Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
crazylife la Simpatie.ro
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 47 ani
Bauturi / Handmade / Moara mica cu ciocanele Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Astazi am terminat moara cu ciocanele si am facut prima proba.

moara mica ciocanele astazi terminat moara ciocanele facut prima proba.

31.4KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Corpul este din polipropilena, motor la 12V, 6A la in cuplu maxim.

moara mica ciocanele corpul este din motor 12v, cuplu maxim.

27.7KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Sita este din inox cu gauri de 2,5 mm.

moara mica ciocanele sita este din inox gauri 2,5 mm.

35.9KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Cutitele sunt din platbanda de inox. Am mai bagat in lucru inca doua cutite. Cele patru de acum nu dau un randament prea bun.

moara mica ciocanele cutitele sunt din platbanda inox. mai bagat lucru inca doua cutite. cele patru

29.5KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Voi mai face o sita cu gauri de 3 mm si inca una cu 4 mm pentru a avea diferite granulatii la macinare.
Aici am pus niste porumb ca altceva nu am gasit pe la vecinii de la serviciu.. Boabele intregi si sparturile mari sunt dupa ce am golit moara. Prin sita asta macinisul iese putin mai mare decat malaiul normal.

moara mica ciocanele voi mai face sita gauri inca una pentru avea diferite granulatii pus niste

63.1KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Aici este cu capacul din fata pus.

moara mica ciocanele aici este capacul din fata pus.

24.2KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Vederea de sus.
Aici voi face o cuva in care sa stea boabele. Cuva va avea o placuta culisanta care va regla debitul de cereale.

Revin cu poze.  

moara mica ciocanele vederea sus. aici voi face cuva care stea boabele. cuva avea placuta culisanta

23KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Am macinat niste malt. A iesit mai fin decat voiam eu, dar a mers foarte bine. 

moara mica ciocanele macinat niste malt. iesit mai fin decat voiam eu, dar mers foarte

38.6KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Am macinat 1 kg de malt in 5 minute. Maine pun sita cu gauri mai mari.

moara mica ciocanele macinat malt minute. maine pun sita gauri mai mari.

36.1KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
BRAVOOO !!!

TREABA E APROAPE REZOLVATA 

... EU ZIC SA INCERCI direct cu sita de 4mm ( e prea mica diferentza intre 2.5 si 3mm) si sa mai adaugi un rotor sau macar o platbanda 
... intrebare ... de ce ai un joc asa de mare intre cutite si sita ??
(poate ca si asta e cauza unui randament mai scazut ...    )

... sunt sigur daca pui o sita cu gauri de 4mm si 3-4 cutite mai lungi timpul de macinare se reduce cu 50%
... oricum acum ai ce sa perfectionezi si asta e cel mai important !
bravo !  

... daca o sa trec pe ... boabe ... sigur imi fac si eu o moara ... pt ca maltul e bine sa fie procesat in 1-2 saptamani de la macinare (asa spunea berarul care mi-a vindut maltul ... chestie de arome) ... si e mai ieftin si mai simplu sa iau un sac de maltz de 25kg   

oricum , ma gindesc ca corpul pe care tu l-ai facut din polietilena se poate face f.bine si din lemn de stejar de ex.

 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
La asta ma gandeam si eu... ca 3 mm este cam putin, dar ma gandeam sa trec intai prin 3,5 mm. Daca iese tot prea marunt, voi majora la 4mm.

Acum am trei platbande. Problema cu lungimea lor este ca astea sunt niste resturi din platbanda folosita la cosul meu de inox. Asta era lungimea maxima... ...si mai intai voiam sa aflu cum functioneaza, asa ca am folosit ce aveam la indemana.

Poate maine voi putea sa cumpar o bucata de platbanda (nu este scumpa) si voi lungi cutitele pana la 2 mm de sita.

Mai mult de trei platbande nu voi pune pentru ca ar trebui sa folosesc un motor cu o putere mai mare.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
... pai nu stiu cit de marunt trebuie sa fie maltzul   
... la mine ... berarul l-a macinat mare ==> mai mult o spartura = sigur mai mare de 3mm ... sunt si boabe aproape intregi   

... parerea mea ... sari direct la 4 mm 

... probabil ca puterea motorului depinde si de nr de cutite ... dar in mod sigur si de cit de mult bagi pe moara  ... deci ai de unde sa reglezi 

Oricum ... ce a mai ramas ... sunt doar detalii    treaba e facuta 99% 

bravo!
 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
Sine, mai intai trebuie sa te hotarasti ce vrei, distilare pe grane sau sparging.
Pentru ca alegi trasee total diferite inca de la inceput pentru fiecare metoda.

Daca alegi distilarea pe grane, o granulatie cat mai fina ar fi de preferat. Randamentul de extractie depinde de cat de marunt macini. Daca vrei randament maxim, macina marunt - faina. Orice berar o sa iti spuna asta.

Daca mergi pe calea filtrarii si clatirii, atunci bobul trebuie doar spart in cateva bucati, ca sa nu iti infunde la strecurare. Vad ca tu ai pus lame, eu stiam ca moara cu ciocane functioneaza altfel. Ce ai tu acolo este defapt o rasnita. Boabele sunt taiate. Nu stiu cata faina iti rezulta dar e posibil sa intampini probleme la filtrare. Sunt curios de concluzia de la final.

Eu ma gandeam sa folosesc masina de macinat zahar pudra. Am una dar nu m-am apucat sa incerc. Orice actionat mecanic/manual pentru mine e bun. Nu am rau de miscare


_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
Sam ... asta e buna cu raul de miscare   

si ai dreptate ... e mai mult un fel de risnitza mai mare ...    altfel ciocanelele sunt articulate = prinse de rotor cu un surub care le permite sa miste ... si fortza centrifuga le tine pe raza  ... sper ca nu ma insel   

... oricum ... Sine are acum moara ...      si isi permite sa experimenteze pe diferite granulatii=site .


 

p.s.
masina de zahar pudra ... nu e cam mica ?
... probabil ca ar merge ... dar ce stiu eu e chiar f. mica   


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
gabelu
10%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 29
Sine,nu stiu cum ies distilatele tale,dar stiu ca masinariile si dispozitivele pe care le-ai construit sunt realizate profi.Bravo!!!!

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Multumesc pentru aprecieri.
Incerc si eu...


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Am reusit in cele din urma sa macin pentru o noua plamadire.
Am pus o sita cu gauri de 3.5 mm. Sunt foarte multumit de granulatie. Sper sa se vada si in poza...

moara mica ciocanele reusit cele din urma macin pentru noua pus sita gauri 3.5 mm. sunt foarte

43.6KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Am macinat 1.5 kg de malt in 4 min. A durat atat de mult doar din vina mea. Nu am facut cuva de deasupra si am turnat maltul in moara cu lingura din poza. O lingura din asta iesea din moara inainte de a apuca sa o umplu din nou.
Acum moara are 4 platbande pe post de cutite (practic 8 cutite) si le-am lungit pana la 2 mm de sita. Dupa terminarea macinarii nu mai ramane nicio boaba in interior.

moara mica ciocanele macinat 1.5 malt min. durat atat mult doar din vina mea. facut cuva deasupra

40.9KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Ultimul upgrade: am inlocuit motorul de 12 V, care s-a ars, cu un motor de masina de spalat.
Motorul nu are viteza foarte mare, dar are putere. Indiferent cat de plina este moara el invarte cu aceeasi viteza.

moara mica ciocanele ultimul upgrade: inlocuit motorul care s-a ars, motor masina spalat. motorul

31.3KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Am macinat 2,5 kg de malt in 3 minute.
Deasupra am facut o cuva pentru a turna boabele mai usor. 

moara mica ciocanele macinat 2,5 malt facut cuva pentru turna boabele mai

40.4KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
iulian_1o
20%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 53
Este buna si pentru malt crud? (ma refer la cel cu umiditate mare) Sau altfel, ce ar merge pentru malt curid, cu exceptia masini de tocat?
19x


pus acum 11 ani
   
constantin
50%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 241
Buna !
Maestre Sine, Daca s-ar adauga si apa odata cu maltul verde, oare nu s-ar putea macina ??
Multumesc !!


pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Probabil ca da. Stiu ca exista mori cu ciocanele pentru macinare umeda, dar nu m-a interesat subiectul pana acum. Promit sa aprofundez si sa revin cu detalii. 

_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
iulian_1o
20%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 53
Am un motor si vreau sa-mi fac o moara, dar nu stiu inca daca sa fac pe principiul rajnitei, sau cu tamburi, sunt in dubii care dintre ele ar rajni granele incoltite/umede mai bine, fara sa faca coca. Asa in rajnita de cafea granele umede aproape instant se faceau coca daca le macinam putin mai mult.. 
Probabil varianta rajnita e mai rapida si usoara de facut.

Ps:
De unde se poate procura sita din aia inoxidabila cu gauri de diferite diametre?
Multam.


pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Tamburii nu sunt eficienti la granele umede.

Sita din inox este facuta din tabla de inox gaurita cu spiralul.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
iulian_1o
20%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 53
In ce sens nu sunt eficienti ? Orium am apucat deja sa dau comanda de 2 tamburi de 60mm diametru , o sa le fac niste rizuri foarte fine pe suprafata, pentru ca sa poata apuca granele, iar distanta intre tamburi va fi variabila, probabil undeva la grosimea unui card de credit. Daca sunt scurse 24 de ore, le va zdrobi, nu era asta ideea? daca o fac sub forma de rajnita nu se incarca sita cu coca care apare?
Ramane de vazut acum, turatia tamburilor nu va fi sincrona, vora avea diferenta de turatie, astfel sper sa "rupa" boabele de grau sau ce voi pune in ele.


pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Se vor incarca cu cereale. Vei avea doi tamburi cu coca pe ei.

_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
iulian_1o
20%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 53
A, da , m-am gandit deja la treaba asta. voi pune pe partea opusa contactului dintre tamburi niste perii din sarma otelita care sa curete cerealele de pe tamburi tot timpul.

Acum din pct. de vedere al rentabilitatii, sunt ok daca cerealele sunt strosite asa sub forma de fulgi ? Este suficient ca sa elibereze zaharurile si enzimele ?


pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
@Iulian

  cred ca tamburii tai au toate sansele sa functioneze  mai ales ca si dezlipesti ce iese    si in plus la viteze diferite sigur boabele se vor sfarima bine 

... cum faci ... viteza diferita ?
antrenare cu curea ?

... asa sunt morile de maltz profesionale= cu tamburi    ... dar acolo e vorba de maltz uscat !   ... oricum peria=piepten=placa  ta va face treaba 


 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
iulian_1o
20%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 53
Am vazut intr-o filmare pe youtube, avea un tambur angrenat si unu lasat liber, il angrenau cerealele cand le prindea intre cei doi tamburi.
Daca nu merge asa, am fost prevazator si am lasat loc pe capat pentru pinioane, si o sa merg la 1/2 (stie autocadul cum se face treaba asta, si cati dinti sa puna) , fac un sistem cu dinti putin mai lungi care sa-mi permita o toleranta sa apropii si sa departez pinioanele cativa mm ca sa pot face "reglajul fin".
Pe tamburi o sa dau 2 filete , unu de la stanga la dreapta, si unu invers, sa apara ca niste x-uri, care sa prinda cerealele, dar nu fooarte adanci, ceva gen 1/3 mm adancimea.. In caz ca nu sesfarama  bine/suficient la prima trecere, le mai bag odata, si micsorez distanta, si tot asa. Nu fac 1 tona sa vorbim de eficienta  aici e vorba de hobby.
Eu sper sa ies cu costul tamburilor pe la 150 lei maxim 200, plus rulmenti , motorul dupa cum am zis il am deja.
Daca nu va merge, atunci oricum vor fi buni pentru granele uscate, iar cu maltul ma gandesc la altceva 


pus acum 11 ani
   
constantin
50%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 241
Buna...

Eu pentru macinarea maltului umed m-am gandit sa adaptez la o masina de tocat carne de 10 un reductor  1 / 44 cuplat la un motor de vreo 700 w... Cum termin lucrarea si fac probe cu malt umed vin cu concluzii....   


pus acum 10 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la