Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
pirsinga
Femeie
25 ani
Suceava
cauta Barbat
25 - 38 ani
Bauturi / Bauturi distilate / alcol din tarite de griu Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
virgil
10%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 10
la 22 de litri de apa se pune 1.2 kg de tarite ,  6 kg de zahar si drojdie cit 3 nuci.Se amesteca zaharul cu apa si cu drojdia apoi se pune taritele si se lasa la fermentat 7/8 zile la temperatura de 20/30 de grade vara sau intr-o camera incalzita.Taritele sint usoare si va fi o punga de tarite.La fermentare va da un miros de must.Cind se va pune la distilat se va scoate  taritele.Eu le las in cazan,dar cine nu stie sa dea focul mic cind trebuie va da peste.Asa mai bine scoateti taritele inainte de distilare.Va iesi un alcol foarte bun care va merge la multe lichioruri.Succes.

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
...    interesant ... seamna izbitor cu reteta pe care am puso pe aici pe undeva - un wischi de bloc din perioada comunista - si pt care am primit urecheli ... de la puristii ... single-maltz  

... atit doar ca aia vorbea si de dubla distilare si de separare de fractii ...    

uite ca ideea se practica ... reteta aia era era cu porumb ... si parca nu ducea asa  de sus la gradele alcoolice ... zici 22L apa si 6 Kg zahar ... la un calcul rapid in cap da ... 272g/L zahar  ...    ... cu drojdie de piine ... greu de crezut ca ajungi vreodata la 15,5% alcool ...   ... nu am luat in calcul ce iese din taritze !
... sfatul meu ... REDU ZAHARUL LA 4KG LA 25L ... ca sa ai 160g/L zahar ... adica 9.4% alcool ... si e inca prea mult !!! ... pt drojdia de piine=bere

... ca de ex ...
industrial ... la facut wisichi ... si banuiesc ca si vodca  se merge pina pe la 6% alcool ... oare de ce ?       ... un motiv ar fi viteza ... altul ?

... am mai zis ca ... AM CITIT CA ZAHARUL NEFERMENTAT COMPLET DA NISTE COMPUSI CARE DAU DURERI DE CAP ... o sa caut iar informatia !

... tu alegi ce randament vrei sa ai la transformarea zaharului in alcool !


 


p.s.
fiecare bea pe ... ficatul lui ... si pe capul lui ...
... mie dupa un ... meci cu vinul facut de mine ... a doua zii ma apuca foamea de imi vine sa maninc frigiderul ... alte reactii adverse nu am !

p.s.2
4-5kg la 60-70% ... zici ?
... 6kg zahar ... da cam 3529 mL alcool de 100% ... adica 5L de 70% ...
... sau 5,880L de 60% ... AI UN RANDAMENT DE EXCEPTIE ==> 92% ... CU CALCULATOR ...

BUNE DROJDII !!!
... DE UNDE LE PROCURI ?


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
virgil
10%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 10
da,   inainte  acum 7 ani puneam 4 kg de zahar dar au slabit calitatea zaharului si acum pun 6 kg de zahar si este foarte rentabil pentru casa.Repet, este un alcol foarte bun.Sa faci acesta reteta si sa vezi ce puternic este,nu cum ai zis tu ca iti va daca citeva grade.Eu fac de 20 de ani visinata ,zmeurata si altele cu acest alcol.Cind era zaharul bun scoteam la un kg de zahar 1.3 kg de alcol pentru visinata destul de tare.Nu spun cite grade.Acum la un kg de zahar scot aproximativ 0.75l de alcol si tot se merita.Este pe piata un zahar mai puternic pentru distilare dar nu vreau sa fac reclama la el.Sint multe retete de lichioruri pe net si este bun la toate.Incearca acest alcol facind lichior crema de ciocolata,sau de lamiie sa vezi ca este o delicatesa.Sa iti dau un exemplu.Am facut reteta care am scris-o acum citeva luni si mi-a iesit 4.5 l de alcol foarte tare.Lichiorul de ciocolata pe care l-am facut a iesit foarte tare,trebuia sa il fac mai slab sa bea si doamnele.Incearca si vei vedea

pus acum 11 ani
   
virgil
10%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 10
ai dreptate,orice bautura spirtoasa bauta nemasurat strica ficatul dar se bea cu masura si nu alcol pur. .O zmeura, o visina face alcolul mai parfumat si nu afecteaza ficatul daca lichiorul este facut bine.Eu alcolul care il pun in visinata  il fac la 40/50 de grade,nu mai mult si iese cum am spus.Daca vrei alcol de 60/70 de grade iese mai putin.Eu nu am probleme  de sanatate si am destui ani.Sa sti ca drojdia de bere este turceasca si se gaseste in comert,peste tot,

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
... tot ce am vrut eu sa zic e ca ... pe undeva am citit ca ... zaharul nefermentat complet=descompus partial da niste compusi care dau dureri de cap      ... ACUM CAUT UNDE AM CITIT !

... SI IN TOATE CARTILE SCRIE CA DROJDIA DE BERE NU FACE=TRECE DE 10% ALCOOL CA DROJDIA DE VIN 12-16% ... poate ca aia turceasca merge mai sus ... sau e amestecata cu drojdie de vin ?

... eu folosesc drojdii speciale ... TURBO ca sa ajung la 16-18%

SUNT CONVINS CA IESE UN ALCOOL BUN DE VISINATA SI ALTE LICHIORURI !!!
... si eu am facut visinata tot cu alcool de zahar+turbo ... si pretul e f. ok

IN MOD NORMAL ... DIN 1 KG DE ZAHAR AR TREBUII 1L DE ALCOOL DE +50% mai exact 55-58 % ... dar randamentul la distilare e cam 90-95% ... asa ca ramine sigur un LITRU de 50% ...


multe sporuri!
 

P.S.
CA SA FERMENTEZE MAI REPEDE SI MAI COMPLET ZAHARUL ... AR FI BINE SA IL INVERTESTI MAI INAINTE 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
virgil
10%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 10
Am facut si eu vin anul acesta din ceasla si merlot.Nu l-am amestecat,vin alb cu vin rosu.De fapt merlotul este vin negru.Din  a doua mina am facut tuica.Am mai luat de 2 ori cite 20 de kg de struguri albi si am incercat ceva nou ce am vazut pe net.Din ceasla,struguri albi,am facut 2 distilari exact cum se face coniacul si am avut o surpriza.A iesit excelent din a doua distilare.Fata de tuica care am pus-o din nou in cazan care avea 40 de grade aproximativ pt a doua distilare am mai pus 70/80 la suta apa in cazan si am ajuns la vreo 25 la suta alcol in cazan si am scos a doua distilare la 45 de grade alcol.Este foarte bun si nu am pus drojdie si nici zahar si daca as avea un butoi sa il pun la invechit ar iesi foarte parfumat .Anul viitor o sa fiu pregatit.O sa fac din feteasca alba si din ceasla separat.La 20 de kg de struguri ceasla daca sint dulci iti iese 4l de coniac la 45 de grade daca ai rabdare sa il pui la butoi.Ma refer la a doua distilare.

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
din 20kg struguri ... poti sa obtii cam 14-15 L de vin de 12 max 13 % in conditiile din ro ...

sa zicem 15 ... de 12% ... adica 1800mL de alcool pur    ... ai 2 distilari =la un randament de 90-95% ... mai ramii cam cu 155omL ... mai scazi inca min 15% pt capete si cozi ... si mai raman 1200-1300 mlL de 100% = adica 3L de coniac bun    ... oricum merita !!!

... vezi ca ... un butoi poate fi inlocuit cu aschii de stejar ... scrie pe aici destul cam ce am facut noi ...   ... asta pina la butoi !


 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la