Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login
POZE BAUTURI
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: Pisii
| Femeie 24 ani Ialomita cauta Barbat 24 - 44 ani |
|
iunicu
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
|
|
Am primit o sticla de lichior columbian, Aguardiente Antioqueño. Gust similar cu Ouzo-ul grecesc.
_______________________________________ Surprinde-ti ficatul! Bea niste apa!
|
|
pus acum 11 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Eu am baut de toate... Cel mia bun a fost wisky-ul... si visinata... ... si rachiul de gutui
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.
|
|
pus acum 11 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Eu am baut cidru de mere, visinata de anul trecut si sake tinut pe aschii coapte. Am si o tuiculita primita cadou (ca deh, cizmarul n-are pantofi ). Ceva din comert n-am mai gustat de cand haul, io's adeptul productiilor proprii... home made all the way !
Pe avion am baut whisky JW, brandy, armagnac si vin rosu. Cel mai mult mi-a placut cognacul ca si experienta. Iar in HK am baut un sake la cutie de carton de 2 litri ca de altele nu prea imi venea sa ma apropii din cauza preturilor. Sakeul mi s-a parut cam fara gust, un alcool pe la 16% fermentat, dar la gust, destul de apropiat de un vin alb inferior. Dar bine, imi du seama ca nu trebuie sa generalizez, or fi si sakeuri bune.
A, si am mai baut o bere de 12%, de ii zice "bear beer", adica bere urs.
Ps: foarte tare semnatura noua a lui Iunicu "surpinde-ti ficatul, bea niste apa"! adevarul ca zilele astea am uitat sa mai surprind ficatul si cu apa
_______________________________________ ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 11 ani |
|
Amedeo
50%
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 273
|
|
Că tot vorbeam de arome de fructe de pădure: La 7.500 de lei pe litru probabil că fructele-s culese numa de fete mari și apoi stoarse una cîte una în buze. Nu zic care buze, că-i rușine!
Și prețurile îs foarte oke pentru diplomații și oamenii politici din RO, că din furat își permit, ba chiar mă bucur că s-a găsit cineva care să profite de faptu` că există d-ăștia dispuși să-și plătească scump și fudulia, și prostia...
|
|
pus acum 5 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
7500 ron ? Adica 75 de milioane ? Adica 1500 euro?
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 5 ani |
|
Amedeo
50%
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 273
|
|
Și încă e la preț redus! La firma asta, că la alții e doar fro 4.000 de lei un litru. Da` vorba aia, prost e ăla care dă, nu ăla care cere.
Caberlot, în cea mai ideală variantă de producție probabil c-or pune ceva sulfiți în vinu` din fructe de pădure (care fructe cică ar fi de fapt numai cireșe amare) din care prin distilare s-ar obține palinca. „Palinca este obținută din fructe de pădure și are o vechime de peste 10-12 ani. Fructele de pădure folosite sunt chiar cireșele amare”, explică producătorul Silviu Zetea. “Este şi o serie extrem de limitată. O sticlă care are 0,5 litri poate să coste şi 1.000 de euro. Preţul la care mă refer este cel plătit de consumator în rețeaua comercială, nu neapărat cel de la producător“, mai spune cel care conduce distileria Zetea de Transilvania.
|
|
pus acum 5 ani |
|
bionut
50%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 293
|
|
|
pus acum 5 ani |
|
AlexD2
40%
Inregistrat: acum 5 ani
Postari: 151
|
|
Aia cu 50% e taria nu reducerea
|
|
pus acum 5 ani |
|
AlexD2
40%
Inregistrat: acum 5 ani
Postari: 151
|
|
Zilele trecute am avut ocazia sa beau dintr-o palinca de prune de Zetea. Am cumparat-o de curiozitate (100 ml vreo 70 lei). sa va spun impresiile. Primul gust, aroma de pruna destul de slaba dar gust placut dulgeag. Se vedea ca fermentarea a fost buna si fruntea a fost separata corect, fara nici o urma de gust de acetat de etil (solvent). Probabil fruntea a fost separata de mai multe ori in fiecare din cele 3 distilari, poate si din acest motiv aroma de pruna nu era una foarte puternica - aroma de prune la distilare vine imediat dupa frunte. Posibil ca si prunele sa nu fi fost foarte coapte - o caracteristica specifica proceselor industriale, ceea ce duce la diminuarea aromei. Posibil si soiul. Aroma de final ramasa in gura a fost una proasta, predominanta de lemn (de la butoiul de invechire), gust astrigent si aspru, posibil ca cel putin in parte tot de la butoiul de lemn. Asta mi-a inarit vechea convingere ca distilatele de fructe nu ar trebui maturate in butoaie de lemn ci in ambalaje neutre, eventual in butoaie folosite anterior un timp indelungat, pt ca gustul de lemn nu se potriveste cu aroma de fructe. In concluzie un raport pret - calitate foarte prost, am baut tuici de prune facute la cazan mult mai bune.
|
|
pus acum 3 ani |
|
AlexD2
40%
Inregistrat: acum 5 ani
Postari: 151
|
|
Mihai eu nu am spus ca tuica de cazan este cea mai buna tuica, nici nu cred asta, nici pe departe, am spus numai ca acolo la varful calitatii am baut tuica facuta la cazan mai buna. Nu ca tuica de Zetea ar fi una rea, dar nu e ceea ce am sperat de la o tuica romanesca care cred ca este cea mai scumpa de pe piata in segmentul ei (in cazul tuici in discutie a palincilor de prune).
|
|
pus acum 3 ani |
|