Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login
POZE BAUTURI
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: Kalifa din Ialomita
| Femeie 23 ani Ialomita cauta Barbat 24 - 65 ani |
|
FlorinB
20%
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 88
|
|
Salutari,
Se zice ca daca ai vasul de distilare din inox si nu din cupru, garantat se va lipi plamada. Se zica ca singura cale de a nu lipi plamada in vas de inox este un amestecator.
Sunt sigur ca inoxul o fi ma predispus la lipire decat cuprul, insa am avut un succes neasteptat (de mine) cu recomandarile lui SineNomine (pe aceasta cale ii multumesc inca o data pentru ajutorul dat de-a lungul timpului ).
Pe scurt: am cumparat 2 litri de inele ceramice de aici: http://pepika.ro/inele-ceramice-jbl-cer ... 79395.html. Nu e reclama, cred ca puteti cumpara de oriunde.
Am avut placerea sa constat ca niciuna din cele 4 distilari de plamada de fructe (piersici) nu s-a prins deloc. Cu accentul pe "4" (nu s-a intamplat doar o data) si pe "fructe" (care se spune ca sunt mai predispuse la lipire decat cerealele).
Evident - am mestecat pana la 50-55 grade in plamada, inainte de a-i monta capacul.
Diseara - am program de dubla lamurire: 1. lamurirea nevestei - ca de ce e nevoie sa blochez bucataria 2. lamurirea rachiului - avem de lamurit vreo 15 l la aprox 30 grade.
Prima lamurire o fac cu coada maturii (sa vedem la care capat al ei ma voi afla ), a 2-a cu coloana de sticla.
Va salut, FlorinB
|
|
pus acum 10 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Asa este! Distilarea simpla este cea mai buna daca vrei arome. Tocmai de asta am trecut pe varianta clasica cu doua distilari simple.
Cunosc foarte bine modelul ala de coloana si nu scade asa mult la arome. Inaltimea mica, umplutura redusa si faptul ca este o coloana CM putin modificata, face ca aromele sa fie destul de prezente in produsul finit.
Dar tot mai bine ar fi sa faci inca o distilare simpla.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.
|
|
pus acum 10 ani |
|
FlorinB
20%
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 88
|
|
Amandoi aveti dreptate...
Daca prima distilare am facut-o clasic, a 2-a distilare am facut-o totusi pe coloana. Tot cu inele ceramice inauntru, ca sa se creeze ruperi de pelicula si sa fiarba.
Aromele le lamurim peste 1-2 zile.
Cantitativ - nu a iesit mult, c-asa-i la fructe.
|
|
pus acum 10 ani |
|
FlorinB
20%
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 88
|
|
Nu pot modifica mesajul, asa ca fac post nou.
Inca nu m-am acomodat cu coloana, este de fapt motivul principal pentru care insist sa lucrez cu ea: La fiecare distilare cu ea ma sucesc: ba imi place mai mult "stilul clasic", ba mai bine e cu coloana.
Salutari, FlorinB
|
|
pus acum 10 ani |
|
cazanel
30%
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 142
|
|
buna ziua .va doresc cazane pline si tuica tare.bine v-am gasit i-mi cer scuze ca va raspund asa tarziu,dar stiti cum e toamna .eu fac tuica si vin de vreo 30 de ani si ma consideram 'tatic' dar dupa ce am vazut pe aici ma declar incepator .ce e drept am ceva scule pe care am posibilitatea si sculele ca sa le fac,dar omu cat traieste invata.sper sa ma descurc mai bine cu scrisu la calc pe viitor si ma bucur ca am reusit sa intru pe acest forum
_______________________________________ unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice mindrele sa nu m-ii mance
|
|
pus acum 10 ani |
|