constantin
50%
 Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 241
|
|
Nu e vorba de cat zahar................ Ci, de cat si cum fermentezi si cum distilezi..... Sunt procese diferite si foarte clare.... E ca viatza unei albine lucratoare iarna sau vara sau ca treaba trantorilor sau a matcilor..... deci o treaba specializata..... Nu merge cu abureala sa conduci o familie de albine, deci nu merge cu abureala nici la distilare, fermentare sau plamadire.... Tu Trebuie sa stii diferenta dintre o lucratoare si o matca,.... Asa si aici..... Nu poti intreba de cat zahar ai nevoie pentru nu stiu ce grade vrei tu.... E cam ca si cum as intreba eu cata miere produce o familie pe an.... Doar atat.... Cand, de fapt sunt o gramada de factori ce influenteaza aceasta productivitate, de la starea meteo la experienta apicultorului..... In distilerie sunt multi care se dau MARI SI TARI, dar nu au nici cea mai mica idee de ce se petrece acolo, doar invoca zeul distilarii, spun ca asa e reteta, ca asa trebuie, tralala, povesti, etc..... EI, treaba e mult mai complicata, desi nu pare, culmea ca la albinarit, dar, te asigur, asa este.... Deci, daca vrei sa produci alcool pentru tine, incepe cu ceva studiu..... Aici, pe acest forum gasesti f. multe informatii..... Sau poti cumpara cartea ... cazanul de tuica a lui josef pischl.... e un fel de abecedar al distilatorului...... daca nu ai timp, cumpara alcool..... Poti face si dupa ureche sau dupa ( asa zise, ce de fapt nu exista ) retete, dar sa nu spui, vreodata, ca stii ceea ce faci..... Sper ca nu am suparat de sinceritatea mea.... Eu, chiar dupa vreo 2-3 ani de studiu si incercari.... tot nu pot spune ca, macar, cunosc 1 la suta din ceea ce inseamna distilerie........... Sporuri la albinarit si distilare............. 
|
|