Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login
POZE BAUTURI
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: Profil Alexandraa.
| Femeie 22 ani Braila cauta Barbat 26 - 80 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Recipientul de inox l-am cumparat de la un targ apicol. Ei il folosesc pentru maturarea mierii. Are fundul convex in interior si gaura cu filet interior de 1.5''.
Pe mijlocul recipientului am pus o banda de panza din fibra de sticla cu teflon (rezista la vreo 300°C) peste care am bobinat 4 rezistente de cate 800W legate 2 cate 2 in serie. Am facut asta pentru ca rezistentele sa nu se incinga foarte tare. Rezistentele sunt din kantal si au fost spiralate. Eu le-am desfacut cu grija, ca sa nu se faca noduri. Peste rezistente am mai pus un strat de panza si am strans totul cu banda textila. Rezistentele se incalzesc pe la 120°C.
22.8KB
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 10 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Recipientul l-am izolat cu elastomer de 8 mm grosime pus in doua straturi. Materialulare adeziv pe o parte si se aplica foarte bine si usor.
27KB
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 10 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
In interior am pus un amestecator facut din platbanda de inox.
27.2KB
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 10 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Amestecatorul este antrenat de un motor de stergatoare de parbriz de Dacia 1310. Are din fabrica doua viteze, cea mica este cam de 60 rot/min. Se comporta foarte bine, dar la plamezi mai vascoase ar trebui ceva mai puternic.
21.4KB
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 10 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Pe lateral am pus doua termometre, unul sus si altul mai jos, pentru a monitoriza temperatura mai bine. Aici este recipientul pregatit pentru prima plamadire.
23KB
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 10 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Iar in poza asta sper sa se vada forma fundului. Aaaa, sa nu uit... Am facut si un fund fals din tabla perforata de inox 1mm cu gauri de 1.5 mm. Voi pune o poza alta data, acum nu am niciuna.
18.7KB
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 10 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
ai montat rezistentele la mijlocul cazanului pentru a avea o suprafata mai mare de incalzire ,nu ? daca ar fi fost pe fund suprafata de incalzire ar fi fost mult mai mica ! ingenioasa treaba mestere ! @samogon ,asta ar fi o solutie buna sa incalzesc una dintre cisterne fara sa o tai si sa o fac mai mica ,nu? ti-aduci aminte ca am zis ca ar trebui pusa cisterna pe foc la orizontala ca sa o poti incalzi pe o suprafata mai mare ? asta este solutia frate
sa traiesti @sinenomine , tocmai ai dat o destinatie multipla cisternelor de 1000 litri ! atunci cand nu sunt cu vin pot sa plamadesc sau chiar sa distilez fara sa le afum ,macar .
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 10 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Da, asa este. Dar ai grija la materialul izolator. Eu nu am pus rezistentele pentru a ajuta la fierbere ci pentru a incalzi pentru diferente mici, de cateva °C. Dar daca gasesti material izolator electric care sa fie flexibil si sa reziste la cateva sute de grade, atunci poti folosi rezistentele si pentru a fierbe. Eu am cautat kantal de grosime mai mare pentru a avea o lungime mai mare a rezistentei, dar tot ce am gasit costa destul de mult...
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 10 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Referitor la ideea de incalzire cu rezistentele la mijlocul cazanului... trebuie agitatie ca altfel se incalzeste doar de la jumate in sus iar josul ramane rece. Stiu asta ca am facut de multe ori.
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 10 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
pai agitatorul care la facut sinenomine nu este bun? poate ca trebuie un motor cu mai multe rotatii insa cred ar merge bine .
@sine , da , mi-am dat seama ca daca nu izolezi rezistentele ,practic incalzesti spatiul aerian .
candva pentru izolatie la temperaturi mari se folosea foaie de azbest . in romania nu mai este voie ,dar in ucraina da . . ce zici ,ar fi buna treaba ?
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 10 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Exista carton izolant nonazbest. Sa nu folosesti din cel cu azbest daca tii la sanatatea ta. Dar eu ma refeream la izolatia electrica dintre oala si rezistente. Acolo ai nevoie de transfer termic dar si sa nu tremuri la fiecare atingere a cisternei. Eu tocmai de aceea am inseriat cate doua rezistente, ca sa nu ajunga la temperaturi foarte mari si sa distruga panza teflonata pe care am pus-o. De asemenea este bine sa folosesti sarma de kantal. Spre deosebire de nichelina, acesta nu are coeficientul de dilatatie atat de mare. Dar sa nu te astepti sa poti fierbe 1000 de litri cu o astfel de rezistenta. Asta este doar pentru variatii mici de temperatura. In locul tau, as incerca varianta de incalzire cu abur. Binenteles ca trebuie sa iei toate masurile de siguranta necesare lucrului cu presiuni si temperaturi ridicate. Un generator de abur nu este foarte greu de facut si am vazut ca ai abilitati tehnice foarte bune.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 10 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Da, si eu stiu ca azbestul este cancerigen. Da, generator de abur sau injectarea cu abur. Am facut si eu experimental, chiar am si scris oe un topic dedicat. Imi aduc aminte ca a facut un zgomot infernal... niste pocnituri parca trageai cu pusca. Am adus apa pe la 90*C, de la 20, injectand abur.
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 10 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Folosind abur uscat poti sa incalzesti mai rapid decat cu orice altceva.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 10 ani |
|
constantin
50%
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 241
|
|
Salut.... Sine, tu ai pe fundul recipientului de plamadire o bucsa pentru centrarea amestecatorului, nu ? Ca altfel patesti ca mine.... Am incercat sa fac amestecatorul sa mearga doar cu un punct de sprijin, dar.......... nu merge, trebuiesc doua puncte de sprijin pentru sprijinul si centrarea amestecatorului.... Incercand cu un punct de sprijin am pierdut timp, bani si, cel mai important nervi.... Alta problema... Acolo trebuie putere, nu stiu daca un motoras poate invarti 50 de litri de plamada... Poate all malt va merge, ca e foarte lichida, dar o mamaliga.... nu va merge.... Nu vreau sa te supar sau sa te descurajez..... |Eu imi doresc sa incep treaba cat mai repede, dar depind de alte persoane in realizarea proiectului, asa ca tac si inghit.....
|
|
pus acum 10 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
bun baieti ,insa ca sa folosesti abur trebuie sa mai fac un cazan in care sa bag cisterna ,nu?
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 10 ani |
|
marius 45
40%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 154
|
|
Cred ca atata timp cat amestecatorul nu va avea contact (inox pe inox) cu fundul cazanului mamaliga se va prinde.E ca si cum ai amesteca o mamaliga intr un cazan cu lingura fara sa o atingi de fundul oalei,pe cand daca folosesti o spatula din lemn cu care se amesteca pe fundul cazanului nu se prinde....cred ca la fel e si aici.
|
|
pus acum 10 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
constantin a scris:
Salut.... Sine, tu ai pe fundul recipientului de plamadire o bucsa pentru centrarea amestecatorului, nu ? Ca altfel patesti ca mine.... Am incercat sa fac amestecatorul sa mearga doar cu un punct de sprijin, dar.......... nu merge, trebuiesc doua puncte de sprijin pentru sprijinul si centrarea amestecatorului.... Incercand cu un punct de sprijin am pierdut timp, bani si, cel mai important nervi.... Alta problema... Acolo trebuie putere, nu stiu daca un motoras poate invarti 50 de litri de plamada... Poate all malt va merge, ca e foarte lichida, dar o mamaliga.... nu va merge.... Nu vreau sa te supar sau sa te descurajez..... |Eu imi doresc sa incep treaba cat mai repede, dar depind de alte persoane in realizarea proiectului, asa ca tac si inghit..... |
Da. Am pus o bucsa sudata pe tabla perforata in care intra axul amestecatorului. Motorul merge foarte bine incepand cu un raport = 2, apa/malt. Nu ma superi si nici nu ma descurajezi. Cand am facut recipientul asta nu m-am gandit niciodata ca voi face mamaliga in el. Asta este doar pentru all malt.
Nu te descuraja nici tu! Cu perseverenta vei reusi sa faci tot ce ti-ai propus.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 10 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
marius 45 a scris:
Cred ca atata timp cat amestecatorul nu va avea contact (inox pe inox) cu fundul cazanului mamaliga se va prinde.E ca si cum ai amesteca o mamaliga intr un cazan cu lingura fara sa o atingi de fundul oalei,pe cand daca folosesti o spatula din lemn cu care se amesteca pe fundul cazanului nu se prinde....cred ca la fel e si aici. |
As vrea sa fie clar pentru toti. Recipientul facut de mine este doar pentru plamezi din malt. Nu voi putea niciodata sa fierb porumbul in el. Nici nu mi-am propus vreodata acest lucru.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 10 ani |
|
marius 45
40%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 154
|
|
constantin a scris:
Salut.... Sine, tu ai pe fundul recipientului de plamadire o bucsa pentru centrarea amestecatorului, nu ? Ca altfel patesti ca mine.... Am incercat sa fac amestecatorul sa mearga doar cu un punct de sprijin, dar.......... nu merge, trebuiesc doua puncte de sprijin pentru sprijinul si centrarea amestecatorului.... Incercand cu un punct de sprijin am pierdut timp, bani si, cel mai important nervi.... Alta problema... Acolo trebuie putere, nu stiu daca un motoras poate invarti 50 de litri de plamada... Poate all malt va merge, ca e foarte lichida, dar o mamaliga.... nu va merge.... Nu vreau sa te supar sau sa te descurajez..... |Eu imi doresc sa incep treaba cat mai repede, dar depind de alte persoane in realizarea proiectului, asa ca tac si inghit..... |
Pt a fi plamada mai lichida de la inceput cred ca merg folosite acele enzime de care vorbeam a-amilaza care din ce am citit in prospect se adauga in apa inca de la inceput pana sa se faca acea mamaliga....odata ce va incepe sa fiarba ma gandesc ca va fi mult mai lichida fata de varianta cu malt.Dar asta vom vedea dupa ce incercam.Poate reusim sa ne combinam la o sticla mai multi...asta am vazut ca se foloseste mai putin 25-50ml /100kg cereale
|
|
pus acum 10 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Eu credeam ca Pazucu a inteles corect principiul injectarii cu abur.
Ce face nenea asta este chiar incalzirea plamezii prin injectarea cu abur. Oala de presiune este folosita pe post de generator de abur la temperatura mare.
E si aici o discutie:
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 10 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
stai linistit marius , nu-ti fie frica ca nu vreau sa ma sinucid . imi dau seama ce ar trebui facut ca sa faci cazane sub presiune .
aceste dezbateri sunt bune ,pana la urma gasim o varianta care sa ne fie de folos .
@samogon , sa stii ca abia acum cand am vazut filmuletul asta mi-am dat seama cam cum ar trebui facut cu injectorul de aburi . ti-am spus eu ca sunt cam greu de cap .
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 10 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Nu cred ca este neaparat necesar aburul sub presiune. Injectarea aburului la presiune normala isi face treaba, doar ca dureaza mai mult si e necesar un volum mai mare de abur ca sa ridice temperatura amestecului de apa cu malt... aici vorbim de cateva grade, de AJUSTAREA temperaturii pentru pauza de zaharificare, nicidecum de incalzirea amestecului rece.
Noi cand adaugam maltul in apa la 70 de grade e posibil sa nu nimerim fix la 64 de grade. Daca nimerim mai sus mai punem putina apa rece. Daca nimerim mai jos pornim generatorul de abur si e suficient cat sa ridice amestecul cu 1 grad, 2 , 3. In felul asta nu avem nevoie de incalzire sub cisterna.
ps: nu-i adevarat Pazucu, cateodata ma surprinzi cu iuteala mintii si cat de bine rezonezi in discutii, ti-am mai zis. Interesul face totul.
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 10 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Multumesc, Caberlot!
Rezistentele alea sunt doar niste sarme de kantal infasurate pe oala. Panza are grosimea de 0.3 mm, asigura o izolare electrica si lasa sa treaca caldura spre oala. Nu am pus rezistentele mai jos pentru ca voiam sa am doi senzori de temperatura si cel de jos ar fi picat chiar pe zona de rezistente. Dar oricum, isi face treaba foarte bine si asa. Diferentele pe care trebuie sa le incalzeasca sunt de maxim 3-4°C.
Nu stiu care e treaba cu maturarea... asa zic ei acolo...
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 10 ani |
|
constantin
50%
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 241
|
|
Am gasit un gen de reductor de pe un amestecator de mortare, se foloseste de cei care amesteca gleturi si adezivi in diverse recipiente.... Are raportul de scadere a turatiei de 38 la 1.... Provine de pe asa ceva....
36.6KB
|
|
pus acum 10 ani |
|
aurel100
20%
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 66
|
|
1)-Va pot oferi sarma rezistiva de o,5 -o,6 pentru 1,2..10 rezistente gratis.2)Rezitentele de acest fel se izoleaza cu mica dupa care sint bagate intr-o manta metalica.3)Asa sant izolate rezistentele de 35-100w din comert.
|
|
pus acum 9 ani |
|