Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login
POZE BAUTURI
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: simpatica_dorina
 | Femeie 21 ani Arad cauta Barbat 32 - 44 ani |
|
Samogon
Moderator
 Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1752
|
|
Am experimentat si eu metoda asta. Am strecurat vreo 40 de litri plamada de malai cu ajutorul unei panze de nailon. Am stors foarte bine, mi-au iesit 32 de litri si granele foarte uscate la sfarsit. Am distilat si nu s-a ars deloc. Distilarea a durat 6 ore pe aragaz la foc maxim si am obtinut 10 litri alcool la 30%.
Fata de distilarea cu grane pe baia de ulei mi se pare mai avantajoasa metoda strecurarii. Diferenta de gust/aroma nu exista. De data asta mi se pare deranjant mirosul de hidrogen sulfurat, dar cred ca e de la drojdie. E ultima data cand mai fac cu panificatie. Apucasem sa pun drojdia inainte sa ma intalnesc cu Sine. Acum am si drojdii de la Sine si de la Caberlot si o sa le folosesc la urmatoarele productii. 
PS: Multumesc, Caberlot, pentru drojdii. 
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 11 ani |
|
SineNomine
100%
 Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1358
|
|
Cat timp a durat strecurarea? 
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 11 ani |
|
Samogon
Moderator
 Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1752
|
|
Mult, nu stiu exact cat ca nu m-am uitat la ceas... de ordinul a cateva ore. Mult mai repede a mers la plamada din 100% malt, acolo curgea imediat. Am stors cu un petec de panza cat o batista in care intrau maxim 2 litri de plamada, altfel as fi terminat mult mai repede. Data viitoare o sa ma echipez cu o panza mai mare, cred ca un metru pe un metru ar fi suficient.
Nu e treaba nici cu sac mare de panza sa strecori toata plamada odata, dar nici cu o batista. Cred ca in panza ar trebui sa intre 5 - 10 litri de plamada. La o cantitate mai mare e greu de manevrat iar la o cantitate mica dureaza prea mult.
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 11 ani |
|
Samogon
Moderator
 Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1752
|
|
Am strecurat in sensul ca am stors si am strans cu toate mainile si cu toate puterile. Am facut treaba care nu ii place deloc lui Sinenomine sa o faca, munca fizica... si surprinzator, nu mi-au cazut mainile, sunt la locul lor. 
25.3KB
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 11 ani |
|