pazucu
Moderator
 Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 839
|
|
Samogon a scris:
Salut si bun venit!
Exista drojdii si drojdii, fiecare adaptate pe mediul in care s-au inmultit si hranit. Drojdiile care fermenteaza fructele apartin anumitor specii si rase, cu un metabolism adaptat pentru fermentarea fructozei. Daca tu inmultesti o rasa de drojdii pe un mediu cu fructoza si glucoza si o sucesti brusc pe alt mediu in care exista predominant maltoza, glucoza si alte oligozaharide, nu cred ca ii va pica bine. Este un lucru pe care l-am incercat si de care nu am fost multumit. Discutia am avut-o odata si cu Sinenonime si am cazut de comun acord ca fiecare drojdie are particularitatile ei.
Daca ai urmarit postarile de la "alcool din orez", acolo ai vazut ca am scris si despre impresiile legate de drojdia salbatica si fermentarea cerealelor... mult prea proasta ca sa mai repet experienta. Pe langa faptul ca au toleranta mica la alcool, e posibil ca pentru anumite di si trizaharide sa nu aiba cai metabolice de fermentare. Cert este ca a patra zi s-a oprit brusc si dintr-o data, cu multe zaharuri reziduale iar randamentul a fost mic, lucru nefiresc la o drojdie sanatoasa. Daca lasi o drojde de rasa sa fermenteze mustul de bere, barboteaza viguros primele 3-5 zile, dupa care foarte slab pana la 3 saptamani, o luna, dar nu se opreste! Mai mult decat atat, gustul nu mi-a placut deloc. Prin urmare, daca ar fi sa aleg, as merge pe drojdia din comert fara ezitare. Chiar am citit intr-o carte despre "whisky in gospodarie", unde recomanda folosirea drojdiei de panificatie, proaspata.
Daca vrei totusi sa folosesti drojdia aia din prune, incearca totusi sa iei partea de la fundul plamezii. |
sa inteleg ca eu pot folosi la sfecla de zahar fara griza drojdie de panificatie de la cooperativa(magazinul satesc) .si sa nu imi mai bat capul ?
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|