Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
beatrice17 Profile
Femeie
24 ani
Bucuresti
cauta Barbat
24 - 80 ani
Bauturi / Handmade / achizitionare coloana rectificare Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
gabelu
10%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 29
Am achizitionat un cazan din cupru ,si-l voi folosi pentru distilatele din fructe.Cazanul din inox pe care il aveam as dori sa-l folosesc pentru distilatele din cereale.Puteti sa-mi recomandati de unde pot cumpara o coloana de rectificare?Ma intereseaza tipul coloanei,refrigerentului,preturi,materiale etc.Am auzit ca din sticla este cea mai buna.Mentionez ca am cazanul de 40 litri.Va multumesc anticipat!!!

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
In Romania nu am vazut pe nicaieri coloane de distilare. Nici cu umplutura nici cu talere.
Cam toti incercam sa ni le construim singuri.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
gabelu
10%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 29
Merci Sine!Cum nu am scheme,schite sau alte detalii,cred ca o sa raman,la distilarea clasica.La un moment dat,pusese Caberlot o schita cu o coloana dar fara cote si alte detalii este foarte greu sa o construiesti.Am "vizitat" niste site-uri care produc si comercializeaza sticlarie de laborator,coloanele alea nu sunt bune?

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
La cei cu sticlarie de laborator nu vei gasi decat refrigerente care nu sunt altceva decat niste condensatoare, exact ca spirala de la alambic. Nu au niciun fel de reflux cum inteleg ca ai vrea tu.
Eu mi-am cumparat coloana de la Brouwland si sunt foarte multumit de ea.


Pentru schite sau alte alea poti sa mai sapi pe la:

sau


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
gabelu
10%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 29
Ti-ai luat cu inele de sticla?Ok!Si acum te intrebaca esti multumit de ea,de ce doresti sa-ti faci una cu talere?Datorita vitezei de distilare ,sau pastrarea aromelor?In sistem hobby cred ca este suficienta cea de sticla.Ma gandesc la raportul,costuri-finalitate.

pus acum 11 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Parerea mea e ca tot cazanul clasic e mai adaptabil. Poti face rachiuri aromate din fructe printr-o singura distilare, sau alcool neutru din cereale prin 2-3 distilari. Ca si timp si combustibil cam tot pe acolo te duce, ca la coloana curge muuult mai greu decat la instalatia simpla.

Si noi suntem in cercetari si tot dezbatem la telefon cum o fi mai bine, cu mai multe distilari simple sau cu coloana o singura data? Pana si producatorii mari prefera dubla sau tripla distilare simpla cu cazane in forma de ceapa... n-or fi ei prosti.

Coloana cu talere copiaza perfect distilarile multiple, pe fiecare taler ai o noua distilare. Coloana cu umplutura e pentru neutre, dar acolo si debitul conteaza. Dai focul mai tare => scade refluxul = puritatea, pe cand la talere practic sunt distilari separate pe fiecare taler si poti da focul oricat de tare ca nu conteaza.

Mai toti zic daca vrei arome mergi pe alambic sau cel mult coloana cu talere. Daca vrei neutre, mergi pe coloana cu umplutura. Sau te poti gandi la o instalatie alcatuita din piese, unde segmentul de coloana de reflux sa fie optional. Oricum coloana ar trebui prevazuta cu deflegmator in capat, si daca dezactivezi deflegmatorul o poti folosi ca instalatie simpla, fara sa ai reflux.


_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
Gabelu ,

eu am pus cam multe desene si poze pe aici 
... da-mi un link cu poza/desenul cu pricina si te lamuresc cu mare placere 

... eu am un cazanel cu coloana ... dar e o coloana goala de diam 1,5 inch si din 2 bucati ... de 8 si de 12 inch parca ...   
... prima distilare o fac pe teava scurta si iau tot = cam 1/3 di lichidul de start    ... si a doua o fac pe teava lunga 8+12 la alcoale de visinata si da +70% ... sau pe teava de 12 la coniac  ... etc.


 


p.s.
nu am mai pus umplutura in coloana ... pt ca prefer dubla distilare ==> legenda zice ca da mai multe arome 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
gabelu
10%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 29
Nu am cuvinte sa va multumesc pentru sfaturile date!Tot ce stiu despre distilare,stiu de pe forumul asta si de pe cel vechi,unde Samogon era Ghebos.Intr-adevar informatiile de pe acest forum sunt adevarate comori(fara exagerare!!!!!!).Am invatat multe,fara sa dau nimic(asta pentru ca eram novice).Sunteti niste oameni extraordinari,care ati dat totul fara a pastra secrete dobandite greu,fara a cere nimic in schimb.Cine stie ? Poate vreodata voi ajuta si eu.In ceea ce priveste topicul,Samogon m-a convins sa raman la distilarea clasica.

pus acum 11 ani
   
constantin
50%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 241
Buna !!!!
Faina scula, nu???
     


pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

constantin a scris:

Buna !!!!
Faina scula, nu???
     


chiar prea faina ... pt un amator de ... garaj/balcon   

... ca sa iei asa ceva ... trebuie sa te cam ocupi de ... businesul asta  ... ca altfel e pacat de scula sa o bata praful pt 1-2-3-4 ture pe an 

... ar fi interesante ceva explicatiii ... racire automata ???  

 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la