Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login
POZE BAUTURI
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: didiland pe Simpatie
 | Femeie 21 ani Bucuresti cauta Barbat 31 - 49 ani |
|
SineNomine
100%
 Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1358
|
|
Tocmai ce am tulburat 3 l de whisky la diluare. Am turnat brusc toata apa distilata peste alcool si a prins o frumoasa culoare albicioasa. Este vorba de whisky-ul la care am taiat cozile la 60%, deci nu cred ca este din cauza cozilor. Aveam varianta sa-l distilez a doua oara, dar am preferat sa-l pun pe aschii. Il voi bea mai tulburel. 
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
Samogon
Moderator
 Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1752
|
|
Si eu am patit, nu e de la cozi. O fi de la aschii?.
Eu am troznit multe, acum nu mi le mai aduc aminte pe toate, dar cea mai mare catastrofa de cand cu alcoalele a fost in vara cand am spart damigeana plina cu visinata. Erau 40 kg visine cele mai frumoase, 10 kg zahar si 10 litri alcool 94%. Alcoolul il pusesem la fermentat din martie si l-am distilat de 2 ori cu coloana, iar visinele au vermentat cu zaharul 2 luni. Se anunta cea mai reusita productie a mea vreodata. Dupa ce am turnat alcoolul si treaba era ca si terminata, alcoolul plutea. Nu stiam ce sa fac sa amestec, asa ca m-am gandit sa inclin damigeana si sa o agit. Era foarte grea. Am inclinat-o odata, a doua oara si, nu o sa uit niciodata momentul... a treia oara PLEOSC! ...si toata truda si sperantele s-au naruit intr-o secunda. Visine in toata casa, cioburi si auzeam bautura cum curgea sub parchet. Mi s-a facut rau, am iesit afara la aer si stateam jos pe scari, nu realizam ce am facut. Dupa cateva minute in care am incercat sa ma adun, spunandu-mi ca nu e nimic grav si trebuie sa imi revin, m-am intors in casa si m-am apucat de curatenie (ca altceva ce era sa fac?). Am adunat tot, am spalat cateva ore apoi am plecat pe afara sa ma recreez ca sa mai uit. Din cand in cand imi aminteam momentul cand a pleznit damigeana si imi dadea fiori. Ma gandeam ce imi povestea Strava cu 2 butoaie de 800 litri de tuica explodate in boxa din Deva, 7 tone de prune care n-au fermentat din cauza ca a spalat butoaiele cu detergent de vase, sau vin fiert in masina de spalat. 3 saptamani am simtit numai miros de visinata in casa si ma gandeam "macar cu atata sa ma aleg". A fost o trauma atunci, am zis ca n-o sa mai pun in damigene de sticla in viata mea. Acum e o amintire nostima si imi dau seama ca nu damigeana a fost de vina, ci fapta mea negandita, sa asez damigeana pe burta, asta nici un copil n-ar fi facut-o. Dar na, mai invatam si din greseli, ideal ar fi din ale altora. Bine totusi ca n-a fost mai rau. Au fost oameni cu maini taiate si invalizi pe viata de la damigene sparte in brate. Mi-a povestit cineva odata, la o intalnire a berarilor.
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
 Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1358
|
|
Nu e de la aschii pentru ca am am mai avut pe aschii whisky foarte limpede. Cred ca este de la modalitatea de diluare. Am turnat apa repede,toata o data si s-a tulburat. Probabil ca daca as fi turnat-o incet si as fi mestecat continuu nu s-ar fi intamplat asa.
Eu suflu cu un furtun pentru a agita lichidul din damigene. Poate ai in vedere si aceasta varianta la damigeana de visinata de anul asta, 
Imi dau seama ce aiurea trebuie sa te fi simtit. Parca simt si eu parerea ta de rau. Mie mi s-a spart o damigeana de 25 l in timp ce o spalam, exact ca in situatia descrisa de tine, am aplecat-o pe burta pentru a o goli de apa. Acum am dezvoltat o alta modalitate de spalare: umplu damigeana cu apa calda si pun in ea cateva grame de soda caustica. Las peste noapte si urmeaza cateva umpleri de limpezire, agitand bine damigeana cand este plina cam o treime. La golire folosesc un furtun "amorsat" in prealabil cu apa.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
Samogon
Moderator
 Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1752
|
|
Eu ti-am zis ca plezneste daca o inclini pe burta plina cu apa. Eram cu biclele pe marginea herastraului cand am avut discutia si tu ai zis ca ai facut manevra de mai multe ori si nu s-a spart. Vezi ce bine e sa asculti de altul patit... 
Bine ca nu era plina cu bautura. Nici mie nu mi-a parut foarte rau de damigeana (mai am 2 lafel de mari care ma incurca pe aici), cat mi-a parut rau ca n-am mai avut visinata mult asteptata. Asta e, la anul.
Am incercat si solutia cu suflatul prin furtun dar damigeana era plina ochi cu visinata (vreo 53 de litri) si dadea pe afara. Am incercat mai multe metode, inclusiv sa bag un bat si sa invart dar nu dadea rezultate... N-am gandit, asta a fost. Defapt m-am grabit si nici n-am anticipat pericolul.
Se mai intampla la damigenele mari si proaste, sa se sparga cand le golesti de apa. Le iei in brate si le versi ca pe sticla. E, in momentul cand curge apa, daca nu stii sa ii dai vartej, in interior se formeaza un mic vaccum ce creeaza o implozie. Asa i s-a spart unuia de la mine de la sala. Noroc ca a fost pe faza si i-a dat repede drumul din maini, altfel ii taia tendoanele. Mai sunt unele damigene care se sparg si daca apesi mai tare pe dop, asa cum i s-a intamplat unui om din piata care imi povestea. Nici eu nu credeam ca o sa sparg vreo damigeana. Imi povestea Laurentiu de niste cunostinte care au facut vin in aprtament, tot asa, au umplut o damigeana de 50 si au spart-o... au pierdut si vinul si a trebuit sa schimbe covoarele. Alt om din parc imi povestea ca i s-a spart o damigeana in timpul fermentatiei, fara niciun motiv, desi avea dop de fermentatie. Prea multe nenorociri de la damigene. Mai bine folosesc butoaie din PP, PE sau HDPE. Inoxul e cam scump iar lemnul scump si greu de intretinut.
Sunt si bauturi care se beau tulburi, Caberlot. Gandeste-te la limoncello care e opac si nu deranjeaza pe nimeni. Am si eu acum prin casa, dar la mine e limpede cristal si galbui. Bine, nici nu l-am diluat, sta la amcerat cu coji de lamai (partea galbena). Probabil la diluare se va tulbura bine.
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 12 ani |
|
pazucu
Moderator
 Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 839
|
|
si eu care credeam ca sunt cel mai ratat ..... , ia uite frate la ei ! ratarile moderatorilor se tin la secret .
frumos , aici este un fel de imunitate de parlamentar .
ratarile mele le-a vazut toata lumea , cine stie ce idei le mai vin teroristilor de prin asia mica , cand citesc cum a luat cazanul foc .
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 10 ani |
|