Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Karlla
Femeie
22 ani
Timis
cauta Barbat
22 - 44 ani
Bauturi / Bauturi distilate / Distilare whisky 60/40 in stil Glenmorangie Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Ca sa nu vorbim in stil generalist voi detalia aici tot procesul, de la plamadire la distilare, exact cum fac eu. Toate cantitatile pot fi marite sau micsorate proportional in functie de volumul vaselor fiecaruia.
Tin sa precizez ca eu folosesc malt de orz afumat cu turba, dar procesul de distilare poate fi aplicat la orice fel de cereale.

Plamadirea:

Ingrediente:
- malt Whisky (afumat cu turba) - 10.5 kg
- malt Pilsner - 7 kg
- apa (eu folosesc Bucovina la 5 l) - 82 l

Plamadirea este pe temperaturi in crestere cu pauze la 45°C, 55°C, 64.5°C.
Sa nu radeti de jumatatea de grad de la ultima pauza! Recipientul meu de plamadire imi permite astfel de setari fine ale temperaturilor.
Pentru calcularea adaosului de apa si a temperaturii folosesc formulele din cartea lui Palmer, pe care a pus-o si Caberlot pe aici:

"NOTE: These equations also work for degrees Celsius, liters and kilograms. The only difference is that the thermodynamic constant of .2 changes to .41.
Initial Infusion Equation: Strike Water Temperature Tw = (.2/r)(T2 - T1) + T2
Mash Infusion Equation: Wa = (T2 - T1)(.2G + Wm)/(Tw - T2)
where: r = The ratio of water to grain in quarts per pound.
Wa = The amount of boiling water added (in quarts).
Wm = The total amount of water in the mash (in quarts).
T1 = The initial temperature (!F) of the mash.
T2 = The target temperature (!F) of the mash.
Tw = The actual temperature (!F) of the infusion water.
G = The amount of grain in the mash (in pounds)."

Raportul apa/malt din procesul de zaharificare este de 3.2.
Raportul de spalare este de 1.5.

Spre exemplu, la o temperatura a maltului de 26°C si la un raport initial apa/malt de 1.8, inmoi maltul in 39.5 l apa la 49°C. Temperatura tinta este 45°C.
Las 30 min si adaug 9.4 l apa la 96°C pentru a aduce plamada la 55°C.
Las alte 30 min si adaug 15 l apa la 95°C pentru a aduce plamada la 64.5°C unde o tin timp de o ora.
Dupa ultima pauza strecor mustul si storc maltul in presa. Din asta imi rezulta cam 55 l de must la 20.1°Bx --> SG = 1.083.
Pun din nou maltul in recipientul de plamadire si torn peste el 26 l apa la 70°C, ameste bine si fac o noua stoarcere. Imi rezulta 26 l la 4.6°Bx --> SG = 1.018.
Amestec cele doua musturi si am un total de 81 l cu un SG = 1.062.
Pentru ca nu am un recipient de fermentare mare, impart mustul in patru recipiente. Drojdia pe care o folosesc este Safspirit Malt. Pe viitor vreau pornesc fermentarea cu un tip de drojdie de bere care sa dea mai multi esteri si dupa o perioada sa adaug drojdia Safspirit Malt pentru o fermentare completa. Sper sa iasa...

Prima distilare:
Cei 81 l de must ii impart in doua distilari.
Prima distilare o conduc destul de repede, dar nu foarte repede. Prefer sa colectez 4.5-5 l/h, nu mai mult.
Primii 50-80 ml de distilat care este foarte tulbure il arunc, apoi colectez low wine pana la aproximativ 5% in papagal. Asta imi da cam 12 l la taria de 28%vol.
Dupa ce separ low wine continui colectarea chiar dupa 0% in papagal si mai adun inca vreo 3 l. Asta folosesc pentru diluarea "feints" (am incercat, dar nu am gasit o traducere buna pentru acest termen) de la a doua distilare.

Distilarea doua:
Cand pornesti la drum pe aceasta formula nu ai de unde sa ai "feints" pentru a combina cu low wine asa ca eu am folosit in totalitate doar low wine. Asta prima data, pentru ca apoi am mers pe varianta 60/40.
Deci, la a doua distilare se adauga low wine in proportie de 60% din volumul total si feints in proportie de 40%. Ambele la 28%vol.
Astfel, pentru 40 l vom avea 24 l low wine si 16 l feints.
Distilarea o conduc pe procentele 3.5 - 15 - 50 - 29. Voi explica in continuare ce inseamna asta.
Pornesc distilarea la putere maxima si reduc aproape de minim cu 2°C inainte de punctul de fierbere. Pentru un procet de 28% acesta este la 86.3°C.
Colectez foarte incet fruntea, 0.47 l la 83% vol, care inseamna 3.5% din totalul initial de alcool pur din cazan.

Dupa ce separ fruntea, maresc putin puterea si colectez capetele pana la 76%vol in papagal. Imi rezulta un total de 2.14 l la 78%vol care reprezinta 15% din totalul initial de alcool pur din cazan.

La 76%vol in papagal pornesc colectarea inimii. Reglez puterea astfel incat sa colectez cam 3 l/h. Opresc colectarea inimilor la 62%vol in papagal. Imi rezulta un total de aproximativ 8 l la 70.5%vol.

Dupa inimi continui colectarea cozilor, marind si puterea pana la o colectare de aproximativ 5 l/h. Opresc distilarea pe la 3%vol in papagal. Totalul cozilor este de aproximativ 10 l la 31-32%vol.
Cozile impreuna cu capetele le amestec si am cam 12 l feints la taria de 40%vol. Acesta il voi dilua cu cozile de la prima distilare pentru a-l aduce la 28%vol si va fi procentul de 40% din totalul urmatoarei distilari.

Asta este tot!
Sper ca am fost destul de explicit. Daca nu, intrebati-ma si voi incerca sa raspund. 


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374


Bravo SINE    asa cum am mai zis eu ... tu ai trecut la profesionisti 
... acum ... nu te mai doare capul daca anul asta se fac prunele sau NU 

... am citit si eu ... ca la ALL_MALTZ se pune doar zeama la fermentat 
... ai vreo idee de ce nu se lasa grinele ?
... eu cred ca e vorba de spatiu/randament  personal prefer ideea cu grinele la fermentat => cred ca iese mai aromat 
... si in plus eu lucrez la cantitate mult mai mica asa ca ma duc cu fermentarea la 15% si pt asta mai adaug ceva zahar ... RomMaltz 

... apropoo ... ai fost in scotia   

Probabil ca amestecul de distilat brut=prima mina  +  rachiu CAL2=feints iti da urma aia de cozi+capete care e necesara pt GUST 

OSA INCERC si eu ... procedul ... modificat putin     adica rachiul CAL2 il mai distil inca o data = a 3-a oara    asta pt ca ... eu fac rar ... f. rar max 1 data pe an    ... prefer distilatul de vin

sa ai sporuri !
 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Nu am trecut la profesionisti. Vreau doar sa-mi fac hobby-ul mai usor.

Culmea e ca anul asta chiar vreau sa cumpar vreo 250 kg de prune ca sa fac tuica... 

Maltul il strecor pentru a putea sa mai fac o spalare. Nu am auzit pe niciunde sa se fermenteze cu tot cu malt. Nu cred ca este ca la fructe. Practic aproape tot ce contine maltul este solubilizat, cea mai mare parte din ce ramane sunt cojile care acopera bobul.

Nu am fost in Scotia, desi imi doresc mult asta.     
Maltul Whisky l-am luat de la Brouwland.

Multumesc pentru urari!
Numai bine!  


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
@SINE ...

... DACA  te referi la amidoN ... ASTA IESE ... dar ceva arome mai raman acolo    si practic ai aceiasi pierdere daca storci inainte-sau mai mare    decit daca storci la sfirsit  ... adica tot "2,75L / sarja" de ex ... DAR CRESTE RISCUL DE INFECTIE    asa ma gindesc eu 

PRUNELELE...LE ... bune , bune ... f. bune !  

... STIU CA la all-maltz se filtreaza ... si la cereale nu se filtreaza    probabil ca aici se incearca sa se obtina inca un + de randament   daca tot iese ieftin 

CUM SE SIMTE FUMUL ... LA PRODUSUL FINAL ?
... te apropii de un CHIVAS ?    ... sau de ceva mult mai afumat ?

... sa ai bafta de prune bune    si sa faci intr-un an si de pere-padurete sa vezi acolo bunatate 

multe sporuri !
 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Voi face o tura cu fermantare pe malt. Sunt si eu curios care va fi diferenta.

Granele sunt mult mai greu de filtrat. La malt ajuta mult cojile care acopera bobul. Tocmai de aceea mi-am facut moara cu role, pentru a ramane cojile intregi.

Produsul meu final se situeaza undeva intre Glenmorangie si Glenlivet, Sau asa imi place mie sa cred...         

P.S. Sper sa gasesc prune de calitate. Am un coleg care are rude prin Arges si mi-a promis ca ma ajuta.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
@SINE ...
GLENLIVET ... buunnn ... f. bun    am terminat o sticla de 0,75L azi ... si acum ma bat cu una de 1,75L    si etot bun    BUNN ...  

... glenmorangie ... si asta e bun ... l-am gustat de 2-3 ori  ... e 5-7% in plus la pret fata de GLENLIVET ... era bun 

.. ce sa zic ... GLENLIVET de 12 ani ... se simte maltzul ... mirosul ala specific ... gustul usor dulceag ... si nu pisca deloc la limba ... se intinde in gura si e f. catifelat  ... eparfumat dar e un miros proaspat vioi de maltz spre citrice sa zic    nu greu ca mirosul de miere de albine 
... cel mai mult ma duce cu gindul la un irlandez ... JAMESON ... miine maduc sa-mi iau unul ca e la cutie = sticla+ sticlutza metalica ...( VAD CA PE INTERNET E LA +400 KM ... la drcu ... si in JAMESON de 12 ani e tot +55$)     ... si am si de analiza comparata    banuiesc ca GLENLIVET cistiga ... ca doar e aproape dublu la pretz    dar la ce scor ???

BRAVOOO !!! ... daca zici ca esti ... aproape de GLENLIVET ... BRAVO !

... dupa GLENLIVET ... coniacul incepe sa aiba probleme ... si ma refer la CURVOISIER ... HENNESY ... nu stiu MARTEL  ==> PARERE STRICT PERSONALA
(chiar daca sunt ... PRO CONIAC !)

BRAVO SINE !
   


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
@SINE ...

... AM facut ceva teste cu cereale ... fulgi porumb + fulgi secara + maltz      si rezultatele au fost slabe   

... asa ca m-am apucat sa studiez mai bine reteta ta    si am ceva intrebari :
1. vad ca mergi pe temperaturi in crestere     eu din motive de LENE am mers pe descrestere ... raport apa cereale 3-3.5:1 ...
mai exact am facut primul amestec la 65C(4porumb+1secara+1maltz)
si 2 adica [3P+1S+1M] si 3 [2P+2S+1M] la 70C --AM FORTAT PREA TARE =>CONF FEREASTRA BERARITULUI-nu am vrut sa mai reincalzesc amestecul - l-am pus in galeata si gata ...
si am tot facut aditii de MALTZ ... 1/4 la inceput 5/8dupa 1 ora si 1/8 dupa 2-3 ore
(maltz honney si maltz afumat)

... testele cu iod au iesit slab=rau ... am folosit o drojdie de vodca cu amilaze =>speram sa mai recupereze ea = NU A FOST CAZUL
... CRED CA MAI FAC UN TEST CU DRJDIA DE WISICHI ... aia pe care nu ai mai incercato tu ... :-(
... primul amestec a fost cel mai bun ...cam 65%... si 3 cel mai slab(=si cel mai viscos) cam 40% ... ...  asta ca si randament (din 400L la 1000kg cereale)...(sa fie de la fulgii de secara??)...

... ca si gust dupa prima trecere ... toate bune+ALBE ... parca mai aromat al treilea => la toate se simte porumbul plus inca ceva-O FI SECARA si/sau maltzul :-))

...  plamezile le-am acidificat ==>  nu s-au infectat (mirosul e ok !)... dar s-au cam acrit , mai ales ultima care a avut si cel mai mare rest de zahar-sau altele solide (masurat pe refractometru) asta chiar daca am lasato 2 zile in plus ... SIGUR CA AU AVUT SI FERMENTATIE LACTICA ... afara au fost 3-4-5 zile de calduri 30C si au stat 10 zile la fermentat ...
... le-am stors inainte de" firbere" cu 2-3 zile sa se mai activeze drojdiile
INTREBAREA e : ai facut si cu temperatutri in scadere ? ... e o mare diferentza de randament ??

LA LAMURIT ... am plecat de la 14L de 28% ... a iesit OK la gust dar se tulbura daca diluez sub 45-50%
... NU CRED ca am intrat in cozi ... dupa inima am colectat 0.75L care au 50% si apoi cozi pina la 15% ==>> DECI SIGUR AM OPRIT COLECTAREA INIMII PE LA 55%

intrebare 2 : la tine poti dilua fara probleme sub 40% ?

MA GINDESC SA ... MAI FAC O DISTILARE ... sunt curios daca ajuta ...

concluzie => un mic dezastru :-((

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

am verificat ce ai facut tu ... si :

1. vad ca la prima distilare ai un randament de 86% din zaharuri
2. la a doua distilare ai un randament de 94% din alcoolul de start
---------------------------------------------------------
RANDAMENT TOTAL : 81% ...
... asa ceva ziceam si eu ... 90% pe o distilare => adica 0,9x0,9= 0,81

 

p.s.
m-am jucat ca aveam timp ... si am fost curios sa vad diferentza de arome    ...
nu merge daca nu distili de 2 ori ... nu prea poti sa faci mare diferentza intre retete + ca secara e mai sensibila = risc de infectii

... LA DISTILATE DE VIN E MAI SIMPLU ... ... SI E SI MAI IEFTIN IN CAZUL MEU

... PINA LA URMA ... FULGI DE PORUMB SAU DE SECARA SUNT DOAR CU 30% MAI IEFTINI DECIT MALTZUL = NU MERITA sa incerci un bourbon


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Caberlot, Imi pare rau ca nu a iesit cum ti-ai dorit.

Maltul honey si cel afumat nu au puterea diastatica atat de mare ca maltul Pilsner, Pale Ale sau cel de distilarie.

Nu prea inteleg cum ai facut plamadirea. Ai incalzit la 65°C si apoi ai lasat sa se raceasca adaugand malt?
La a treia ai incalzit la 70°C si apoi ai lasat sa se raceasca?

Whisky-ul meu il diluez la 42%vol pentru baut si nu se tulbura. (Decat daca fac greseli de diluare...    )


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
@Sine

... daa exact asa am facut 1 la 65C si 2-3 la 70C     lenea e cucoana mare 

... m-am gindit eu ca poate sa fie lipsa de enzime    dar nici chiar asa    pt ca 6:1 a fost mai bine decit 5:1  ... reteta spunea 10-15% maltz

... secara (fulgi) clar ca nu ajuta    ba din contra incurca  in proces ... si nici la gust nu aduce un mare +    oricum aroma ei nu poate trece peste maltz si/sau porumb   astea sunt mai tari 

...  la  prima tura mi-a fost frica ca ALFA-AMILAZA nu va taia crengile groase    dar se pare ca le poate taia mai bine daca BETA -AMILAZA a taiat deja crengutzele    si o sa folosesc un maltz 6 row ... si cam 35-40% ... si ceva mai multa apa ca sa fie mai fluida compozitia ... ma duc spre 4:1
... si in plus credeam ca se raceste mai repede galeata de plastic 

... acum o sa fac una galeata la ... 65-67C ... si una la 62-64C ... sa vedem

oricum incepe sezonul de struguri !!!
... am cu ce ma juca 

... nu-i bai mare ... am vrut experientze ... am facut experientze ... am si rezultate , dar sunt proaste ... nu cum speram
=... invatam din greseli ... ORICUM F.F. PROBABIL CA NU O SA MA MAI INCURC CU GRINE => RAMAN PE MALTZ ( mai ales ca diferentza de pretz e mica 30%) ... SI NICI PE DROJDIA CU AMILAZE NU MAI PUN MARE PRETZ :-( = SPERANTZE


 

p.s.
... pina la urma ... am mari probleme de spatiu ... nu de tehnologie => de asta incerc sa simplific procedeul !


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
... se pare ca a FUNCTIONAT 3D = a treia distilare   

 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Si cum se prezinta aromele dupa 3 distilari?

Nu am facut niciodata 3 distilari.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
... aromele sunt ok   

... adica prezente    ... si parca ceva mai fine    dar nu e problema ca sa le identifici    porumb, maltz si urma de fum 


 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
ATENTZIE LA DROJDII !!!

... se pare ca ... nu a prea mers nimic la experimentul meu   
... drojdiile grozave cu amilaze si pt vodca( 5-7-zile dau 15% -- e drept ca am fortat cantitatea de zahar cu 33%--- dar am ramas pe doza de zahar pt.15%... si ei zic ca temperatura optima e 30C ... si eu le-am tinut la 25-27C) ... dupa 8 zile de la 250 g/L au ajuns la 100g/L    ... si asta dupa 3 aerari si o aditie redusa de nutrientzi-suplimentari (cam 50% din doza aplicate dupa 7 zile )  

DECI  ... AM FACUT   O SOLUTIE DE ZAHAR INVERTIT CU HELAS (asta sa fie problema are metabisulfit ???) de 250g/L zahar + ceva pasta de rosii ca sa fiu sigur de nutrientzi ... ca sa verific drojdiile
... se pare ca merg f.f prost 

NU MAI CONTEAZA ... UNDE    E PROBLEMA    ... IDEEA E CA SUNT F. MULTE VARIABILE IN PROCES ...
MATERIA PRIMA
DROJDII
TEMPERATURI
TIMP
CURATENIA IN TIMPUL PROCESULUI-aici se pare ca e OK = nu s-a infectat plamada
CONSERVANTZI POSIBILI ???
ETC.
........ NU AM GASIT NICI O DATA DE VALABILITATE PE PLIC ==> OARE SUNT VECHI ?==>>CIT DE VECHI ??? ... ASA E CIND LE IEI DE PE NET :-((

... ... asa ca ...    nu va descurajati daca ceva nu merge bine !

... pe mine nu ma streseaza ... productia ... si nici nu ma grabesc ... asa ca  o sa merg pe aerisiri=remontari => o aerisire=20g Zahar in 24 ore ... sa vad cit coboara  ... si o sa rezolv problema incet ca la 9-10-11% nu prea mai e risc de infectie

... poate ca de curiozitate ... o sa fac un test si cu zahar invertit cu lamiie    ... asa ca sa avem TOTI o idee cam cit METABISULFIT=CONSERVANT  E INTR-UN "HELLAS" bun=scump 3x pretzul unuia normal ... e drept ca vine din orient    si cu tziganii aia    nu stii ce cumperi    au si ei un mic comertz 
... oricum ... sa nu dam cu piatra ... inainte de test ! (poate ca --- conservantul vine din PASTA DE ROSII ???)

... ... sau ... poate ca vine de la luna ... ca la pesti

in rest ... toate bune !

   

p.s.1
... daca ... lucrurile nu se indreapta ... in 2-3 zile ... atunci fac un test asa cum scrie pe plic zahar dizolvat in apa + drojdie ( ce o sa fac dupa cu atita alcoholl ?)

p.s.2
... ciudat ... sunt ceva drojdii-urme pe fundul galetii si o spuma de un deget deasupra ... si in galeata lichidul pare limpede-cristal ... ... ...  o fi de la vodca cristal ?

p.s.3.
... o sa mut postarea asta undeva ... ... unde ii e locul ... unde ?


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
aurel100
20%

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 66
Maeste saptamina viitoare voi avea maltul de la Marius si as vrea sa incerc sa-mi fac whisky in casa .Pentru nestiutori  ca mine sa inteleg ca maltul a fost presat cu role nu maruntit cu risnita sau moara cu ciocanele?

pus acum 8 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
L-am macinat cu moara facuta de mine.


Avantajul este ca panusile care inconjoara bobul raman intregi si ajuta la strecurare.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 8 ani
   
aurel100
20%

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 66
Multumesc pentru raspus ,dar tot nu-mi este clar care este granulatia maltului in urma procesarii prin  moara cu valturi.Pentru cei care au facut whisky ceea ce intreb eu este un lucru minor de aceea va rog ingaduinta, poate ca sint mai multi care nu stiu ,dar nici nu pun intrebari din varii motive.Daca se poate as mai avea o intrbare:in afara de malt preparat de fabrica se poate pune si orz care nu a fost preparat si daca da ,care ar fi proportia?

pus acum 8 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Eu reglez distanta intre valturi la 1 mm. Rezulta ceva mai multa faina decat si-ar dori cei care fac bere, dar pentru distilare este mai bine pentru ca ai un randament de extragere mai bun.

Poti sa pui cereale nemaltificate pana la 85% din total.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 8 ani
   
aurel100
20%

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 66
Maestre multumesc pentru raspuns.Pe cei care fac bere si sint din Buc in ajut eu cu macinarea avind o risnita profesionala de restaurant.Cerealele macinate cu risnita respectiva pot fi aduse la granulatie cum este faina de griu din comert.

pus acum 8 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la