Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Pisii
Femeie
24 ani
Ialomita
cauta Barbat
24 - 44 ani
Bauturi / Bauturi distilate / Ce am mai baut? Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
Am primit o sticla de lichior columbian, Aguardiente Antioqueño.
Gust similar cu Ouzo-ul grecesc.





_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Eu am baut de toate...   
Cel mia bun a fost wisky-ul... si visinata...
... si rachiul de gutui   


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
... EU am mai baut ...doar vin rosu =cabernet ... pt ca ma freaca o raceala de 3-4 zile  ...
... si cite o gura de coniac pinot_noire+cabernet (2+1) de 2-3 ani (distilat in 2010)

Pe la magazinul cu specialitati ... nu am ajuns ... poate inainte de anul nou sa dau o tura   

AA SI SA UUIT ... AM BAUT UN VIN Ro ...
BYZANTIUM_ROSSO DI VALACHIA 2010 ... BUNN! ... fara falsa modestie , comparabil cu al meu cabernet+urme de carinionson , al meu ceva mai aromat si mai amarui ... minusul la Byzantium e ca am lasat 1/2 din sticla pe a doua zii la frigider (transferat in alta sticlutza) si a doua zii ... era acrutz  
... al meu nu face fente de astea ... chiar lasat pe masa -cu dop.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Iunicu ... daca zici ca seamana cu Ouzo ... nu ma duc sa-l caut 

daca ai ocazia ... ia un PISCO ... am mai zis


 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
Eu am baut cidru de mere, visinata de anul trecut si sake tinut pe aschii coapte. Am si o tuiculita primita cadou (ca deh, cizmarul n-are pantofi ). Ceva din comert n-am mai gustat de cand haul, io's adeptul productiilor proprii... home made all the way !

Pe avion am baut whisky JW, brandy, armagnac si vin rosu. Cel mai mult mi-a placut cognacul ca si experienta. Iar in HK am baut un sake la cutie de carton de 2 litri ca de altele nu prea imi venea sa ma apropii din cauza preturilor. Sakeul mi s-a parut cam fara gust, un alcool pe la 16% fermentat, dar la gust, destul de apropiat de un vin alb inferior. Dar bine, imi du seama ca nu trebuie sa generalizez, or fi si sakeuri bune.

A, si am mai baut o bere de 12%, de ii zice "bear beer", adica bere urs.

Ps: foarte tare semnatura noua a lui Iunicu "surpinde-ti ficatul, bea niste apa"!  adevarul ca zilele astea am uitat sa mai surprind ficatul si cu apa


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
Hei SAM ...
acum fac si eu pe ... puristul ... care coniac ... brandy sau Armagnac ?

Nu de alta ... dar am luat si eu acum ceva vreme o sticla de armagnac, mai mult pt sticla ca avea gutul strimb ... dar pot sa zic ca a fost ok !

... despre sake ... am mai zis ... nu e pe gustul meu ... poate ca o sa mai beau daca imi recomanda un asiatic ... asta ca sa nu mai dau banii pe experientze 

buna deviza lu'Shefu    dar pe aici e o gripa urita ... si imi e frica sa nu ma prinda pt ca deja a facut ceva victime prin cercul meu
ASA CA DAU CU VIN !   ... tot home made ca e mai bun=destul de bun =cam ca ala pe care imi permit sa-l cumpar uzual si la un pretz 4x

 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
... poate ca intereseaza si pe altii      pina la urma ... 70$ nu   e chiar o mare avere ...    daca stii pe ce ii dai   

uite mai jos un link ... cu ce ash bea ... macar de gust  ... dar poate ca ma enervez si-mi iau o sticla  ... cind termin ce am pe aici 


... ebine sa ai o idee ... pe ce merita sa dai banii   


 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
... am incercat sa gasesc unul din wisichiurile de mai sus ... alea de 70$ ... dar nu am avut noroc 
... asa ca am luat ce am gasit ... un MOSCATEL de SETUBAL      si pot sa zic ca am facut o alegere buna-buna 
asta e un vin licoros ... di clasa porto sau Lacrima lui Ovidiu ... pe care zic eu il bate lejer si la pret nu cred ca se compara ... am dat 11$
... vinul e alb la origine ... dar stejarul da culoarea ==> un vin cu corp si ceva aciditate ... nu cred ca lasa strugurii sa se stafideasca ... dar rezultatul e BUN
... ca reper ... pe o tamaioasa sec de stirbei (buna dar nu mai iau la pretzul asta ) am dat 18$

mai baut? ... incercat gasesc unul din mai sus ... alea 70$ ... dar avut ... asa luat gasit ...

14.7KB


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
Capitain Morgan Black Spiced Rom !!!    

... buuun si surprinzator ... are 47% ... e negru si aromat ... si e invechit in butoi DUBLU ARS=CARBONIZAT ???  
... am incercat sa vad ce e asta ... dar nu prea am gasit nimic inca   

... adevarul e ca ... si bacardi are un rom Oakheart ... tot in butoi dublu ars


 

p.s.
situl asta ... contine multe chestii interesante ...

de ex: When it comes to American whiskey (or bourbon), a tremendous amount of the flavor you taste in your glass (as much as 60%) comes from the barrel that the whiskey was aged in. As a result, the time and attention that whiskey manufacturers like Jack Daniel’s Tennessee Whiskey put into making that barrel is extremely significant. Drink Spirits had an opportunity to go behind the scenes at the Brown-Forman Cooperage in Louisville, Kentucky to see firsthand how these barrels are made.


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
 

am avut ocazia sa gust o ... Palinca de Zetea    ... si pot zice ca am ramas impresionat   ... impresionat pozitiv 

... la 50% ... cu un filing de 40% in gura = a se citii ca nu arde         am fost placut impresionat ...ca se poate lua ceva de calitatea asta din comertzzz 

nu vreau sa fac reclama ... dar MARFA  e destul de buna    ... despre pretz - nu comentez ca nu il stiu    eu am gustat intr-o vizita 
ASTA  e un exemplu ca se poate    ... si au si romanii cu ce sa iasa in fatza

Nu e la nivelul unui CALVADS (parca lipsesc ceva arome) ... dar poate ajunge ... dupa 8-10 ani de butoi ... si o distilare mai rapida a borhotului (ceva urme de arome grele) --- asta ca sa nu intram si in soiuri de mere --- sau pere --- sau prune
( era o sticla de 700mL la 50% ... si la culoare semi-coniac=> cu urme de butoi - dupa mine stejar ...)

Voi ce parere avetzi ?


 


p.s.
... am fost curios sa ma uit si la preturi ... pare cam scumpa ...ca pretz  se duce spre un Glenlivet ... sau un Calvados ... si nu stiu daca chiar face  ...
... parerea mea ... e ca ... MAI ARE PINA ACOLO !

... si reclama e ... cam ca dracu ... PRODUS DE LUX MAI EXCLUSIVIST
"Acest produs este folosit in Romania in relatiile de protocol si la nivel diplomatic, fiind un produs de lux mai exclusivist, apreciat in diferitele colturi ale lumii."
(... sau poate asa imi pare mie ... dar Lux si Exclusivist e cam la fel nu ?... si diplomati si oameni politici in ro nu inseamna de nici un fel -calitate , lume selecta ... NU in Ro)
... sii SILVORIU ... suna mult mai rau decit RACHIA lu' SILVIU sau PALINCA ... sau chiar si TUICA ... dar fiecare face ce vrea ...


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 5 ani
   
Amedeo
50%

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 273
Că tot vorbeam de arome de fructe de pădure:
La 7.500 de lei pe litru probabil că fructele-s culese numa de fete mari și apoi stoarse una cîte una în buze. Nu zic care buze, că-i rușine!  

Și prețurile îs foarte oke pentru diplomații și oamenii politici din RO, că din furat își permit, ba chiar mă bucur că s-a găsit cineva care să profite de faptu` că există d-ăștia dispuși să-și plătească scump și fudulia, și prostia...


pus acum 5 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391


... circula o poveste ... care spune ca ... N. Iorga si cu Enescu nu se prea iubeau si se tot tachinau in public si in ziare ...

Asa ca Iorga a declarant ca el nu are ce sa invete de la un muzicant !
... la are Enescu I-a dat un raspuns genial : Masura domnule professor !

Cocluzie : la ora asta in Ro. e mare lipsa de MASURA !

... probabil ca pretul de mai sus ... a fost pus dupa consumarea unei sticle de Palinca  ... de aia normala de 700mL 

Pt cea de 3500 lei ( care pare cam kich-prea incarcata sticla) ...
... cred ca se foloseste ca si parfum ???
... sau pt preparat medicamente homeopatice - astea audilutii de 1 la 1 000 000 sau si mai mici

Adevarul e ca ... oamenii politici din Ro ... meritau si ei sa aiba sticla lor ... 
(virsta licorii= nespecificata ??? ...
Contine sulfiti ??? - de ce dracu are nevoie de sulfiti ?
vindut de Papillon Trade - adica pt aia cu fluturi ? ... apropoo -astia vind si ceva Vin ALBASTRU = pt cei obisnuiti sa bea cerneala ...)


   


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 5 ani
   
pazucu
Moderator

Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
7500 ron ? Adica 75 de milioane ? Adica 1500 euro?

_______________________________________
"nimic nu se pierde ,totul se transforma"

pus acum 5 ani
   
Amedeo
50%

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 273
Și încă e la preț redus!   La firma asta, că la alții e doar fro 4.000 de lei un litru. Da` vorba aia, prost e ăla care dă, nu ăla care cere.

Caberlot, în cea mai ideală variantă de producție probabil c-or pune ceva sulfiți în vinu` din fructe de pădure (care fructe cică ar fi de fapt numai cireșe amare) din care prin distilare s-ar obține palinca.

„Palinca este obținută din fructe de pădure și are o vechime de peste 10-12 ani. Fructele de pădure folosite sunt chiar cireșele amare”, explică producătorul Silviu Zetea. “Este şi o serie extrem de limitată. O sticlă care are 0,5 litri poate să coste şi 1.000 de euro. Preţul la care mă refer este cel plătit de consumator în rețeaua comercială, nu neapărat cel de la producător“, mai spune cel care conduce distileria Zetea de Transilvania.


pus acum 5 ani
   
bionut
50%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 293
E la reducere domnii mei 

https://www.emag.ro/palinca-zetea-crai- ... ction=view


pus acum 5 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391

bionut a scris:

E la reducere domnii mei 

https://www.emag.ro/palinca-zetea-crai- ... ction=view



 

Daa ... la arome reducere ... aproape 5% 

La pretul asta se poate vinde la ... homeopate   
... PUNETI 3 LA 5 PICATURI INTR-UN PAHAR DE APA





_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 5 ani
   
AlexD2
40%

Inregistrat: acum 5 ani
Postari: 151

bionut a scris:

E la reducere domnii mei 

https://www.emag.ro/palinca-zetea-crai- ... ction=view

Aia cu 50% e taria nu reducerea


pus acum 5 ani
   
AlexD2
40%

Inregistrat: acum 5 ani
Postari: 151
Zilele trecute am avut ocazia sa beau dintr-o palinca de prune de Zetea. Am cumparat-o de curiozitate (100 ml vreo 70 lei). sa va spun impresiile. Primul gust, aroma de pruna destul de slaba dar gust placut dulgeag. Se vedea ca fermentarea a fost buna si fruntea a fost separata corect, fara nici o urma de gust de acetat de etil (solvent). Probabil fruntea a fost separata de mai multe ori in fiecare din cele 3 distilari, poate si din acest motiv aroma de pruna nu era una foarte puternica - aroma de prune la distilare vine imediat dupa frunte. Posibil ca si prunele sa nu fi fost foarte coapte - o caracteristica specifica proceselor industriale, ceea ce duce la diminuarea aromei. Posibil si soiul. Aroma de final ramasa in gura a fost una proasta, predominanta de lemn (de la butoiul de invechire), gust astrigent si aspru, posibil ca cel putin in parte tot de la butoiul de lemn. Asta mi-a inarit vechea convingere ca distilatele de fructe nu ar trebui maturate in butoaie de lemn ci in ambalaje neutre, eventual in butoaie folosite anterior un timp indelungat, pt ca gustul de lemn nu se potriveste cu aroma de fructe. In concluzie un raport pret - calitate foarte prost, am baut tuici de prune facute la cazan mult mai bune.

pus acum 3 ani
   
mihai
30%

Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 109
   
poti sa mai spui odata
beau tuica de prune de curte trase o singura data la 45 grade si nu cred ca este ceva mai bun


pus acum 3 ani
   
AlexD2
40%

Inregistrat: acum 5 ani
Postari: 151

mihai a scris:

   
poti sa mai spui odata
beau tuica de prune de curte trase o singura data la 45 grade si nu cred ca sete ceva mai bun

Nu beau tuica de prune de 45 gr, nici din curte si nici de sete, nici trasa o data ca sunt ardelean si la noi tuica se distila de doua ori la +50 gr. Si cred ca stiu ce e aia calitate la tuica si asta nu scrie pe sticla ca tuica e in interior.


pus acum 3 ani
   
AlexD2
40%

Inregistrat: acum 5 ani
Postari: 151
Mihai eu nu am spus ca tuica de cazan este cea mai buna tuica, nici nu cred asta, nici pe departe, am spus numai ca acolo la varful calitatii am baut tuica facuta la cazan mai buna. Nu ca tuica de Zetea ar fi una rea, dar nu e ceea ce am sperat de la o tuica romanesca  care cred ca este cea mai scumpa de pe piata in segmentul ei (in cazul tuici in discutie a palincilor de prune).

pus acum 3 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
    Alex

… pai … vad ca ai esti cam de parerea mea    zetea e bine lucrata  dar cam atit 

… asa cum zici … e ceva acolo … lo problema de gust … ceva care lipseste    … nu stiu daca e de la fructele culese industrial … sau de la zahar de complectare   … amandoua procedeele dilueaza aroma

Acum despre … lemn si fructe ...   nu stiu ce da lemnul la prune = cit e de potrivit  dar pot sa-ti garantez ca la mere da bine = calvados - gusta asta si apoi mai vedem   
… mai e si coniacul  unde lemnul da bine 

… … si recent am bagat niste aschii arse de stejar in Gin=home mede --- si a fost chiar f. bine … m-a surprins ginul asta…

Ramanem la concluzia … ca … zetea ar trebuii sa poata mai mult !   mai ales daca ne uitam la pretz   


 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 3 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la