Cosstel
20%
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 83
|
|
Din cite am citit eu pe www inainte de a da bruma. Apreciez cam in ultima treime a lunii octombrie. Acum despre experienta mea, Dezastru Avea mama o vorba, daca toate mustele ar face miere ce bine ar fi. Mi se potriveste. Am crezut ca daca procedez ca la socata totul va fi foarte simplu. Nu a fost, sau putea fi fost daca eram mai riguros. Pomeneam pe la inceputul mesajului de gutui japoneze. Nici vorba sa fie utilizate. Au un gust si o aroma prea exotica pentru mine si am folosit din astea autohtone. Revenind, pe o vreme cu ploaie, vint, frig m-am apucat de cules maciese. Limita era de 3 kg. Dupa doua ore de intepat, zgiriat si miini inghetate m-am multumit si cu 2 kg. Apoi m-am apucat pe fuga sa prepar amestecul. Mixat 1kg de gutui, facut o solutie de zahar invertit din 2.5 kg de zahar, adus cu apa pina la 18 l si adaugate maciesele intregi. Mare greseala Dupa 4 saptamini de stat la fermentat era intregi, culoare aprinsa, tari. Le mergea de minune. Dupa inca 4 saptamini am constatat ca fermentarea o luase intr-o directie gresita, lactica, si tot amestecul l-am trimis la canal. Spera ca in anul asta sa fiu ceva mai dibaci. Si ca sa ma laud si eu cu cite ceva ca altfel ati avea o parere proasta despre mine sint multumit de nectarul de caise, am scris pe undeva reteta, cidru si de vin. Vinul e cam astringent el dar merge la masa si din cind in cind fiert. Pina in vara am ce bea 
|
|