Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil i.oana
Femeie
20 ani
Bucuresti
cauta Barbat
20 - 45 ani
Bauturi / Bucatarie / despre masline Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
gabelu
10%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 29
Toate maslinele incep prin a fi verzi!
Daca arunci o privire la standul cu masline, vei vedea un curcubeu de culori, de la verde la maro la violet la negru, cu arome la fel de diverse, variind de la dulce la acru. Cu toate acestea toate maslineleincepe de fapt in aceeasi culoare: verde.
Maslinele necoapte sunt incredibil de amare si nu sunt comestibile. Pentru a deveni acele fructe gustoase cu care tu esti familiarizat, trebuie eliminata acea amaraciune a lor, care este cauzata de o substanta numita oleuropeina, acest lucru fiind posibil printr-o varietate de procese.
Maslinele sunt culese in diferite stadii de maturitate (pe masura ce se coc se transforma treptat de la verde la negru) si apoi sunt preparate printr-o varietate de procese: inmuierea in ulei, apa sau saramura, sau ambalate in sare. O metoda artificiala (dar mai rapida, durand doar cateva zile, spre deosebire de luni) utilizata in special pentru conservarea de masline negre este inmuierea acestora intr-o lesie speciala, care indeparteaza amaraciunea, dar si o mare parte din aroma lor. Recomandarea mea este sa optezi mereu pentrumaslinele preparate traditional, diferenta fiind evidenta!
Tipuri si sortimente de masline
Maslinele verzi si maslinele negre nu sunt de fapt tipuri de masline. Diferenta dintre maslinele verzi si negre, este aceea ca maslinele verzi sunt culese din pom cat sunt inca verzi, in timp ce  maslinele negre sunt maturate in copac pana cand devin negre. De aceea, maslinele negre au o textura mai moale si sunt mai putin amare decat maslinele verzi.
Iata mai jos cele mai importante tipuri de masline, in functie de tara de provenienta, de culoare si de metodele de prelucrare:
•    Kalamata – originare din Grecia, ele sunt nistemasline negre culese doar la maturitate si conservate in apa cu sare, avand o aroma puternica;
•    Picholine – originare din Franta, ele sunt nistemasline verzi, avand o aroma usor sarata, iar uneori sunt conservate cu acid citric;
•    Manzanilla – originare din Spania, ele sunt nistemasline verzi, vandute cu samburi sau umplute cu alte ingrediente, ambalate cu sare si suc de acid lactic;
•    Nicoise – originare din Franta, ele sunt nistemasline negre, culese la maturitate, au dimensiune mica, aroma puternica, vandute de multe ori cu tot cu frunze si imbogatite cu ierburi aromatice;
•    Liguria –  originare din Italia, ele sunt nistemasline negre, conservate in apa sarata, au o aroma vibranta si uneori sunt vandute cu tot cufrunze;
•    Ponentine – originare din Italia, ele sunt nistemasline negre, conservate in apa sarata si in otet, avand o aroma medie;
•    Gaeta – originare din Italia, ele sunt nistemasline negre, conservate intai doar in sare uscata, apoi unse cu ulei de masline, si vandute apoi alaturi de rozmarin sau alte ierburi aromatice;
•    Lugano – originare din Italia, foarte sarate, sunt folosite in special pentru gustari in bucataria italiana.
Exista sute de tipuri de masline, cele prezentate mai sus reprezentand doar tipurile cele mai populare.


pus acum 11 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la