Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
ionela24 pe Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Prahova
cauta Barbat
25 - 47 ani
Bauturi / Administratori Moderatori / Info_DELICAT Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini:  1 2
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
E super... ne intalnim, dezbatem, degustam, prindem caine pentru udare, mirosim, degustam, dezbatem... Caine gasim ca doar suntem in Romania... putem chiar sa alegem...


Putem sa-l luam si pe mache daca vrei sa jucam darts si nu gasim tinta... 


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
Sine,

ai distilat ?
cum a iesit ??
... e vreo diferentza ... sau mai exact s-a terminat fermentatia ?

sunt curios cum a mers experientza ta de ... cultivat drojdiile   
... banuiesc ca totul s-a desfasurat   bine ...  

 


p.s.
te scoli cu noaptea in cap ... sau lasi calculatorul pornit ?
... va d ca esti activ pe la 6h30 in ro 

p.s.
ai mai facut experientze cu moara ?


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Aseara as fi vrut sa masor densitatea, dar am ajuns cam tarziu de la servici...
Fermentatia s-a terminat, ramane sa vad cum a decurs.

Ma scol cu noaptea-n cap.    Astazi m-am trezit mai devreme ca am un montaj de dimineata la o televiziune.

Moara merge perfect. Partea slaba la ea este motorul. Sunt deja in cautari pentru un motor mai puternic. Asta in ideea ca vreau sa macin si porumb ca sa incerc o plamada cu porumb macinat ceva mai mare decat malaiul cu care fac de obicei. Ma gandesc ca asa va fi mai usor de strecurat. Dar nu as vrea sa pierd nici din randament...
La malt merge fara niciun fel de probleme chiar si cu motorul pe care il am acum.

Tu ai distilat maltul?


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
... pai daca macini porumb MAI MARE atunci probabil ca acelasi motor va fi OK ... mai ales ca ai posibilitatea sa reglezi cite boabe bagi  ... eu zic sa o lasi asa ... alt motor ... alta fixare ... alt ax ... etc.

NU am distilat inca nimic ... amicul e plecat in New Brunswick ... adica cam la 850Km de Mtl ... sper sa vina in weekend    si sa aiba timp de o distilare  de prima tura ...   adica de 3 ori tura 1

... dupa asta nu ne mai grabim ... cind vrea el ...    inca stau sa ma gindesc ... daca tot vom avea ocazia sa distilam peste 2-4-6 saptamani tura 2  daca nu ar fi interesant sa mai punem in tura 1 niste ciocolata?caramel ... asta ca tot am ramas cu maltz   

...doar ashja ca sa scoatem mai multa aroma  ... un fel de macerat de maltz ... care sa dea un single maltz mai aromat ???

... sa vedem prima data ce curge 


 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Plamada facuta cu prima cultura de drojdie are 7°Brix, adica 0.998.     
A fermentat foarte bine.
Mai bine ca o plamada distilata astazi, facuta cu cantitatea normala de drojdie. Aceasta a avut FG 1.005. Ce-i drept, la plamada asta am pus doar 10 g de drojdii in loc de 16g.
Oricum... cultura de drojdii functioneaza.

P.S. Imi pierdusem speranta, dar dupa alte cateva e-mail-uri am primit astazi unul care ma anunta ca pachetul cu mostre de drojdii de la Fermentis a fost pus la DHL.       Are 1,5 kg.    Sunt curios ce au pus acolo...  Pica tocmai bine acum ca am aflat ca drojdiile cultivate de mine functioneaza perfect.     


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
BRAVO ! 
... se pare ca drojdiile din cultura ta au avantajul ca sunt antrenate pe mediul pe care urmeaza a fi folosite si la acelasi T  ==> functioneaza mai bine 

... la drojdii turbo ... nu stiu daca ar merge metoda    pt ca alea au si nutrienti  ... dar probabil ca va functiona ... am facut 2 ture pe aceiasi drojdie si a fost f. bine 

... AVANTAJUL GARAJULUI=BALCONULUI ... TIMPUL NU COSTA BANI + CALITATEA PRIMEAZA + ITERESUL SA FACI CEVA MAI BUN   
(... ASTEA NU LE STIA mache !  )

... un pachet de 1,5Kg drojdii ... asta inseamna ... minim 1Kg de drojdii ===> nu mai trebuie sa cultivi drojdii un an de zile   

... sunt curios ce drojdii ai luat ?

 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

NU se mai aude nimic de Iunicu ... e ok ?

... si mai nou vad ca nici Sam nu se mai prea vede ... iar a plecat in concediu ?

a venit primavara ... si a inceput campania agricola ???
sau ce se intimpla de nu mai da nimeni nici un semn ??????????


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Am luat Safspirit Malt, Safspirit Grain And Safspirit American Whisky.


De cultivat tot voi cultiva pentru ca imi place si pentru ca functioneaza bine. Sa vad si care este termenul lor de valabilitate... Dar daca le tin la frigider cred ca pot sa le tin o perioada foarte mare de timp.

Cu Sam am mai vorbit la telefon. Nu stiu de ce nu mai scrie pe forum.
De Iunicu nu stiu nimic, probabil e prins rau cu casa.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
INTERESANT   
...astia chiar vorbesc de lucruri industriale ... 20 pachete de 500g   

ZIC  ca termenul de garantie e  e 24 luni de la fabricatie ... si nu zic sa le tii la rece ==> pastrate la rece tin mai mult !  

... problema e ca ... recomanda sa le consumi in 7 zile ...    ... cred ca trebuie sa le inchizi in ceva fara aer=O2 ... poate sub perna de CO2    ... sau poate sa le videzi   

... oricum ... cantitatea pare destul de mare 50g/100L ...=>10g la2oL

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

se pare ca ... daca avem noroc ... o sa distilam simbata 
... abia astept sa vad ce a iesit     

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

bun ... daca SAM e ok ... sa speram ca si IUNICU e ok 


 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Asa este, drojdiile astea le fac doar pentru distilariile mari sau mici nu sunt comercializate in magazine. Asta imi spunea cel cu care am vorbit, cantitatea minima pe care o pot comanda direct de la ei este de 20 kg din acelasi tip de drojdie. 
Ei zic sa le pastrezi sub 10°C si la 4°C dupa ce ai desfacut pachetul.
Eu vreau sa le impart in pachete mai mici si sa le videz.
Si drojdia de bere se pune intre 5 si 8 g la 10 l in functie de densitatea initiala.

Iti urez mult succes la distilare!  Sunt sigur ca va iesi ceva foarte bun.
  Sambata distilez si eu. Vreau sa distilez a doua oara cu coloana alcoolul pentru visinata.

Tu ce fel de Cu ai folosit la coloana? Eu caut pentru alambicul meu si parerile sunt impartite. Unii zic ca e bun Cu-DHP altii zic ca e bun cel ETP. Tu ce zici?


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
Sunt bine, multumesc de grija! Va urmaresc cu interes dar nu indraznesc sa inoportunez oamenii bine informati si care au treburi importante

_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Ce-ai patit Samogoane?      Esti mahmur? Cand ai inoportunat tu pe aici?
Chiar ma gandeam ca te bucuri ca vom avea drojdii speciale de whisky... Vad ca deja au ajuns la Bucuresti. S-ar putea sa le primesc astazi.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
A venit pachetul. Baietii au platit si transportul...
Am cate un pachet de 500 g din fiecare tip de drojdie pe care l-am cerut.
Pe toate scrie ca expira in luna 6, 2013.
Eu sper totusi sa tina mai mult. trebuie sa caut pe undeva niste pungi mici sau altfel de recipiente care sa se poate vida. Orice sugestie este binevenita.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
Sine ...

... tevile mele de Cu ... le-am primit ... si sunt tevi folosite la instalatiile de apa menajera    ... si mai exact cine mi le-a dat a facut un circuit de aer comprimat la munca ==> niste resturi de material 

... nu am gasit de cumparat prin magazin ... decit teava de 10 pi = aprox 3m asa ca nu am cumparat atita    si m-am multumit cu ... cadouri 

revenim:
Cu - DHP. CW024A / C12200. Coil Spesifications. Thickness (mm). 0,05 - 4,00 ... Weight (kg). Chemical Composition (%). Cu. ≥ 99,90. P. 0,015 - 0,040. ≤ 2500 ...
(eng).pdf)

Cu-ETP (E-Cu). Standard designation. EN. Cu-ETP/CW004A. UNS. C 1100 0. Chemical composition. Cu. 99.9 %. O. 0.005-0.04 %. Physical properties1) ...


... si sunt mai multe tipuri ... de ex :
Copper installation tubes are made of phosphorus-deoxidized copper Cu-DHP (EN) which is equivalent to SF-Cu (DIN 1787), C 106 (BS 1172), and DHP-C 12200 (ASTM-B-224). It contains min. 99,9% of copper and phosphorus from 0,015 up to 0,040%.
We also produce tubes with lower phosphorus content Cu-DLP (EN), as well as tubes from conductive copper Cu-HCP and Cu-ETP for electrotechnical applications.
()

ORICUM 99,9% Cu ... CRED CA E ASIGURATOR PT ORICE BUCATA DE TEAVA   ... spalarea e devine mai importanta ca si compzitia !!!

 

p.s.
Salut SAM 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Ce inseamna "dluo prolongee 6/2013"?  Asta este scris pe pachetele de drojdie.
Aia este perioada cea mai buna pana cand pot fi folosite sau pana atunci au termen de valabilitate?


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
... da se pare ca e perioada recomandata    dar tinute la rece trebuie sa tina mai mult 

... oricum metoda ta de resuscitare=inmultire sigur le face viabile     


3. DEFINITIONwww.minefi.gouv.fr/fonds.../daj/.../sp4ment.pdf - Translate this page
La date limite d'utilisation optimale (DLUO) ou, dans le cas des denrées ..... dont la durabilité a été prolongée par des gaz d'emballage autorisés ; '. 15 ...

 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
Cam scurta perioada de garantie. Si eu stiam ca e bine sa le tii la frigider. Ma gandesc ca nu e tot una sa desfaci sau sa nu desfaci ambalajul. Termenul de garantie probabil e pus pentru situatia in care nu desfaci... cred. Desi la multe produse n-are nimic daca mai folosesti si expirat. La drojdie nu stiu care ar fi daunele sa pui drojdie expirata. Eu la Champ am avut batai de cap cu drojdia neexpirata... ma gandesc ce nasol ar fi fost expirata.

_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Pai nu. Garantia la ele este de 24 luni. Asta este perioada cea mai buna in care sa fie folosite.

_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
Sine ...

1.fa rost de borcanele noi de/pt dulceatza cu filet (aici se gasesc de cumparat) ...
2.apoi umple borcanelele cu drojdie si punele cu tot cu cutie +capace intr-un sac  subtire si transparent
3.inoada sacul dar baga mai inainte un furtun prin gura lui
4. videaza sacul ... scoate aerul cu o pompa sau aspiri cu gura
5. acum introdu CO2 din capsula de sifon
6.acum dupa 24h cind gazele din interior s-au stratificat ... mai desumfla sacul asfel incit sa iti permita sa pui un capac ... si inca unul etc. ( CO2 e mai greu ca O2 sau N2 ... deci la desumflarea partiala scoti si restul de O2 ...     )

UITE ASA ... IMBUTELIEZI SUB PERNA DE CO2 ... DROJDIA PT ANUL 2014


 

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

P.S.
... zici ca faci ... alcool de porumb pt visinata ?
CUM e gustul la alcoolul de porumb ?

... pt ca la alcoolul de maltz= visichi gustul imi pare ... puternic si  aromat      si nu cred ca ar merge prea bine la visinata 
... sau poate ca asa e la prima mina ???



 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
TOT DESPRE Cu :


More About Copper Tubing
Copper is utilized in heating systems, underground water service, and water distribution systems. Copper tubing is economical, formable, and lightweight. It also bonds easily to solder. These characteristics account for its use as the most common material in residential water supply lines.

There are two basic kinds of copper pipe: hard/rigid (tempered) and soft (annealed). Hard copper is available in straight lengths while soft copper is easily bended and available in coils. Copper pipe is available in several basic types including: Type K, Type L, Type M, and Refrigeration pipe.

Type M Copper Tubing

Type M copper is a thin walled copper pipe commonly used in domestic water applications. At PexSupply.com, we offer Type M copper in hard straight lengths and soft coils. We offer Type M copper straight lengths in sizes from 1/2" to 2" in diameter and 1 to 4 ft. in length. We also offer 1/4" to 2" diameter coils of 60 and 100 ft. lengths.

Type L Copper Tubing

Type L copper is a medium walled copper pipe and commonly used for water services inside and out. Type L copper is particularly used outside or wherever the pipe will be exposed. At PexSupply.com, we offer Type L copper in straight lengths in sizes from 1/2" to 2" in diameter and 1 to 4 ft. in length.

Type K Copper Tubing

Type K copper is the thickest type of copper tubing sold at PexSupply.com. This pipe is generally used between water mains and the meter. It is also commonly utilized for heavy-duty vacuum pump lines and underground lines. Type K copper is available in 1/4" to 2" diameter coils of 60 and 100 ft. lengths.

Refrigeration Soft Copper Tubing

Copper refrigeration tubing is soft copper tubing used for various applications, such as heater units, heater lines, gas lines, oil burner tubes, air conditioner lines, and plumbing applications. Refrigeration tubing is available in 1/8" to 1-5/8" OD coils of 50' and 100' lengths.


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Astea sunt doar proprietatile legate de maleabilitate si rezistenta mecanica. Fiecare categorie de Cu poate fi facuta in aceste moduri.
Eu as alege varianta Cu - ETP pentru ca are continut de Cu 99.9% si nu contine fosfor.
Cu - DHP are Cu 99.85% si contine fosfor intre 0.013 - 0.05%.



_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391

SineNomine a scris:

Astea sunt doar proprietatile legate de maleabilitate si rezistenta mecanica. Fiecare categorie de Cu poate fi facuta in aceste moduri.
Eu as alege varianta Cu - ETP pentru ca are continut de Cu 99.9% si nu contine fosfor.
Cu - DHP are Cu 99.85% si contine fosfor intre 0.013 - 0.05%.



Phosphorul ...
se baga ca sa dezoxideze metalul= sa se combine cu O2 din metalul topit ...
... e bine daca poti sa alegi fara 

... si e si mai bine daca alegi un aliaj de Cu+Ag ... Ag 5-7% ... am vazut ca exista si asta    ... dar nu cred ca se fac si tevi   

ORICUM ... problema e ... ce gasesti sa cumperi la bucata / inch / feet etc  ... pt ca daca va trebuii sa iei 3-6m ... o sa renunti la idee   

PAREREA MEA e ca ... o spalare buna inainte de distilare face mai mult decit diferentza de compozitie de 0,05% P... vorbim de MAX 5 la ZECE MII Ph din care o parte e legat=combinat ... si e uniform distribuit in masa de Cu   
... adica in 1 kg de Cu ai 0,5 g de P ... stiu ca pare mult ... dar nu e tot in suprafata ca sa ia contact cu ALCOHOLUL ... etc.

SI PT CA TOT A VENIT VORBA ...
OARE NU S-AR PUTEA DEPUNE UN START DE Ag PE INTERIOR ... ELECTROLITIC ???

  :h:


P.S.
AI PUTEA SA VERIFICI SOLUBILITATEA Ph IN APA /ALCOOL


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Pai daca depui Ag pe interior pierzi toate avantajele date de Cu in timpul distilarii.

Referitor la dimensiuni, am gasit tabla de 1,5 mm la 600 x 2000 mm in care se incadreaza perfect partea de sus a cazanului.
Partea naspa este ca fundul vreau sa-l fac din tabla de 3 mm si nu imi trebuie mai mult de 500 x 500 mm. Pana acum am gasit doar bucata de 1000 x 1000 mm. Aici este destul de dureros in ce priveste pretul...


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Ce parere aveti? Gatul scurt din stanga este pentru prima distilare.
Mai am in plan sa adaug in partea de sus, intre gatul lung si cot, un condensator de reflux pentru a putea transforma alambicul in coloana cu umplutura atunci cand vreau sa fac alcool neutru.

P.S. Este o schita de lucru, nu ma criticati pentru calitatea desenului.

parere aveti? gatul scurt din stanga este pentru prima plan adaug partea sus, intre gatul lung cot,

21.2KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
SINE ...

schitza ta pare sa fie ok ...
... chiar si proportiile par bune    poate ca exagerezi cu inaltimea GITULUI pt lamurit  ...
... la mine e mult mai scurt , pe tzeava lunga nu merg decit la alcohol de visinata .

INTREBAREA mea e ... de ce fundul bombat in interior ? ... pt rezistentza?
( nu complica viatza la amestecator?)

NU l-am calculat ... dar la jucaria asta ... ar trebuii sa ai vatra ... ca sa economisesti la combustibil 
... ia sa fac o estimare rapida ...   ma intorc 

... e cam de max 35-40L incarcatura utila      

RACITORUL E MULTITUB in TUB ?
... ASTA CRED CA E O COMPLICATIE ... un racitor simplu face economie de materiale si manopera 
... CEAPA va face oficiul de racire=reflux ... si cred ca iesirea pe 60mm e CHIAR PREA MARE ... la mine iese pe 3/4 =20mm DIN COLANA DE 1 1/2=40mm si la cazanul de 30L - uitil 25L nu da semne de oboseala racitorul ... care acum l-ash face la acelaeasi dimensiuni dar de 1,5x mai eficient ... dar NU IL MAI DEZLIPESC ACUM ... PT CA E OK CAPACITATEA !


 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Am ales gatul lung folosit de distalaria Glenmorangie, astfel cica iese distilatul mai catifelat.

Am lasat 60 mm in partea de sus doar pentru a putea intercala un condensator de reflux (i-as fi spus deflegmator, dar stiu ca nu-ti place cuvantul     ) intre gat si cot pentru a transforma alambicul in coloana cu umplutura cand am nevoie.

Fundul este bombat pentru a directiona flacara doar pe fundul nu si pe lateralele cazanului. Astfel circulatia naturala a lichidului din cazan este mai buna.

Oricum ar fi, m-am hotarat sa nu mai incerc sa distilez cu parti solide. Chiar si la distilatele din fructe vreau sa folosesc enzime pectolitice si sa strecor ce mai ramane inainte de distilare.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
... Da stiu ca au unii exact modelul tau    nu mai stiu care ... am si pus undeva o poza cu diferite alambicuri de wisichi si cu comentariile despre gust

... asta cu flacara ... pare logica ... dar se poate aranja si cu o banda metalica=> pe care o infasori pe fund = avem un cerc de butoi 

cu enzimele pectolitice ... inca nu am studiat ... o sa ma documentez    sa vedem daca da schimbare de gust 

... cit e capacitatea utila ???

DIAM 60mm ... va da mult reflux ...  Dmare=suprafata de racire mare =>reflux mult ===>> nu mai ai un alambic simplu  ... arome ?


 

p.s.
oricum ... gitul de lebada va fi probabil refolosit la un alambic de 100L ... in viitor     


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
La nivelul umerilor, acolo unde incepe capacul rotund de sus, are 33 l.

Tocmai asta este si ideea, sa aiba reflux. Nu la fel ca la o coloana cu umplutura sau ca la altfel de coloane, dar va fi si reflux.
Gatul alambicurilor de la Glenmorangie au peste cinci metri inaltime, dar tot sunt considerate alambicuri.

P.S. Capacitate mai mare voi vrea doar daca ma voi muta vreodata la casa cu curte si beci.     


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
... deci am zis bine    35-40L ... u n calcul aprox. facut in cap 

CAZANELE alea industriale ... au si citeva tone capacitate utila ... asa ca 5m nu echiar asa de mult 

,,, iti doresc sa ... ai un beci si un garaj + casa de care sunt legate cit mai iute     

... si ... sa stii ca am vazut _ in poze cazane care au iesirea de 2"=50mm si o coloana de 3-4"=80-100mm ...=> cresterea de sectiune = racire => produce reflux ... la fel ca si CEAPA de la capacul tau   deci ai putea sa reduci sectiunea ... 

oricum ... tu ai un anumit volum de vapori => dati de marimea sursei de caldura si indirect de volumul din cazan ... volumul asta trecut pintru anumita sectiune => o viteza ... care viteza da timpul cit sta aburul in coloana=git ... =>> si asta combinat cu suprafatza colanei ===>>> cantitatea de reflux      ... deci ... o sectiune prea mare de coloana + o sursa cam mica de caldura + un voulum mic de plamada  ===>> f.f. putin distilat colectat=randament f.f.mic  ===>> timp lung ... codturi mari     

... nu uita ca ei fac 2 treceri  ... prima probabil ca e f.f. eficienta dpv termic ... si a doua "cu git lung" probabil ca e eficienta la separat arome/fractii.

ACUM CE SA-TI SPUN ... EXPERIENTZA MEA ... O OALA CU INDUCTIE ( nu a fost luata pt asta ... dar am vazut ca merge ... si poate ca nu e chiar un bun ramndament , pt ca nu a fost facuta pt asta) ... PE O PLITA CU INDUCTIE DE 1300W  (made in china ... oare astia au aceiasi W) DATA LA MAX ... SI CU O COLANA DE 1 1/2''=38mm lunga de 8 sau 12 inch (20/30cm) si cu o iesire de 3/4"=20mm pt racitor ... si in racitor 3/4 "=> 1/2 " ... DOAR PICURA  CIND PLITA E PE MAX SI PLAMADA ARE 6-7% ... SI PICURA BINE LA 30-32% SI E PE TREPTA 3-4-5 CIND LAMURESC ...
... DAR NU CURGE    ==> AM NEVOIE DE MAI MULTA CALDURA !!!


... cam asta e ... experientza mea 



_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
... se apropie sezonul de ... visinata    ... si linistea asta de pe forum , ma face sa cred ca sunteti in pregatiri intense    ...

... ia spune SAM ... cum merge treaba ? ... ai pregatit alcoolul sau nu  inca ??

... am inteles ca SINE ... face alcoolo din porumb    cum merge ?

... dupa experientza mea cu ... maltz ... si cu romaltz      mi-e greu sa cred ca din cereale iese ceva ... cit de cit aproape de neutru  ... poate ca ma insel ... dar la maltz aroma e cu mult mai puternica decit m-am asteptat  ... si in plus e o aroma buna    pe care ar fi pacat sa te chinui sa o scotzi 

... asa ca pt mine ... zaharul de trestie ... ramane materia prima ideala !      
... oricum anul asta nu cred sa fac nimic ... pt ca am stocurile de afinata+visinata de anul trecut ... aproape neatinse     

... dar e bine de stiut ... in caz ca-mi schimb ideiile ... sau ca ma solicita vre-un amic cu A_mare  


   

p.s.
banuiesc ca ... IUNICU construieste ... si anul asta are alte prioritati 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Eu aproape am terminatat cu alcoolul. Ar mai fi de facut vreo 3 plamadiri...
Anul asta am distilat prima oara cu refrigerentul, am dat focul tare si am lasat sa curga tot, pana aproape de zero. A doua distilare am facut-o cu coloana. Gustul si mirosul sunt aproape neutre, ce se simte nu este deloc deranjant, ba chiar este foarte placut.
Din pacate nu am mai reusit sa fac nimic si din cauza unor probleme de sanatate ceva mai vechi care s-au acutizat in ultima perioada. Sper sa treaca cat mai repede...


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391

SineNomine a scris:

Eu aproape am terminatat cu alcoolul. Ar mai fi de facut vreo 3 plamadiri...
Anul asta am distilat prima oara cu refrigerentul, am dat focul tare si am lasat sa curga tot, pana aproape de zero. A doua distilare am facut-o cu coloana. Gustul si mirosul sunt aproape neutre, ce se simte nu este deloc deranjant, ba chiar este foarte placut.
Din pacate nu am mai reusit sa fac nimic si din cauza unor probleme de sanatate ceva mai vechi care s-au acutizat in ultima perioada. Sper sa treaca cat mai repede...


SINE ... sa inteleg ca ... ai folosit porumb ? 
... nu zic ca gustul e rau    am zis doar ca la cereale se pare ca gustul e pronuntat si surprinzator de bun    si e pacat sa te chinui sa il scotzi !

DE EX. ... si rachiul de craca e bun    indiferent ca e din prune , mere sau polifruct ... dar daca incerci sa faci visinata    ce iese nu prea merita efortul    adica zahar+visine+alcool ... 1+1+1=2 sau 1  ... asta dupa gustul meu , poate ca la altii le place.

asa ca ... fa un test mai inainte ... sa vezi cum dau aromele ... ... altfel te alegi cu un bourbon ... si ai nevoie de aschii ...



 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
... SALUT SAM ! ... MA BUCUR CA AI REVENIT PINTRE NOI    ... POATE FACI O MINUNE SI IL ADUCI SI PE IUNICU    ... eu incerc sa-l reactivez pe SINE

... astazi am fost la pescuit .. 1 ora ... si am luat 1 BASS  de 17 cm ... si m-am intors cu foame ==> asa ca am mincat ... slanina cu pita ... si am luat si un RomMaltz ... si un AllMaltz ... BUNE BUNE !!

CONCLUZIA :
distilatele din malt /cu maltz evolueaza mult mai repede decit distilatele de vin (puse pe aschii !) ... poate ma insel ... dar acum eram in planuri de un alcool de zahar =ROM ... si stau in dubiu daca sa nu aditivez alcoolul cu maltz     
... pt ca la start diferentza intre AllMaltz si RomMaltz era mare ... dar vad ca dupa 6-8 luni )pe aschii) tinde sa se estompeze ... si RomMaltzul sa ia fatza ... pt ca AllMaltzul e prea aromat    ... incep sa inteleg de ce nu se face doar AllMaltz ... nu e doar o chestie de economie ... nu toti agreeaza mirosurile tari !

toate cele bune !
   


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
HALLO ... !!!

SINE ... SAM  ... MAI E CINEVA PE AICI ?

... am si eu o intrebare : de obicei eu opresc distilarea pe la 20% ... ca si asa nu prea am ce face cu cozile (inca le string si ma incurca ... nu stiu daca le voi si redistila vreodata) ... si distil pe coloana scurta/medie =15-18''  ==> oricum fac si oricum calculez IMI IESE CAM 90 MAX 95% DIN CALCUL ... NU STIU DACA ASTA VINE DE LA EROAREA DE CITIRE PE ALCOOLMETRU MIC ... SAU PUR SI SIMPLU ASTA E RANDAMENTUL MEU LA DISTILARE  0.9--0.95 ???

ADICA DOUA DISTILARI LA 0.9--0.95 DA==>> UN RANDAMENT DE 0.81--0.9 %

 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Salutare!

Sam e la armata, s-a angajat. O perioada nu cred ca-l vom mai vedea pe aici.

Procentul de distilare este foarte bun. Nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme pentru restul ramas.

Poate raspunsul este ca alcoolul nu este un lichid pur ci un amestec azeotrop care nu are o puritate mai mare de 96%. Gasisem pe undeva niste formule de calcul pornind de la acest aspect, dar nu le mai gasesc acum... poate apar ele...


Tu ce mai faci?


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
Salut Sine ,

felicitari pentru SAM 
... la armata daca ai nervii tari => viatza lunga 
... oricum e mult mai bine decit sa nu ai nimic de facut  ...
+ ca acolo e cerere mare de distilat ... asa ca o sa fie prietenul la toti superiorii daca scoate o marca buna de WSK

... la mine ... e ok ... am facut un RomMaltz care acum zace pe aschii arse de mine - de fapt betze de 1x1x5-12 cm ... are 5 zile si déjà are o culoaree mmm
... munca merge ... asa si asa ... mai sunt ceva oferte dar la 150km nu ma inghesui  stau aici temporar

TU ai apucat sa testezi drojdiile ?

nu ma ingrijoreaza randamentul - eram doar curios cum merge la voi ...
...  cred si eu ca 90-95 % e ok ... mai ales ca mai las ceva coada ... si oricum gustul + pretzul e f. bun 


sporuri !
 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
Va salut,

Se pare ca n-am avut nervi tari si nici viata lunga, in armata zic. M-am intors la civilie inainte sa ma apuc sa semnez contracte care sa-mi complice viata. Sunt linistit acum ca am ajuns acasa. E infinit mai bine.

Abia astept sa va zic cum va iesi distilarea care o voi face peste cateva zile. Am o plamada din malai fermemtata cu drojdie "grain whisky". Nu mi s-a parut deloc puturoasa drojdia. Sine, eu zic sa mai incerci, sa nu fi avut tu vreo infectie la fermentare.


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 11 ani
   
Pagini:  1 2  

Mergi la