Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login
POZE BAUTURI
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: monaahmed2012 pe Simpatie.ro
| Femeie 25 ani Calarasi cauta Barbat 25 - 46 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Iată cum mi-am improvizat un germinator pentru încolţirea cerealelor în casă. Malţul (cerealele încolţite şi uscate) sunt folosite în procesul de zaharificare a amidonului pentru producerea de bere, whisky, vodcă sau alcool din cereale. Acum am pus un kg de grâu ca şi probă.
Bidonul de deasupra are fundul perforat, ca o sită. Oxigenul este pompat permanent prin furtun şi este forţat să treacă prin stratul de grâne, astfel se elimină necesitatea de a întinde grânele pe o suprafaţă mare şi de a le întoarce periodic.
28.1KB
Modificat de Samogon (acum 12 ani)
_______________________________________ ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 12 ani |
|
Admin
Administrator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 47
|
|
Folosesti oxigen imbuteliat sau pompezi aer cu o pompa? Pentru ca vad la tine un furtun si piatra de aer de uz acvaristic.
_______________________________________ Nu sunteti inca someri? Continuati sa cumparati importuri!
|
|
pus acum 12 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Cu pompă de acvariu de 2W. În 3 zile a terminat încolţirea. A încolţit complet şi uniform. Metoda e mult superioară cele clasice pe malting floor.
Modificat de Samogon (acum 12 ani)
_______________________________________ ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 12 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
Samogon a scris:
Cu pompă de acvariu de 2W. În 3 zile a terminat încolţirea. A încolţit complet şi uniform. Metoda e mult superioară cele clasice pe malting floor. |
salut samagon ! am cumparat azi o pompa de acvariu si furtun pentru a improviza un germinator . vad ca e cam greu de bagat o sticla in alta ,se tot fac cute .trebuie sa caut alte sticle mai potrivite. te rog sa-mi raspunzi la cateva intrebari : -pot pune 3kg de grau odata la incoltit daca incap ? - daca fac germinatorul din doua bidoane de 5 litri este bun ? -in primul vas pun apa de la inceput sau torn peste grane sa se umezeasca si acestea ? -la capatul furtunului mai trebuie ceva ,piatra de aer ? mersi ,astept cu interes sa pornesc maltul !
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 10 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Nu face dupa reteta aia ca te complici, am postat eu metode mai simple.
- Pui granele intr-o galeata si torni apa peste ele sa le acopere - Lasi asa 24 de ore sa se umfle - A doua zi versi apa si lasi granele sa respire in galeata (pui si tu o sita mai mare, capac sau ce mai ai, sa curga doar apa, nu si granele) - Lasi granele sa respire o zi in galeata. - Dimineata si seara pui apa si lasi o ora, doua apoi versi si apa si lasi sa respire si tot asa. - Incoltirea este incheiata cand acrospirul (coltul) a ajuns la marimea bobului. Mustatile au cam 1-2 cm. Am pus eu niste poze cu bobul incoltit. Mai cauta pe forum ca o sa gasesti.
Sau poti sa folosesti doua galeti si versi granele dintr-o galeata in alta. In felul asta se vantura si se asigura oxigenarea, asta bine-nteles dupa ce le-ai tinut la umflat 24 de ore in apa.
A treia varianta si cea mai simpla: iei un sac si il bagi in galeata (ca la sacii de gunoi). Versi granele in sac, torni apa peste ele si lasi la inmuiat 24 de ore. Dup-aia scoti sacul cu grane si il lasi undeva atarnat. Dimineata si seara il bagi in apa si il lasi un pic la inmuiat (in jur de o ora). Asta-i tot. Spor la munca!
_______________________________________ ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 10 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
Samogon a scris:
Nu face dupa reteta aia ca te complici, am postat eu metode mai simple.
- Pui granele intr-o galeata si torni apa peste ele sa le acopere - Lasi asa 24 de ore sa se umfle - A doua zi versi apa si lasi granele sa respire in galeata (pui si tu o sita mai mare, capac sau ce mai ai, sa curga doar apa, nu si granele) - Lasi granele sa respire o zi in galeata. - Dimineata si seara pui apa si lasi o ora, doua apoi versi si apa si lasi sa respire si tot asa. - Incoltirea este incheiata cand acrospirul (coltul) a ajuns la marimea bobului. Mustatile au cam 1-2 cm. Am pus eu niste poze cu bobul incoltit. Mai cauta pe forum ca o sa gasesti.
Sau poti sa folosesti doua galeti si versi granele dintr-o galeata in alta. In felul asta se vantura si se asigura oxigenarea, asta bine-nteles dupa ce le-ai tinut la umflat 24 de ore in apa.
A treia varianta si cea mai simpla: iei un sac si il bagi in galeata (ca la sacii de gunoi). Versi granele in sac, torni apa peste ele si lasi la inmuiat 24 de ore. Dup-aia scoti sacul cu grane si il lasi undeva atarnat. Dimineata si seara il bagi in apa si il lasi un pic la inmuiat (in jur de o ora). Asta-i tot. Spor la munca! |
mersi frate ,deja am intrat in panica . cand m-am apucat de pus la fermentat nu mai e nimeni sa ma consilieze . azi am spalat 3,5 kg grau si le-am lasat la inmuiat . maine incep operatiunea vanturare si inmuiere asa cum zici . mai am o gramada de intrebari ,dar vad ca aveti treaba . eu voi posta si cand aveti timp va rog sa-mi raspundeti . multumesc mult de timpul acordat .
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 10 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
Caberlot a scris:
@pazucu
... stai calm BRE ... nu intra in panica asta nu e farmacie ... si trebuie doar sa respecti reteta generala ... timpii se acordeaza cu rezultatul
... adica ... nu cred sa ai nevoie de piatra de acvariu ... PT CA AI NEVOIE DOAR DE UN CURENT DE AER ... si gaurelele de pe fundul bidonului superior fac ceea ce facea si piatra = divizeaza jetul de aer i mai multe "jete"
CE TREBUIE SA RETII DIN RETETE E ... CURATENIA ... SE LUCRA F.F. CURAT ... altfel risit sa se imputa grinele ... sau drojdiile ... sau/plamada
xxxxxxxxxxxxx
cit despre reteta de drojdii ... la SINE a mers 1g la 20L si 4-5 inmultiri ( adica 16g ... ==> o inmultire ca 4x ... putem presupune ca ... daca mai faci 1-2 inmultiri faci din 1g 64-250 g
... ce nu inteleg eu ... DE CE NU INCERCI CU 20L PRIMA DATA ??? DACA TOT ZICI TU CA IN 3 ZILE SE TERMINA FERMENTAREA ... DECIT sa astepti raspunsuri = care de fapt sunt ipoteze de la cineva cu experientza ... mai bine experimenteaza in conditiile tale ... caldura, drojdie , apa etc.
sper sa iei asta ca o incurajare
multe sporuri!
p.s. aici nu e chimie ... a+b=c ... e biochimie ... si a+b=c1;c2;c3 ...sau chiar d1,d2 etc |
te salut @caberlot , multumesc de incurajari. cat despre farmacie ce sa zic , daca nu citeam ce ati scris voi pana acum , face-am ca pana acum tuica ,cum taia capul si apoi ma durea capul .acum dupa ce am deranjat o gramada de lume cu intrebari si voi v-ati pierdut timpul cu mine ,ma simt dator sa fac treaba ca la carte . desigur ieri am pus la fermentat 80 kg sfecla tocata dupa metoda clasica ,nu vreau sa raman de sarbatori fara tuica . am pus si 3 kg de grau la incoltit sa incerc sa fac si o sarja de Whisky . la sarbatori voi primi cadou drojdie selectionata si enzime recomandate se @sinenomone . mi-a promis ca imi face o reteta de inmultire adaptata la nevoile mele . inaca o data multa sanatate si multe multumiri.
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 10 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
La mine chiar arata a farmacie... Daca m-ati vedea cum cantaresc sau masor toate alea...
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.
|
|
pus acum 10 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
pazucu a scris:
SineNomine a scris:
La mine chiar arata a farmacie... Daca m-ati vedea cum cantaresc sau masor toate alea... |
|
am citat si nu am scris nimic , scuze . pai da , farmacie cum zici ! la mine ,toata lumea zice ca am inebunit , familia ,prietenii ,vecinii ."dar ce faci draga ,farmacie ? " sunt obligat sa reusesc ,altfel ii belea !
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 10 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
la mine temperatura in camera de fermentare este de 18 grade . am vrut sa fac un test de aciditate insa nu am cum . zeama e mai la fund .testul este relevant daca fac asa pe sfecla?
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 10 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
pai da am calibrat phmetru-l . apa a avut 6,7 . v-om vedea in cateva zile .intre timp am crescut temperatura la 23 grade.
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 10 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
Samogon a scris:
Iată cum mi-am improvizat un germinator pentru încolţirea cerealelor în casă. Malţul (cerealele încolţite şi uscate) sunt folosite în procesul de zaharificare a amidonului pentru producerea de bere, whisky, vodcă sau alcool din cereale. Acum am pus un kg de grâu ca şi probă.
Bidonul de deasupra are fundul perforat, ca o sită. Oxigenul este pompat permanent prin furtun şi este forţat să treacă prin stratul de grâne, astfel se elimină necesitatea de a întinde grânele pe o suprafaţă mare şi de a le întoarce periodic. |
am facut un germinator exact cum a spus samagon . doua bidoane de 5 l , unul perforat la fund , le-am bagat unul in altul ,am cumparat o pompa de acvariu si am pus graul inmuiat in prealabil 24 de ore inauntru.precizez ca incap aprox 2 kg de grau in aceasta instalatie . la trei zile graul a incoltit frumos si uniform asa cum a spus profesurul samagon. mai am pus la incoltit intr-o covata aprox,1,5 kg de grau care nu a incaput in germinator .acesta chiar daca a fost pus la inmuiat odata cu cel din germinator diferenta de incoltire este mai mica cu o zi chiar doua . nu mai spun ca in fiecare zi l-am inmuiat cate o ora si l-am mai invartit ziua de cateva ori ,deci putina manopera . deci metoda samagon ,super buna ! maine incerc si o zaharificare pe 10 kg faina porumb. multumim profesore!
39.1KB
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 10 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
graul din covata arata asa !
74.7KB
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 10 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
pai daca un etaj inseamna ,alt bidon gaurit in primul gaurit si tot asa ,voi incerca eu .am inteles bine ?
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 10 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
Caberlot a scris:
primele zile e normal sa ia viteza ...
DE LA CE CONCENTRATIE DE ZAHAR AII PLECAT ?
| concentratia verificata cu vinometrul era 25%. maine ar fi vremea distilarii dupa cum spun batranii sfeclari. voi face cateva verificari si vedem daca e asa sau nu?
54KB
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 10 ani |
|
Caberlot
Moderator
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
|
|
pazucu a scris:
pai daca un etaj inseamna ,alt bidon gaurit in primul gaurit si tot asa ,voi incerca eu .am inteles bine ? |
... da exact asta era ideea ! ... o sa caut sa pun o poza
_______________________________________ "O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă! Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL
|
|
pus acum 10 ani |
|
Caberlot
Moderator
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
|
|
cam asa ceva ...
... poate ca dupa 1-2 zile trebuie inversate bidoanele ??
34.2KB
_______________________________________ "O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă! Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL
|
|
pus acum 10 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Va complicati prea tare cu bidoane supraetajate, perforate, pompe de acvarii, etc. Lucrurile sunt atat de simple, ne pierdem vremea, pe cuvant. V-am zis ca iese treaba farte bine daca puneti la incoltit intr-un sac de carpa facut de voi dintr-un cearsaf sau ce aveti. Tineti sacul cu grane in apa 24 de ore si dup-aia il scoateti afara sa se scurga. Din cand in cand aveti grija sa udati sacul cu grane mereu. Nu vad de ce mi-as complica viata cu germinatoare si tot felul. Da, am scris ceva acum 2 ani, dar chiar sa ramanem ancorati in niste practici invechite? Omul trebuie sa progreseze. A ramane mereu consecvent nu este o calitate, numai boul e consecvent.
_______________________________________ ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 10 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
Samogon a scris:
Va complicati prea tare cu bidoane supraetajate, perforate, pompe de acvarii, etc. Lucrurile sunt atat de simple, ne pierdem vremea, pe cuvant. V-am zis ca iese treaba farte bine daca puneti la incoltit intr-un sac de carpa facut de voi dintr-un cearsaf sau ce aveti. Tineti sacul cu grane in apa 24 de ore si dup-aia il scoateti afara sa se scurga. Din cand in cand aveti grija sa udati sacul cu grane mereu. Nu vad de ce mi-as complica viata cu germinatoare si tot felul. Da, am scris ceva acum 2 ani, dar chiar sa ramanem ancorati in niste practici invechite? Omul trebuie sa progreseze. A ramane mereu consecvent nu este o calitate, numai boul e consecvent. |
pentru mine a fost foarte usor de facut treaba cu bidoanele unul in altul. dupa cum am zis graul din germinator a incoltit uniform in trei zile ,cel din covata inmuiat dimineata cate o ora si invartit ziua a ramas in urma cu doua zile. interesanta si idea cu un sac . voi face un sac dintro perdea si voi incerca data viitoare . sanatate .
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 10 ani |
|
marius 45
40%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 154
|
|
Ai distilat borhotul din sfecla?A iesit ceva?
|
|
pus acum 10 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
marius 45 a scris:
Ai distilat borhotul din sfecla?A iesit ceva? |
salut marius 45 ,uite aici : posteaza acolo sa fim on topic
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 10 ani |
|