Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
dela_dela
Femeie
24 ani
Bucuresti
cauta Barbat
24 - 48 ani
Bauturi / Bucatarie / Taitei de casa Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 47
Pentru ca ador supele si ciorbele cu taitei de casa, nu mi se pare o mare osteneala sa-i fac. De obicei taiteii ii fac inainte de a ma apuca de gatitul ciorbei pentru ca acestia sa apuce sa se usuce putin inainte de a-i pune la fiert.
Pentru o oala mica de ciorba este suficient un singur ou si sare cat poti prinde in 3 degete. Adaugi faina cat poate oul sa incorporeze si pe urma cu facaletul sau cu o sticla se procedeaza la intinderea aluatului pe masa bine pudrata cu faina. Asta e cea mai grea parte findca eu prefer sa intind foaia foarte bine ca sa iasa subtire.
Dupa intindere se pudreaza putin foaia pe deasupra si se ruleaza pe facalet. Taiati sulul de coca pe lungul facaletului pentru a obtine felii de coca si apoi transversal se procedeaza la tocarea marunta pentru obtinerea taiteilor propriuzisi.
Taiteii se imrastie cat mai rasfirati pe o coala de hartie, ziar si se lasa la uscat cat facem ciorba.
Daca faceti o cantitate mai mare, se usuca bine si se pot pastra intr-o punga de hartie la frigider pana la urmatoarea ciorba.


_______________________________________
Nu sunteti inca someri? Continuati sa cumparati importuri!

pus acum 12 ani
   
strava
Membru de onoare

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 158
...nu folositi ziar sau hartii tiparite, contin substante toxice din cerneluri si in cazul ziarelor clasice si plumb...
...nu-i pastrati la frigider ci intr-o cutie de carton cu cateva orificii facute cu un creion in peretii laterali, undeva la inaltime unde miscarea aerului este mai intensa, de obicei in compartimentele de sus ale corpurilor de bucatarie cele mai indepartate de susele de aburi...cine are camara, folositi-o! De ce nu in frigider? Pentru ca faina este un excelent absorbant al mirosurilor si un mediu foarte bun pentru dezvoltarea mucegaiului in conditii de umezeala... Oul deshidratat, asa cum se gaseste el in taietei, nu se altereaza, compozitia lui chimica ramanand stabila luni, chiar ani...

Si un sfat pentru toata lumea daca tot veni vorba de frigider si mirosurile neplacute din acestea... cand gratariti, nu uitati sa puneti doua-trei bucati de carbune invelite in hartie sau panza deasa de bumbac in frigider... veti inspira aer de primavara data viitoare cand deschideti usa pastratorului de bunatati, mirosul de imbacsit disparand iar alimentele neambalate nu-si vor modifica proprietatile... insa nu uitati sa-i si schimbati la cateva zile, cel mult saptamanal !

Hai noroc!

Modificat de strava (acum 12 ani)


_______________________________________
Decat mult, prost si ieftin, mai bine putin si bun, la acelasi pret !

pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la