Caberlot
Moderator
 Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 2394
|
|
Sine ...
vad ca esti toba de carte ... ca un buldog , nu te lasi
Eu zic sa nu te apuci sa iei in calcul si ca ... refractometrul e facut pt apa+sucroza ... si tu ai sanse sa ai amestec de fructoza,glucoza etc. ...Sam poate sa-ti spuna mai multe zaharuri si de unde vin. ...cereale, fructe, sau zahar rafinat.
Ia in calcul ca ... masuratorile noastre sunt orientative (de ex. mustul de cereale e cam tulbure ... conteaza sau nu ) ... si o diferentza de +/- 10% poate venii din eroarea de instrument sau din eroarea de metoda (mai e si eroarea de operator si cea data de hazard ... asta ca sa le numim pe toate ) ... deci lasa instrumentele sa-ti faca viatza usoara si nu un chin. ... de ex ... eu masor si apa la refractometru ==> daca nu da ZERO ajustez sa dea zero ... si zic ca aparatul e bine calibrat si merg mai departe ... CA AM CEVA DE DISTILAT
P.S. oricum merci pt efort ... cind vreau sa verific ... o sa studiez formulele tale 
p.s.2 apropoo ... cum zici ca a iesit ultima tura ? ... si ce se aude cu moara ?
_______________________________________ "O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă! Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL
|
|