Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Lolalola
Femeie
22 ani
Cluj
cauta Barbat
26 - 80 ani
Bauturi / Rubrica selectii / CARTI_Documentatii Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
BUNNN

am creat topicul asta ... pentru ca uneori pe net mai am sansa sa gasesc cite un site interesant sau cite o carte in format .pdf

sper sa placa si altora ideea si ... sa ne mai dea si ei cite o carte 

cu multumiri anticipate,
 

p.s.
in romana inca nu amgasit nimic 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
... ideea cu topicul de carti mi-a venit de la cartea de mai jos .
... 0d5030.pdf

..cred ca va intereseaza cartea asta ... eu am rasfoit dor 30 min prin ea ... si am gasit informatii interesante ... grafice etc.

 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
... am mai gasit ceva interesant ... pentru facut BERE ... pina la urma , asa cum scrie in carte ... din cereale facem bere si din bere se face visichi 
... asa ca mai inainte trebuie sa stii sa faci bere 
( aici gasiti si explicatia pt alfa si beta amilaze -- aia pe care a dato Sam , cu taiatul unui copac ... drujba etc              )

  tot in engleza

 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
... fereastra __beraritului = temperaturile optime pentru brasaj
(adica temperatura unde merge si ALFA SI BETA 


There are certainly occasions when a beer style (or personal preference of a brewer) may call for highly fermentable wort.  One such example would be when brewing a style like German Altbier.  This is a style which has very high fermentability (80+ % attenuation).  While selecting a high attenuative yeast could help in this, this level of fermentability could not be achieved without lowering the mash temperature.  This would result in a cleaner, lighter tasting beer.  Conversely, there are certainly times when a sweeter, fuller bodied beer is desired.  One example could be Scotch ales, where a more malty and full body profile is desired. This is achieved by mashing at higher temperatures.

... fereastra optime pentru brasaj (adica unde merge alfa beta  there are certainly occasions

30.4KB


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
ENZIMELE_LELELE 


CARTI_Documentatii

43.4KB


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
... ca sa mai clarificam ... cite ceva despre ... unMAX. de randament la ... alcool din maltz => aici avem enzyme destule 
... la "grain" presupunem ca avem destule enzyme=matz de calitate + putem avea ceva mai mult AMIDON
... max = 410-420 L alc 100% / tona

de aici:
Whisky  Technology, Production and Marketing

... mai clarificam ... cite ceva despre ... unmax. randament ... alcool din maltz => aici avem

34.5KB


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
... ce zaharuri avem in ... Solutia apa+maltz


tot de aici:
Whisky  Technology, Production and Marketing

... zaharuri avem ... solutia apa+maltz tot production and marketing

50.2KB


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
... sii ceva despre timpii de fermentare pt. diferite zaharuri   

la fel ... tot de aici:
Whisky  Technology, Production and Marketing

... sii ceva despre timpii fermentare pt. diferite   fel ... tot production and marketing

24KB


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
... si inca 
...tot de aici:
Whisky  Technology, Production and Marketing

... inca  ...tot production and marketing

25.7KB


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
... ce si cit putem fermenta la diferite cereale
CARBOHIDRATI=>ALCOOL  



... OBSERVATI CA OREZUL STA CEL MAI BINE ... SI NICI PORUMBUL NU STA RAU ...

... cit putem fermenta diferite cereale   ... observati orezul sta cel mai bine ... nici

37.1KB


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
SPP

... mandrina + efectul "etched"

spp... mandrina efectul

25.5KB


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
SPP




 

spp  

56.2KB


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
 
... de ce e bine sa scapam de radacinile de la maltz ... ?

Malt rootlets (culms) Malt rootlets produced during the germination process constitute about 3–5 per cent of the original barley dry matter. They are removed after kilning, contributing considerably to overall malting loss. They have a spirit-producing potential of over 150 litres of alcohol per tonne, but are normally sold for cattle feed because of their high protein content (c. 25–30 per cent). They are rich in vitamins and have relatively high levels of basic materials including hordenine (Liu and Pomeranz, 1976). Rootlets are capable of acquiring relatively high levels of nitrosamines, phenols and sulphur dioxide during kilning if conditions are conducive to the formation of these compounds.
The sulphur dioxide content of rootlets, for example, can be 100–200 times that of the parent malt, thus emphasizing the importance of their efficient removal from it.



_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
   

Starch Gelatinization Temperatures

Postby wineo » Mon Apr 23, 2007 1:58 pm

I Thought these might be of help,for mashing.

Barley 140-150f , or , 60-65c
Wheat 136-147f , or , 58-64c
Rye 135-158f, or , 57-70c
Oats 127-138f, or , 53-59c
Corn 143-165f, or , 62-74c
Rice 154-172f, or , 68-78c

If you can hold at or above these temperatures for a few hours,{in a cooler} and your grains are properly crushed,then they will gelatinize,
without having to boil them in a pot,and you dont have to worry about scortching them,which always seems to be the problem,when cooking them in a pot.


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
SEPARARE FRACTII

Making cuts

Postby BackyardBrewer » Fri Jan 11, 2013 3:14 pm

I'd take fores twice, as the start of the run concentrates nasties.

Try this simple method for your final run:

1 - get a shitload of clean jars (they must be sparkling - ask Crow about the time he used an olive jar that was less than clean. Ewww!)

2 - Every 200-300mls you take off you put into a jar.

3 - So your stilling area is now littered with 200ml cuts from the whole run

4 - Get a paper towel and a rubber band for every jar.

5 - Number (in order) every jar with a texta on top of the paper towel.

6 - Wait 48 hours to air the spirit.

7 - Starting with the middle of the run take a big sniff (if you got 14 jars then start with jar #7)

8 - Then work out from the heart of the run to the ends. I promise you that you'll be able to tell jar #1 from #7. My wife can now pick heads and tails by smell when it's coming out the still.

9 - So everything that doesn't smell as clean as jar #5 - jar #8 is either heads or tails.

I find tails easy to pick, it's carboardy, wet dog smell. Heads is harder for me because it all has a high alc "burn" smell.

It's easier after 48 hours, heads are very harsh and sweetish.


... si ceva visual care sa va ajute sa vizualizati procesul de distilare
     

separare cutspostby fri jan 11, 2013 3:14 i'd take fores twice, the start the run this simple method

40.2KB


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
 

... inca niste imagini ... care arata difernta intre o distilare lenta si una rapida 

  se poate vedea foarte clar ca ... compozitia finala a distilatului difera  chiar daca facem aceleasi separari de fractii    ... calitatea cere rabdare si timp 

  ... inca niste imagini ... care arata difernta intre distilare lenta una   poate vedea

19.5KB


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
... distilare rapida 

... distilare

25.6KB


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
 
... am mai pus graficul asta ... dar nu-l gasesc ???

... e si un calculator ==> care iti spune daca colectezi 20% => in cazan ai cam 3%
... la 10%==>> aprox 1,5%

... de ex ...1 distilare ... 2 dist... etc.
Basically, off a 10% wash
1 = 53%
2 = 80%
3 = 87%
4 = 90%
5 = 92%
6 = 92.6%
7 = 93.3%
8 = 93.8%
9 = 94.2%
10 = 94.4%

  ... mai pus graficul asta ... dar nu-l gasesc ???... calculator ==> care iti spune daca

52.7KB


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
 
asta e ... of_topic  dar e BUNA  ... la HYDROMEL de ex

SO2_de la TEONAT citire :

Pentru inceput am sa scriu cate ceva despre sulfitarea cu dioxid de sulf - SO2

La ce este util dioxidul de sulf:
- In primul rand dioxidul de sulf se foloseste pentru sulfitarea strugurilor, mustuielii, mustului

si a vinului.In acest caz dioxidul de sulf se foloseste datorita proprietatilor sale antiseptice

(protejeaza vinul de boli, ex.: otetire, floarea vinului) si antioxidante ( protejeaza culoarea

vinului ferindu-l de casare).Pentru aceasta se utilizeaza metabisulfit de potasiu sau o solutie de

SO2
- pentru dezinfectarea vaselor, utilajelor, galetilor, furtunelor, sticlelor, etc.Aici se va folosi

o solutie de SO2 cu o concentratie de 1-2%.
- sub forma gazoasa se utilizeaza pentru dezinfectarea butoaielor, cramelor si pivnitelor.Pentru

aceasta se folosesc fitilele de sulf sau discurile de sulf.

Cum exprimam cantitatea de SO2 folosita
- in cartile de specialitate se foloseste de obicei unitatea de masura - g/hl - asta insemnand grame

de dioxid de sulf de 100% in 100 litri
- mai putem intalni SO2-ul exprimat si in - mg/l - asta insemnand miligrame de SO2 de 100% intr-un

litru.
- echivalenta dintre g/hl in mg/l.EX.: 1 g/hl = 10 mg/l
- in cele ce urmeaza am sa ma folosesc de exprimarea dioxidului de sulf in g/hl

Cum utilizam dioxidul de sulf in vinificatie:
- in primul rand noi nu avem cum sa folosim pentru sulfitarea vinului dioxid de sulf de 100% ci vom

folosi fie o solutie de dioxid de sulf de 6% sau 18% sau de metabisulfit de potasiu
- daca vom folosi solutie SO2 de 6% (produsul se gaseste fie la magazinele de profil fie la

magazinele pentru ingrijirea plantelor) trebuie sa stim ca in 100 ml de astfel de solutie avem 6 g

de SO2 de 100%
- daca vom folosi solutie SO2 de 18% (produsul se numeste Sulphur 18 de la Agrovin) trebuie sa stim

ca in 100 ml de astfel de solutie avem 18 g de SO2 de 100%.
- metabisulfit de potasiu - in comert se gaseste cu o concentratie de 50-56% SO2 asta inseamna ca in

100 g de metabisulfit avem 50-56 g SO2 de 100%

Cum calculam cantitatea necesara de solutie SO2 sau metabisulfit pentru doza de SO2 dorita aplicata

la cantitatea de vin pe care dorim sa o sulfitam:
Formula de calcul:
x * y / z = R
x - doza de SO2 pe care dorim sa o aplicam musutlui/vinului - exprimata in g/hl
y - cantitatea in litri de vin pentru tratat
z - concentratia de SO2 a solutiei SO2 pe care o vom folosi (6%, 18%, 50-56%)
Exemplu: vrem sa sulfitam 200 l vin cu o doza de 3 G/hl folosind
- solutie SO2 de 6%:  3 * 200 / 6 = 100 ml solutie de 6%
-solutie SO2 de 18%:  3 * 200 /18 = 33.3 ml solutie SO2 18%
- metabisulfit de potasiu 50%: 3 * 200 /50 = 12 g Metabisulfit de 50%
- metabisulfit de potasiu 56%-Winny:  3*200 / 56 = 10.7 g metabisulfit Winn
Folosirea dioxidului de sulf pentru dezinfectarea vaselor, utilajelor

- pentru dezinfectare se foloseste o solutie de dioxid de sulf cu o concentratie de 1/2%
- cu aceasta solutie se vor clati vasele, galetile, echipamentele pentru vinificatie, furtune, sticle etc.
- se poate folosi solutia pentru dezinfectat si intr-un  pulverizator pentru plante
- dupa folosirea acestei solutii nu este nevoie de clatire cu apa.
- dupa preparare solutia poate fi pastrata timp de pana in doua luni numai intr-o sticla inchisa etans

Cum se prepara un litru de solutiede de dezinfectare de 1%.
- intr-un vas se pune 500 ml apa
- se cantareste si se adauga peste apa din vas 20 g de metabisulfit sau 55 ml solutie SO2 de 18%
- se completeaza cu apa pana la valoarea de 1 litru
- se amesteca bine.
Sulfitarea vinului / mustului
Reguli generale:
- vinurile ce provin din struguri afectati de mucegai au nevoie de o doza mai mare de SO2 decat vinurile din struguri sanatosi
- vinurile albe si rose necesita mai mult SO2 decat vinurile rosii(acestea fiind protejate si de tanini)
- vinurile cu rest de zahar vor primi o cantitate mai mare de SO2 decat cele seci pentru a a le proteja de refermentare
- vinurile cu un procent alcoolic mai mic au nevoie de mai mult SO2, de aceea este de preferat vinificarea strugurilor cu o cantitate cat mai mare de zahar acumulat inainte de cules.
- cand adaugam SO2 in vin o parte ramane sub forma libera (SO2 liber) si cealalta parte se combina cu alti compusi ai ai vinului rezultand SO2-ul combinat.So2-ul liber este cel ce protejeaja vinul, insa cantitatea acestuia va scade in timp de aceea este bine sa adaugam SO2 in mai multe etape pentru a avea protejat vinul
In conditii normale de pastrare cantitatea de SO2 liber nu trebuie sa scada sub 1,5 g/hl pentru vinurile albe, 4 g/hl pentru vinurile dulci si sa nu scada pana la 0 pentru vinurile rosii.
Ideal ar fi ca inainte de pritoc sa se faca un test de laborator pentru a vedea cat SO2 liber mai are vinul insa cum nu putem face asta ne putem ghida dupa premiza ca pana la doza de 5 g/hl SO2 total adaugat cand adaugam SO2 jumatate se pastreza sub forma libera, iar cand SO2-ul total depaseste 6 g/hl cand se adauga SO2 aproximativ 3/4 va ramane sub forma libera.
In UE dozele de SO2 total nu trebuie sa depasesasca :
    * vinuri seci:
        - 150 mg/l - vinuri rosii = 15 g/hl
        - 200 mg/l - vinuri albe/roze
    * Vinuri cu peste 5 g zahar rezidual:
        - 200 mg/l - vinuri rosii = 20 g/hl
        - 250 mg/l - vinuri albe/roze

 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
 
... de la SINE  => comparative intre ... gustul de Cu si cel de Inox


  ... sine  => intre ... gustul cel inox

20KB


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 8 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391


... si aici ... despre maturarea wischiului-scotian= ce zice legea

Maturation
Before being filled into a variety of casks for maturation, the malt or grain ‘new make
spirit’ is normally diluted with water to a strength somewhere between 60% and 70%
abv.
The quality of the casks is important because the new spirit will gain character and
colour from the wood in which it matures. Most casks will previously have been used
to mature other alcoholic beverages: some, for example, will have contained Sherry,
and some will have contained American Bourbon Whiskey. Casks must be empty of
their previous contents prior to being filled with Scotch Whisky or with spirit destined
to become Scotch Whisky. The type of cask used for maturation will have been
determined by the Chief Blender who is seeking a particular character for the final
whisky.
Maturation affects the spirit in three different ways; it removes some of the harsher
attributes of the spirit; it adds some additional attributes from the wood; and it
changes the chemical composition of the spirit. During maturation the distillate
gradually takes on colour and becomes more mellow and smooth.
11
29 August 2013
Only after the minimum three years’ maturation does the new spirit became Scotch
Whisky. In practice, many Scotch Whiskies are matured for much longer – from five
to twelve, or eighteen years and sometimes longer. During this process the air
penetrates through the porous oak of the casks and contributes to the character of the
whisky.
A proportion of the spirit (on average 2%) in each cask evaporates each year.
Some companies choose to “finish” their Scotch Whiskies, particularly their Single
Malt Scotch Whiskies, to provide additional complexity to the spirit. This is carried
out by further maturation in a different cask. An example of ‘finishing’ is where a
Single Malt Scotch Whisky, which has been matured for 12 years in barrels
previously used for maturing Bourbon Whiskey, would acquire a different character if
“finished” for an additional period of time in a cask which has previously held Sherry
or Port wines. The decision as to whether to “finish” a Scotch Whisky or not depends
on the character of the spirit the company’s blender wants to achieve


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 8 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Salutare Caberlot!   

Ma bucur ca esti pe aici. Eu parca in ultimul timp nu prea mai am deloc timp liber...
Nici macar cazanul nu l-am terminat. Sper sa revin in curand cu poze cu el gata facut si sa ma apuc din nou de plamadiri si distilari. Chiar mi-e dor...!


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 8 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358

Desfasurata intersectiei a doua tevi. Poti salva pdf vectorial 1:1.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 8 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
 

... uite ceva formule ... Mai Exact foi de calcul pt urmarit fermentatia  etc.

UITE asa treaba se poate face satisfacator cu un refractometru   

Ex : start la 15,5% si finish la 5% ...




 

  ... uite ceva formule ... mai exact foi calcul urmarit etc.uite asa treaba poate face  

46.7KB


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 5 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391


si al doilea ...

doilea ...

59.9KB


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 5 ani
   
DApruna
10%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 45
Multumim Caberlot !

Exhaustive detaliile si utile. Mare forator/ sondor de surse informatice esti !


pus acum 5 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391

de la AlexD2 citire ...

p.s.
daca ne uitam pe prima pagina ... la STRIPPING RUN ... vedem ca diferntele de volum intre inima=alcool etilic si alti compusi sunt majore 30x
... oricum o solutie 3 component poate sa se comporte diferit de una bi component ... si noi avem o solutie multi component ... ... acum ramane sa vedem care e TENDINTZA DOMINANTA ...
... de remarcata ca pornim de la solutii apoase ... si obtinem solutii alcoolice la inceput , adica frunte si cap si  inima-prima parte ... si apoi avem solutii apoase ca rezultat , adica inima sub 50% si cozile  ...

alexd2 citire uitam prima pagina ... stripping run ... vedem diferntele volum intre etilic alti

53.7KB


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 4 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
continuare

continuare

40.9KB


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 4 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
... si inca

... inca

59.6KB


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 4 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la