Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login
POZE BAUTURI
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: Alexandraa. pe Simpatie
| Femeie 22 ani Braila cauta Barbat 26 - 80 ani |
|
virgil
10%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 10
|
|
la 22 de litri de apa se pune 1.2 kg de tarite , 6 kg de zahar si drojdie cit 3 nuci.Se amesteca zaharul cu apa si cu drojdia apoi se pune taritele si se lasa la fermentat 7/8 zile la temperatura de 20/30 de grade vara sau intr-o camera incalzita.Taritele sint usoare si va fi o punga de tarite.La fermentare va da un miros de must.Cind se va pune la distilat se va scoate taritele.Eu le las in cazan,dar cine nu stie sa dea focul mic cind trebuie va da peste.Asa mai bine scoateti taritele inainte de distilare.Va iesi un alcol foarte bun care va merge la multe lichioruri.Succes.
|
|
pus acum 12 ani |
|
virgil
10%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 10
|
|
da, inainte acum 7 ani puneam 4 kg de zahar dar au slabit calitatea zaharului si acum pun 6 kg de zahar si este foarte rentabil pentru casa.Repet, este un alcol foarte bun.Sa faci acesta reteta si sa vezi ce puternic este,nu cum ai zis tu ca iti va daca citeva grade.Eu fac de 20 de ani visinata ,zmeurata si altele cu acest alcol.Cind era zaharul bun scoteam la un kg de zahar 1.3 kg de alcol pentru visinata destul de tare.Nu spun cite grade.Acum la un kg de zahar scot aproximativ 0.75l de alcol si tot se merita.Este pe piata un zahar mai puternic pentru distilare dar nu vreau sa fac reclama la el.Sint multe retete de lichioruri pe net si este bun la toate.Incearca acest alcol facind lichior crema de ciocolata,sau de lamiie sa vezi ca este o delicatesa.Sa iti dau un exemplu.Am facut reteta care am scris-o acum citeva luni si mi-a iesit 4.5 l de alcol foarte tare.Lichiorul de ciocolata pe care l-am facut a iesit foarte tare,trebuia sa il fac mai slab sa bea si doamnele.Incearca si vei vedea
|
|
pus acum 12 ani |
|
virgil
10%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 10
|
|
ai dreptate,orice bautura spirtoasa bauta nemasurat strica ficatul dar se bea cu masura si nu alcol pur. .O zmeura, o visina face alcolul mai parfumat si nu afecteaza ficatul daca lichiorul este facut bine.Eu alcolul care il pun in visinata il fac la 40/50 de grade,nu mai mult si iese cum am spus.Daca vrei alcol de 60/70 de grade iese mai putin.Eu nu am probleme de sanatate si am destui ani.Sa sti ca drojdia de bere este turceasca si se gaseste in comert,peste tot,
|
|
pus acum 12 ani |
|
virgil
10%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 10
|
|
Am facut si eu vin anul acesta din ceasla si merlot.Nu l-am amestecat,vin alb cu vin rosu.De fapt merlotul este vin negru.Din a doua mina am facut tuica.Am mai luat de 2 ori cite 20 de kg de struguri albi si am incercat ceva nou ce am vazut pe net.Din ceasla,struguri albi,am facut 2 distilari exact cum se face coniacul si am avut o surpriza.A iesit excelent din a doua distilare.Fata de tuica care am pus-o din nou in cazan care avea 40 de grade aproximativ pt a doua distilare am mai pus 70/80 la suta apa in cazan si am ajuns la vreo 25 la suta alcol in cazan si am scos a doua distilare la 45 de grade alcol.Este foarte bun si nu am pus drojdie si nici zahar si daca as avea un butoi sa il pun la invechit ar iesi foarte parfumat .Anul viitor o sa fiu pregatit.O sa fac din feteasca alba si din ceasla separat.La 20 de kg de struguri ceasla daca sint dulci iti iese 4l de coniac la 45 de grade daca ai rabdare sa il pui la butoi.Ma refer la a doua distilare.
|
|
pus acum 12 ani |
|