Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login
POZE BAUTURI
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: Criscristina92 la Simpatie.ro
| Femeie 25 ani Bucuresti cauta Barbat 29 - 80 ani |
|
Cosstel
20%
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 82
|
|
Am prin gradina citeva tufe de maces cu o frumusete de bobite portocalii spre rosu. Avind experienta cu socata m-am gindit sa extrapolez tehnica de acolo si la prepararea acestui sortiment de vin. Fiindca alti s-au ocupat inaintea mea, am dat o cautare cu googu si facind o medie a retetelor gasit m-am oprit la: - 3 kg macese proaspete - 2.5 kg zahar - 6 l de apa - ? drojdie uscata, 1/4 o fi bine ? Si ca sa fiu mai cu mot vreau sa adaug si niste gutui japoneze, pentru aroma
Macese vor fi zdrobite, se adauga siropul de zahar la temepratura de aprox. 30 grade si rabdare ...
E bine ? e rau ? astept parerile voastre.
|
|
pus acum 10 ani |
|
Cosstel
20%
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 82
|
|
... vin se face din struguri stiu asta dar daca lumea asa ii zice eu ce sa fac ... din macese se face ... probabil cidru cidru eu il asociez cu fructele pomilor nu cu bobitele cacadīrilor, dar fie și asa am reținut ideea cu zaharul, marim cantitatea de apa ca asta nu costa repet reteta cu ultimile modificari: - 3 kg macese proaspete - 2.5 kg zahar - 8 l de apa - ? drojdie uscata, 1/4 o fi bine ? - adaug si niste gutui japoneze, zdrobite, pentru aroma
Multumesc pentru atentionare.
|
|
pus acum 10 ani |
|
Cosstel
20%
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 82
|
|
Caberlot... pina la urma ... e doar o parere personala si ... teoretica de asa ceva am nevoie, multumesc. ... stiu ca dupa un ... vin nefermentat complect ... AI NISTE DURERI DE CAP ... ETC poti sa-mi indici vreun link ce trateaza subiectul ? vreau sa fiu cit de cit informat daca tot ma joc cu fermentatele. Din pacate bauturile seci nu-mi prea incinta papilele gustative si am tendinta sa tai fermentarea Plecind de la informatia ca mustul din struguri contine intre 150-250 g/l , informatie oferita si de tine, ramin la raportul 2.5 kg zahar la 12 l apa. Cu un pic de bunavointa din partea mea puteam ajunge si eu la aceasta concluzie dar lenea e mai mare Multumesc pentru sugestii si voi reveni la final.
|
|
pus acum 10 ani |
|
alex1006
10%
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 17
|
|
In urma cu cativa ani am baut de la un amic un vin hibrid ,de tara, f. bun de prin partile Dobrogei.L-am intrebat cum il face si mi-a spus ca dupa ce au cules strugurii ii deciorchineaza , ii zdrobesc si baga aprox.5kg de macese la 100 kg de struguri si lasa sa fermenteze cu totul si dupa o luna de zile trage vinul in butoaie oparite cu frunze de gutui ,de nuc , pelin si in palnia prin care baga vinul punea busuioc uscat legat cu ata asa cum are popa cand vine cu botezul.Spunea ca niciodata nu a adaugat zahar , si nu a avut niciun fel de probleme cu vinul, atat ca era foarte tare,iti lua mintile rpd
|
|
pus acum 10 ani |
|
Skyline25
20%
Din: Buzau
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 58
|
|
Cānd ar fi perioada optima. De culegere la măceșe?
_______________________________________
|
|
pus acum 9 ani |
|
Cosstel
20%
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 82
|
|
Din cite am citit eu pe www inainte de a da bruma. Apreciez cam in ultima treime a lunii octombrie. Acum despre experienta mea, Dezastru Avea mama o vorba, daca toate mustele ar face miere ce bine ar fi. Mi se potriveste. Am crezut ca daca procedez ca la socata totul va fi foarte simplu. Nu a fost, sau putea fi fost daca eram mai riguros. Pomeneam pe la inceputul mesajului de gutui japoneze. Nici vorba sa fie utilizate. Au un gust si o aroma prea exotica pentru mine si am folosit din astea autohtone. Revenind, pe o vreme cu ploaie, vint, frig m-am apucat de cules maciese. Limita era de 3 kg. Dupa doua ore de intepat, zgiriat si miini inghetate m-am multumit si cu 2 kg. Apoi m-am apucat pe fuga sa prepar amestecul. Mixat 1kg de gutui, facut o solutie de zahar invertit din 2.5 kg de zahar, adus cu apa pina la 18 l si adaugate maciesele intregi. Mare greseala Dupa 4 saptamini de stat la fermentat era intregi, culoare aprinsa, tari. Le mergea de minune. Dupa inca 4 saptamini am constatat ca fermentarea o luase intr-o directie gresita, lactica, si tot amestecul l-am trimis la canal. Spera ca in anul asta sa fiu ceva mai dibaci. Si ca sa ma laud si eu cu cite ceva ca altfel ati avea o parere proasta despre mine sint multumit de nectarul de caise, am scris pe undeva reteta, cidru si de vin. Vinul e cam astringent el dar merge la masa si din cind in cind fiert. Pina in vara am ce bea
|
|
pus acum 9 ani |
|