Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login
POZE BAUTURI
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: Thedark15
| Femeie 24 ani Bacau cauta Barbat 24 - 46 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Am facut-o din doi cilindri de 40 mm din bara de inox pe care i-am randalinat la strung. Un cilindru se roteste actionat de bormasina. Am preferat varianta cu bormasina ca sa nu mai aglomerez locul cu un alt motor si cu accesoriile lui. Celalalt cilindru este liber, se roteste doar cand bagi boabele. Reglajul intre cilindri se face cu bolturi excentrice.
22.2KB
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.
|
|
pus acum 10 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Aici se vad suruburile (cele de pe centru) care blocheaza "excentricii".
16.8KB
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.
|
|
pus acum 10 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
O vedere de jos
20.2KB
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.
|
|
pus acum 10 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Aici este toata moara. Am pus-o pe o teava de PVC doar pentru proba. Suportul rotund este conceput pentru a putea sta pe un bidon de polietilena ca cele pentru fermentare.
22.7KB
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.
|
|
pus acum 10 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Si o vedere din interiorul cuvei. Moara se comporta extraordinar. Boabele de malt sunt sparte intr-un mod mult mai uniform decat la moara cu ciocanele si cel mai important, cojile care acopera bobul raman intregi. Ele ajuta la drenaj in timpul strecurarii plamezii.
Zilele urmatoare voi pregati maltul pentru o plamadire de whisky si voi face un filmulet cu procesul de macinare.
14.1KB
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.
|
|
pus acum 10 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Bravo Sine, esti nr. 1 in tehnicalitati. Cand am nevoie de o idee/sfat esti primul la care apelez.
ps: dar coloana aia ramane cea mai impresionanta creatie a ta din ultima vreme. ps2: am gasit wi-fi foarte aproape de casa.
_______________________________________ ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 10 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Mersi, Samogon! Incerc si eu... Despre sfaturi... oricand, cu mare placere.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.
|
|
pus acum 10 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Eeee, ar mai fi de facut... Deja ma gandesc la un alambic mai mic, de vreo 12-15 l in baie de apa (pentru a face absint). Mai vreau sa fac si un storcator centrifugal... mai sunt de facut...
Plita am refacut-o pe caramida refractara, dar incalzirea cazanului o fac cu rezistenta interna.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.
|
|
pus acum 10 ani |
|
Cristian T
Membru nou
Din: iasi
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 7
|
|
SineNomine , maestre , lumineaza-ma ! Cun se face absintul ? Am cautat pe net , dar nu gasesc modul de preparare . Ingrediente gasesc dar nu si mod de preparare
_______________________________________ A sti sa bei este o adevarata stiinta !
|
|
pus acum 5 ani |
|
Amedeo
50%
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 273
|
|
Salut Cristian. Tot zic c-o să încerc și io una din rețetele găsite pe net, da` încă nu m-am învrednicit să adun toate bălăriile necesare. Prepararea nu-i mare scofală, calitatea și dozarea ingredientelor pare a avea importanță. Cică se macină ingredientele și se lasă la macerat fro 48 de ore în alcool de 85, apoi se filtrează, se diluează cu apă și se distilă. Apoi se ia un litru de distilat și în el se pun alte bălării, alea care dau culoarea specifică absintului și probabil mai adaugă și ele încă ceva la arome, și se încălzește lejer fro 5 minute. Se lasă la răcit și se adaugă peste restu` distilatului. Și gata. Uite colea niște linkuri:
|
|
pus acum 5 ani |
|