Samogon
Moderator
 Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1752
|
|
Iata un articol interesant despre dezvoltarea limit dextrinazei in orzul incoltit...
"Orzul care a fost incoltit 5 zile dezvoltase doar o mica cantitate de enzima legata (inactiva), si foarte putina enzima libera (activa). Continuarea incoltirii pana la 10 zile a crescut doar cu putin cantitatea celor doua forme, legata si libera. Granele crescute in conditii de multa umiditate (crescute in umezeala) pentru 5 zile au produs o cantitate mai mare de enzime, dar o cantitate mica de enzime libere comparativ cu incoltirea. Dupa 10 zile de crestere s-a produs o scadere a cantitatii de enzima legata si o mare crestere de enzima libera, astfel ca toate enzimele se prezentau in forma libera. Un studiu mai detaliat asupra dezvoltarii limit dextrinazei la granele crescute in umezeala a scos la iveala faptul ca forma legata a fost rapid produsa dupa germinare. 5-6 zile dupa germinare cantitatea de enzima legata a scazut rapid, s-a mai gasit o cantitate foarte mica la 9 zile dupa germinare. In timp ce forma libera a aparut putin mai tarziu iar rata initiala de dezvoltare a fost lenta. La aproximativ a 5-a zi dupa germinare, cand enzima legata a inceput sa scada, forma libera a crescut rapid, astfel ca in ziua a 9-a de la germinare aproape toate enzimele erau in forma libera..."
...si studiul complet... ... 010881.pdf
_______________________________________ ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|