Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Thedark15
Femeie
24 ani
Bacau
cauta Barbat
24 - 46 ani
Bauturi / Handmade / SPP - spiral prismatic packing Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Am reusit, in cele din urma, sa produc in serie umplutura SPP.
Sunt facute din sarma de inox 304 de 0.4mm.
Au 4 mm diametru si 6 mm lungime.
Asta ar fi raportul cel mai bun pentru o coloana de 50 mm diametru.

spp spiral prismatic packing reusit, cele din urma, produc serie umplutura spp.sunt facute din sarma

58.5KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
Nu ne povestesti si cum le-ai facut? Asa, pentru curiozitate.

...toata admiratia pentru treaba de calitate pe care o faci de fiecare data.

Daca as putea as scoate inelele de sticla de la coloana mea sa pun SPP de la tine sa vad cum merge treaba si care sunt diferentele. Sunt convins ca sunt majore. Inele alea de sticla au o suprafata mica.


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 10 ani
   
constantin
50%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 241
Ce bine arata !!!!!!!!!!!   CE cantitate de sarma trebuie la un litru de SPP si cam in ce timp reusesti sa faci un litru de spp ? Le-ai corodat sau le-ai calit ?

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Nu stiu inca cat intra la un litru.
Vreau sa le corodez cu apa tare.
Revin cu amanunte si poze maine.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
constantin
50%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 241
As putea apela la tine pentru 1,5 litri de spp ?  , contra cost , bineinteles   

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Sigur ca da.
Dar esti sigur ca iti ajunge?
Mie pentru o coloana de 50 mm diametru si 900 mm inaltime imi trebuie 1.8 litri.
Tu ce dimensiuni ai la coloana?


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358

Samogon a scris:



Daca as putea as scoate inelele de sticla de la coloana mea sa pun SPP de la tine sa vad cum merge treaba si care sunt diferentele. Sunt convins ca sunt majore. Inele alea de sticla au o suprafata mica.


Poti sa faci asta.
Inelele alea pot fi sparte cu un cleste mic cu maner lung. Nu imi vine acum in minte cum se numeste exact... sunt folositi in medicina...


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
BRAVO SINE 

astept sa vad daca ... sunt chiar asa de grozave    asta daca ai timp sa faci ceva comparatii cu ce ai facut=distilat mai demult

 

p.s.
pe mine m-ar interesa sa le fac din Cu


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Am gasit in cele din urma varianta cea mai buna si cea mai rapida pentru producerea SPP-urilor.    


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
bionut
50%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 293
Nu ai o valoare aproximativa pentru cata sarma trebuie pentru un litru? Imi trebuie vreo 2.3 litri si nu stiu cata sarma sa cumpar. Mai am acasa doar sarma cromata pentru rame, trebuie sa cumpar din inox special pentru asta.

pus acum 9 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Sarma de 0.45 intra cam 1.2 kg/litru.
Conteaza foarte mult cat de stranse sunt spiralele. Eu le fac mai stranse. Am vazut si cu 0.8 kg/ litru, dar parca nu as vrea sa le fac asa de largi.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 9 ani
   
bionut
50%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 293
Mersi!
Nici eu nu le vreau largi  dar cum nu am termen de comparatie o sa le fac la ochi si vad cat iese la sfarsti. Macar sa am o idee de la cat sa plec.


pus acum 9 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 4 ani
   
bionut
50%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 293
La noi nu prea se gasesc bureti de vase din cupru, nici din inox pur nu gasesti usor. Dar pe Aliexpress a aparut de ceva timp genul asta de "plasa" din cupru, special pentru coloane.
Ar fi interesant un test comparativ intre SPP si plasa asta de cupru. Eu am SPP facute cado de Sine si inca un coleg de forum (saru-mana inca o data  ) dar spre rusinea mea nu am apucat sa le folosesc

spp spiral prismatic packing noi prea gasesc bureti vase din cupru, nici din inox pur gasesti usor.

57.5KB


pus acum 4 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
SPP-ul bate tot la capitolul HETP. Plasele astea din cupru sunt mai greu de întreținut pentru că cu timpul se umplu de oxizi și trebuiesc curățate. Iar pentru neutralizarea sulfului nu este necesar atâta cupru.

_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 4 ani
   
bionut
50%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 293
Cred ca se gasesc si plase la fel dar din inox. Stiu ca SPP-ul e cel mai bun dar e mai dificil de facut iar de cumparat e foarte scump.

pus acum 4 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
In seara asta am terminat cele doua role de SPP. 3 zile mi-a luat. Sunt 2 kg care ocupa un volum de 1600 ml. Sunt mult mai dense decat ma asteptam. Le-am facut de 4 mm diametru cu 4-6 mm lungime. Profilul ales a fost dreptunghiular.

spp spiral prismatic packing seara asta terminat cele doua role spp. zile mi-a luat. sunt care ocupa

39.6KB


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 3 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
  Sam

… de aratat arata bine …    sa vedem ce effect au  … mai bune ca si pitricelele 

 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 3 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
Intre timp am mai facut 1 kg cu profil triunghiular si sarma de 0.45. Au iesit cu densitate si mai mare, cam de 1.6 kg / l desi am respectat dimensiunile recomandate. Nu vad neaparat un lucru rau in asta. Masa mai mare inseamna stabilitate termica mai buna.Tot de 4 mm diamteru si 4-6 mm lungime le-am facut. Acum am 2 litri si ceva din 3 kg sarma si deja am umplut coloana cu ele. Cam un metru si un pic ocupa. Mai raman 13 cm pana la teu. Aici s-a potrivit perfect.

La suflare opune mai multa rezistenta decat buretii. Maine le fac proba. Sper sa nu fi muncit degeaba, ca in cazul in care sunt prea mici si limiteaza puterea sau debitul, va trebui sa fac altele. Acum am deprins tehnica, pot sa fac 1 kg pe zi, muncind cam toata ziua. Pe cele de ieri le-am facut in 8 ore cu pauze doar pentru masa si veceu.

spp spiral prismatic packing intre timp mai facut profil sarma 0.45. iesit densitate mai mare, cam

44.8KB


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 3 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
Sam

… ai luat startul cu SPP-uri 

… …  care e diferntza     sa nu zici ca ai ajuns la 95,5% 



ps
… eu cred ca ma bag pe o galeata de bere … adica 20L galeata … util 17L … raman cam 15L
… … sa vad daca gasesc ce-mi trebuie pt o … Neagra   


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 3 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
Cum ai ghicit, Cab?
Deci chiar la 95.5% am tras capetele. 

Problema a fost ca la inima am marit prea mult puterea avand totul izolat, inclusiv coloana. A inceput sa sufle la capacul cazanului mare. Am reparat problema si intre timp am redus puterea si am colectat inima la 93% cu RR mic de 1:1 si debit de 2.5 l/h. Cand a scazut la 92%, am marit din nou RR-ul colectand ultimul litru de inima la 95, apoi 94%. Cozile au fost f putie si extrem de eficient comprimate.

Gustul, ce sa va zic, mi se pare absolut neutru, in ciuda concentratiei mai scazute a inimii, care a fost doar alegere. Puteam sa trag toata inima la 95.5 daca voiam. Chestia e ca nu stiu daca merita. Daca faci separatiile cum trebuie si lasi coloana sa se acomodeze cu echilibrul, poti obtine un alcool neutru si la o concentratie mai mica, avand avantajul debitului mai mare.

Ieri am avut niste regrete ca le-as fi facut prea mici. Dintre toate tipurile de umplutura pe care l-am incercat (bureti, pietre de lava, SPP) astea opun cea mai multa rezistenta cand sufli in coloana. Poate daca le faceam de 5x5 as fi putut sa dau focul mai tare. Asta e acum, n-aveam de unde sa stiu dinainte. Poate cand voi avea chef, o sa fac si unele de 5x5. Dar abia mi-au trecut basicile. Am avut mana umflata si ma dureau si oasele, nu numai muschii de la mana. Pai am calculat 8000 de arculete dintr-o rola, iar ultima rola a fost mai a dracu ca ramanea sarma agatata si trebuia sa strang sficul de doua, trei ori la fiecare taietura. Am facut antebrat ca Popeye marinarul. 

spp spiral prismatic packing cum ghicit, cab? deci chiar 95.5% tras problema fost inima marit prea

32.8KB


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 3 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
Tarodul folosit la SPP-urile dreptunghiulare.

spp spiral prismatic packing tarodul folosit spp-urile

30.7KB


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 3 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
...si cel pentru SPP-urile triunghiulare

spp spiral prismatic packing ...si cel pentru spp-urile

31KB


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 3 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
Asta din urma a fost mai buclucas. Se incaleca sarma si trebuia sa stau cu ochii pe ea. Cel dreptunghiular mergea asa usor ca puteam sa-i strang o sarma la butonul bormasinii si sa plec sa-mi vad de alte treburi. Trebuia doar sa ma mai intorc din cand in cand sa tai carnatii de SPP.

Pe tot parcursul fabricarii SPP urilor m-am consultat permanent cu Bionut si trebuie sa recunosc ca a avut o contributie insemnata la reusita mea.


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 3 ani
   
bionut
50%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 293
Ma bucur totusi ca nu a fost contributia mea atat de insemnata incat sa fac si eu basici 

pus acum 3 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
Hahaa! 
Basicile trec, dar SPP-urile raman... pururea. 


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 3 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
Sam

… se pare ca ceva efecte ai pe acolo    ramane sa vedem o proba optimizata 

… eu sunt… mai conservator... ca sunt mai batran … asa ca ma multumesc cu arcuri de Cu    care dau lejer +70%  in 30cm de coloana si in plus beneficiez de efectul Cu    adica reduc la maxim compusii sulfurosi 

… baga tare pe neutre    ca vine valul 3  si desinfectarea pe interior= tratamente stramosesti contra gripei 

… … apropos sa nu uiti sa te pregatesti pt valul 4    din toamna 





_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 3 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
Ca efect remarcabil e ca am avut debit de 2.5 l/h la 93% folosind doar aprox 1600 W, plecand de la plamada de 12%. Ieri am refacut calculele asupra puterii ochiurilor de la aragaz. Nu cred ca as fi obtinut debitul asta cu putere atat de mica folosind bureti sau pietre de lava. Abia acum mi-am dat seama. E drept ca am si izolat tot ce s-a putut, inclusiv coloana. Data viitoare voi seta o RR mai mare incat sa mentin concentratia la 95%.

Si cum arata arcurile de cupru dupa cateva folosiri, Cab, nu sunt pline de jeg? La mine e suficienta o distilare si cand torn apa calda prin tevi iese o mizerie de nu se mai termina. Dar recunosc ca nu le-am curatat niciodata cu otet sau sare de lamaie. Mi-a fost lene. Si ce rost are sa le curat ca oricum se jegaresc la loc?


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 3 ani
   
bionut
50%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 293
Eu pun capac triclamp la baza coloanei si o umplu cu apa fierbinte cu sare de lamaie, in 10 minute e ca noua. Cel mai rau parca se "murdareste" deflegmatorul.

pus acum 3 ani
   
sergiurau
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 167
@samogon
Distilezi o singură dată, direct la coloană?


_______________________________________
Cu limba înegrită, cu dinții violeți
Sînt mort și eu de beat, sînt morți și ei de beți

Armand C Banu

pus acum 3 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
Ce incantare sa te revedem, Sergiu! 
Da, direct la coloana distilez, din plamada, dar trecand prin thumper. Sunt mai multe detalii pe topicul cu coloana CCVM.

Bionut, la asta m-am gandit si eu dar cand dai drumul la apa trebuie evacuat cu grija ca altfel iese toata umplutura odata cu apa. Am patit prima data din greseala si de fiecare data cand voiam sa scot umplutura din coloana umpleam coloana pana sus cu apa tinand mana sub teava si dadeam drumul brusc la apa in cada si cadeau toti buretii. Asa ca ai grija.

La mine cel mai tare se murdaresc tevile care pleaca din cazan si duc spre thumper. Se mai mudareste putin si exteriorul tevii din thumper dar coloana e curata, mai ales in partea de sus. Condensatorul de reflux doar putin se cunoaste pe zona cea mai activa ca a avut contact mai mult cu vaporii. Nu pot sa zic ca e mudar.


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 3 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
  Sam

… bineinteles ca se mai si murdaresc si arcurile si tevile    dar asa cum zice Bionut se curata usor cu apa cu sare de lamiae si ceva apa oxigenata    in 15-20 min treaba e gata  in max 30 min sunt la loc in coloana  … oricum fac 3-4 ture si apoi le spal iar ca sa lamuresc 

… in plus pe mine ma intereseaza aromele    pt ca la grade  imi ajung 40-45%    si oricum iese pe la 60-70% 




_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 3 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391

Haloo

… nu se mai experimenteaza nimic pe aici     

Ai atins perfectiunea Sam ?





p.s.
Amedeo … ai dat drumu la CAZAN ?


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 3 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752

Perfectiunea n-am atins-o dar ma multtuesc si cu jumate de perfectiune.
Saptamana asta am mai distilat ceva, dar nimic deosebit. Am tras cap-coada la 95% cu SPP. Se simte o mica diferenta fata de bureti, mai ales in gust/miros. Astia 7 litri de inima o sa-i pastrez pentru visinata.

Si azi am mai pus o plamada de malai. Am inceput sa ma descurc singur cu turnatul malaiului. La ora 5 eram gata cu plamada racita. Am pus drojdie Pakmaya si vad ca asta nu mai miroase asa urat ca cealalta dar e mai scumpa. Cu Marinica fermenteaza prea incet. Poate ne aduce si noua drojdia aia buna care era la inceput. Aia de puneai putina si fermenta in doua zile tot.


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 3 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
Sam

… daca e vorba de GUST … poate ca ma apuc si eu de SPP-uri 

… dar eu vreau sa pastrez aromele  … tu Sam vrei sa iasa cit mai neutru  … adica nu impingem in aceiasi directie 




_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 3 ani
   
Amedeux
40%

Inregistrat: acum 4 ani
Postari: 173
Din păcate încă n-am dat drumu` la treabă Caberlot, e încă prea frig noaptea ca să las butoaiele la fermentat la temperatura de afară. Sper să recuperez cînd s-o stabiliza vremea.

pus acum 3 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
Am corodat SPP-ul in baie de clorura ferica. Dupa niste peripetii naspa care m-au umplut de draci, ca nu mi-a ajuns un litru de clorura sa scald toate SPP-urile, in final am reusit sa le corodez pe toate, mai mult sau mai putin. Din lucioase au devenit mate, asta am si vrut. La urma le-am spalat si le-am fiert in multa apa cu bicarbonat, de mai multe ori, sa curat toata clorura.

3 zile la rand am avut ocazia sa testez SPP-ul corodat si sa fac o diferenta. M-am jucat in fel si chip cu puterea si rata de reflux si ce pot sa spun dupa experienta... nu am simtit nicio diferenta intre SPP-ul corodat si cel necorodat.

Pot mari focurile cat nu poate aragazul sa duca iar coloana functioneaza bine. ieri cred ca s-a inundat ca auzeam in partea de sus ca niste furnicaturi, insa distilatul avea 16 grade C si 94-95%. Debitul initial a fost de 1.8 L/h apoi a mai scazut. Ma nemultumeste ca cum reduc rata de reflux, scade imediat concentratia. Aia de pe HD se lauda ca cu rata de reflux de 1:1 trag la 95%+... altii spun ca trag 3 litri pe ora cu coloana de 2 inci semi-inundata. 3 litri as putea si eu sa trag, nu-i asta o problema, dar nu la 96%. Ma gandesc mereu ca poate n-am facut SPP-urile cum trebuie. Poate le-am taiat prea lungi, poate trebuiau mai largi, mai colturoase...


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 2 ani
   
bionut
50%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 293
Nici la mine cu SPP facut de SineNomine nu se verifica nimic din cele spuse de forumul homedistiling... concluzia mea e ca ori nu stiu ce vorbesc ori sunt laude pescaresti 

pus acum 2 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
Da, e Odin ala care spune intr-un thread lung de 10 pagini cum trage 4-5 litri pe ora cu coloana de 2 inci dar nu spune concentratia. La RR de 1:1 e posibil, si eu am tras 4 l/h la 93%. Dar nu cred ca se poate la 96%. Intre 93 si 96 e diferenta de vreo 10 talere teoretice.

El pledeaza pentru bagat putere mare in coloana de 2 inci si mers cu coloana semiinundata, insa da, partial sunt deacord. Si la mine curge la concentratie destul de buna chiar si cu coloana aproape inundata, insa cred ca exista totusi o limita, nu cum cere el, 4000W la coloana de 2 inci. La mine maximul suportat e cam de 2800W, estimand dupa debitul in mod alambic de 5-6 litri/h.


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 2 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
Am uitat sa pun poza cu SPP urile dupa corodare. In poza asta le spalasem dar nu suficient. Nu-i destul sa le clateati in multe ape. Abia dupa ce le-am fiert cu bicarbonat de 3 ori si le-am mai limpezit inca de 15 ori, au iesit curate, fara niciun miros.

Am uitat sa zic ca se incalzeste puternic solutia de clorura ferica in timpul corodarii. Am fost 1 idiot la patrat ca am turnat apa dup-aia ca sa fie toate acoperite in solutie, uitand ce ne spunea profa la chimie in clasele de gimnaziu si liceu ca niciodata nu se toarna apa in acid ci intotdeauna invers. Din fericire am scapat teafar.


spp spiral prismatic packing uitat pun poza spp urile dupa corodare. poza asta spalasem dar

98.5KB


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 2 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391


BRAVOOO ! 
   .... voi chiar vreti sa ajungeti la olimpiada ?

La multi ani    si la mai mare 


   


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 2 ani
   
bionut
50%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 293
Eu le-am curata cu percarbonat de sodiu si apa calda.
Odin vinde cazane, coloane si umpluturi, iși lauda marfa 
Parca "istill" e marca lui, sper sa nu gresesc.


pus acum 2 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la