Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login
POZE BAUTURI
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: Larina23 la Simpatie.ro
| Femeie 23 ani Timis cauta Barbat 28 - 80 ani |
|
alphso
Membru nou
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2
|
|
In primul rand vreau sa va salut cu respect pt. initiativa de a crea acest forum, forum care sper sa fie si sa ramana unul PRO, in care sa se urmaresca calitatea informatiei si nu cantitatea. Acum sa revenim la oile noastre... Am in jur de 200 kg de prune puse la fermentat iar in viitor as dori sa fac si niste alcool de cereale, mai exact porumb si malt de grau. Pana aici toate bune si frumoase, dar dilema mea ramane drojdia pe care o voi folosi pt fermentarea cerealelor. Nu prea as dori sa folosesc drojdie de panificatie, imi fac griji pentru aroma neplacuta pe care aceasta o lasa. Ma gandesc sa opresc o jumatate de kg de borhot din prune pe care il voi amesteca cu cerealele pt a folosi si inmulti drojdia din el. Credeti ca este o idee buna sau mai bine sa folosesc drojdie din comert?
|
|
pus acum 12 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Salut si bun venit!
Exista drojdii si drojdii, fiecare adaptate pe mediul in care s-au inmultit si hranit. Drojdiile care fermenteaza fructele apartin anumitor specii si rase, cu un metabolism adaptat pentru fermentarea fructozei. Daca tu inmultesti o rasa de drojdii pe un mediu cu fructoza si glucoza si o sucesti brusc pe alt mediu in care exista predominant maltoza, glucoza si alte oligozaharide, nu cred ca ii va pica bine. Este un lucru pe care l-am incercat si de care nu am fost multumit. Discutia am avut-o odata si cu Sinenonime si am cazut de comun acord ca fiecare drojdie are particularitatile ei.
Daca ai urmarit postarile de la "alcool din orez", acolo ai vazut ca am scris si despre impresiile legate de drojdia salbatica si fermentarea cerealelor... mult prea proasta ca sa mai repet experienta. Pe langa faptul ca au toleranta mica la alcool, e posibil ca pentru anumite di si trizaharide sa nu aiba cai metabolice de fermentare. Cert este ca a patra zi s-a oprit brusc si dintr-o data, cu multe zaharuri reziduale iar randamentul a fost mic, lucru nefiresc la o drojdie sanatoasa. Daca lasi o drojde de rasa sa fermenteze mustul de bere, barboteaza viguros primele 3-5 zile, dupa care foarte slab pana la 3 saptamani, o luna, dar nu se opreste! Mai mult decat atat, gustul nu mi-a placut deloc. Prin urmare, daca ar fi sa aleg, as merge pe drojdia din comert fara ezitare. Chiar am citit intr-o carte despre "whisky in gospodarie", unde recomanda folosirea drojdiei de panificatie, proaspata.
Daca vrei totusi sa folosesti drojdia aia din prune, incearca totusi sa iei partea de la fundul plamezii.
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 12 ani |
|
constantin
50%
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 241
|
|
Buna !!!
A folosit cineva aceasta drojdie ????
Multumesc !!!
|
|
pus acum 11 ani |
|
Caberlot
Moderator
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
|
|
constantin a scris:
Buna !!!
A folosit cineva aceasta drojdie ????
Multumesc !!! |
hello,
... am folosit ceva asemanator ... drojdie de 48H ... a mers f.f. bine pe zahar invertit ... si pe melasa + zahar brun ... ... am distilat dupa o saptamana din motive de weekend ...
PAREREA MEA ... merge struna ... face ceva in jurul lui 18% ... bun pentru visinata & co ... a fermentat cam la 20-22C
multe sporuri! ms
p.s. respecta reteta lor ...
_______________________________________ "O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă! Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL
|
|
pus acum 11 ani |
|
constantin
50%
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 241
|
|
Multumesc de raspuns !!!!
Cum s-ar putea inmulti si tine in viata ? Doresc sa fac mai multe plamezi din cereale .... La intervale regulate de 2 - 3 zile... Sau sa incerc sa fac un starter dintr-o cantitate mult mai mica de drojdie uscata si sa astept sa se inmulteasca, iar opoi sa o insamantez? As reduce simtitor costurile cu drojdia...
Multumesc !!!!
|
|
pus acum 11 ani |
|
roadrian
Membru nou
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 5
|
|
Eu o data facusem de zahar si nu vroiam sa pun prea multa drojdie pt ca s-a intamplat ca distilatul a luat ceva gust de drojdie......asa ca am gasit pe net cu fructe.Acum fac cu mere! Le dau prin masina de tocat carne ,astept sa se unfle si dupa le amestec in butoi!Acum va intreb o fi bine?sau risc sa nu fermenteze pana la capat???La zahar sfaraie linistit la suprafata iar la cereale nu prea sar vedea ceva daca la cateva secunde o juma de minut nu ar veni bolboroase de la fund(cum sa va spun ca la vulcani noroiosi)!!!!???
|
|
pus acum 11 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Metoda Sine de inmultire drojdii.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 11 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
Samogon a scris:
Salut si bun venit!
Exista drojdii si drojdii, fiecare adaptate pe mediul in care s-au inmultit si hranit. Drojdiile care fermenteaza fructele apartin anumitor specii si rase, cu un metabolism adaptat pentru fermentarea fructozei. Daca tu inmultesti o rasa de drojdii pe un mediu cu fructoza si glucoza si o sucesti brusc pe alt mediu in care exista predominant maltoza, glucoza si alte oligozaharide, nu cred ca ii va pica bine. Este un lucru pe care l-am incercat si de care nu am fost multumit. Discutia am avut-o odata si cu Sinenonime si am cazut de comun acord ca fiecare drojdie are particularitatile ei.
Daca ai urmarit postarile de la "alcool din orez", acolo ai vazut ca am scris si despre impresiile legate de drojdia salbatica si fermentarea cerealelor... mult prea proasta ca sa mai repet experienta. Pe langa faptul ca au toleranta mica la alcool, e posibil ca pentru anumite di si trizaharide sa nu aiba cai metabolice de fermentare. Cert este ca a patra zi s-a oprit brusc si dintr-o data, cu multe zaharuri reziduale iar randamentul a fost mic, lucru nefiresc la o drojdie sanatoasa. Daca lasi o drojde de rasa sa fermenteze mustul de bere, barboteaza viguros primele 3-5 zile, dupa care foarte slab pana la 3 saptamani, o luna, dar nu se opreste! Mai mult decat atat, gustul nu mi-a placut deloc. Prin urmare, daca ar fi sa aleg, as merge pe drojdia din comert fara ezitare. Chiar am citit intr-o carte despre "whisky in gospodarie", unde recomanda folosirea drojdiei de panificatie, proaspata.
Daca vrei totusi sa folosesti drojdia aia din prune, incearca totusi sa iei partea de la fundul plamezii. |
sa inteleg ca eu pot folosi la sfecla de zahar fara griza drojdie de panificatie de la cooperativa(magazinul satesc) .si sa nu imi mai bat capul ?
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 10 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Nu folosi drojdia de panificatie. Vei avea arome neplacute in distilat. Samogon poate sa detalieze mai bine acest subiect.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 10 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Nu sfatuiesc pe nimeni sa foloseasca drojdie de panificatie, nu da gust bun si e pacat de munca si materia prima. Folositi drojdii selectionate special destinate pentru sortimentul de bautura ce vreti sa il preparati. Nu va trebuie mult. Daca faceti mai multe startere preparate corect puteti pleca de la o doza foarte mica, chiar si un gram de drojdie uscata (vedeti retetele lui Sinenonime). Drojdia de panificatie are si unele avantaje: e ieftina, usor de gasit, pleaca foarte repede, fermenteaza repede si produce alcool destul de mult. Am obtinut si 13% alcool in plamezi fermentate cu drojdie de panificatie. Mai mult nu am fortat ca nu am vrut. Dar marele dezavantaj este gustul de drojdie care se simte atat in fermentat cat mai ales in distilat. Astfel ca e nevoie sa tai mai mult din cozi si, calculand pierderile de randament nu ajungi prea castigat. Distilatul are un miros de caine plouat si pe masura ce intra mai adanc in cozi gustul este mai pregnant. Cu o drojdie nobila nu o sa intalniti asta. Nici eu nu credeam dar a trebuit sa ma conving prin propriile incercari.
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 10 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
Samogon a scris:
Nu sfatuiesc pe nimeni sa foloseasca drojdie de panificatie, nu da gust bun si e pacat de munca si materia prima. Folositi drojdii selectionate special destinate pentru sortimentul de bautura ce vreti sa il preparati. Nu va trebuie mult. Daca faceti mai multe startere preparate corect puteti pleca de la o doza foarte mica, chiar si un gram de drojdie uscata (vedeti retetele lui Sinenonime). Drojdia de panificatie are si unele avantaje: e ieftina, usor de gasit, pleaca foarte repede, fermenteaza repede si produce alcool destul de mult. Am obtinut si 13% alcool in plamezi fermentate cu drojdie de panificatie. Mai mult nu am fortat ca nu am vrut. Dar marele dezavantaj este gustul de drojdie care se simte atat in fermentat cat mai ales in distilat. Astfel ca e nevoie sa tai mai mult din cozi si, calculand pierderile de randament nu ajungi prea castigat. Distilatul are un miros de caine plouat si pe masura ce intra mai adanc in cozi gustul este mai pregnant. Cu o drojdie nobila nu o sa intalniti asta. Nici eu nu credeam dar a trebuit sa ma conving prin propriile incercari. |
cu ajutorul lui SineNomine ma voi converti la o drojdie selectionata .deja am pus pe cineva sa-mi comande 3 pliculete wineyeast WYEAST 4347 EAU DE VIE din franta .mi le aduce de craciun . ce , si asa nu stia ce sa-mi aduca cadou. . problema este cat tine un pachet daca il desigilezi si mai interesant este cum il voi inmulti . dar cum am zis cu ajutorul vostru voi reusi .multumesc inca o data !
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 10 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Drojdiile lichide trebuie folosite cat mai repede dupa ce le desfaci. In interior au inca o punga in care se gasesc nutrienti. Exista posibilitatea sa desfaci cu grija punga si sa separi lichidele in doua sticle sterile si sa le bagi la frigider, dar nu la congelator. Poti lua apoi de acolo si sa le inmultesti in functie de nevoie.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 10 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
SineNomine a scris:
Drojdiile lichide trebuie folosite cat mai repede dupa ce le desfaci. In interior au inca o punga in care se gasesc nutrienti. Exista posibilitatea sa desfaci cu grija punga si sa separi lichidele in doua sticle sterile si sa le bagi la frigider, dar nu la congelator. Poti lua apoi de acolo si sa le inmultesti in functie de nevoie. |
pai e bine de stiut , asa voi face dac primesc cadoul . mersi !
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 10 ani |
|