pazucu
Moderator
 Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 839
|
|
alphso a scris:
Va salut cu respect. Are careva idee cam care este concentratia maxima de alcool obtinuta in borhot cu drojdia de panificatie? |
va salut ,dragi prieteni . sigur voi nu ma cunoasteti insa eu am citit cu sufletul la gura nopti la rand ce ati scris pe forumul de unde a inceput totul ,asa ca va consider prietenii mei . vad ca nu ati raspuns la intrebarea lui @alphso , insa eu as avea cam aceeasi intrebare . ce fel de drojdie sa folosesc la plamada inafara de drojdia de panificatie despre care ati spus ca are un smeg remanent? aceasta drojdie de bere e buna ? unde se gaseste ? si da , va rog sa mai explicati inca odata cum e cu cele 14 -18 grade la care poate sa ajunga o plamada buna si pe care o poate fermenta o drojdie pana la ultimul gram de zahar. de exemplu :bagam sfecla la storcatorul de fructe si mustul il verificam cu mustimetrul de vin , iar sa zicem rezultatul este de 14 % zahar in must , rezulta ca 140 g zahar /17 = 8,2 grade in plamada ,asta daca fermenteaza tot zaharul. daca e buna logica pana aici merg mai departe . daca drojdia poate fermenta pana la maxim 18 grade alcool inseamna ca eu pot adauga inca cel putin 10 % zahar si in final sa am in plamada fermentata aprox 14% alcool. va rog , voua vi se pare banal insa eu sunt novice si vreau sa inteleg bine fenomenul . multumesc anticipat!
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|