mai vad daca pun si de un distilat    ... dar sa mai citesc mai inainte => nu sunt sigur ca aromele se duc in rachie 



sporuri !


p.s.
... sau maltul ... mai ieftin ca boabele ... :-)


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 8 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
@cazanel

... doar asa ... ca si discutie ... ai pus apa sau nu ?

... ... .. nu de alta ... dar daca cineva iti da o solutie  ==> politetea impunea pe vremuri ... un raspuns 

... e drept ca vorbim de vremuri de mult apuse ! 
   

have a nice day !


p.s.
.... stiu ca ... toti suntem ocupati !


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 8 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
sunt de acord dar tot politetea ma facut sa nu mai scriu daca te uiti mai sus era un com cu oftopic si-am zis sa nu mai deranjez. am ales 2 solutii 1 am spalat o parte din prune si le-am lasat curate neinfestate de enorma cantitate de 100 kg zahar la 1200 kg prune ca nu stiam  cum se denumesc  produsul  si ca comparatie am lasat si restul asa cum erau si le-am mai pus apa acum toate au fiert sunt bune de facut si dupa am sa ofer spre degustare doritorilor sticuluta nr 1 si nr 2 sa vedem cine poate sa faca o diferenta              .ca eu fac alcoale si vin de minim 35 de ani si ???  AI DREPTATE ACUM SUNTEM TOTI FT OCUPATI EU MAI PLEC SI CU MUNCA CU VAPORU SI NU AM NET SI SEMNAL. am facut si alt cazan ti-as trimite poze pe privat dar nu stiu mail sau fbc o sa revin cu comentarii de calitate cantitate de marti cand ma apuc de treaba   /have a nice days /deasemeni  

_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 8 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
 

ok ... daca ai pus apa    e ok !!!

... si eu fac ... vinuri de 20 de ani ... si alcoale de ... 10 ani sau mai bine 
... la anii astia as mai putea adauga inca 15 ani de cind particip la activitati de felul asta    ... si ajung la 14-15 ani ... ce vremuri   
... ma uitam , munceam si nu pricepeam ... pt ce atita zdroaba ? 
... ca tot visinata era cea mai buna  pt ca era dulce 

... DA AR FII FOARTE FOARTE INTERESANTA O DEGUSTARE IN ORB ... CA LA VINURI !

... dupa niste ani ... si citeva experientze      inclin si eu sa ii dau dreptate la ... sasul ala din Germania - de pe alt forum => o fermentare curata si completa e prima conditie spre un produs de calitate !!!

... urmeaza separarile ,..  

... si apoi materia prima     

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Ceausescu ... zicea ca ai voie sa pui in VIN maxim 30g zahar/L ...asa era legea  si inca mai era vin = puteai sa-l vinzi sub numele de vin   

... 1200x30 =36000g=36 kg ... parca ai exagerat totusi  dar asa cum am zis mai sus ... mai sunt si alti factori ... 1...2...3..

xxxxxxxxxxx

... si cu spalatul prunelor ai exgerat ... doar o decantare era sufficient 


IMPORTANT E CA AI PUS APA => SANSE MARI DE O FERMENTARE COMPLECTA   => SANSE SA DISTILI CEVA BUN   

XXXXXXXXXXXXXXXX

sa ai sporuri   

... si daca la zahar ... nu iti place gustul ... il pui la anul peste o boasca BUNA dupa ce a fermentat ... si dupa 3-4 saptamani de macerare ... distili normal de 2 ori => sigur o sa ai plin de arome 
... mai poti sa cauti pe net ... cum se fac ... extractele alcoolice din plante ...la cite %   cred ca metoda ar merge si la fructe    ... am pus si pe aici ceva ... cu un suedez parca

xxxxxxxxxxxxxxx

...chiar as fi interest ... de noul tau cazan 




_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 8 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
SUNAMA MAINE PE xxxxxxxxxxxx  SA-TI SPUN MAILU SI FBC SA VEZI CEVA INTERESANT
la vin da 30gr la litru se pune si acum daca anul a fost sarac in zahar in struguri sau sunt culesi de verzi pana sa ajunga la maturitate deplina  .cat despre zaharul pus la prune mi se pare ft putin findca au iesit 13 butoaie de 240 l 100kg :13 BUC =7,69KG ZAHAR LA BUTOI si stiu lume care pune 20kg zahar la butoi si nu unul zeci.asta e la anu nu mai pun ca am gasit filiera la bulgari iau pruneledin livada direct la ladita cu 0,6 ron si nu se mai merita.  acum caut struguri dar a plouat si mai dureaza 2/3 zile sporuri la ce faci anu asta vreau sa fac caberlot da-mi o idee te rog cat cabernet cat merlot in procente       


_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 8 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
 

... pai nu pot sa te sun ... ca am un decalaj de ... multe ore 

... o sa-yi trimit un mail saptamana asta ... acum e deja tirziu  si avem program de seara

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
... pai 7,7kg da 40L sirop de aproape 200g/KG  ... 40 la 240 ... incepe sa sune bine  chiar daca in butoi ai doar 200kg ... vorbim de 20% ... DACA SEPARI BINE E OK !
(cred ca ai avut mai mult de 1200kg prune ... )
... PRIMA DISTILARE RANDAMENT 90% A DOUA 95% ... FACI SEPARARILE 70-75%==>rezulta cam 60 din alcoolul potential  ... cu 20% acoperi ceva din pierderile astea 
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
... INCA O DATA ... MARE ATENTIE SA NU AI MAI MULT DE 200g/L DE ZAHAR IN PLAMADA  altfel risti o fermentare incomplecta ==>SI ASTA CHIAR CA STRICA CALITATEA SI TE DOARE CAPUL  ( as merge chiar pe 150 ... 9%)

XXXXXXXXXXX

... pt caberlot ... nu e o reteta standard  ...
... mie imi place CABERNETUL=mina de otel = 4 parti
... ... si mai pun ceva MERLOT=manusa de catifea = 2 parti
... ... ... plus o parte ALB AROMAT = MUSCAT =MALVASIA=THOMON ETC. ... pt mirosul de piele noua

... acum ... reteta e relativa    DECISIVA E CALITATEA STRUGURILOR  la asta nu fac niciodata rabat    si la curatenia vaselor     

 
... dau eu un semn saptamana asta ... pe mail


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 8 ani
   
constantin
50%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 241
MARE DREPTATE are Sergiu...!!!!
 
 


pus acum 8 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
  pai daca tu zici    asa o fi ... dirept !

... dar ... din ce am vazut eu    ca si reteta ...la gutui se pune ... zahar    ==> si se numeste ... tuica de gutui ... sau palica etc     



_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 8 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la