Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
loca23 Profile
Femeie
23 ani
Cluj
cauta Barbat
23 - 44 ani
Bauturi / Handmade / Construcție papagal cupru Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
Mi sa pare interesant acest tutorial 

_______________________________________


pus acum 9 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
E foarte bun tutorialul.
Cu tot cu taiat tevile poti termina papagalul in 15 minute.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 9 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
Da, si mie mi sa părut bun tocmai de asta l-am posta, plus ca mi se pare foarte ușor de construit de oricine.

_______________________________________


pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
 

... interesant ... si sunt multe clipuri interesante acolo ... mai e unul perfectionat--dar la care ii lipseste un e-vent = gaura de aerisire sus 

... uite si un BUBLER-DOUBLER ...ca tot intrebai

... si uite ceva facut de SAMOHON ... Racitoare



 


p.s.
asa cum am zis ... prefer sa lucrez cu un densimetru mic 10-12 cum => papagal mic inertie de citire mica  ... si precizie mica    ... dar oricum citesc la 10-15C asa ca aproximarea e cu +


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
Mersi caberlot , clipul cu bublerul i-l văzusem , am văzut foarte multe de YouTube , dar am tot intrebat pe aici ca una este sa vezi pe youtube si alta-i sa vorbești cu persoane care le-au pus in practica.

_______________________________________


pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

Skyline25 a scris:

Mersi caberlot , clipul cu bublerul i-l văzusem , am văzut foarte multe de YouTube , dar am tot intrebat pe aici ca una este sa vezi pe youtube si alta-i sa vorbești cu persoane care le-au pus in practica.


  si pe mine ma intereseaza subiectul    si am tot cautat    dar nu am gasit ceva mai ... concret dect schitze siidei    am gasit chiar si o explicatie despre cum functioneaza - diferentza intre caldura specifica de evaporare alcool apa => incalzeste BUBLERUL=DOUBLERUL=BULBUC 
... ACUM 2-3 ANI AM FACUT SI O SCHITZA ... dar nu am mers mai departe    ... din motive de timp+bani ... etc.

... cred ca un bubler ... se justifica la un cazan mare  +  MAI ALES LA ALC-LE NEUTRE   eu am ceva mic -> f. mic --- daca ma raportez la ce ai tu              ... aparatura de laborator 

... am ajuns la concluzia ... ca daca viteza de distilare e mica    nu am nevoie de BULBUC    ... dar imi place inca ideea 


 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
Da am citit si eu cateceva despre asta, si as vrea sa fac bublerul dintr-un butoi de bere din inox,am văzut pe la americani au si cāte doua trei bublere legate unu de altu

_______________________________________


pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

Skyline25 a scris:

Da am citit si eu cateceva despre asta, si as vrea sa fac bublerul dintr-un butoi de bere din inox,am văzut pe la americani au si cāte doua trei bublere legate unu de altu


... ROM-ul DEMERARA ... SE DISTILA INCA INTR-UN ALAMBIC DE LEMN ??? si asta ii da o aroma specifica  (cred ca vor sa zica ca ... au niste bublere de lemn )

... poate ca ar merge din lemn 


 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
 

_______________________________________


pus acum 9 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
Da majoritatea au bublere din lemn , pt ca singura problema este sa fie foarte ermetic sa nu se piardă din vapori alcoolici

_______________________________________


pus acum 9 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58


_______________________________________


pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

Skyline25 a scris:

Da majoritatea au bublere din lemn , pt ca singura problema este sa fie foarte ermetic sa nu se piardă din vapori alcoolici



... + LEMNUL E UN IZOLATOR TERMIC DESTUL DE BUN    SI ATA NU STRICA LA UN BUBLER 



_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
Adevărat   

_______________________________________


pus acum 9 ani
   
alex1006
10%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 17
Constructia bubler-ului n-ar fi o problema...s-a vazut, il poti face dintr-un butoi de lemn, keg, borcan,etc...dar ce credeti ca ar fi bine sa punem in el ???

pus acum 9 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
Nu știu, părerile sunt īmpărțite, uni spun nimic, alți spun alcool foarte bun si așa pot continua cu diverse păreri, eu zic ca trebuie īncercate  toate si sa ne convingem singuri, ca si pe HD sunt mulți care aberează . 

_______________________________________


pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

Skyline25 a scris:

Nu știu, părerile sunt īmpărțite, uni spun nimic, alți spun alcool foarte bun si așa pot continua cu diverse păreri, eu zic ca trebuie īncercate  toate si sa ne convingem singuri, ca si pe HD sunt mulți care aberează . 



,,, la % de alcool face cit a 2-a distilare    ... dar la gust ?    personal cred ca nu    pt ca ... nu e tot una sa pleci de la plamada (care de obicei nu e un vin clar  ) ... sau de la prima mina un lichid clar-laptos+apa    ... cred ca la a 2-a distilare ai mai multe sanse sa ... rafinezi produsul = sa faci separari corecte

... DAR ... TREBUIE INCERCAT  ... ... ARMAGNACUL SE FACE PRIN DISTILARE CONTINUA ... si ei zic ca rivalizeaza cu COGNACUL    si poate ca asa e , pt ca sunt vecini  ( am baut o sticlA ... SI MI-A PLACUT ... SAINT-VIVANT ... COMPARABIL CU UN COUVOISIER ... SI LA PRETZ CAM 70%)

... un lucru e clar ... BULBUC (BUBLER) = ECONOMIE DE ENERGIE+TIMP


 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la