Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login
POZE BAUTURI
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: Manuela25 Profile
| Femeie 25 ani Bucuresti cauta Barbat 25 - 62 ani |
|
gabelu
10%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 29
|
|
Am achizitionat un cazan din cupru ,si-l voi folosi pentru distilatele din fructe.Cazanul din inox pe care il aveam as dori sa-l folosesc pentru distilatele din cereale.Puteti sa-mi recomandati de unde pot cumpara o coloana de rectificare?Ma intereseaza tipul coloanei,refrigerentului,preturi,materiale etc.Am auzit ca din sticla este cea mai buna.Mentionez ca am cazanul de 40 litri.Va multumesc anticipat!!!
|
|
pus acum 11 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
In Romania nu am vazut pe nicaieri coloane de distilare. Nici cu umplutura nici cu talere. Cam toti incercam sa ni le construim singuri.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 11 ani |
|
gabelu
10%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 29
|
|
Merci Sine!Cum nu am scheme,schite sau alte detalii,cred ca o sa raman,la distilarea clasica.La un moment dat,pusese Caberlot o schita cu o coloana dar fara cote si alte detalii este foarte greu sa o construiesti.Am "vizitat" niste site-uri care produc si comercializeaza sticlarie de laborator,coloanele alea nu sunt bune?
|
|
pus acum 11 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
La cei cu sticlarie de laborator nu vei gasi decat refrigerente care nu sunt altceva decat niste condensatoare, exact ca spirala de la alambic. Nu au niciun fel de reflux cum inteleg ca ai vrea tu. Eu mi-am cumparat coloana de la Brouwland si sunt foarte multumit de ea.
Pentru schite sau alte alea poti sa mai sapi pe la:
sau
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 11 ani |
|
gabelu
10%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 29
|
|
Ti-ai luat cu inele de sticla?Ok!Si acum te intrebaca esti multumit de ea,de ce doresti sa-ti faci una cu talere?Datorita vitezei de distilare ,sau pastrarea aromelor?In sistem hobby cred ca este suficienta cea de sticla.Ma gandesc la raportul,costuri-finalitate.
|
|
pus acum 11 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Parerea mea e ca tot cazanul clasic e mai adaptabil. Poti face rachiuri aromate din fructe printr-o singura distilare, sau alcool neutru din cereale prin 2-3 distilari. Ca si timp si combustibil cam tot pe acolo te duce, ca la coloana curge muuult mai greu decat la instalatia simpla.
Si noi suntem in cercetari si tot dezbatem la telefon cum o fi mai bine, cu mai multe distilari simple sau cu coloana o singura data? Pana si producatorii mari prefera dubla sau tripla distilare simpla cu cazane in forma de ceapa... n-or fi ei prosti.
Coloana cu talere copiaza perfect distilarile multiple, pe fiecare taler ai o noua distilare. Coloana cu umplutura e pentru neutre, dar acolo si debitul conteaza. Dai focul mai tare => scade refluxul = puritatea, pe cand la talere practic sunt distilari separate pe fiecare taler si poti da focul oricat de tare ca nu conteaza.
Mai toti zic daca vrei arome mergi pe alambic sau cel mult coloana cu talere. Daca vrei neutre, mergi pe coloana cu umplutura. Sau te poti gandi la o instalatie alcatuita din piese, unde segmentul de coloana de reflux sa fie optional. Oricum coloana ar trebui prevazuta cu deflegmator in capat, si daca dezactivezi deflegmatorul o poti folosi ca instalatie simpla, fara sa ai reflux.
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 11 ani |
|
gabelu
10%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 29
|
|
Nu am cuvinte sa va multumesc pentru sfaturile date!Tot ce stiu despre distilare,stiu de pe forumul asta si de pe cel vechi,unde Samogon era Ghebos.Intr-adevar informatiile de pe acest forum sunt adevarate comori(fara exagerare!!!!!!).Am invatat multe,fara sa dau nimic(asta pentru ca eram novice).Sunteti niste oameni extraordinari,care ati dat totul fara a pastra secrete dobandite greu,fara a cere nimic in schimb.Cine stie ? Poate vreodata voi ajuta si eu.In ceea ce priveste topicul,Samogon m-a convins sa raman la distilarea clasica.
|
|
pus acum 11 ani |
|