Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
SweetMonique din Galati
Femeie
19 ani
Galati
cauta Barbat
28 - 52 ani
Bauturi / Diverse / De pe alte forumuri de la "meseriasi" Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 677

eu pun coaja de ramuri de prun la tuica din struguri-doar COAJA-si dupa distilare o pun in butoias de dud.


_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Adica pune coaja in plamada?     Sau unde?

_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 677
Intre timp m-am dumirit. Zice ca pune coaja de prun sa curga din racitor pe ea.
Cica da un gust grozav.


_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Am auzit si eu asta, dar era vorba de crengute, crengute verzi de prun. Cica da si o oarecare culoare distilatului. Nu stiu daca sa incerc si eu. Butoiul si aschiile arse mi se par suficiente deocamdata. As incerca cu aschii arse de prun, dar inainte trebuie sa gasesc prunul din care sa tai...

_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 677
Mai e putin si vine vremea de tuns pomii.
Totusi eu nu sunt de acord cu metoda.


_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Asa este. Dar parca nu as vrea crengute, ma gandesc ca in trunchi sunt adunate substantele care ne intereseaza. In fond si butoaiele se fac din lemn, lemn care se ia din trunchi sau din ramurile mai groase. Oricum am dat sfoara-n tara ca vreau lemn de prun, dud si cires. Ala de visin nu m-a incantat prea tare. A dat distilatului un miros placut dar nu a anulat mirosul de distilat proaspat. Sa nu uit sa postez si in topicul pe unde vorbisem despre asta...  

_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 677
Cel care scrie este maramuresean din Baia Sprie


"Gudas Valentin" a scris:


Colectez fructele in ,,butoaie'' in care introduc un sac de polietilena daca-s mere pun apa pana acopera merele Macinate,daca-s prune pun mai putina apa (sa aibe unde sa fermenteze) cand e plin leg sacul la gura fermentatia se face in ,,spatiu'' inchis,daca ma grabesc sa fac horinca,testez cu refractometru daca nu in primavara anului viitor sigur sunt gata  inainte sa pui la fiert borhotul se curata cca un lat de mana de pe deasupra ce e mucegait(negru)si se arunca,ALA PUTE si strica horinca  ,cazanul pt suzla (votca) e de 350l iar cel de tistulas (pt a doaua fierbere)  e de 100l .cazanul se umple pana la nivelul manivelei,sa ramana cat mai mult loc in comanac (sa se distreze aburii in el)
Votca se lasa sa curga cat arde,dupa se schimba cazanul (se pune alt borhot (mont) ) Votac se pune in cazanul de 100l pt a doua fierbere la foc incet (moale) cand incepe sa curga Fruntea se ia cca 250ml -750ml in fctie de cat de tare a fost votca,si cat de plin a fost cazanul de votca (se poate fierbe si jumate daca nu-i mai mult :lol: ) dupa las sa curga intr-o galeata ..  oala ... din care se goleste intrun alt vas (butoi) toata cantitatea,se rupe la 70* si o aduci cu apa de IZVOR  (produs microbiologic pur) la cat doresti 55* -60*-45* .
Coada care mai curge pana arde se redistileaza la urmatoarea fierbere odata cu fructele (Mont-Borhot) altfel daca se amesteca cu votca la tistulas iese horinca acra si miroase a Trinci (coada) La fel se procedeaza si cu Fruntea (Aramita) daca nu ati folosito la frecti de sale sau inflamati 

            SA HORITI FRUMOS   :lol:

                                                    Valy


_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la