Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Anne98 la Simpatie.ro
Femeie
25 ani
Buzau
cauta Barbat
25 - 50 ani
Bauturi / Bauturi distilate / Plămădire cereale in cantități mari Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
Din cāte observ la toate Rețetele este o problema cu cantitatea, caut o soluție sa fac mai multă plamanda o data, gen 200-300 litri, m-a gāndeam la fierberea pe rezistente electrice in bazine alimentare din plastic, ce pare aveți ?va mulțumesc ca aveți răbdare cu ce-i īncepători ca mine

_______________________________________


pus acum 9 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Nu fierbe in plastic!!!
Inoxul este cel mai bun pentru plamadire. Poti folosi si vase smaltuite, dar sa aibe smaltul intact.
Poti folosi polietilena sau polipropilena alimentara, dar nu recomand fierberea ci doar daca faci doar malt pentru ca nu trebuie sa urci peste 65°C.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 9 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
Deci dacă fac rețeta de All maltz ar merge?,  cum era rețeta numai cu malț ?

_______________________________________


pus acum 9 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358



_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 9 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
Īți mulțumesc Sine , știam topicurile ca le citisem, dar nu mai dădeam de el , cred ca asta rămāne varianta cea mai buna, mai trebuie sa găsim o varianta sa producem o cantitate mare de malț dar cred ca o sa găsim o solutie

_______________________________________


pus acum 9 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
Care știe vreo formula ca sa pot afla necesarul de kw al unei rezistente care ar putea sa-mi aducă la punctul d fierbere 200l de plamanda?

_______________________________________


pus acum 9 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358

Cu 10 kw, o plamada de 8%vol, va ajunge la fierbere in 100 minute, pornind de la 20°C.

cereale mari kw, plamada 8%vol, ajunge fierbere 100 minute, pornind 20°c.

53.5KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 9 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
Īmi cer scuze de confuzie, eu m-a refeream pentru a prepara zaharificarea intru vas ce nu pot face focu sub el

_______________________________________


pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

Skyline25 a scris:

Īmi cer scuze de confuzie, eu m-a refeream pentru a prepara zaharificarea intru vas ce nu pot face focu sub el





1. AI FACUT O SARJA DE MALTZ ? ... fa un test la 50 kg sa zicem  => asta te va ajuta sa intelegi procesul de productie  => si sa elimini ratarile ==>> la 200L e cam dureros sa ratezi 

2. eu as plamadii cite 50L ... 2 oameni poti muta oala    =>dupa zaharificare ==>> muti in vasul mare la fermentat     ...      ATENTIE  IN VAS MARE TREBUIE RACIRE LA FERMENTARE 

3. CRED CA PAZUCU ... are experientza la vase mari ... cada de baie 

4. o plamadire dureaza cam 60-80 min ... asa ca ... intr-o zi=8 ore faci lejer 5 ture => faci 200L /zi ... cred ca e rezonabil 

5. la cantitatile astea => ai nevoie de o solutie de filtrare eficienta   



 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
Nu cred ca trebui neaparat filtrare ca, cazanul i-l am făcut dintr-o marmida de 300l pe baie de ulei ars

_______________________________________


pus acum 9 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
Sau as putea īncerca sa fac plămădirea direct in cazan, dar in situația asta as fi limitat la cāte o șarja la aproximativ 2 săptămīni .

_______________________________________


pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

Skyline25 a scris:

Sau as putea īncerca sa fac plămădirea direct in cazan, dar in situația asta as fi limitat la cāte o șarja la aproximativ 2 săptămīni .


... asa am avut si eu senzatia ... ca ai un cazan de cantina cu dublu perete   

... NU AI NICI O LIMITARE    ... plamadirea e una ... fermentarea e alta ... si distilarea e alta poveste 

PLAMADESTE IN MARMITA ... si muta in plastic pentru fermentare !

xxxxxxxxxxxxxxxx

la marmita ta ... nu ar trebuii sa ai probleme de prins plamada de cazan    asta atita timp cit nivelul uleiului e sub nivelul plamezii      ... ===>> ORICUM CRED CA UN AMESTECATOR SE IMPUNE PT ... OMOGENIZAREA TEMPERATURII ! ==>AR AJUTA LA CRESTEREA DE RANDAMENT TERMIC SI LA SCURTAREA TIMPILOR


 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
Deci sunt idiot, pane sa-mi zici tu eu m-a gāndeam in ce sa plămădesc , cum sa fac sa fierb plamanda in plastic , dar nu știu cum nu mia trecut nici o secunda sa plamandesc in cazan si pe urma sa mut in plastic, ramān dator de cinste. La primul cazan ai partea ta

_______________________________________


pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

Skyline25 a scris:

Deci sunt idiot, pane sa-mi zici tu eu m-a gāndeam in ce sa plămădesc , cum sa fac sa fierb plamanda in plastic , dar nu știu cum nu mia trecut nici o secunda sa plamandesc in cazan si pe urma sa mut in plastic, ramān dator de cinste. La primul cazan ai partea ta


MERCI !   


... o sa tin minte    ... chiar sunt curios ce mai produc oamenii    o sticlutza mica de 250mL(de plastic cu dop filetat) ... un mic monstru    ... ar fi bun de analiza !


 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la