Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login
POZE BAUTURI
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: Sabina Profile
| Femeie 22 ani Bucuresti cauta Barbat 22 - 60 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Astazi am facut un test sa vad la ce temperatura voi putea sa duc aburul. Am facut o instalatie foarte simpla cu o oala sup presiune la care am racordat un furtun de silicon si o pseudoserpentina incalzita pe doua ochiur de aragaz. Temperatura varia pe undeva pe la 210°C pana m-am prins eu ca senzorul era lipit de teava de cupru. Am mutat senzorul astfel incat sa stea doar in calea vaporilor si temperatura a urcat brusc la 260°C.
Am facut acest test pentru ca vreau sa incerc sa fac un alambic cu dubla camasa pe care sa-l incalzesc cu abur.
Astept pareri... intrebari... critici...
24.3KB
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 9 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
.
31.3KB
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 9 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
.
25.7KB
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 9 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
.
31.7KB
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 9 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Cu o serpentina mai lunga si cu o putere mai concentrata, sunt sigur ca se pot atinge temperaturi mai mari, dar nu cred ca este nevoie de asta. Suprafata de incalzire data de dubla camasa este de peste 2600 cm² adica de aproape 6 ori mai mare decat suprafata rezistentei cu care incalzesc acum. Pe partea de siguranta nu sunt probleme. Presiunea din oala este foarte aproape de presiunea atmosferica, nu exista restrictii in calea aburului. Este doar abur supraincalzit.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 9 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Bravo, lucrurile au mers asa cum am planuit! Sper ca nu lasi serpentina deschisa, se pierde multa caldura. Serpentina ar putea trece printr-o cutie de de tabla cu deschizatura in jos (pe unde sa bata flacara) si bine izolata termic cu vata minerala. Astfel caldura ar fi folosita mult mai eficient.
Ma bucur ca functioneaza proiectul. Daca faci cazan cu camasa dubla iar cazanul interior sa fie invaluit de abur, ma gandesc ca acele tamperaturi sunt suficient de ridicate. Nu vad de ce ti-ar trebui mai mult. M-as concentra doar pe reducerea la minim a pierderilor de caldura si eficientizarea maxima a incalzirii.
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 9 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Vreau sa fac o camasa exterioara in partea de jos a cazanului prin care sa circule abur supraincalzit. Aburul supraincalzit nu trebuie sa fie neaparat sub presiune. Ai vazut deja pozele puse de mine.
Aburul de care vorbesti tu este abur saturat care exista la diverse presiuni, inclusiv cea atmosferica. Acest abur poate fi trecut printr-un supraincalzitor si astfel ii va creste temperatura. Eu vreau sa fac abur saturat la presiune atmosferica si sa-l supraincalzesc cu o rezistenta electrica. Reglarea puterii de incalzire va fi facuta prin controlarea puterii acestei rezistente.
Avantajele ar fi ca as putea sa distilez plamezi cu parti solide fara sa mai imi fie teama ca se arde. Binenteles ca voi face si un agitator cu elice in interior.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 9 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Samogon a scris:
Bravo, lucrurile au mers asa cum am planuit! Sper ca nu lasi serpentina deschisa, se pierde multa caldura. Serpentina ar putea trece printr-o cutie de de tabla cu deschizatura in jos (pe unde sa bata flacara) si bine izolata termic cu vata minerala. Astfel caldura ar fi folosita mult mai eficient.
Ma bucur ca functioneaza proiectul. Daca faci cazan cu camasa dubla iar cazanul interior sa fie invaluit de abur, ma gandesc ca acele tamperaturi sunt suficient de ridicate. Nu vad de ce ti-ar trebui mai mult. M-as concentra doar pe reducerea la minim a pierderilor de caldura si eficientizarea maxima a incalzirii. |
Nu vazusem postul tau. Am imbatranit...
Asta a fost doar o proba ca sa vad cam pana unde se poate merge cu supraincalzirea. Planul meu este sa fac supraincalzitorul cu rezistenta electrica. Am varianta de a face si o serpentina din rezistenta pe care sa o bag intr-o teava mai groasa asfel incat aburul sa treaca direct peste rezistenta. Astfel voi avea un transfer termic foarte bun.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 9 ani |
|
cazanel
30%
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
|
|
toate bune dar in teorie am lucrat si lucrez cu abur si este ff complicat si periculos te sfatuiesc sa folosesti camasa dubla la cazan cu ulei de transformator ajunge lejer la 280 grade si se poate regla usor cu un termostat acum cu aburul. pana la 150 grade il produci usor la 1,5 atmosfere presiuneca sa ai randament dupa cazan il treci printrun condensor sa-l faci din nou apa fiarta si il bagi din nou ingeneratorul de abur printr-o oala de condens care arte rolul de a anula socurile hidraulice provocate de eventualul abur rezidual daca vrei sa stii mai multe ati dau nr de tel ca e mult de scris
_______________________________________ unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice mindrele sa nu m-ii mance
|
|
pus acum 9 ani |
|
cazanel
30%
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
|
|
ca sa-l produci in cantitatea de care ai avea nevoie sigur trebuie sa ajungi la 3 atm presiune si e total ineficient datorita costurilor de productie a instalatiei si riscului in utilizare obtii accelasi rezultat cu ulei
_______________________________________ unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice mindrele sa nu m-ii mance
|
|
pus acum 9 ani |
|
cazanel
30%
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
|
|
_______________________________________ unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice mindrele sa nu m-ii mance
|
|
pus acum 9 ani |
|
cazanel
30%
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
|
|
_______________________________________ unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice mindrele sa nu m-ii mance
|
|
pus acum 9 ani |
|
cazanel
30%
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
|
|
sper ca am fost de folos fara suparare
_______________________________________ unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice mindrele sa nu m-ii mance
|
|
pus acum 9 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Multumesc pentru ajutor. Dar eu nu vreau presiune. Vreau sa produc abur la presiune atmosferica si apoi sa-l supraincalzesc. Pe iesire voi avea un condensator pentru o buna circulatie a aburului. Nu m-am hotarat inca daca sa refolosesc aburul condensat. Crezi ca ar putea sa fie eficient asa?
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 9 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Nu mi-am propus niciodata sa lucrez cu presiuni periculoasa in apartament.
Masa de abur supraincalzit va fi destul de mare. Recipientul in care voi produce vaporii va fi cam de 4 l in care voi avea o rezistenta de 4500W. Asta imi va da foarte mult volum de abur.
Voi reveni cand am mai mult timp cu o schita la ce vreau sa fac. Imi cer scuze daca am fost incoerent in ultimile postari, dar pur si simplu am foarte multa treaba in ultimul timp.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 9 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Cred ca NU volumul de abur e important ci temperatura. Debitul de abur cu cat va fi mai mic cu atat va atinge temperaturi mai mari la iesire (ca are timp sa se incalzeasca prin circuit). In plus e si mai economic sa mergi pe un volum minim de abur. Sper ca te-ai gandit la o modalitate de reglare a temperaturii aburului la iesire. Altfel ma gandesc ca distilarea ar lua-o razna, presupunand ca ai deja agitator si nu s-ar pune problema arderii plamezii.
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 9 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Dar si volumul este important. O cantitate mica de abur va condensa destul de repede si nu va putea sa "umple" zona de incalzire.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 9 ani |
|
cazanel
30%
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
|
|
iar in contact cu cazanul care are o temperatura mai mica va condensa partial si cand va ajunge in contact cu rezistenta dezvolta niste presiuni de te sperii noi le numim ciocane si apar daca condensorul de pe retur nu are apa de racire in contracurent vei expresoarele de cafea care termina apa
_______________________________________ unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice mindrele sa nu m-ii mance
|
|
pus acum 9 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Am facut rapid o schita foarte sumara, dar destul de completa cu dispozitivul pe care vreau sa-l construiesc. Cei 4 l de apa se vor improspata permanent.
P.S. Nu radeti de schita! am facut-o pe fuga. P.P.S. Imi cer scuze! Ar fi trebuit sa incep topicul cu schita asta.
17.2KB
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 9 ani |
|
cazanel
30%
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
|
|
ar putea teoretic sa funct. dar fara egalizare ca faci circuit inchis cu supape sens la intrare si inainte de supraincalzitor dar randamentul a si sa nu uit completarea de apa cu apa fiarta pana la suprainc.este scena clasica a filtrului de cafea/daca are supapa/dezavantaj=apa netratatain circuit depuneri masive de calcar pe rezistenta si supra. si randamentul ca si cum produci o paine cu 100 ron si o dai cu 1ron
_______________________________________ unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice mindrele sa nu m-ii mance
|
|
pus acum 9 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Caberlot, decat care metoda sa fie mai buna? Decat cea pe care o am acum? Avantajul ar fi ca nu mai as avea grija lipirii. Alt avantaj ar fi la plamadire. Pot sa folosesc instalatia pentru injectie directa de abur.
Vasul din stanga va fi legat la reteaua de apa printr-o electrovalva controlata de cei doi senzori de nivel. Nu cred ca este nevoie de supapa de sens pe iesirea de vapori. Aia oricum vor iesi fortati de presiunea formata de fierbere.
Daca nu fac legatura de egalizare, exista riscul ca presiunea formata in vasul de fierbere sa imi ridice nivelul lichidului in vasul de alimentare si sa scada nivelul in vasul de fierbere. Asta nu este de dorit pentru ca rezistenta poata sa ramana nescufundata.
Ulei nu vreau. Distilez in apartament si nu vreau surse de murdarie sau mirosuri neplacute.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 9 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
NU am zis niciodata ca va incalzi mai rapid decat rezistentele? Putina atentie, va rog!
Nimic nu va incalzi mai repede si mai eficient decat o sursa de caldura imersata in lichidul pe care vrei sa-l incalzesti.
Ideea este sa elimin pericolul de lipire in cursul primei distilari. Asa as putea sa distilez si plamezi de fructe fara sa mai fie nevoie de strecurrare.
Daca pu senzorii de nivel in vasul de fierbere, vor fi afectati de clocotele apei in fierbere si asta nu e bine pentru ca nu vor putea sa mentina nivelul de apa dorit.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 9 ani |
|