Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
micky_miha pe Simpatie
Femeie
23 ani
Bucuresti
cauta Barbat
23 - 43 ani
Bauturi / Bauturi distilate / Fructe macerate in alcool Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
gabelu
10%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 29
In primul rand vreau sa felicit persoanele active de pe acest forum.Fata de forumul celalalt(cel vechi),acesta este mai bine structurat,si contine informatii mai concrete.Ce vreau eu sa intreb este daca cineva a incercat sa faca un macerat din diferite fructe astfel:Se face prima distilare a alcoolului pe la 28 de grade,dupa care se lasa fructe la macerat nu stiu cat timp,si se distileaza a doua oara.Mentionez ca este vorba de alcool din zahae si porumb.

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Prima intrebare pe care as pune-o este de ce pui zahar la porumb, a doua ar fi de ce pui porumb la zahar.
Dar nu le pun.
Cei de pe aici imi stiu parerea despre amestecurile astea.

Am vazut cateva retete din astea pe Home Distiller, dar eu nu am incercat niciodata. Era unul pe acolo care folosea fructe uscate sau chiar confiate.  Sincer nu cred ca vei scoate cine stie ce arome din macerarea aia.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
... nu am incercat ... dar ma gindesc sa fac ceva pe directia asta 

...acum ... eu stiu ca in general aromele multe si tari sunt in coaja fructelor ... => eu as pune coji de mere,pere... poate o urma de coaja de lamiie,portocala etc.+ ceva plante aromate ===> poate iesii un GIN

... ALTA problema ... aromele ies de obicei primele = le gasesti in frunte+cap in cea mai mare cantitate ==>> separa o frunte 2x la prima distilare ... si poate ca ar fi bine sa separi si ceva cozi pt ca la a doua distilare vor fi mai aromate decit de obicei=greu de separat ===>>>RISC CRESCUT DE TULBURARE CIND O SA DILUEZI PT CONSUM.

LA FRUCTE CONFIATE ... eu unul nu m-as baga ... aste sunt toate tratate cu SO2 ... ori asta nu e tocmai bun in distilate ... se invechesc greu  etc.

daca incerci ... sa ne spui si noua ce iese .

 

p.s.
poate ca cel mai corect si simplu e :
1.sa faci o dubla distilare cu separari dupa regulile artei
2.+ apoi macerezi ce vrei
3.==>>> mai distili inca o data si iei aproape tot ... pina ai 45% in vasul de colectare(asta pt ca sa "filtrezi" maceratul


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
gabelu
10%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 29
Am incercat anul trecut sa fac o plamada din malai si malt din orz(facut de mine),si s-a imputit urat de tot.Cu timpul mi-am dat seama ca gresala a fost a mea.Pana la esecul asta facusem alcool din spartura de porumb,zahar  si drojdie de bere si iesea foarte bun si fara probleme.Puteam sa separ lichidul de solid cu usurinta si fierbeam fara boabe (numai lichidul).Folosesc porumbul ca nutrient(apropo,l-am lasat la maturat intr-o sticla cu niste tambrs de dud,si a iesit o bunatate).Maturarea a durat vreo 7-8 luni doar(imi pierdusem rabdarea).Multumesc SineNomine pentru raspuns.

pus acum 11 ani
   
gabelu
10%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 29
Eu imi fac griji de fructoza care banuiesc(daca pun fructele in distilat de prima mana)ca nu mai fermenteaza si ramane in distilat.

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Cu placere. ...si bine ai venit intre membri activi! ...niciodata nu e prea tarziu pentru o urare.

Chiar acum fac o plamada din porumb cu malt de orz special pentru a face alcool pentru visinata. Daca respecti reteta, timpii si temperaturile totul iese bine.

Referitor la intrebarea ta tocmai am realizat ca vreau sa fac si eu un fel de distilare cum vrei tu. Mi-am propus ca restul de visine de la visinata de anul trecut sa le zdrobesc si sa le amestec cu alcool de pana in 30%, sa le las sa se combine un timp si apoi sa le distilez. Practic este cam ce vrei tu sa faci cu diferenta ca visinele mele sunt deja macerate in alcool. Distilatul care iese as vrea sa-l pun in visinata de anul asta.
Acelasi lucru si cu afinele.
Bine, asta se va intampla peste vreo doua, trei luni asa ca nu pot sa-ti spun sa astepti atat ca sa-ti spun ce a iesit.   


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
... pai eu ziceam sa pui coji de fructe ... mere, pere etc. (niste urme de zahar nu cred sa deranjeze ) ...

... daca vrei sa pui fructe intregi ... atunci lasale la fermentat 3 saptamani si adauga apoi prima distiulare ... si dupa inca citeva saptamani distila tot !


SINE ... e pacat sa strici visinele alea ... mai bine le pui pe inghetata sau prin salata de fructe      mmm bune ... sau la alte patiserii

... sau daca nu ... dute la vinatoare cu ele ... niste giste ... sau un purcel ceva   ... e simplu le dai sa manince si dupa ce au adormit le recuperezi pe animalele betive     

 

p.s.
daca tot ai hotarit sa pierzi visinele ... si ai ramas pe sec ... punele in cazan si toarna apa fierbinte peste ele searA si apoi miine seara (SAU PESTE2-3 ZILE) distila ce e acolo SUNT SIGUR CA VA IESII CEVA BUN SI PUTIN  ...
DIFUZIA LUCREAZA PT TINE DACA II DAI TIMP !


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
gabelu
10%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 29
Caberlot esti tare!!!La asta nu m-am gandit.Prin fermentare se duce si mama ei de fructoza...

pus acum 11 ani
   
gabelu
10%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 29
SineNomine sunt convins ca alcoolul din porumb cu malt de orz iese ok dar mie mi-e frica de faptul ca plamada se prinde la distilare.Daca filtrez si distilez doar fluidul se pierde mult din randament? Habar n-am.Tot ce stiu despre distilate se datoreaza voua,celor care sunteti activi pe acest frorum.Va port un adevarat respect!!!!!

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Nu se pierde la randament cand distilezi doar partea lichida. Eu pun cam 5,5 kg de cereale si dupa stors imi raman pana in 3 kg. Chiar daca mai raman putine cereeale in lichid nu este nicio problema daca pui in oala pietricele sau, cum pun acum, inele de ceramica din cele care se folosesc la filtrele de acvariu.
Dar asa ai un alcool complet natural. Am folosit si eu zahar in diverse plamezi si de fiecare data am avut un miros ciudat, de "chimic" in distilat.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
gabelu
10%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 29
Multumesc mult Sine.Tu ai cazan din cupru?Am distilat pana acum in cazan din inox(util 35 litri),dar numai lichide ,si alea strecurate si decantate .De curand am cumparat si un cazan de 55 de litri din cupru(este foarte greu,cred ca are aprox.20 kg).Am inteles ca pe cupru ,plamada se prinde mai greu.Cand am sa fiu gata de prima distilare ,poate incerc cu solide si voi posta rezultatul.Mentionez -cazanul nu are amestecator.

pus acum 11 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la