Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login
POZE BAUTURI
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: swiss_virginia
| Femeie 25 ani Cluj cauta Barbat 27 - 54 ani |
|
iunicu
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
|
|
Am recoltat cateva crengi uscate de cires carora le-am indepartat coaja, le-am spalat bine si le-am caramelizat cu lampa de instalator.
Asa arata inainte de a trece in damigeana cu distilat.
_______________________________________ Surprinde-ti ficatul! Bea niste apa!
|
|
pus acum 12 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
mm, nu stiu cat e de ok cu crengi... as pune mai degraba bucati de trunchi. Am eu un butuc de la Sinenonime sa-mi fac aschii din el sa-mi pun si-n cap. poate vii si cu o toporisca data viitoarte sa-l transam. As fi preferat lemnul sa fie copt progresiv spre exterior, sa atinga toata paleta de arome. tu doar le-ai carbonizat la suprafata si cam atat. Eu zic nu te grabi cu astea, mai studiaza si mai incearca, pana iti faci mana.
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 12 ani |
|
iunicu
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
|
|
Pai crezi ca butoaiele sunt prajite prea mult? Vreau sa maturez pe lemn de cires dar nu vreau sa dobor pomul pentru asta.
_______________________________________ Surprinde-ti ficatul! Bea niste apa!
|
|
pus acum 12 ani |
|
iunicu
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
|
|
Asa arata acum distilatul cu aschii de cires.
_______________________________________ Surprinde-ti ficatul! Bea niste apa!
|
|
pus acum 12 ani |
|
iunicu
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
|
|
Pai eu testez pe 5 litri. Ce rau pot face betele alea de cires distilatului. Mie taria de orez imi place si asa cruda. Are Samogon asta, o mana buna la distilat ca m-as baga ucenic la el. Sa-i dea Dumnezeu sanatate ca mi-a tinut camara plina cu tarie anul asta.
_______________________________________ Surprinde-ti ficatul! Bea niste apa!
|
|
pus acum 12 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Pai sa vii sa invarti la pilaf Iunicule daca iti place asa mult rachia de bucate
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 12 ani |
|
iunicu
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
|
|
O sa invart imediat ce conditiile or sa-mi permita. Deocamdata sunt limitat.
_______________________________________ Surprinde-ti ficatul! Bea niste apa!
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Am fost pe la tara si tocmai taiasera un visin care incurca o constructie. Stie cineva daca lemnul de visin e bun de folosit pentru distilate? Asta ca sa stiu daca se merita sa opresc un butuc sa-l pun la uscat etc.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
iunicu
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
|
|
Sine' eu am folosit visin la decoruri acvatice si e un lemn care a rezistat multi ani in apa dulce Am remarcat o eliberare rapida a taninilor in apa acvariului. Opreste mataluta o bucata de trunchi si rupe o aschie pe care sa o scalzi in nitica tarie dupa recomandarile lui Caberlot. Vezi ce iese si spune-ne si noua ca tocmai am plantat 5 visini anul asta, sa stiu ce fac cu ei.
_______________________________________ Surprinde-ti ficatul! Bea niste apa!
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Am sunat astazi sa "rezerv" vreo doua bucati si am aflat ca mai au cateva bucati, taiate cu vreo doi ani in urma. Exact de ce aveam nevoie... Le recuperez in week-end-ul asta.
P.S. Daca iese bun alcoolul cu aschii de visin, sper ca nu vrei sa tai visinii pentru a face "orezul" mai bun.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Am taiat la circular butucul de visin. Este un lemn foarte dur si dens. Are niste culori superbe. Miroase foarte placut, dar nu pot sa gasesc nicio asemanare cu ceva cunoscut. Am taiat aschii pe care le-am copt la cuptor doua ore la 170°C.
40.6KB
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Am pus cateva aschii in alcool. Va voi tine la curent.
46.7KB
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Le-am ars in acelasi timp cu alte aschii de stejar care s-au copt destul de bine. Cred ca tine de esenta lemnului... Oricum, daca compari culoarea initiala cu cea finala se vede clar diferenta. Dar e buna ideea sa ard din nou jumatate din ele sa vad ce iese.
Dupa doua zile de stat pe aschii, alcoolul meu are un miros floral dar pe care nu pot sa-l definesc, culoarea este cam ca cea data de aschiile de stejar iar gustul nu s-a modificat prea mult, asta dureaza mai mult... Revin cu poze.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Aschiile de visin au colorat foarte placut alcoolul si au dat un miros placut, floral, dar nu au anulat mirosul de distilat pe care il are alcoolul brut. Culoarea este mai rosiatica decat cea data de aschiile de stejar. Poate ca in amestec cu cele de stejar sa iasa ceva mai placut. Asta este urmatoarea proba pe care o voi face.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
Samogon
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
|
|
Incearca sa tii alcoolul pe cateva granule de carbune activat, cateva zile nu prea mult sa absoarba unpic din congenerate, nu prea mult sa nu iasa spirt. Am vazut ca marii producatori de whisky trec distilatul tanar prin carbune activ inainte sa-l toarne in butoaie.
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 12 ani |
|
iunicu
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
|
|
Vorbesti de taciunii din lemn de stejar stinsi?
_______________________________________ Surprinde-ti ficatul! Bea niste apa!
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Cred ca m-am exprimat eu gresit. Distilatul proaspat nu miroase urat, are totusi o aroma care nu seamana deloc cu whisky-ul. Aschiile de stajar arse parfumeaza distilatul si anuleaza acea aroma. Aschiile de visin doar parfumeaza distilatul, mirosul floral se combina cu mirosul de alcool, nu il anuleaza. De aceea m-am gandit sa combin cele doua feluri de aschii, trebuie doar sa gasesc proportia corecta.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Caberlot a scris:
BRAVO Iunicu !
|
Alo, Sefu'! Putina concentrare...!!
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
iunicu
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
|
|
Caberlot,, tu daca mergi la dogar, a incurcat-o ala. Sigur trebuie sa iti faca butoiul cu fiecare doaga de alt soi.
_______________________________________ Surprinde-ti ficatul! Bea niste apa!
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Asta e o idee foarte buna!!
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
mauhobby
Membru nou
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 4
|
|
Felicitari celor care au initiat acest site. Am gasit multe informatii utile. In urma cu 2 ani am pus intr-o damigeana catave bucati de stejar iar acum tuica (o singura distilare) are o culoare foarte frumoasa - un maron intens.
|
|
pus acum 12 ani |
|
pazucu
Moderator
Din: Humoreni , Suceava
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 839
|
|
pai eu ,dupa ce m-ai certat ca nu m-am informat despre aschii din topicurile care le-ai facut tu si florinB , , am bagat la cap asa : aschiile sa fie coapte gradual de la arse la crude . exact asa am facut si eu apoi .
de ex. : pun intr-o tava aschii in grosime de 12-15 cm apoi o bag la cuptor la 180*C ,iar cand din cele de deasupra incepe sa iese fum le scot . sa vedeti ce frumos se vede in sectiune gradul de coacere de la ars la alb . apoi cand le bag in damigeana mai adaug si o proportie de aschii necoapte .
_______________________________________ "nimic nu se pierde ,totul se transforma"
|
|
pus acum 10 ani |
|
marius 45
40%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 154
|
|
Candva se vorbea pe aci de lemn de artar...ati gasit de unde sa procurati??As fi si eu interesat.
|
|
pus acum 10 ani |
|
alex1006
10%
Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 17
|
|
Cand am fost la tara ,am gasit prin curte un chituc de stejar, plouat, nins,uscat de soare , de vreo 2 ani.L-am facut aschii , ca degetul , si apoi le-am bagat in apa clocotita aprox 5 minute, dupa care le-am bagat la cuptor pana s-au rumenit.Acum nu stiu daca am procedat corect bagandu-le in apa clocotita.
|
|
pus acum 9 ani |
|
Caberlot
Moderator
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
|
|
alex1006 a scris:
Cand am fost la tara ,am gasit prin curte un chituc de stejar, plouat, nins,uscat de soare , de vreo 2 ani.L-am facut aschii , ca degetul , si apoi le-am bagat in apa clocotita aprox 5 minute, dupa care le-am bagat la cuptor pana s-au rumenit.Acum nu stiu daca am procedat corect bagandu-le in apa clocotita. |
... pai 2 ani se usuca lemnul de stejar inainte sa ajunga butoi
... nu cred ca trebuiau oparite dar daca nu le-ai fiert nu cred ca e grav
... si butoaiele se oparesc dupa fabricare= testarea etanseitatzii se face cu abur
PERSONAL cred ca le poti utiliza fara nici o problema depinde acum cum le-ai copt la ce temperatura si cit timp
FA O PROBA LA STICLA SI VEZI CE DA
_______________________________________ "O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă! Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL
|
|
pus acum 9 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Nu e nicio problema ca le-ai oparit. Ai gasit un lemn foarte bun. Asa cum spunea si Caberlot, exact asa ar trebui sa se tina si lemnul din care se fac doagele de butoi.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 9 ani |
|
lamiluc
10%
Inregistrat: acum 5 ani
Postari: 39
|
|
Pentru un distilat de mar aprox. 50% alcool, ce fel de esență de lemn s-ar preta pentru maturare?
|
|
pus acum 5 ani |
|
Caberlot
Moderator
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
|
|
... francezii fac CALVADOS din distilat de mere in butoi de stejar + 8-10-12 ani
tu fa teste si vezi ce iti place
p.s. CALVADOS = BUN-BUN-BUN ... peste courvoisier
_______________________________________ "O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă! Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL
|
|
pus acum 5 ani |
|
lamiluc
10%
Inregistrat: acum 5 ani
Postari: 39
|
|
|
pus acum 5 ani |
|
mihai
30%
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 109
|
|
am folosit cate 4g la litru si deja dupa o zi a inceput sa schimbe culoarea,acum de gust nu am gustat,mai astept. L-am folosit ca atare fara sa-l prajesc . Se gaseste de cumparat la Selgros pentru a condimenta gratarele sau afumatul.
|
|
pus acum 5 ani |
|
mihai
30%
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 109
|
|
Ochiometric sant foarte curate,poate o sa le si prajesc in staniol ca la cuptor nu ma lasa consoarta ca fac fum in bucatarie .
|
|
pus acum 5 ani |
|
mihai
30%
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 109
|
|
Revin cu noutati,acum dupa 4 zile de stat pe aschii tuica de 40g care avea si ceva miros de cozi sa schimbat in bine,gust mai placut si o culoare placuta ,parca e tuica de prune. Dupa mine cred ca se merita statul pe aschii de stejar de tipul asta.
42KB
|
|
pus acum 5 ani |
|
mihai
30%
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 109
|
|
Scuzati poza dar e facuta in lumina de la geam,si tel nu e cel mai tare.
|
|
pus acum 5 ani |
|
mihai
30%
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 109
|
|
Da ai dreptate nu e limpede ,a fost colectat pe la 40 grade si de asta. Am cumparat o cana cu filtrare prin carbune si acum este la curatat,sa vad ce iese.
|
|
pus acum 5 ani |
|
mihai
30%
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 109
|
|
Rezerva strategica ,60l plina cat se vede de 65 grade numai de vin si drojdie.
23.6KB
|
|
pus acum 5 ani |
|
mihai
30%
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 109
|
|
Si de asta filtrat ce zici?
42.3KB
|
|
pus acum 5 ani |
|
mihai
30%
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 109
|
|
Da am bagat ceva distilat (care avea ceva urme de cozi si un pic de miros ) la maturat in sticla cu aschii. Dupa 3 zile l-am trecut o data prin cana cu carbune si apoi in sticla. La culoare nu a pierdut mult dar a castigat mult la gust si miros . Acum dupa teorie trebuia sa se apropie de alcolul pur dar vad ca a iesit ceva bun. O sa mai incerc dupa ce mai fac niste diluat de 40 grade il trec prin cana si apoi il pun pe aschii.
|
|
pus acum 5 ani |
|
mihai
30%
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 109
|
|
Ce este in butoiul de 60l e tras de 2 ori cu tot ce am facut experiente cu schii si cu cana filtranta e tras o data din lene ca mai era ceva intr-un butoi si era f tulbure si plin de drojdie. Tin in butoi de plastic in garaj ca nu este loc in beci si aici in garaj am teama de sticle ca sant cam repezit si nu se stie .
|
|
pus acum 5 ani |
|