constantin
50%
 Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 241
|
|
SCUZATI, VA ROG, LIPSA INDELUNGATA......................... Dar 2 job-uri si cazan, pe care toate trebuie sa le fac profitabile, e greu.... Ce e drept, doar cazanul trebuie sa-l fac mai profitabil, ca in rest, e bine........... O sa-mi faca familia statuie......... dar cum bronzul e scump o sa fiu impaiat........... E mai ieftin............
Am mai cumparat de la marinica 1 kg de drojdii si unul de gluco sa am pentru plamadirile mele all malt.... Sa ajunga.... Sa nu intre lumea in concedii si eu sa raman cu degetul in nas...........
Multumita maestrilor de pe acest forum am obtinut din 23 de kg de grau incoltin 7,8 litri alcool pur....
Folosesc o plamadire all malt cu temperaturi in crestere 43, 53 ,64 grade celsius cu cate 25 min pauze la 43 si 53, apoi vreo 40 min la 64 grade ... cu maltul din grau incoltit 1/4 - 1/3 acrospic din lungimea bobului, Cum fac.......... . Inmoi graul 12-14 ore, apoi il pun in saci de nilon (din material pentru strecurat branza), sacii au aprox 30 * 70 cm, iar in fiecare sac vin aprox cate 6 kg de grau ( uscat ), apoi, cam la 12 h numai il intorc pe toate partile sa se aeriseasca.... In maxim 48 de ore graul ajunge la maltificarea dorita.... Precizez ca tin graul la incoltit intr-un beci de bloc unde am aprox 20 de grade....
Plamadesc, apoi pun vreo 30 ml de glucoamilaza de la Marinica pe la 50 de grade celsius, folosesc cam 1 - 1.5 ml / kg de cereale.... Fac o cultura starter din aprox 1 gr / kg de cereale, dar fara a folosi pompa de acvariu, doar amestec din plamada indoita cu apa si o pun peste drojdie.... Merge trasnet...... , vorba lui Florin B si a lui Sine, cred, Drojdiile astea sunt niste animale.... Rup stilul in 2 zile..... In a 3 -a zi pun la distilat.... Apoi, lamuritul, colectez in sticle de juma de litru vreo 3 litri apoi in sticle de 2 litri pentru o mai buna separare a fractiilor si un mai bun control al lamuritului, dupa vreo 2-3 zile gust si masor si stabilesc toate cele trebuincioase... , respectiv, frunti, inimi si cozi.... nu mai spun ca separ , chiar si la distilarea bruta ....fruntea.... vreo 70 ml la un cazan de 100 litri...... Urmeaza, apoi, aschii de cires si toate celelalte... Stiti voi, ca eu doar sunt un biet invatacel..... Multumesc pe aceaste cale moderatorilor si tuturor participantilor la acest forum pentru idei si pareri, inclusiv lui Marinica pentru ^animale^ , cat si lui Florin B.... Bun.... Ca doar nu sunt la Oscar...... sa multumesc in stanga si dreapta......... sunt putin ametit din degustarile din seara asta si de faptul ca am muncit azi toata ziua la 65 grade si mai sus.... Multumesc Strava si moderatorilor,.... Fara ei inca invocam zeul distilariii ......
p.s. Nu Stiu daca am sa ajung in Delta............ Familie mare, ^ remuneratie mica, dupa buget ^, bugetarii stiu.... voi vedea 
|
|