iunicu
Moderator
 Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 677
|
|
Cel care scrie este maramuresean din Baia Sprie
"Gudas Valentin" a scris:
Colectez fructele in ,,butoaie'' in care introduc un sac de polietilena daca-s mere pun apa pana acopera merele Macinate,daca-s prune pun mai putina apa (sa aibe unde sa fermenteze) cand e plin leg sacul la gura fermentatia se face in ,,spatiu'' inchis,daca ma grabesc sa fac horinca,testez cu refractometru daca nu in primavara anului viitor sigur sunt gata inainte sa pui la fiert borhotul se curata cca un lat de mana de pe deasupra ce e mucegait(negru)si se arunca,ALA PUTE si strica horinca ,cazanul pt suzla (votca) e de 350l iar cel de tistulas (pt a doaua fierbere) e de 100l .cazanul se umple pana la nivelul manivelei,sa ramana cat mai mult loc in comanac (sa se distreze aburii in el) Votca se lasa sa curga cat arde,dupa se schimba cazanul (se pune alt borhot (mont) ) Votac se pune in cazanul de 100l pt a doua fierbere la foc incet (moale) cand incepe sa curga Fruntea se ia cca 250ml -750ml in fctie de cat de tare a fost votca,si cat de plin a fost cazanul de votca (se poate fierbe si jumate daca nu-i mai mult :lol: ) dupa las sa curga intr-o galeata .. oala ... din care se goleste intrun alt vas (butoi) toata cantitatea,se rupe la 70* si o aduci cu apa de IZVOR (produs microbiologic pur) la cat doresti 55* -60*-45* . Coada care mai curge pana arde se redistileaza la urmatoarea fierbere odata cu fructele (Mont-Borhot) altfel daca se amesteca cu votca la tistulas iese horinca acra si miroase a Trinci (coada) La fel se procedeaza si cu Fruntea (Aramita) daca nu ati folosito la frecti de sale sau inflamati
SA HORITI FRUMOS :lol:
Valy |
_______________________________________ Surprinde-ti ficatul! Bea niste apa!
|
|