Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
elenn Profile
Femeie
24 ani
Bucuresti
cauta Barbat
24 - 55 ani
Bauturi / Bauturi distilate / Tulburarea distilatului Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
Intr-o discutie cu un amic, chimist de meserie, aflu de ce se tulbura uneori distilatul la diluarea cu apa. Apa e de vina. Raspunsul lui a fost astfel:
"Unele substante solubile in apa, nu
sunt solubile si in alcool.
Adaugand apa in "rachie", scade brusc concentratia apei si se produce o
supasaturare a substantelor solubile in apa, astfel acestea brusc devin
insolubile si precipita."


_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 11 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
si ce, nu mai e comestibila tuica? Buna sa fie si sa imbucure sufletul ! 

_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 11 ani
   
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
Comestibila ramane in continuare dar aspectul are de suferit.

_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Ati auzit sa existe vreo solutie pentru a rezolva problema? La vin sunt mai multe metode de limpezire, la distilate chiar nu o fi nimic?

_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
Cred ca o filtrare prin rinichi rezolva treaba. Glumesc fireste. Sunt si eu curios.

_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 11 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Cred ca singura solutie sigura este redistilarea daca chiar nu merge pe grumaz din cauza tulburelii.

Problema tulburarii apare din cauza ca nu s-a oprit la timp mijlocul. Altfel nu imi explic. Am diluat zeci de distilate si niciunul nu mi-a tulburat. Daca era sa fie tulbure, poate din cauza ca am trecut prea tarziu in cozi, era de la bun inceput. Nu stiu daca mi s-a intamplat vreodata sa mi se tulbure la diluare. Vedeti sa nu fie de la cazanele voastre "minunate" din cupru!
Totusi mi-e greu sa cred ca o palinca de calitate se tulbura asa usor... poate e de vina apa, sau daca se dilueaza prea mult, nu stiu. Ati observat ca intotdeauna la diluare distilatul se incalzeste, este o reactie exotermica, foarte interesant. Poate ca lichidele ar trebui sa fie la aceeasi temperatura iar diluarea sa se faca treptat.
Iunicu, nu-mi spune ca whisky-ul de orez de la mine s-a tulburat.

Si limoncelo e opac de tulbure dar nu deranjeaza pe nimeni.


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 11 ani
   
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
Orezul de la tine doar l-ai vazut, s-a colorat cu tanini si atat.

_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 11 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
S-a colorat cu hidrocarburi si cu benzpireni 

_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Nici eu nu am avut probleme de tulbureala cu distilatele mele.
Acum doua zile am distilat prima sarja de vin si am trecut de cozi, colectand apele aromate pentru a le folosi la diluarea distilatului.
Aceste ape sunt mai limpezi decat cozile dar tot au o oarecare tulbureala. M-am gandit sa folosesc albusul de ou, folosit pentru limpezirea vinului. Aveti idee care este procedeul? Albusul se bate sau se pune nebatut?


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Vezi ca ai niste carti de la mine, doua sunt numai despre vin si e capitol mare despre agenti de cleire. Nu mai tin minte care erau dozajele si cum se proceda. Eu am folosit gelatina si a limpezit foarte repede, cam 2-3 saptamani si e cristal. Am si niste bentonita daca vrei, n-am ce sa fac cu ea.

_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
bentonita e suuper la vinuri !!!
... la cozi nu am incercat ...    ... ... dar am incercat cu lapte la vin si a mers perfect  .... totusi prefer bentonita !

... pe undeva am citit ca ... alcoolul dizolva anumite uleiuri volatile ... si cind pui apa si scade concentratia alcoolica aceste uleiuri incep sa precipite pt ca nu mai sunt solubile in amestecul de apa+alcool ...
... probabil ceva de felul solutie de propolis-limpede in ceai-limpede = ceai laptos ???

... oricum ... daca apa pt diluare a fost ok ... ramane problema ... cozilor prea lungi !

a incercat cineva sa incalzeasca usor 50C ... un distilat tulbure si apoi sa-l lase sa revina la 20C ... ?




     


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Da, se poate limpezi prin incalzire, am uitat sa scriu. Intamplator mi-a iesit de cateva ori fierband tuica

_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 11 ani
   
danutz_2009
30%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 124
Si nu se pierd si "ceva" grade alcoolice?

pus acum 11 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Nu, ca incalzesti in oala cu capacul pus invers si pe capac pui apa rece. Tot alcoolul condensat se intoarce in oala si nu pierzi nimic.

_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 11 ani
   
danutz_2009
30%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 124
Merci!
"Ceva" sediment ramane pe fundul oalei?


pus acum 11 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Nu, nici vorba. E mai de graba legat de insolubilitatea unor uleiuri volatile care precipita, iar in timpul incalzirii probabil isi iau zborul, nu de depuneri. Vorbim de distilat, distilatul contine DOAR substante volatile.

_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 11 ani
   
Mircea_63
Membru nou

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 2
Alcoolul se tulbura la diluarea cu apa in functie de taria alcoolului si de duritatea apei. Apa dura contine mai multe saruri dizolvate.
  Folosind apa distilata sau apa fiarta si racita, nu se mai tulbura. Totusi, este perfect plauzibila si existenta unor "uleiuri" in bautura, care la diluarea alcoolului in care sunt dizolvate, sa tulbure bautura.

  Am baut ceva tarie cu extract de anason. Trasnet de buna, bautura "digestiva", iar colegul de pahar punea si apa in ea. Devenea laptoasa! Extractul de anason avea uleiuri volatile.


pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Sigur este de la uleiuri. Ideea ar fi cum sa remediem situatia.

Prima incercare de a limpezi apele aromate a fost prin fierbere si racire. Nu a functionat.
In cartea despre coniac de la tine (Stiu ca le am cam de mult timp. Te rog sa ma ierti, in maxim o saptamana ti le returnez) scrie ca, la coniac, cleirea se face cu clei de peste. Stiti pe unde as putea sa gasesc?


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
Mircea, bun venit, te steptam de ceva vreme.
Dragilor puneti mana si dati-va cu binisorul pe langa Mircea ca aveti ce invata de la el.
De la Mircea a plecat topicul asta.


_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 11 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Nu-i graba cu returnatul Sine, principalul este sa le citesti, si sper ca asa ai facut. Foarte multe ai de aflat de acolo. Mi se pare cam cea mai sigura sursa de informare, cartea in general.

Normal ca e vorba de uleiuri, tocmai din acest motiv cozile devin tulburi, uneori prezinta chiar insule, bule de ulei deasupra. Depinde evident si de natura materiei prime, cat este de uleiosa. Uleiurile sunt defapt cele care poarta aroma.

Ai mai putea incerca sa filtrezi apele aromate prin mai multe straturi de vata si hartie de filtru, e doar o incercare, vezi daca se cunoaste ceva. Eu am trecut prin hartie de filtru si servetele un distilat tulbure, mai mult ca sa scap de grasimea de deasupra, si s-a cunoscut ceva limpezire dupa o singura trecere.


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Merita incercata si varianta asta cu filtrele.
Apropo de carti, am gasit "Oenologie".

Pare a fi o reeditare a "cartii verzi" a lui Caberlot. 
O comand maine dimineata.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358

iunicu a scris:

Dragilor puneti mana si dati-va cu binisorul pe langa Mircea ca aveti ce invata de la el.
De la Mircea a plecat topicul asta.


Salut Mircea!
Bine ai venit!


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737

SineNomine a scris:

Merita incercata si varianta asta cu filtrele.
Apropo de carti, am gasit "Oenologie".

Pare a fi o reeditare a "cartii verzi" a lui Caberlot. 
O comand maine dimineata.


Ti-o dau eu si p-aia. Este foarte stiintfic alcatuita, destul de plictisitoare pentru un amator al bauturilor de casa dar ai ce culege de acolo. Trateaza doar productia industriala.


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Multumesc, dar vreau sa le am si eu prin casa. O parte din cartile de la tine vreau sa mi le cumpar si eu.

_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737

SineNomine a scris:

Multumesc, dar vreau sa le am si eu prin casa. O parte din cartile de la tine vreau sa mi le cumpar si eu.


S-ar putea sa mai fie la Eminescu, la subsol.


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
ca o prima masura ... la distilare ce curge se poate filtra prin hirtie de filtru ... care ar putea sa retina din uleiuri daca distilatul e rece   

... am citit pe undeva ca ar fi bine sa facem asa ... filtrarea la iesire ca retine uleiurile ...   nu ma intrebati pe unde ... ca internetul e mare si eu nu prea imi vad capul in ultima vreme      asa ca ... nu mai stiu 

... oricum nu costa nimic ... ideea    ... dar distilatul trebuie sa fie rece ... 10-12C ... cam ca un vin alb   


... imi aduc aminte ... ca in urma cu ceva ani ... +15 aveam un rachiu care se tulbura daca il bagam la congelator ... daca il lasam la temperatura camerei ishi revenea ... ... asa a aparut ideea cu incalzitul usor 50C ...


... acum stau si ma gindesc daca ... metoda cu congelatorul nu poate fi socotita o metoda de testare a predispozitiei spre tulburare la diluare ...

... ... si ceva mai mult ... daca racim si apoi filtram ... poate ca scapam de uleiurile alea care ne tulbura distilatul ... etc.



_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

SineNomine a scris:

Merita incercata si varianta asta cu filtrele.
Apropo de carti, am gasit "Oenologie".

Pare a fi o reeditare a "cartii verzi" a lui Caberlot. 
O comand maine dimineata.


probabil ca nu e chiar aceiasi ... la mine sunt 6 autori pintre care sunt si cei trei care au scris cartea de mai sus  =D  ... dar trebuie sa fie buna 
... si eu sunt pentru cumpararea cartilor ... bune    ... e bine sa le ai in biblioteca ta !!!  

 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
constantin
50%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 241
Noroc !!
    Am distilat plamada de orez, a iesit superba tuica si f. aromata !!!
Multumesc celor ce s-au muncit de au pus retetele !!!
Nu reusesc sa gasesc o cale de a inlatura tulburarea distilatului in momentul diluarii.....
Am incercat sa torn cate putin... cu apa simpla, cu apa fiarta si racita si decantata, cu alt tip de apa....
   Maine am sa ma duc sa cumpar hartie de filtru, am sa racesc tuica si am sa o filtrez... Am sa incerc si asa... Daca nu merge am sa iau toate tipurile de apa de pe raft si am sa fac probe...

p.s. La distilare am avut urmatoarea problema ... Am facut un sac, de dimensiune mai mica, sa incapa in cazan, in care urma sa pun plamada, sacul sa-l suspend de capac sa nu atinga fundul cazanul... Problema a fost ca panza folosita ( "pânză albită - ieftină" ) era prea deasă şi partea lichidă din plămadă nu curgea, aşa ca am muls şi am tot presat sacul ală vreo 2 ore până am filtrat toată plămada şi am pus-o la distilat...
    Deci pânza asta e prea deasă... Voi folosi mai rară... Sau, mă gândeam să cumpăr, bineînţeles nou, şi folosesc un storcător de rufe de la o maşină de spalat manuala.... Acum mă gândesc cum va reacţiona materialul storcătorului cu plămada...


pus acum 11 ani
   
constantin
50%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 241
MULTUMESC STRAVA SI MODERATORI !!!!
Următoarea reţetă o voi face din 10 kg de grâu încolţit...
O zi bună!!!


pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Sa nu fi intrat in cozi. La ce tarie ai separat cozile?

_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
constantin
50%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 241
Sa stii ca asta e o posibila explicatie... Am colectat totul in borcane, la inceput cate 50 - 60 ml, vreo 4, apoi cate vreo 200 ml, cu scopul masuratorilor si degustarilor ulterioare, borcanele le-am numerotat cu marker verde deschis care s-a mai sters, apoi din cauza unor relocari prin bucatarie le-am incurcat putin... Cred ca asta e explicatia deoarece am pus conţinutul unui borcan de  vreo 200 ml de inima intr-o sticluta... In momentul in care am incercat sa diluez putin din sticluta totul a decurs perfect, fara tulburare... Deci mare atentie pentru mine pe viitor !!!! Organizarea şi răbdarea sunt niste calitati indispensabile in meseria asta...
       MULŢUMESC !!!!!    


pus acum 11 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Constantin, ne bucuram ca suntem de ajutor cu postarile noastre, la ultima fraza tin sa te aprob 100%. Asa este, fara rabdare si organizare nimic nu se face.

Ne pare bine, deasemenea, ca ti-a iesi buna tuica facuta dupa retetele noastre si esti incantat. Asta ne face sa ne simtim bine si ne motiveaza, cand cineva ia ceva de aici si nu uita apoi sa intre sa ne salute si sa zica niste cuvinte frumoase. Din partea mea cel putin ai toata admiratia. NOI suntem cei care iti multumim.

Legat de chestia cu tulburarea, ce pot sa iti spun este ca depinde de noroc. Si eu am observat ca nu prea conteaza cozi, apa dura/moale... se intampla sa se tulbure si n-ai ce-i face. Si mie mi s-a tulburat o rachie de orez dupa diluare, desi pana atunci era cristal. Au fost 5 litri si s-a baut. Am dus si la sala de sarbatori si lumea a fost foarte incantata, dar si cam insetata

Chestia cu sacul e interesanta, e acelasi lucru cu ce a incercat si SineNomine cu cosul lui de inox, destul de scumpicel si care in final a avut alta destinatie. Din ce tin minte, el nu a fost multumit de rezultat. In perioada asta nu prea am avut timp sa ma gandesc la alcoale dar eu tot pe varianta cu agitator as merge.

ps: poate iti faci timp sa ne prezinti cum ai lucrat, ar fi interesant.


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
... pt  verificarea predispozitiei uni distilat la tulburare la diluare (cam multi de la ???)    eu va recomand TESTUL DE FRIG    puneti o proba in congelator ... si daca distilatul devine usor vualat ==> RISC DE TULBURARE   

... SI VA RAMANE VARIANTA LIMPEDE SI MAI TARE (daca palinca se bea la 50-55% ... de ce nu si distilatul in cauza ?) ... sau la 40% si mai cu vual ?

AR MAI FI O INTREBARE:
are importanta momentul diluarii ? ... adica imediat dupa distilare ... la 2-3- saptamani ... sau dupa innobilare in butoi( a se citii ... de obicei ... cu aschii ?)
... asta ramane de verificat   

 

p.s.
asta cu tulburarea e chiar o chestie de finete      ... presupunem ca separarile s-au facut relativ corect.


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
constantin
50%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 241
Salutare !!!
Am distilat de 2 ori ( deocamdata am doar alambic  ) plamada de grau incoltit facuta dupa o reteta pusa de mine pe aici luata dintr-o carte... !!! Bunnn... Cum am incercat eu sa rezolv problema tulburarii distilatului ??....  Dupa ce am oprit fruntea in 2 borcanele de vreo 50 ml, Am colectat cate 200 - 300 ml in borcane de 800 ml tot distilatul... Dupa ce am terminat cu fiertul am masurat taria si cantitatea din fiecare borcan si, in fiecare borcan in parte, am facut cupajul pt. a aduce la taria de consum tuica din fiecare borcan... In felul acesta nu am mai riscat sa aduc putina coada in inima distilatului ca apoi sa se tulbure tot distilatul...Cu cat m-am apropiat de cozi s-a obsevat, in fiecare borcan, tulburarea din ce in ce mai accentuata ... Pentru cupaj am folosit o apa plata din comert....AAAAAAA era sa uit !!! Am folosit o drojdie de panificatie din comert ce nu a dat un gust asa de tare de drojdie in distilat se numeste BUDAFOLK si se vinde in cuburi de 50 gr., ambalajul este de hartie cerata de culoare galbena... Am folosit la starter 1 gr. drojdie pt. fiecare kg de grau...Aceasta drojdie cred ca a fost mai buna decat Pakmaya....Tura urmatoare am sa incerc cu drojdie uscata de la dr. oetker...
MULTUMESC STRAVA SI MODERATORILOR !!!!!!!!!!!!!!!!
BEAU IN CINSTEA LOR UN GRAU INCOLTIT!!!!!!!!!!!!!!!!!
 


pus acum 11 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Sa-ti fie de bine!
Nu uita sa ne zici cum e rachia din grau incoltit! Eu cred ca totul e sa tii distilatul o vreme pe aschii de stejar coapte. sa vezi atunci parfum...


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
@CONSTANTIN ...

... BUNA IDEEA DE TESTAT SEPARAT FRACTIILE    asa sigur limitezi dezastrul ... sau poate ca nu ajungi la tulburare 

Oricum frunte-cap cantitatile sunt mici ... asa ca daca aduci la 30-40% o proba nu afectezi % total  ... si asa se si recomanda sa faci analiza = degustarea

,,, si la cozi ... aici cantitatile sunt mai mari ... dar daca le imparti in 2-3-4 iar ajungi la volume mai mici  etc.

MODIFICARE=ADAUGARE ...
... DIN CE AI GUSTAT-DILUAT SI PARE OK ... EU AS AMESTECA TOATE PROBELE ACCEPTATE ... SI APOI AS PUNE LA CONGELATOR= TESTUL DE FRIG ... SI MIINE DACA PROBA NU E CU VUAL ==> AMESTEC TOT   

ASA SUNT SIGUR CA NU SE VA TULBURA PE VIITOR 


 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
constantin
50%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 241
Salutare !!!!
Am citit despre o metoda de inlaturare a problemei distilatului ( neincercata, inca, de mine)
Distilatul se raceste pana in jurul a zero grade, iar apoi se filtreaza. In felul acesta se vor inlatura o buna parte din sarurile ce tulbura distilatul .........
Dupa ce voi incerca aceasta metoda voi reveni cu pareri.......
Multumesc Strava si moderatorilor!!!!!!!!  


pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

constantin a scris:

Salutare !!!!
Am citit despre o metoda de inlaturare a problemei distilatului ( neincercata, inca, de mine)
Distilatul se raceste pana in jurul a zero grade, iar apoi se filtreaza. In felul acesta se vor inlatura o buna parte din sarurile ce tulbura distilatul .........
Dupa ce voi incerca aceasta metoda voi reveni cu pareri.......
Multumesc Strava si moderatorilor!!!!!!!!  


... incearca  poate ca la 0 grade C sa mearga ...

... eu am incercat dupa ce am lasat distilatul o saptamana la -20C ... si era un distilat de cam 65-70% ... NU A MERS !

 

P.S.
CEVA MAI SUS ... in topicul asta ...
... am propus testul la frig ... pt testarea predispozitiei unui distilat spre tulburare 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la