constantin
50%
 Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 241
|
|
Buna ! Cu ibricul tau vezi daca ai ceva alcool, iar alcool ai acolo aproape imediat, dar nu stii daca e gata fermentatia, daca s-a oprit, etc... Daca vrei sa stii daca e gata fermentatia iei vreo 100 ml de plamada, o agiti bine, pt. oxigenare, apoi adaugi 10 gr. de drojdie... Daca fermenteaza, inseamna ca mai ai zaharuri de fermentat in plamada, daca nu mai fermenteaza, inseamna ca nu mai ai zaharuri si, deci, e buna de distilat, daca paharul tau fermenteaza bine, iar in butoi e liniste, inseamna ca ai o problema, in sensul ca au cam murit drojdiile din cele mai diverse motive.... Mai intreb ceva ... De ce ai folosit atata drojdie ???? Ar fi trebuit sa folosesti un starter ( pe acest site- gasesti reteta- pt. inmultit drojdia) in care sa pui 1-2 grame drojdie !!!! pt. fiecare kg de cereale folosit... Sfatul meu e sa studiezi bine ce scrie pe acest site, apoi sa te apuci de ceva.... Mai recomand o carte < cazanul de ţuică de josef pischl > in care este descris exact ce se intampla cu fermentatia asta si toate celelalte... Ca asa, dupa ureche, din spusele la fel de fel de meseriasi, ce nici nu stiu sa separe fractiile si amesteca tot intr-o oala, nu ai sa reusesti sa faci mare lucru !!!! Si inca ceva, trebuie foarte multa curatenie... Plamada poate fi contaminata f. usor cu fel de fel de chestii, deci nu facem ca la #tzara# din fructe, in care la luam de pe jos cu mucegaiuri si pamant, trantim 10 kg de zahar, 5 borcane de dulceata 5 litri de apa (reteta unui meserias)si 500 gr. de drojdie, ca nu mai stim ce facem acolo... si nici nu o sa avem randament... Deci, studiu, termometru, densimetru, organizare, curatenie si rabdare....Cele bune.... Multumesc Strava si moderatorilor pentru sprijin !!!!!
|
|